Zsuzsanna
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Még szombaton robbantotta fel a Lloyd D. Nabors Demolitions vállalat egy másik építkezés érdekében a Dallas központjában lévő egykori Affiliated Computer Services 11 szintes épületét, csakhogy a robbantás nem sikerült túl jól: az épület közepe ugyanis ott maradt lecsupaszítva, írja az UPI.com.

  A pusztulásra ítélt maradványt azóta a Leaning Tower of Dallas (Dallas dőlő tornya) néven emlegetik a helyiek, akik még a héten járhatnak az épület csodájára. Ez, vagyis, hogy megmarad a robbantás után az épület közepe, egyáltalán nem szokatlan jelenség. 

 • Rettegett attól az 53 éves, Nagy-Britanniában élő Dagmar Turner, hogy agyműtéte során az orvosok megsértenek valami olyan idegi területet, amely a mozgásért felelős, félelmeit pedig megértette az operációját vezető orvosa, Keyoumars Ashkan, aki zongoristának is tanult. Ezért a professzor azt javasolta, hogy ébresszék fel az altatásból az Isle of Wight Symphonic Orchestra művészét, miután a sebészek megnyitották a koponyáját.

  Turnert a londoni King's College Kórházban műtötték jóindulatú gliómával, amit 2013-ban diagnosztizáltak nála, amikor előadás közben rosszul lett. Noha a daganat jóindulatú és lassan nőtt, mérete miatt mégis aggasztó volt a jelenléte, ezért döntöttek az eltávolítása mellett. Turner az operáció alatt végig játszott, a sebészeknek a hangok hosszúsága, mélysége, ereje vagy épp gyengesége mind-mind tájékozódási pontként szolgált ahhoz. hogy tudják: érintik-e éppen vagy sem azt a területet, ami a mozgásért felelős.

  A hegedű a szenvedélyem, 10 éves korom óta tudok játszani. A gondolat, hogy esetleg a jövőben képtelen leszek rá, nagyon megrémített

  – idézi a Stuff.co.nz Turnert. A műtét sikeres volt, a hegedűművész három nappal a műtét után elhagyhatta a kórházat, és heteken belül újra zenélhet.

 • A hivatalos F1-twittercsatorna adta ki azt a képet szerdán, amely a tesztek első napján készült a barcelonai versenypálya célegyenesében, és az idei mezőny összes pilótája látható rajta.

  Korábban nem volt szokás a korai csoportkép, az év első és utolsó versenyén szoktak tablóképet készíteni, szépen beállítva mindenkit, mint az osztályképeken.

  Jóval meglepőbb a fotó egyik apró, ám annál feltűnőbb részlete: Kimi Räikkönen mosolyog. Sőt, a szökőévente egyszer elvigyorodó finn az egyetlen, aki mosolyog! Még az állandóan nevető Daniel Ricciardo is komoly - na jó, félkomoly - képet vág.

  Azon viszont kevésbé lehet meglepődni, hogy a 20 versenyzőből egy volt napszemüvegben a fotózáson, látatlanban is megmondanánk, ki.

 • Az elmúlt években főként a McDonald's termékeiről jelentek meg olyan fotók, videók, amik azt mutatják be, hogy a hamburgerek nem penészednek meg (itt mondjuk épp igen), mert túl sok mesterséges anyagot tartalmaznak – ám ebből a szórásból a Burger King sem maradt ki.

  A cég ezért szerdától egy 34 nap alatt teljesen bepenészedő Whoppert bemutató reklámmal hívja fel a figyelmet arra Amerikában, hogy már számos üzletükben nem, vagy alig (90 százalékban mentesek ettől az ételek) használnak mesterséges színezéket, ízfokozókat és tartósítószereket. Több mint 400 ottani üzletükből kivonták már az adalékanyagokat, és 2020 végére minden ottani éttermükben váltani fognak ebbe az irányba, figyelt fel a Washington Post hírére a  444.hu