2024. július 1. 18:00
Franciaország
Belgium
Düsseldorf Arena Nyolcaddöntő
2024. július 1. 21:00
Portugália
Szlovénia
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Itt van ez a Bob Fett-figura, amit még valamikor 1980 körül gyártottak, és az benne a nagy truváj, hogy a hátán levő rakétát ki is tudja lőni. El is górtuk az a kis piros szart az öcsémmel, amikor játszottunk vele, meg Leiával, meg Luke-kal, meg Darth Vaderrel, mert voltunk olyan BARMOK, hogy gyerekként egy játékkal JÁTSZOTTUNK, és nem őrizgettük a dobozában, mint minden rendes és értelmes ember, hogy aztán 36 évvel később az egyébként eredetileg 10 nyugatnémet márka körüli összegbe kerülő bábut 26 040 angol fontért, azaz 9 563 841 forintért eladhassuk. A képen látható Boba Fett-figura egy magángyűjtő 700 darabos kollekciójából származik, aki valamiért most az összeset piacra dobta, 500 000 font, azaz 183 637 514 forint értékben. A fiam SEMMIFÉLE játékát nem bonthatja ki, az már hétszentség.

    rare-boba-fett-figure-auction-26040-011
  • A Croc Martens, azaz a két népszerű lábbeli rémálomba illő fúziója.

    "Még viccnek is rossz" rovatunkat olvasták.

  • Man Frustrated while Pouring Contact Cement
  • Furcsa képre figyeltek fel több magyar oldalon: az ostromlott szíriai Aleppóról készített egyik hírügynökségi felvételen egy magyar rendszámú mentőautó parkol a háttérben:

    Az autó típusa és festése alapján nem magyar mentőautóról van szó, de a rendszám kétség kívül magyar. A hvg.hu latolgatásaiból kiderül, hogy a Z betűjelű ideiglenes rendszámtáblát akkor adhatják ki a magyar hatóságok, ha az érintett járműnek külföldi okmányai vannak, de azok elvesztek, és Magyarországon sem helyezték forgalomba - viszont tulajdonosai szertnék külföldre el- vagy visszajuttatni. A Z-s rendszám érvényességi ideje 30 nap.

  • Az izé, micsodáját, mondjad már, na, a hogyishívják azt a szőröst, a macskáját, azt, na.

  • A nemes feladatra a Battersea Dogs and Cats Home állatmenhely jelentkezett, ugyanis az van, hogy Larry (a képen a cirmos) és Palmerston (a vérmes fekete-fehér) között oly mértékben elmérgesedett a konfliktus, hogy Larryt az egyik balhé után orvoshoz kellett vinni, Palmerstont meg nem merik mutogatni a látogatóknak, mert foltokban hiányzik a bundája - Larry így állt bosszút az állatorvosi látogatásért. A területükért harcoló macskák ráadásul kapnak egy újabb ellenfelet a pénzügyminisztérium macskája, Gladstone személyében.

    104533145 Downing St Cat Fight  Palmerston the Foreign office ca

    A menhely egyik macskaszakértője szerint a megoldás egyelőre az lehet, hogy korlátozzák a macskák kijárását, így nem fognak összetalálkozni, magukban meg csak nem tesznek kárt. Gladstone, az új, 18 hónapos fekete macska máris nagy népszerűségnek örvend: Phillip Hammond, az új pénzügyminiszter külön üdvözölte, és máris több mint ezer követője van az Instagramon. Larryt és Palmerstont a Twitteren követhetik az érdeklődők, mert igen, nekik is van fiókjuk. 

  • Ezzel a szalagcímmel jelentkezett ma Magyarország legnagyobb példányszámú napilapjának online kiadása:

    blikk.png

    Mielőtt még mind meghalunk, viszlát, és kösz a halakat, két dolgot szeretnénk hozzátenni a hírhez az utolsó szó jogán, a NASA-s illetékes nyilatkozata alapján:

    • Az aszteroida és a Föld ütközésére az esély 1:2700. Az nagyjából 0,037 százalékot jelent.
    • Az objektum pályája a Földhöz legközelebbi pontját várhatóan kb. 150 év múlva fogja elérni.

