Budapest

Ikvai: Rendben adjuk át a fővárost

2010. szeptember 1., 17:47 Módosítva: 2010.09.01 17:47

Ikvai-Szabó Imre leköszönő főpolgármester szerint gazdaságilag rendben adják át a fővárost a következő városvezetésnek, mint mondta, "2012-2013-ig le van finanszírozva az összes beruházás", ami a hétéves tervben szerepel.

A szocialista helyettesek lemondása után egyetlen főpolgármester-helyettesként maradt Ikvai-Szabó Imre egy városházi sajtóbeszélgetésen több olyan beruházást is felsorolt az elmúlt négy évből, amire büszke.

Tovább

Megindultak a cédulák az LMP-hez

2010. szeptember 1., 17:27 Módosítva: 2010.09.01 21:01

Az LMP közleménye szerint özönlenek hozzájuk az ajánlószelvények, az elmúlt napokban átlagosan 2-3 ezer ajánlószelvényt adtak le Budapesten, és vidéken is lendületes hajrába kezdtek. Szerintük ha tudják tartani az iramot, akkor az LMP-nek is lesz főpolgármester-jelöltje.

Tovább

Két százalékon áll a Kétfarkú Kutya Párt

2010. szeptember 1., 11:22 Módosítva: 2010.09.03 15:58
608

A Policy Solutions kutatása szerint Budapesten kimutathatóvá vált a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) támogatottsága, a viccpártról a budapestiek fele már hallott.

A Policy Solutions elemzésében kifejtette: bár jelentős sikerekre a párt nem számíthat, augusztusban mérhetővé vált támogatottságuk, a biztos szavazók és az összes pártválasztó körében is két százalékát kapnának. A felmérések szerint a budapestiek 48 százaléka már hallott a pártról, és azok között, akik már találkoztak kampányanyagokkal az elmúlt hetekben, a válaszadók 19 százaléka a Kétfarkú Kutya Párt hirdetéseit is fel tudta idézni.

Tovább

Tarlósnak százezer ajánlószelvénye van

2010. augusztus 31., 12:35 Módosítva: 2010.09.06 06:57
15

Talicskával tolta be a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltjének adott százezer ajánlószelvényt kedd délelőtt a Fővárosi Választási Bizottságnak Tarlós István kampányfőnöke.

Németh Szilárd, miután átadta a cédulákat a bizottságnak, azt mondta, hogy ez a budapestiek bizalma Tarlós István és a Fidesz–KDNP jelöltjei iránt. Azt mondta, az MSZP–SZDSZ-es városvezetés ideje alatt az volt a divat, hogy „talicskával hordták ki innen a közpénzt”. „A fővárosiak azonban változást akarnak – folytatta –, azt szeretnék, ha a talicskával befelé jönnének a politikusok, nem pedig kifelé.”

Tovább

Készül az LMP-s bukta

2010. augusztus 30., 17:18 Módosítva: 2010.09.20 13:37
94

Nemcsak az LMP-s főpolgármester-jelölt, hanem a kerületi polgármesteri posztokért indulók is rosszul állnak az ajánlószelvény-gyűjtésben. Négy nappal a határidő lejárta előtt Jávor Benedek csapata a szükséges mennyiség felét szedte össze, és hozzá hasonló eredményeket tudnak felmutatni a többiek is.

A Lehet Más a Politika vezetői nem nagyon rejtik véka alá, hogy hamarosan véget érhet pártjuk választási sikerszériája.

Az LMP tavasszal váratlanul jól szerepelt az országgyűlési választáson, az alig egy éves működés után 7,48 százalékos támogatással alapíthatott frakciót a parlamentben. A szereplésről alkotott képet javította, hogy Budapesten messze az országos átlag felett, 12,8 százalékot teljesítettek.

Az Index információi szerint az optimizmusra alapot adó számok ellenére a párt országos választmányában többen felvetetették, hogy nem érdemes a budapesti főpolgármesteri és a polgármesteri posztokkal kísérletezni, mert ennek a párt reális állapota miatt komoly kockázatai lehetnek. Akkor azonban a többség úgy látta, többet ártana a pártnak, ha csak az önkormányzati képviselői helyekre hajtanának, és nem neveznének meg helyi irányító figurákat.

