Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Will Smith és Helen Mirren az arca a “The World’s Big Sleep Out” nevű eseménynek, ami 1 millió hajléktalannak gyűjt pénzt, szerte a világon.

  "Gondolj bele, hogy mit jelent számodra az otthon. Nekem az otthon egyet jelent a beszélgetéssel, egy olyan hely, ahol együtt van a család, és nekem ez az otthon legcsodálatosabb része. De a világon több, mint 100 millió olyan ember van, akik nem rendelkeznek saját otthonnal."

  - erről beszél Will Smith a jótékonysági akcióhoz készített videóban. 

  Az eseményt december hetedikén rendezik meg, a cél pedig az, hogy 50 ezer ember aludjon az utcán, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a hajléktalan emberekre. A tervek szerint a világ 50 városában szereznek ilyen megmozdulásokat. Ezen keresztül a résztvevők pedig a saját bőrükön is megtapasztalhatják, hogy milyen helyzetben vannak a hajléktalanok. 

  Az akció részeként Will Smith New Yorkban fog esti mesét olvasni a résztvevőknek, de terveznek akusztikus koncerteket is. 

 • A Booking.com-on jelent meg egy brooklyn-i hirdetés, amiben az Addams Family szobáinak másolatai láthatók: és mi több, bérelhetők is.

  222269953
  Fotó: booking.com

  A szobákat a most készülő animációs film tiszteletére rendezték be, ami egyébként október 11-én kerül az amerikai, október 31-én pedig a magyar mozikba. A szobák stílusosan halloweenre foglalhatók le, azaz október 29 és november 1-je között kell Brooklynba látogatnia annak, aki nem akar lemaradni a 19. századi villában található három szobáról. 

  222269985

  A szobákat egyébként 101.10 dollárért, azaz kb. 30 ezer forintért lehet kibérelni per fő per éjszakára. Aki pedig esetleg kedvet kapott hozzá, az ne csüggedjen, nem keltek még el, a foglalás ugyanis csak 28-a éjféltől startol.

 • A belga Gust’eaux étteremnek azzal sikerült bekerülnie a nemzetközi hírekbe, hogy egy teljesen új technológiával biztosítanak ingyen ivóvizet a vendégeiknek. Az új berendezésüknek köszönhetően képesek újrahasznosítani a wc-k és a mosogatók vizét. 

  Állítólag a rendszer olyan jól működik, hogy a tisztított vizet utólag kell még ásványi anyagokkal dúsítani. A vizet kínálják a vendégeknek, de készítenek belőle jégkockát, illetve ebből a vízből főzik a kávét is. 

  View this post on Instagram

  Lunch Gust'eaux, reserveer tijdig...

  A post shared by Gust'Eaux-Grill & koffie (@gusteaux_kuurne) on

 • A mostanában inkább komoly kémfilmekben próbálkozó Sacha Baron Cohen egyik legjobb húzása az volt, amikor még Ali G-ként elhívta a műsorába Diana hercegnő nem hivatalos apósát, az egyiptomi milliárdos Mohamed Al Fayedet, aki ne mellesleg a híres londoni luxusáruház a Harrods tulajdonosa is volt, majd a stúdióban finom jelzéssel elhelyezte az áruház emblémáját, csak a H nélkül. Amikor ezt az egyiptomi akcentussal beszélő milliárdos észrevette, akkor ugye megemlítette, hogy nem Arrods a cég neve, hanem. És akkor itt jött a rasszista viccek Lamborghinije, az abszolút nem píszi poén. Hanem Arrods, mondta a milliárdos, aki kihívásokkal küszködött a h hang kiejtése terén. Ali G meg helyeselt, igen, Arrods. Majd a milliárdos egyre vörösebb fejjel, hogy nem, nem Arrods.

  Ali-G

  Olcsó poén, hülyegyerekek, mondhatnánk, de azt soha nem gondoltam volna, hogy ilyet magyarul is lehet és éppen velem esik meg. Még ha miniruhában segget rázó táncosok és DJ nem is festette alá az eseményeket, ahogy Ali G-nél.

  Egy elég jó kínai étteremben próbálok asztalt foglalni telefonon.

  -Jónapot, kedden szeretnénk délután kettőre asztalt foglalni. Két főre, Szabó Zoltán névre.

  -Értem - mondja megtévesztően a női hang a vonal végén, aki tényleg olyan ázsiai fejhang akcentussal beszél, ahogy csak a South Parkban szoktak a kínai vagy japán szereplők. -Tehát akkor hétfőre? - kérdez vissza váratlanul.

  -Nem, dehogy. Keddre!- vágom rá rögtön.

  -Értem, értem. De hétfőre?

  -Keddre - mondom megint higgadtan, de közben azért elkezdek gyanakodni, hogy hiba van a vonalban, vagy serceg a valóság.

  -Már fel is írtam. És hét órakkor?

  -Nem, délután kettőkor.

  -Vagyis hét órakkor?-Dehogy. Késői ebéd, kettőkor. Tizennégy óra!

  -Fel is írtam, tizennégy óra! És akkor hét főre lesz az asztal?

  -Nem, csak ketten vagyunk - válaszolom, most már tényleg hitetlenkedve.

  -Á, értem! - zavar össze megint: Tehát hétfőre!

  -Nem, baszki, keddre! Tuesday! Hall engem? - vágok vissza már idegesen.

  -Világos, uram! Vagyis holnap és hét főre. Várjuk szeretettel!

  -Igen, holnap, de csak ketten vagyunk! - Ezt már higgadtabban mondom, végül is nekem mindegy, ha hét főre terítenek.

  -Ahogy mondja! - csilingel még mindig a vonal végén kedvesen: Hét főre!

  Már sikoltanék, hogy nem hiszem el, de aztán minden világossá válik, amikor hozzáteszi: Hét főre, hedden, hét órakkor!

  -Pontosan így - suttogom döbbenten.

  -Höszönöm, hogy minket választott - feleli erre boldogan.