    Szóval vegyenek nyugodtan tartós tejet.

  • A kormany.hu-n jelent meg egy pályázati felhívás, amiben október 1-jei belépéssel főmuzeológust keresnek Vitézy Dávid főigazgató mellé. A tudományos főigazgató-helyettes (főmuzeológus) a Közlekedési Múzeumban dolgozna, megbízása legfeljebb öt évre szólna. Feladata

    a Liget Projekt keretében megvalósuló új közlekedési kiállítás megvalósításával kapcsolatos feladatok koordinálása, az ehhez kapcsolódó gyűjteményi munka összefogása, az új épület tervezésére vonatkozó múzeumszakmai véleményezés összehangolása

    lenne, ezen felül neki kell majd összeállítania a tudományos és közönségkapcsolati koncepciót, és

    országosan koordinálnia a műszaki, ipar- és közlekedés-történeti emlékek, muzeális intézmények tevékenységével kapcsolatos szakmai feladatokat.

    Szóval ha ön

    • történész végzettségű
    • komoly angolnyelvtudással bír, 
    • van öt éves szakmai tapasztalata, 
    • kellő tudományos tevékenységet folytatott
    • és büntetlen előéletű

    akkor mehet is jelentkezni, sok sikert!

  • Nem azt akart pedig, hanem tojást, de ez lett belőle. A helyszín az egyik Balaton melletti bolt.

  • Több helyen is szembe jött most az interneten ez a teljesen értelmezhetetlen rövid videó, amin az amerikai Demokrata Párt színe-java Hillary Clintonnal az élen ropja a Macarenára.

    The 1996 DNC was lit

    A videó természetesen így is tökéletes, de egy trükkel könnyen lehet emelni még a tétet: ha lehalkítjuk a Macarenát, és tetszőlegesen oda nem illő számokat rakunk be, kedvünkre táncoltathatjuk a demokratákat különféle hangulatú számokra. Nekem eddig a Scooter , és a pszichedelikus technót a kilencvenes évek elején csúcsra járató Richie Hawtin volt a kedvencem a saját próbálkozásaim közül, de a lehetőségek tárháza szinte végtelen, metállal például még nem is próbálkoztam.

  • New Orleansban volt egy csúnya szoboralap-maradvány, így nézett ki:

    PvtAjO9.png
    Fotó: imgur

    A Pokémon-őrület pedig új fázisba lépett azzal, hogy valakik egy Reddit-poszt szerint egyetlen éjszaka alatt Pikachu szobrot emeltek a szeméthalom helyére:

    HOqXR5t
    Fotó: imgur

    Közelebbről látszik, hogy valószínűleg csak valamilyen habból készült az alkotás, amit aztán szépen lefestettek, de azért nem rossz, hogy még a patinát is utánozták.

  • A PPP amerikai közvélemény-kutató legújabb felmérésében Hillary Clinton magabiztosan vezet Donald Trump előtt, de most nem is ez a fontos, hanem az, hogy a megkérdezettek 5%-a szívesen szavazna független harmadik indulóként Harambe-ra. 

    Harambe egy halott gorilla.

    Emlékeznek, májusban nagy port vert fel az eset, amikor a cincinnati állatkertben egy kisgyerek bemászott a gorilla ketrecébe, és az állatot kénytelenek voltak lelőni a biztonságiak. Na ő volt Harambe. Akire most nagyjából annyian lennének hajlandók szavazni az amerikai elnökválasztáson, mint amekkora különbséggel vezeti Hillary a közvélemény-kutatásokat.

  • Péter fotózta az alábbi figyelmeztető táblát a csíkzsögödi fürdőben:

    13909062 10206889446337908 641443795434994950 o
    Fotó: Péter / Olvasónk

    Ön merné?