Tovább

Hagyót már zsarolással is gyanúsítják

2010. augusztus 30., 14:09 Módosítva: 2010.08.30 14:16
27

A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt 2010. május 21. napja óta nyomozó főügyészség újabb bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki Hagyó Miklóst hétfőn.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint Hagyó Miklós megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy mint a fővárosi önkormányzat főpolgármester-helyettese – hivatali helyzetével visszaélve – 2008. márciusában arra utasította Balogh Zsoltot, a BKV Zrt. megbízott vezérigazgatóját, hogy évente 15 millió forintot adjon át a részére.

Tovább

Ungár Klára: Budán három kerület elég

2010. augusztus 30., 11:02 Módosítva: 2010.09.08 12:22
84

A Szabad Emberek Magyarországért főpolgármester-jelöltje összevonná a belső pesti kerületeket, és három kerületet hagyna Budán. Ungár Klára sajátos dugódíjat vezetne be, és átláthatóvá tenné az összes közpénzes szerződést. Vállalt leszbikussága véleménye szerint részben előny, részben hátrány.

1990-ben már egyszer indult a főpolgármesterségért, fel tudna idézni egy-két akkori jelmondatot? Mi tartottak akkor fontosnak a kampányban?

ungar klara2

Hú, de nehéz kérdés. Picit gondolkoznom kell. Azt hiszem, hogy az egyik fontos üzenet az volt, hogy  vállalkozó önkormányzatok kellenek.

Ez mit jelentett akkor?

Akkor volt friss az önkormányzati törvény. Elég komoly vagyonuk lett az önkormányzatoknak és elég széles jogkörük is. Az üzenet lényege az volt, hogy váljanak szabadon gazdálkodó piaci szereplővé az önkormányzatok.

Mint például a lakásprivatizációs hullámban?

Az egészen biztos, hogy a Fidesz akkor a bérlakások elidegenítését képviselte. A mai napig azt gondolom, hogy az egy helyes lépés volt. Nagyon fontos volt még az úgynevezett city koncepció.

Ez az elképzelés most megint előkerült. Most olyasmiről van szó, hogy össze kellene vonni a kicsi belső kerületeket.

Az eredeti koncepció lényegében visszaállította volna az 1950 előtti kerület-főváros határt, tehát Zuglóig tartott volna a főváros, azon belül összevonta volna a pesti belvárosi kerületeket, illetve Buda Margit körúton belüli részét.

Tovább

Az LMP-nek még csak egyharmadnyi cédulája van

2010. augusztus 27., 16:53 Módosítva: 2010.08.27 17:25

Már csak egy hét van hátra a kopogtatócédulák leadási határidejéig, ám az LMP-s főpolgármester-jelöltnek még a szükséges mennyiség kétharmadát, közel húszezer szelvényt kell összegyűjtenie.

Jávor Benedek, a Lehet Más a Politika főpolgármester-jelöltje saját blogján ajánlószelvény-számlálót működtet. A cédulaméter szerint az LMP-s jelöltnek pénteken 19650 kopogtatóra van még szüksége.

javor benedek

A főpolgármesterségért indulóknak a budapesti választópolgárok 2 százalékának támogatását kell megszerezniük. A jelöltséghez így legalább 28150 ajánlószelvényt kell összegyűjteni, de a hibás példányok miatt a pártoknak ennél 10-20 százalékkal többet kell leadniuk a Fővárosi Választási Bizottsághoz, hogy elkerüljék a kellemetlen meglepetéseket.

Tovább

Rendet csinálna a fővárosban az MDF

2010. augusztus 27., 14:43 Módosítva: 2010.08.27 14:44
9

A rendteremtést, a korrupció és a "budapesti őskáosz" felszámolását nevezte legfőbb céljának Mándi Sándor ügyvéd, az MDF főpolgármester-jelöltje, amikor bemutatta a párt A polgárság Budapestje elnevezésű választási programját pénteken.

Mint mondta, a megszüntetendő "őskáosz" legvilágosabb bizonyítéka, hogy a BKV-tól "százmilliókat visznek haza szatyorban", miközben a dolgozók béremelésért sztrájkolnak.

Tovább

Fantom Tóth Józseftől féltik a XIII. kerületi polgármestert

2010. augusztus 27., 14:40 Módosítva: 2010.08.27 17:16
25

A gusztustalan az egészben, hogy ezzel a névazonossággal számos embert csapnak be a szavazók közül - írta keményhangú pénteki közleményében a szocialista párt.

