új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Először a macskafürdetés, most meg ez. Vajna Tímea ráérzett a facebookos kontentgyártásra.

  • Láttam, ahogy szétolvad a nadrágomban, és erős foszforszagot éreztem

     - így emlékezett vissza a 36 éves Gareth Clear az estere, amely után bőrátültetést kellett elvégezni a combján.

    A telefonja nem spontán öngyulladással kapott lángra, hanem miután a férfi leesett a biciklijéről. Éppen ezért Clear csak arra kéri az Apple-t, hogy jobban hívja fel a figyelmet a lítiumion akkuk veszélyeire. Ezek az akkuk köztudottan nem viselik jól a fizikai sérüléseket, és azok hatására könnyen felhevülnek. 

  • Tanulságos történetet osztott meg velünk egy ismerős olvasónk: szombat éjjel a Gellért szálló mellett ültek be egy hivatalos (mert ugye hiénák már nincsenek!) sárga taxiba, ami szépen haza is vitte őket. Otthon viszont kiderült, hogy egyikőjük táskája a kocsiban maradt. Amikor rájöttek, vad telefonálgatásba kezdtek - nem emlékeztek, melyik társaság autója volt - de érdekes módon sehol nem tudtak erről a fuvarról. Másnap egy becsületes megtaláló csöngetett az ajtón, és közölte, hogy két utcányira megtalálta a tárcát, és a benne lévő iratok alapján vitte a címre (ezúton is köszönik!). A tárcából persze hiányzott 400 forint (!!!) és egy diákbérlet, a táskáról - benne 2 telefonnal és egy csomó más kütyüvel - viszont semmi hír. A tettes nyilván sose fog előkerülni, és ők is vigyázhattak volna jobban a táskájukra, de csak nagyon halkan jegyzem meg, az országból kiutált Uber esetében legalább a sofőrt könnyedén vissza lehetne keresni. Persze ez nem jelenti, hogy meglennének az eltűnt dolgok, de legalább az átláthatóságnak köszönhetően egy alapkört le lehetne futni. A taxisokkal erre esély sincs. :(

  • Madius, a 3 kilós, 6 hetes perzsa leopárd nagy szökése hétfőn esett meg a Nordens Ark nevű svéd állatkertben. Madius észrevett egy olyan rést a ketrecén, ami senki másnak nem tűnt fel, és sikeresen keresztülszuszakolta magát rajta.

    "Nyilvánvalóan nem volt ez így jól. Nem mintha bánthatott volna bárkit, inkább a saját épsége miatt" - mondta az igazgató, Mats Höggren. A kaland nem tartott soká, Madiust 20 perccel később elcsípték, és azóta a ketrecét is megerősítették, Höggren szerint nem lesz még egyszer esélye megszökni. (The Local)

    13654397 1273281166037602 6932006381860783674 n
    Fotó: Linda Svensson / Nordens Ark
  • Nem vicc, Kanye West tényleg furcsa nevű bútorokat szeretne készíteni. Erről a BBC Radio 1 egyik műsorában beszélt. "Az Ikeával kell dolgoznom, bútorokat készíteni nekik" – mondta, és arról is beszélt, hogy nagyon szívesen tervezne minimalista berendezési tárgyakat, például kollégiumi szobákba.

    Aztán azt is elképzelte, milyen párbeszédek folynának a fiatalok között: "Yo, Ikea, hagyjátok Kanyét alkotni, engedjétek, hogy ezt is megcsinálja! Mert tudjátok mit? Olyan ágyat akarok, amit ő tervezett, és olyan széket, amit ő tervezett!" Hát hajrá, mi drukkolunk.

  • David Ayer, a Suicide Squad - Az öngyilkos osztag rendezője pont úgy viselkedik, mint amit egy félőrült szuperhősök félőrült tetteiről szóló film rendezőjétől elvárnánk. Először azzal vádolták meg, hogy varázsgomba fogyasztására szólította fel színészeit, mire ő annak rendje és módja szerint tisztázta magát: kizárólag egyedül gombázik, ráadásul Jai Courtney is magától gombázott, hogy afféle kutatást végezzen a szerepéhez. Most pedig, a Marvel legnagyobb konkurense, a DC Comics rendezőjeként elkiabálta magát a színpadon a film világpremierjén, igaz, ő csak megerősítette egy néző felvetését, miszerint "Baszódjon meg a Marvel". Ayer tényleg ezt tette, és a bocsánatkérő tweetjében is ezzel védekezik: valaki bekiabálta a kedves jókívánságot, ő meg csak reflexből megismételte, de beismeri, hogy nem volt túl jófej dolog tőle.