  • Június elején bejárta a világsajtót a hír, hogy pandabébi született a brugulette-i Pairi Daiza állatkertben. Azért nagy szám ez, mert a belgiumi a harmadik európai állatkert, ahol óriáspanda született. Az óriáspanda a legritkább medvefaj a Földön, a WWF 2014-es adatai szerint mindössze 1864 példány él belőle vadon és 300 állatkertekben és pandaparkokban.

    Hao Hao 2014-ben költözött a belga állatkertbe Kínából, és kínai közreműködéssel, mesterségesen termékenyítették meg. A pandabébi június elején született meg, és a jelek szerint szépen cseperedik. Arról nem is beszélve, hogy egyre cukibb, főleg mióta növesztett némi bundát is.

  • A XVII. századi boszorkánypereiről ismert egyesült államokbeli városban egy furcsa vita zajlik a szabad véleménynyilvánításról, a vallásgyakorlásról és arról, hogy a gyerekeknek szabad-e arról beszélni, hogy létezik Jézus Krisztusnak egy alternatívája, akit Lucifernek, Belzebubnak vagy Sátánnak hívnak. Koránt sem arról van szó a massachusettsi Salemben, hogy mennyire helyes a gyerekeknek élve feláldozni egymást a gonosz oltárán, nem is alapfokú pentagramma-rajzoló szakkört tartanának a gyerekeknek, még ha a hivatalos felhívás az is, hogy megismertessék a diákokkal a sátánizmust.

    Az iskolába kéredzkedő felekezet ugyanis nem gyilkol le szűzlányokat, hogy a vérükbe fürödjenek meg a hívei minden pokoliság dícsőségére. A Satanic Temple egy olyan csoport, amely az egyház és a hatalom szétválasztásáról, az egilitarizmusról és a tudományos fejlődés fontosságáról tanít, nem dicsőíti a gonoszt és mindenféle istenséget vagy transzcendentális lényt elutasítanak. Lucifer, a bukott angyal számukra azt jelképezi, hogy az emberiség szabadnak, minden zsarnoki elnyomástól mentesnek született. 

    Ezzel együtt a helyi szülők így sem támogatják, hogy sátánista szakkör legyen az iskolákban. Még úgysem, hogy a Washington Post szavazásán jelenleg 54-46 százalékra vezet az engedékeny, a Satanic Temple kezdeményezését pártoló tábor. Nyilván ennek a tábornak az a legfontosabb érve, hogy az iskolákban a tudományt – például az evolúciós elméletet elutasító kreacionisták – a névleges sátánisták ellenoldali szélsőséges megfelelői – simán szidhatják Darwint, ócsárolhatják a születésszabályozást vagy a védőoltásokat. 

    Ugyanakkor – és én ezért nem tartom fontosnak, hogy a Satanic Temple bejusson az iskolákba – az oktatási anyagban a tudomány fontosságáról, az állam és az egyház szétválasztásáról tanítják a diákokat, addig kötelező hittanóra nincs a legtöbb állami iskolában, tehát vallásról csak a tanítási időn kívül hallhatnak a gyerekek. A sátánizmust brandimidzsként használó ateisták tehát egy félig kitárt ajtót döngetnek, például ezzel a gagyi, H-kategóriás horrorkutyulmánnyal is.

  • A legutóbbi népszámlálásnál már Magyarországon is előkerült az a tréfa, hogy a Star Wars-rajongók a vallás rubrikába azt írják, hogy jedi hit, de más országokban egészen komoly múltja van már az ilyesminek. Ausztráliában például 2011-ben több mint 60 ezren vallották magukat jedihitűnek, amivel megelőztek létszámban egy csomó, valóban létező egyházat. Idén újra népszámlálás lesz az országban, és a helyi ateisták szövetsége nekiállt kampányolni a galaxis békéjét őrző lovagok ellen, mondván, jó poén jedinek vallania magát az embernek, de a dolog vége mégiscsak az, hogy a statisztika torzul, és az ország vallásosabbnak tűnik, mint amilyen egyébként. Ami az ateisták szemszögéből nyilván nem éppen üdvös állapot. De gyakorlati jelentősége is van, például várostervezési kérdésekben.