Az MSZP-s MTI-közlemény szerint a fideszesek "a névazonosságra apellálva igyekeznek számtalan szocialista érzelmű embert átverni és elvonni a szavazatokat az elismert és nagy becsben álló polgármestertől".

Tovább

Emberléptékű Álomszigetet akar az LMP

2010. augusztus 27., 14:19 Módosítva: 2010.08.27 19:40
80

Az LMP aggályosnak tartja az óbudai Hajógyári-sziget déli részére tervezett úgynevezett Álomsziget-projektet - mondta a sziget H-hídján tartott sajtótájékoztatóján a párt főpolgármester-jelöltje.

Jávor Benedek hangsúlyozta, hogy az LMP nem utasítja el teljes egészében a beruházást, de szeretnék, ha az emberléptékűbb lenne. Azt viszont elfogadhatatlannak nevezte, hogy - szavai szerint - a gigantikus kaszinóváros a zöldterület helyére épülne. Megjegyezte, hogy az építkezési munkák a felszínnek 30, a felszín alatti területnek pedig közel 50 százalékát érintenék, így vélhetően azokat a műemlékeket is, amelyek a talaj alatt rejtőznek.

Tovább

Leadta ajánlószelvényeit az MSZP főpolgármester-jelöltje

2010. augusztus 27., 14:03 Módosítva: 2010.09.06 06:57

Leadta ajánlószelvényeit az MSZP főpolgármester-jelöltje, Horváth Csaba - derül ki az Országos Választási Iroda internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu péntek délutáni adataiból. Horváth Csabát péntek kora délután rögzítették a választási rendszerben főpolgármester-jelöltként, nyilvántartásba vételéről még nem döntöttek.

A főpolgármester-jelölt által leadott ajánlószelvények ellenőrzésére a Fővárosi Választási Irodának két napja van, ezután a Fővárosi Választási Bizottság dönt a jelölt nyilvántartásba vételéről. A jelöltséghez Budapesten legalább 28150 ajánlószelvényt kell összegyűjteni (a főváros választópolgárainak két százaléka).

Izzad az aszfalt a Batthyány térnél

2010. augusztus 27., 13:23 Módosítva: 2010.08.27 13:23
3

A rejtélyes vízfolyásra egy olvasónk hívta fel a figyelmet. A képeken tisztán látszik, hogy a víz az aszfalt alól jön fel. A környékbeliek attól tartanak, hogy az áramló víz alámossa az utat, és egy gépjármű alatt beszakad az úttest.

Lévai Katalin, a Fővárosi Vízművek szóvivője elmondta, hogy kérdésünk nyomán megvizsgálták a helyszínt, de kiderült, hogy nincs ott vezetékük, ezért a víz nem tőlük származik.

Tovább

Baby elephant, baby elephant, I love you!

2010. augusztus 27., 08:50 Módosítva: 2011.03.10 07:54
23

A Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága szerdán támogatta, hogy a Gellért-hegyen, a Filozófusok Kertjéhez közel három méteres szobrot emeljenek egy Magyarországon csak szűk körben ismert spirituális vezetőnek, Sri Chinmoynak. A 2007-ben elhunyt gurunak mindössze 7000 híve van a világban. A sokak által csak ügyes szemfényvesztőnek tartott Sri Chinmoy legnagyobb mutatványa az volt, hogy embereket és mindenféle dolgokat emelt a feje fölé, köztük Nelson Mandelát, Carl Lewist, Kőbán Ritát és Hankó Faragó Miklóst, illetve elefántokat, lovakat, repülőt és egy óriási tököt is.

A városképvédelmi bizottság a kulturális bizottág előterjesztésére tárgyalt a szobor felállításáról. Az RTL Klub riportja szerint volt olyan képviselő, aki soha nem is hallott a tanítóról.

Mint Ughy Attila, a Fidesz-KDNP fővárosi kévpviselője az Indexnek elmondta: a szoborra már kiírták a tervpályázatot, és a Budapest Galéria a nyertes pályaművet is bemutatta. A szobor felállításának költségeit a Sri Chinmoy Alapítvány fizeti.

Sri Chinmoynak már van egy emléktáblája a Március 15. téren. Egy ezzel foglalkozó közgyűlési dokumentumban egyébként a vallási vezető nevét hibásan, Sri Cimnoynak írták le.