  • A közel harminc éve futó rajzfilmsorozat mindig is szívesen reflektált a világ és az Egyesült Államok történéseire, így szinte borítékolható volt, hogy az amerikai elnökválasztást sem hagyják majd szó nélkül az alkotók. A Fox kisfilmjéből egész konkrétan az derült ki, hogy kire szavazna Homer és neje, Marge. Pontosabban, hogy hogyan lett Homer végül demokrata. Hát így:

  • A katasztrófavédelem kiadta a szúnyoggyérítési program eheti tervét: tíz régióban esnek neki a vérszívó kis dögöknek. Ha az időjárás nem szól közbe, a levegőből 70 ezer hektáron, a földről 45 ezer hektáron fognak kémiai módszerrel irtani.

    • A Balatonnál,
    • Békés,
    • Fejér és
    • Zala megyében,
    • Budapesten,
    • a Csepel-szigeten,
    • a Dunakanyarban,
    • Dunaújváros környékén,
    • a Tisza-tónál,
    • Tolna és Szekszárd térségében

    lehet számítani egy kis megkönnyebbülésre.

    Egyébként nem állunk jól: a katasztrófavédelem közleménye szerint a szervezett lárvagyérítést sok helyen nem lehet végrehajtani, mert a sok eső miatt úgynevezett kisvíz típusú, nehezen megközelíthető részeken alakultak ki tenyészőhelyek. "A következő egy-két hétben számítani kell a szúnyogok tömeges kelésére" - jósolják.

  • Narrátor: Andre 3000.

  • Persze a maguk módján, de azért egy fantasysorozattól még ez is szokatlanul aktuálpolitikus ötlet. Az HBO készített egy videót mindazoknak, akik nem érzik igazán a magukénak a Trump vs. Clinton csatát, akik nem tudják eldönteni, hová ikszeljenek, és akik nem szeretik, ahogyan az a játszma zajlik. De nem is csak egy egyszerű reklámvideóról van szó a hetedik évad elé: készült egy, tényleg a politikai pártok dizájnján alapuló, A Trónok Harca Párt nevű honlap is, ahol tényleg szavazni lehet arra, kit szeretnénk a legjobban a Vastrónon ülni látni. Egyelőre magabiztos fölénnyel Jon Snow vezet.

  • Ha azt nem, akkor egy plasztikai sebészt keríthetne valaki a Hawaiin található Kilauea vulkánnak, amelynek a mosolya semennyire sincs rendben. A felvételt a Paradise Helicopters pilótája készítette, ahogy tökéletlen smileyt, afféle Joker-arcot formáz a láva az 1983 folyamatosan „kitörő” halomban.

  • suicide-squad-jai-courtney-captain-boomerang-drinking warner.gif

    Elterjedt, hogy Jai Courtnay, akit a Die Hard 5-ből és a legutóbbi Godzilla-filmből ismerhetünk, begombázott, miközben a Suicide Squad című filmben neki felajánlott szerepről (Captain Boomerang) beszélgetett Skype-on a rendező David Ayerrel.

    Nem igaz.

    Az ausztrál színész/modell akkor gombázott be, amikor hallott róla, hogy neki akarják adni a szerepet, és végzett egy kis kutatómunkát.  Rend a lelke mindennek. 

  • Na jó, annyira nem, hogy elszálljon, mint kezdő celeb egy Blikk-címlaptól, de így is elég megdöbbentő a látvány. A dizájnerdrog hatása alatt álló nyúl mozgásával szökellő úriember egyébként osztrák, Michael Grabnernek hívják, és nem magas- vagy távol- vagy bármilyen másféle ugró, hanem jégkorongozó, méghozzá a legelitebb elitligában, az NHL-ben szereplő New York Rangers szélsője.

    Jumpman, Jumpman, Jumpman #NYR @grabner40 #repost *

    New York Rangers (@nyrangers) által közzétett videó,

  • Amikor ilyen felhős az ég, és még olyan távolinak tűnik a hétvége, nincs is jobb egy kis édes-bús nosztalgiánál, hiszen mi is lehetne kellemesebb, mint pár percre elhinni, hogy régen minden jobb volt? Egy Élő János nevű fonyódi videós most előásott néhány, pont harmincéves VHS-felvételt a balatoni nyárról, alákevert némi hihetetlenül idegesítő zenét, és már kész is a lehetőség, hogy nyolc percen keresztül hülye frizurákat, csúnya autókat és szép tájakat nézzünk.

  • A Pokémon Go körüli, óvatosan talán egy egész kicsit túlzónak is nevezhető felhajtás tényleg bármire képes, most például egy olyan svéd zenészt tett híressé, akinek egyébként saját bevallása szerint "még nem volt ideje kipróbálni" a Pokémon Gót. John Emil egy szerintem egyébként egészen borzalmas feldolgozásban énekelte el a Pokémon főcímdalát, aztán az ezt megörökítő, szerintem egyébként egészen borzalmas videót kitette Facebook-oldalára, hogy mind az egy-két ezer lájkolója tanúja lehessen a csodás projektnek. Aztán ő lepődött meg a legjobban, amikor a videó nézettsége 256 ezer fölé ugrott, és több mint 1200 hozzászólás is érkezett.

