Béla
12 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • anthonyhopkins

  Aki a Twitterére rakott ki egy megmagyarázhatatlan, de szörnyen hipnotikus videót arról, hogy elveszti az eszét egy általam nem beazonosítható zenére. Ismételjük magunk előtt: Sir Anthony Hopkins úgy headbangel, ahogy senki más. Kontextus nincsen, csak a teljes kréziség, és a poszt írásának pillanatáig 5 millió megtekintés.

 • Azt írja az USA Today, hogy egy nőre 500 dolláros büntetést szabtak ki az amerikai vámosok, miután a repülőtéren találtak nála egy darab almát egy zacskóban. Felmerülhet a kérdés, hogy "mi van?".

  Egy Crystal Tadlock nevű nő az Egyesült Államokba repült Párizsból, amikor az út vége felé a Delta légitársaság légiutaskísérőjétől kapott egy almát. Azt viszont nem ette meg, gondolta jó lesz későbbre, és eltette a táskájába. Arra gondolt, jól jöhet majd átszállás után, Denver felé később.

  Az átszállásnál véletlenszerűen kiválasztották az amerikai vámosok, hogy átnézzék táskája tartalmát, és megtalálták benne az almát, egy zacskóban, a zacskón a légitársaság logójával. A nő azt mondta, a vámosok megkérdezték, hogy drága volt-e a franciaországi kirándulása, amit nem nagyon értett, hogy miért kérdezik, de azt válaszolta, hogy igen. Erre a vámosok azt mondták, hát most még drágább lesz, mivel kap tőlük egy 500 dolláros (kb. 130 ezer forintos) büntetést az alma miatt.

  Ő még megpróbálta, megkérdezte a vámosokat, hogy kidobhatja-e, vagy megeheti-e, de a kezébe kapta az 500 dolláros büntetést. 

  A nő nem érti, hogy miért nem figyelmeztette a légitársaság az utasokat, hogy nehogy magukkal vigyék a gépről az ételt, és hogy miért kell úgy kezelni, mint egy bűnözőt, aki egy ingyen almát félretett, és a táskájában maradt. A légitársaság és a vámosok pedig csak annyit mondtak, hogy a szabályokat mindenkinek be kell tartania.

  A vámhatóság azt mondta, nem vizsgálják az egyes esetek részleteit, de minden mezőgazdasági terméket be kell jelenteni, és aki megszegi, akár 1000 dolláros büntetést is kaphat. A szigorú szabály azért van, hogy megelőzzék, hogy bármilyen növényi kártevő, vagy állatbetegség az országba jusson.

  A nő azt tervezi, hogy bíróságra viszi az ügyét.

  (a kép illusztráció)

 • Ezek a csodálatos fogak az év emlőséhez, a földikutyához tartoznak:

  30420074 1970329196374309 5774835665359651246 o
  Fotó: Vadonleső / Facebook

  Idén számtalan ismeretterjesztő előadást, vetítést és különböző foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek a természetvédelmi szervezetek a földikutya kapcsán, az egyik például most szerdán lesz délután 3-kor a Magyar Természettudományi Múzeumban. Az előadásnak, amit dr. Németh Attila tart, már a címe is remek

  Fogas vakony vagy vak murmutér?

  De ennél is fontosabb, hogy nemcsak egy előadást lehet meghallgatni passzívan, hanem személyes közelségbe hozzák a múzeumi tárgyakat, és segítenek bepillantani a természettudomány rejtelmeibe. A további földikutyás programokért érdemes belájkolni a Vadonleső oldalát.

 • Az orosz Telegram-balhé járulékos veszteségeként a Twitch is elérhetetlen lett Oroszországban. A hétvégén végigfutott a legtöbb gamer-blogon a hír, hogy az orosz streamerek nem tudnak közvetíteni, és a nézőknek is elérhetetlen lett a szolgáltatás, miután az orosz hírközlési felügyelet letiltotta az országban a Telegramot. És mellé 20 millió olyan IP-címet, amik az Amazon vagy a Google szolgáltatásaihoz tartoztak, így került a szórásba a Twitch is.