Tovább

Munkáspárt: Nincs demokrácia, nincs főpolgármester-jelölt

2010. augusztus 27., 00:49 Módosítva: 2010.08.27 09:11
3

A rendszerváltás óta idén először nem indít jelöltet a Thürmer Gyula-féle Munkáspárt az önkormányzati választásokon. A párt elnöke ezt azzal indokolta, hogy a választási törvények antidemokratikusak, és nem adnak lehetőséget a kis pártok jelöltjeinek indítására.

Oly mértékben megszigorították a törvényt, hogy a kisebb pártoknak egy főpolgármester-jelölt indításához nincs esélye összegyűjteni az ajánlószelvényeket, indokolta a Magyar Kommunista Munkáspárt távolmaradását a főpolgármesteri székért folytatott harctól Thürmer Gyula.

Felvetésünkre, hogy ettől függetlenül elég sok kis, sőt új párt is kampányol a saját főpolgármester-jelöltje mellett, Thürmer Gyula azt válaszolta: "Ezek a kis pártok csak blöffölnek vagy van valamilyen háttérszelük a kopogtatócédula-gyűjtéshez. Mi elítéljük ezt a módszert."

Tovább

Lesz-e szobra Demszkynek Budapesten?

2010. augusztus 26., 17:29 Módosítva: 2010.08.26 17:58
19

A fővárosi közgyűlés - az önkormányzati választások előtti - utolsó ülésén arról kérdeztük a képviselőket, miként ítélik meg Demszky Gábor húsz éves korszakát.

A Jolikába tette székhelyét az alpolgármester

2010. augusztus 26., 15:53 Módosítva: 2010.08.26 18:06
8

Lemondott posztjáról Újpest MSZP-s alpolgármestere, Trippon Norbert, miután Derce Tamás polgármester csütörtökön megvonta mindhárom helyettese hatásköreit. Trippon szerint Derce kiegyezett a Fidesszel, ezért próbálja parkoló pályára tenni őt, aki szerdán elsőként lett hivatalos polgármester-jelölt a kerületben. A szocialista politikus mától nem vesz fel fizetést, visszaadja hivatali autóját, és felszólítja a két másik alpolgármestert, hogy ők is adják vissza megbízatásukat.

Az újpesti Városháza helyett a felújított Fő tér Jolika kifőzdéjébe helyezi át fogadóóráját a szocialisták IV. kerületi polgármester-jelöltje, Trippon Norbert. Trippon csütörtökön bejelentette, lemond eddigi megbízatásáról, az alpolgármesterségről, miután Derce Tamás magához vonta helyetteseinek döntési köreit. A Trippon szerint a polgármester a helyi Fidesz kampányának megfelelő lépésével ellehetetlenítette a munkavégzést, ezért nem tartaná helyesnek, ha továbbra is posztján maradna.

bambike 530

A szocialista politikus bejelentette, nem veszi fel fizetését, az önkormányzattól kapott gépkocsiját is visszaadja, és felszólította Belán Beatrix MSZP-s és Nagy István fideszes alpolgármestereket, hogy hasonló lépéssel ők is hagyják ott Dercét, akinek mostantól a választásokig egyedül kell irányítania az önkormányzatot.

Tovább

Demszky elérzékenyült önmagától

2010. augusztus 26., 13:40 Módosítva: 2010.08.26 18:54
59

Demszky elmondta, hogy húsz év alatt háromszáz ülést vezetett, ami azt jelenti, hogy – a kétnapos üléseket is beleszámítva – összesen majdnem egy évet töltött a főpolgármesteri pulpituson. A leköszönő testületből  csak Szolnoki Andrea volt még folyamatosan a közgyűlés tagja.

Tovább

A választás utánra halasztják a metródöntést

2010. augusztus 26., 12:33 Módosítva: 2010.10.18 17:14

Az ülés előtt a közgyűlési frakciók vezetői előre megállapodtak arról, hogyan döntenek a száztíz napirendi témában, ezért a szavazás szokatlanul olajozottan, vita nélkül folyt az utolsó ülésen. Egyes egyhangú döntéseket még meg is tapsoltak a képviselők.

Tovább

Kitették a polgármestert az MSZP-frakcióból

2010. augusztus 26., 11:03 Módosítva: 2010.08.26 14:22
29

Az MSZP kőbányai képviselőcsoportja a csütörtöki testületi ülésen bejelentette, hogy kizárja soraiból Verbai Lajos polgármestert. Verbai már május elején kilépett az MSZP-ből, de  saját kérésére továbbra is tagja maradt a helyi MSZP frakciónak. A végső szakítást az okozta, hogy független indulóként, de MSZDP-s támogatással rengeteg kopogtatócédulát orozott el a MSZP elől.