  • Nincs is nagyon messze, Kijev közelében van. A jól csengő Туне́ль Коха́ння a neve, amit így aligha értenek, de talán az segít, hogy angolul Tunnel of Love-nak hívják. De a lényeg nem is a neve, hanem az, hogy így néz ki (és mindezt több kilométer hosszúságban képzeljék el).

  • A Trónok Harca rajongói biztosan tudják – ez talán néhányaknak spoiler, tehát ugorja át bátran, ha el akarja olvasni a könyvet –, hogy a hat királyság leigázása után Hódító Aegon király a sárkányai tüzével egybekovácsoltatta a legyőzött ellenségek fegyvereit. Így született meg alighanem a világ legkényelmetlenebb királyi trónusa.

    A való életben is valami hasonlóra készülnek: Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár hétfői levelében közölte, hogy a FARC kolumbiai gerillaszervezet által beszolgáltatott fegyverekből emlékműveket állítanak majd országszerte.

    A kolumbiai kormány és a lázadó FARC erők június 23-án írták alá a végleges tűzszünetről szóló megállapodást Havannában. A dokumentum értelmében az elkövetkező 180 napon belül  mintegy hétezer gerilla  teszi le a fegyvert. Ezeket aztán az ENSZ gyűjti be megsemmisítésre és emlékmű építési célokra, miután 52 év után véget ér a polgárháború az országban.

    (MTI)

    Update: olvasónk,  Szőrös Zoltán  jelezte, hogy több hasonló, fegyverekből öntött/készített alkotás is létezik már. Ez például Kragujevácban állít emléket a német megszállók partizánellenes műveleteinek.

  • A riói olimpiával elég sok gáz van, például ott a zika, meg veszélyes az úszásra használt folyó vize, nem csoda, hogy beindult a Redditorok fantáziája, és új szlogent meg logót találtak a játékoknak.

    via Reddit

  • Milyen arcot vágott volna akkor, ha a Hajdú-Bétbe jön el, megnézni a pulykapárizsi előállítását? Annál visszataszítóbb dolgot nem sokat láttam.

  • A Facebookra töltötte fel ez a kaliforniai férfi azt a pár percet az életéből, amit közösen töltött el a lakásában egy medvével. Tanulság: a medvék nemcsak fára, de lépcsőre is meglepően gyorsan tudnak mászni.

  • Fullextrás Ellen Ripley-figura az Alienből, cserélhető fegyverekkel, kézprotézissel, MINDENNEL.

  • Egy gifben mutatjuk meg, mennyire nem mindegy, milyen lencse veszi az embert.

  • Adam Savage, az Állítólag... egyik műsorvezetője A visszatérőben Leonardo Di Capriónak Oscar-díjat hozó digitális grizzlynek öltözött. 

    james-3
    james-3
  • Moon Unitnak, a foltos angol cicának elég kalandos élete lehetett az elmúlt években, bár hogy mivel töltötte ezt az időt, azt senki sem tudja: a macska 8 évvel ezelőtt szilveszteri buli alatt kisurrant gazdája londoni házából, majd szőrén-szálán eltűnt. Ezen a héten viszont csodával határos módon előkerült, méghozzá Párizsból. 

    Marna Gilligan, a gazda ennyi évvel a szökés után értelemszerűen már biztos volt benne, hogy többé nem látja Moon Unitot, mígnem egyszer csak megkeresték a párizsi Aide et de Défense des Animaux en Détresse állatmenhelyről, amelyek dolgozói a macska chipje alapján jutottak el hozzá. A 39 éves Gillian először egyáltalán nem akarta elhinni, hogy tényleg Moon Unitról van szó, de aztán meglátta a róla készült képet és felismerte az állat jellegzetes orrfoltját. 

    cica
    Fotó: Marna Gilligan

    Arról fogalma sincs senkinek, hogyan került Moon Unit Párizsba, amitől Londont mintegy 500 kilométer és egy tenger választja el. Annyi biztos, hogy illegalitásban utazott, az állatok ugyanis csak érvényes állatútlevél birtokában léphetnek át határokat, ilyen pedig a chipje tanúsága szerint nem volt neki. 

    Gillian és exe a múlt héten elutaztak Párizsba Moon Unitért és hazavitték. A nő saját bevallása szerint annyira elképedt az esettől, hogy a következő napokban vadidegen embereket állított meg az utcán, és elmesélte nekik a sztorit. 

    (ABC News)