    CoVYRyqUMAE623T
  • Már egy ideje rettenetesen várjuk a Whiplasht is jegyző Damien Chazelle is új filmjét, ami igazából egy musical Emma Stone és Ryan Gosling főszereplésével. Azt már tudtuk, hogy boldogabb országokban La La Land címmel fut majd, és a magyar címre volt is pár ötletünk, nagyjából bármit el tudtunk volna képzelni (akár a Lalaországot is), mégis nagyot néztünk, amikor kiderült, hogy itthon

    Kaliforniai álom

    címmel fut majd, ami a 73. Velencei Filmfesztivál nyitófilmje lesz, és 19 filmmel száll versenybe az Arany Oroszlánért.

  • De azt be kell vallanom, hogy ez az ultrarealisztikus óriás macskafej elég menő dolog, és ahogy a képek mutatják, minden élethelyzetben divatos és kényelmes viselet. Itt lehet megvenni (elég drága, 1,7 millió forint átszámítva).

    (via Rocketnews24)

  • Idén százéves az amerikai parkokat fenntartó National Park Service, az évforduló alkalmából egy redditor kiszámolta a Google Mapsszel, hogyan lehet legrövidebb úton bejárni mind a 47 nemzeti parkot.

    Az interaktív verzióért kattintson a képre!

    Katt a képre!
    Katt a képre!
  • A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának munkatársai 2016. július 31-én 16 óra körül közbiztonsági ellenőrzést végeztek egy Budapest IX., Hídépítő utcai gyárépületben, amikor egy madár az épület betonfalának repült és a földre zuhant, szól a rendőrség közleménye. A madarat később ellátták az állatkertben, jól van. De nézzük a videót:

    Vörös vércsét mentettek a rendőrök

    A 20 másodperces felvétel első fele néma, majd a 12. másodperctől megjön a hang, és a következőket hallani:

    Kórházba! Hát ezt nem hagyjuk így itt! Hát biztos van egy 200 000 Ft eszmei értéke! Abból…

    Majd itt megszakad a felvétel. Vajon mire gondolhattak a munkatársak?

    200 000 forint

    Ha egyébként érdekelné egy VörösVércseCam,itt nézegethet egyet.

  • A Német Nagydíj második helyezettje nem pezsgőlocsolással, hanem a saját cipőjéből való ivással ünnepelt Hockenheimban. A képet elnézve, Hamiltonnak ehhez nem lett volna gusztusa.

  • Ráadásul annyira, hogy még az se zavarta, hogy a műsorvezető páros kisfia kinézte magának a nyakában lévő keresztet. Lelkesedésének fő oka, hogy az On The Spot stábjának legutóbb forgatott filmjében, - ahogy azt a képhez tartozó Facebook-poszt is írja -, az egyetlen zsidó asszony életét dolgozzák fel, aki Auschwitzban született a tábor felszabadítása előtt és túlélte azt. Vele találkozott a stáb jóvoltából Ferenc pápa. 

  • Biztos hallottak már róla, hogy a dél-amerikai börtönök nem épp a feddhetetlenségükről híresek, Mexikóban például tízből hatot a bűnbandák irányítanak. Na de hány embert kell megvesztegetni egy ilyen luxuscella összehozásához?

    A választ még a rendőrök is vizsgálják, akik frissen találtak rá a fenti cellára egy paraguayi börtönben. A képen a Jarvis Chimenes Pavao nevű brazil drogbáró szerény paraguayi hajléka látható. Három cellából nyitották össze, és belepakoltak mindenfélét, amit cellákba viszonylag ritkán szoktak, például plazmatévét, könyvtárat, sőt egy tárgyalót is, hogy Pavao az üzleti partnereit ne a konyhában legyen kénytelen fogadni, mint az állatok.

    Bár a pénzmosásért ülő drogbáró jövőre szabadult volna, mégis épp a szökését tervezte, mert Paraguay valószínűleg kiadja majd Brazíliának, ahol újabb börtönre számíthat.