"Semmi különös nem történt, az MSZP megszabadult egy Fidesz-bérenctől, aki már az elmúlt évek során is feltűnően jó kapcsolatot ápolt a mostani kormánypárt kőbányai csoportjával" – mondta az Indexnek Élő Norbert a szocialista párt kőbányai elnöke. Az MSZP frakciója csütörtökön  jelentette be, hogy kizárja a képviselőcsoportból Verbai Lajos polgármestert.

Tovább

Eddig csak a szájtépés ment

2010. augusztus 26., 07:39 Módosítva: 2010.08.26 07:39
21

Makai István, a világtörténelem első roma származású budapesti főpolgármester-jelöltje indulásával azoknak is üzen, akik szerint nem lehet ma Budapesten egy roma származású magyar ember főpolgármester-jelölt. A Roma Polgári Tömörülés jelöltje szerint az elmúlt húsz évben nem történt semmi a szájtépésen kívül.

rpt

Ön július 3-án, amikor bejelentette, hogy főpolgármester-jelölt lesz, előre üzent azoknak, akik "kétkedőn vagy ellenségesen" fogadják bejelentését. Kikre gondolt?

Amikor bejelentettem, hogy az ország történetében először roma származású magyar emberként indulok a főpolgármesteri posztért, úgy definiáltam önmagam, hogy a közös jövő főpolgármester-jelöltje vagyok, hiszen a jelmondatunk - Múltunk közös lesz a jövőben is -, meghatározza az utat, amin járni szeretnék. A változásban vagyunk érdekeltek, hogy azok, akik reményvesztettek és alulra kerültek, tudják: nem szükségszerűen kell alul maradniuk, de ehhez önmaguknak is változni kell. Azoknak üzentem, akik nem hisznek a változásban.

Tovább

Illegális akcióval kampányol a Kétfarkú Kutyapárt

2010. augusztus 25., 20:59 Módosítva: 2010.09.03 15:58
296

A Kétfarkú Kutya Párt demagógabb akar lenni minden magyar pártnál, de ez szinte lehetetlen feladat, állítják. Ezért kísérleteznek illegális akciókkal.

Tisztában voltam azzal, hogy amióta a sajtó a Kétfarkú Kutyapárt tenyeréből eszik, és a lapokban pártelkötelezettségétől függetlenül sorban jelennek meg a vicceskedő tudósítások a működésükről, fel kell készülnöm bármilyen szeszélyükre. Lenyeltem azt is, hogy budapesti főpolgármester-jelöltjük este tízkor tartja a sajtótájékoztatóját. Egy budai villamosremízbe invitált a sajtómeghívó, nyilván a BKV lesz a téma, esetleg kezet ráznak néhány villamosvezetővel, és megkérdezik, mik a problémák, ahogy ez ilyenkor szokás.

Tovább

Egyetlen ülésre lesz képviselő a közgyűlésben

2010. augusztus 25., 18:08 Módosítva: 2010.08.25 18:08

A Fővárosi Közgyűlés egyetlen, csütörtöki ülésén lehet jelen Spaller Endre, a Fidesz-KDNP képviselője, aki a Fővárosi Választási Irodán szerda késő délután átvette megbízólevelét. Spaller a kormányzati tisztségviselői poszt betöltése miatt lemondott Csallóközi Zoltán helyére ülhet a közgyűlés mostani ciklusában utolsó csütörtöki ülésén, miután a testület előtt is letette esküjét.

Tovább

Uniós vizsgálat a budai rakpart miatt

2010. augusztus 25., 17:35 Módosítva: 2010.08.26 08:34
4

A Budapest Világörökségért Alapítvány (BVA) szerint osztályon aluli minőségben vette át az újjáépített budai alsó rakpartot a megbízó Fővárosi Önkormányzat, ezért uniós vizsgálat indult, és a BVA magyarországi vizsgálatokat is kezdeményez, mondta Bouquet László,  az alapítvány elnöke.

Tovább

MSZP: Törvényt sértett a terézvárosi Fidesz-KDNP

2010. augusztus 25., 17:18 Módosítva: 2010.08.25 17:18
24

Megszületett az első elmarasztaló választási bizottsági határozat: a Fidesz-KDNP jogsértést követett el a kampány első napjaiban, áll a VI. kerületi MSZP közleményében.

