Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Elképesztő kalandba botlottunk egy pár nappal ezelőtt a Farmosi Békamentők oldalán. A fotón elsőre annyi látszott, ahogy egy ájtatos manó (azaz imádkozó sáska) épp elfogyaszt egy békát, aminek a másik végét darazsak eszegetik. De amikor jobban megnéztük, már láttuk, hogy a rovar feje beleszorult a béka szájába! Vagy csak belülről rágja épp?

  21246522 10155122750953406 4160551116576553440 o
  Fotó: Kiss Tamás

  Szerencsére a fotókat készítő Tamás is kíváncsi volt a történet folytatására, így később visszament megnézni a küzdelmet és videót is készített róla:

  Hogy pontosan hogyan történt, azt nehéz megmondani, de a béka állkapcsa rászorult a Mantis fejére. Már legalább 40 órája így vannak. A Mantis amit elért ebben a helyzetben, azt szépen elfogyasztotta (napközben a darazsak is segítettek neki), de most már láthatóan szeretne megszabadulni a kolonc konctól.

  A küzdelemnek csak rossz vége lehett volna, így a segítőkész állatbarátok másnap visszamentek egy kisollóval.

 • Nem is rossz ötlet. Most kaptuk meg postán az Együtt 2018-as választási programját. A színes füzet, illetve mit füzet, MAGAZIN, méretében és tördelésében kísértetiesen hasonlít az IKEA-katalógusokra. 

  Az Együtt politikusai a címlapon egy Lack asztalka körül gyűlnek össze, belül Rády Magdolna az Együtt aktivistája egy Vimle kanapén piheni ki fáradalmait, a Működő Állam - Egészségügy című fejezetnél pedig egy ismeretlen úr egy Poang hintaszékben ülve olvas elmélyülten.

  Most legyen elég ennyi a külcsínről, a magazin tartalmát majd később elemezzük. Az mindenesetre nagy dolog, hogy egy pártnak van programja. Tudunk például olyan pártról, ami 2014-ben enélkül indult neki a választásoknak, mert úgy gondolta, elég az az egy szó a választók megnyugtatására, hogy „folytatjuk”.

  Frissítés: Az ötlet jó, de nem eredeti. 2016-ban a spanyol Podemos csinált hasonló választási programfüzetet. 

 • A jelenleg is zajló miskolci nemzetközi filmfesztivál, a Cinefest vendége volt Francesca Eastwood, aki ha már az ország keleti felében járt, akkor megnézte magának az ország egyik legjobb borászatát, illetve éttermét.

  A mádi Gusteau étteremben, illetve a Szent Tamás pincészetbe látogatott el a színésznő, illetve legújabb filmjének, A bosszú angyalának rendezője, Natalia Leite, számolt be róla a pincészet Facebook oldalán.

  A színésznővel, illetve rendezővel készített közös interjúnkat itt lehet elolvasni. 

 • Meghökkentőt posztolt a Római-partért Egyesület a saját Facebook-oldalára. Ez az a társaság, amely rögtön a partra húzná árvízvédelmi falat a Rómain, a Duna-parton. És vannak civilek és mások, akik viszont szeretnék megtartani mostani állapotában a Római-part hangulatát, faunáját és flóráját. A parti árvízvédelem ugyanis jelentős átalakítással, környezetpusztítással és fakivágással járna, ami szerintük nem annyira jó.

  zsidó.png

  Ez egy hosszú és összetett kérdés. A vitába azonban egészen új színt vittek az ottani ingatlantulajdonosok, egyelőre keresem az összefüggést. Mert szerintük azok zsidók, akik nem szeretnének fakivágást meg a védvonalat közvetlenül a partra, ami érthetetlen, ennyi évvel a holokauszt után.

  Miért van az az érzésem, hogy a posztot hamarosan törölni fogják?

 • Egy londoni divattervező, Ryan Mario Yasin és cége, a Petite Pil olyan gyerekruhát fejlesztett ki, amit 4 hónapos kortól egészen 36 hónapos korig hordhatnak a gyerekek, ugyanis az anyag képes akár 7 méretet nyúlni. Vagyis gyakorlatilag együtt nő a gyerekkel.

  A Petite Pil által használt futurisztikus anyag víz- és szélálló, gépben mosható, igazodik a gyerek mozgásához. Bár elég furcsán néz ki. 