    Bár a luxuscella még ingatlanhirdetésként is megállná a helyét, nem mondhatni, hogy Pavao irigy volt: 5 ezer dolláros beugróért plusz 600 dolláros heti bérleti díjért például bárkit beengedett a lakosztályba. Arról nincs hír, hogy a börtönőröknek is kellett-e fizetni, ha meglátogatták volna.

    Pavao inspirációját nem nehéz kitalálni: a razzia során a Pablo Escobarról szóló sorozat dvd-jeit is megtalálták nála, márpedig a nagy előd egész börtönt tervezhetett magának, nem csak egy ilyen lyukat.

  • Az Apple-vezér Tim Cook adománygyűjtést szervez egy Hillary Clinton elnökjelöltet is támogató demokrata kampányszervezetnek, persze magánemberként, nem mint Apple-vezér.

    Ebből viszont nem lehet egyenes levonni a következtetést, hogy Cook a demokratákat támogatja, hiszen júniusban a republikánusoknak is szervezett egy hasonló eseményt.

    Ami viszont biztos, hogy se Cook, se az Apple nem kér Donald Trumpból. Bár a nagy techcégeknél hagyomány, hogy mindkét párt jelöltállító gyűlését támogatják, hogy ezzel bátorítsák a demokratikus részvételt, az Apple idén kimaradt a buliból, méghozzá állítólag kifejezetten Trump miatt.

    Pedig Trump véletlenül még reklámot is csinált a cégnek, amikor az év eleji Apple-FBI vita hevében az iPhone bojkottálására szólított fel – egy iPhone-ról.

  • Naprakész, a gyakorlati életre felkészítő tananyagot az egyetemekre! Az Idahói Egyetemen is így gondolhatják, mert az utóbbi hetek legnagyobb őrületét, a Pokémon Gót is beépítik egy kurzusba.

    A kiterjesztett valóságos mobiljáték a Popkulturális játékok nevű kurzusba épül be ősztől. Ez ráadásul nem valamilyen kultúraelméleti kurzus, hanem éppen az aktív életmód fontosságáról és a közösség játékokon keresztüli felfedezéséről szól. A tárgy oktatója, Steven Bird azt mondta, azért vette be a Pokémon Gót, mert rendkívül erős csapatépítő hatása van, és nagy aktivitást kíván:

    Össze-vissza kalandozol közben, mindenféle dolgokat látsz, aktív vagy, látod a napot. Lehetővé teszi, hogy nagy csoportokban és csapatokban mozogj. Nemcsak fizikai aktivitást kínál, de csapatépítést és vezetői képességeket is.

    – mondta a jó professzor, aki ezzel bizonyára nem lopta be magát Gajdics Ottó semmi partjára béklyózott szívébe.

  • Betakarítási munkálatok közben gyulladt ki egy munkagép Orcinál és egy Mernyeszentmiklósnál is szombaton - közölte a katasztrófavédelem.

    Délben gyulladt ki a bálázó Orci külterületén, a tűz átterjedt a tarlóra is. Egy munkagép körbeszántotta a területet a tűzoltók kiérkezése előtt. A betakarítást végzők folyamatosan hordták ki a bálákat a tűzzel érintett területről, majd azokat tűzoltói felügyelet mellett megbontották, és az izzó részeket eloltották. A tarló öt hektáron leégett, 100 bála megsemmisült.

    Mernyeszentmiklós külterületén tárcsázás közben lobbant lángra egy mezőgazdasági munkagép, a tűz pedig a tarlóra is átterjedt. A sofőr súlyos égési sérüléseket szenvedett, mentőhelikopter szállította kórházba. A két hektáron pusztító lángokat megfékezték. 

  • Jó, persze, az emberek sokkal nagyobb veszélyt jelentenek a cápákra, mint fordítva, de azért a cápák sem piskóták. Van ez az oldal, ami a kisebb-nagyobb cápatámadásokat gyűjti, szinte minden napra jut egy kis horror vagy thriller. 

    Legutóbb például egy ausztrál kajakozó kapott a szívéhez, amikor megkörnyékezte egy hatalmas cápa, a fejkamerája rögzítette is az esetet.

    Ausztrál kajakos és egy cápa találkozása