A Terézvárosi Helyi Választási Bizottság határozatban állapította meg, hogy jogsértő módon vannak kihelyezve a Fidesz-KDNP terézvárosi szervezetének plakátjai, ugyanis azok más pártok plakátjait elfedik.

Elindítottuk a választásiígéret-számlálót

2010. augusztus 25., 15:50 Módosítva: 2010.09.03 11:00
26

Osztályozza a marhaságfaktor-mérőn a kampányban tett választási ígéreteket!

Leleplezték az ismeretlen nokiásdoboz emlékművét

2010. augusztus 25., 14:26 Módosítva: 2010.08.25 16:53
47

Az Ismeretlen Nokiás Doboz szobrának felavatásával folytatta kampányát a Kétfarkú Kutya Párt. A protestszavazatokra hajtó magyar viccpárt sajátos, de nem túl eredeti kampányeseménye után nyolc kopogtatócédulával került közelebb a főpolgármester választásokon szükséges 28 ezerhez.

A Kétfarkú Kutya Párt szerda délelőtt leleplezte az Ismeretlen Nokiás Doboz emlékművét a Szabadság téren.

Victora Zsolt (j), a Kétfarkú Kutya Párt főpolgármester-jelöltje és Fuchs Péter a párt műértője (Fotók: Huszti István)
Victora Zsolt (j), a Kétfarkú Kutya Párt főpolgármester-jelöltje és Fuchs Péter a párt műértője (Fotók: Huszti István)

Örök élet, ingyenpénz, körúti hajócsatorna, energiaelnyelő a Gellért-hegyen, eső esetén munkaszüneti nap a köztisztviselőknek és a szoborban összegyűjtendő ötmilliárd euró szétosztása győzelem esetén, hangzottak az eddigi ígéretek. A performansz nézői, fele-fele arányban voltak újságírók és szimpatizánsok.

Tovább

Egely lemondott a képviselő-jelöltségről

2010. augusztus 25., 11:32 Módosítva: 2010.08.25 11:32
32

Visszalépett az indulástól Egely György, az LMP budakeszi képviselőjelöltje. Mint elmondta, sokan támadták a tudományos nézetei miatt, és nem akart árnyékot vetni a pártra.

Egely György az Indexnek elmondta, hogy a lapunkban megjelent interjú után támadni kezdték a nézetei, találmányai miatt. Mivel úgy látta, hogy ezzel veszélyeztetné az LMP-t is, és nem akarta, hogy árnyék vetüljön a pártra, azt tartotta tisztességesnek, hogy benyújtja lemondását a jelöltségről.

Hozzátette, hogy közötte és a fizikusok között régóta folyik a vita a találmányairól és a nézeteiről, ami korábban egészen a zaklatásáig fajult. Úgy érzi, utolérte a Marco Polo effektus, akit ugyanúgy kiröhögtek, mikor hazaérve Kínából azt mondta, hogy papírpénzt és égő köveket (szenet) látott.

Tovább

Schmuck Andor kampánydalra fakadt

2010. augusztus 24., 14:20 Módosítva: 2011.04.30 16:30
471

Saját maga énekelte kampánydallal rukkolt elő Schmuck Andor, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt főpolgármester-jelöltje.

A szám szövegét Bradányi Iván írta, a zenét pedig Blum József szerezte.

"Valaki" le akarja járatni az MSZP-t

2010. augusztus 24., 13:42 Módosítva: 2010.08.25 17:30
23

"Az MSZP részéről csak remélni szeretnénk" - kezdte kedd déli sajtótájékoztatóját Szanyi Tibor, az MSZP kampányfőnöke, majd valami egészen mással folytatta. "Bizonyos politikai erők, akik végkifejletükben (sic!) a kormányhoz köthetők, [a héten] elindítják lejárató kampányukat a szocialista, esetenként független jelöltek ellen" - jelentette ki.

"Én nem állok be a rémhírterjesztők táborába, csak arra utaltam, hogy valaki lejáratásra készül" - felelte a Hálózat tévé konkrétumokat firtató kérdésére. Azt is tagadta, hogy gyanúsította volna a kormányt, hiszen a vádhoz azt is hozzátette, "remélem, nem igaz". Mindenesetre "itt és most" felszólította "a Fideszt, a Fidesz vezetőit, a kormányt és annak kiszolgálóit", hogy ne tegyenek ilyet, a választókat pedig, hogy "ne higyjék el a lejárató információkat".

Tovább