  A feltalálok célja az volt, hogy csökkentsék a gyorsan kinőtt gyerekruhák kidobása miatti környezetterhelést, és hogy segítsenek a szülőknek spórolni. A gyerekkel növő ruha tömeggyártása hamarosan kezdődhet. 

  (Business Insider)

 • Az ausztrál Darwin Cityben hajmeresztő turistacsalógatót találtak ki azoknak, akiknek kéne egy kis adrenalinlöket. A "Halál ketrecének" becézett áttetsző falú ketrecben ülve közel 5 méteres, bordás krokodillal nézhet farkasszemet, akinek már csak ez az élmény hiányzik az életéből. Hogy még izgalmasabb legyen a mutatvány, a ketrec falán kívül húscafatokkal etetik a jószágot, így a krokodil csattogó fogait is megnézheti testközelből, aki befizet egy körre a Crocosaurus Cove-ban.

 • Bódog Tamás, a DVTK vezetőedzője a meccs utáni értékelésben azt mondta a Nemzeti Sportnak.

  Ha elmondom a véleményemet, nemhogy eltiltanak, egyenesen lecsuknak.

  A DVTK 3-1-re kikapott a Debrecentől, és a második Loki-gól előtt volt egy olyan jelenet, ami Bódogot felháborította. Alig várjuk az összefoglalót.

 • Olvasónk írta, hogy egy összetört limuzin akadályozza a 4-6-os villamos továbbhaladását a Podmaniczky utca - körút kereszteződésében.

  A kép alapján belehajthatott egy másik járműbe, de az nem látszik. Csak annyi, hogy a rendőrök épp helyszínelnek. 

 • Nehéz idők járnak az egységes európai piacokra, nyugatról a Brexit, keletről Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin próbálja visszaállítani a büszke és egymással semmiképpen sem összefonódó nemzetállamok Európáját. Ehhez pedig a jelek szerint egy meglepő új partnert kaptak, mégpedig az amúgy jellemzően a nemzeti pont határokon átívelő szolgáltatást nyújtó nemzetközi autóbérlő cégeket.

  Ezt az eddig jól rejtett összeesküvést a minap Genfben sikerült lelepleznünk, ahol a Hertz nevű autókölcsönzőtől nem sikerült megkapnunk az autót, amelyet a Rentalcars.com oldalon online lefoglaltunk és előre kifizettünk. A Rentalcars.com szerint ugyanis a Hertz arra hivatkozva utasította el az autó kiadását, hogy nem brit hitelkártyát használtam a foglalásnál, miközben angol fontban fizettem a kocsi árát. 

  A történet talán legviccesebb része az volt, amikor a Rentalcars.com ügyintézője (az amúgy magyar telefonszámomon) felhívott, és váltig állította, hogy én britnek adtam ki magam, és erre bizonyítéka van. Holott csak annyit tettem, hogy a Booking.com-on a hotelfoglalás után rákattintottam az autókölcsönzős linkre, ahol előjött egy magyar nyelvű oldal, magyar forintban jelzett árakkal, ahova aztán beírtam a magyar nevem, a magyar telefonszámomat, a magyar kártyámmal fizettem, majd megkaptam a magyar nyelvű foglalási elismervényt, rajta a magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat számával. Ezek szerint viszont mégsem voltam elég büszke a magyarságomra, bár tényleg nem tudom, ezt hogyan lehetne még fokozni. (Sajnos az említett bizonyítékot nem kaptam meg, így nem tudni, hogyan lettem zugbrit. A végén azzal zárta a Rentalcars.com az ügyet, hogy elfogadtam az ÁSZF-et, amiben benne van, hogy bármi történik, én vagyok a hülye, ami tényleg így van, úgyhogy erről ennyit.)

  A dolognak két tanulsága van. Az egyik, hogy hiába a globalizáció, a nemzeti határok élnek és virulnak Európában, nem lehet csak össze-vissza fizetgetni mindenféle jött-ment migránskártyával. A nemzetiségére pedig mindenki legyen csak nagyon büszke, ellenkező esetben simán lehúzzák 120 fontra.

  Másrészt (és ez lenne a fő tanulság), ha esetleg a Rentalcars.comon, a Hertznél foglalna autót, akkor a biztonság kedvéért legyen önnél egy brit hitelkártya, hátha szükség lesz rá. A Booking.com-os linkekkel pedig vigyázzanak, ki tudja, milyen cookie-erdőbe keverednek, amelyből aztán britként jönnek ki.