Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • tk3s tid irina shayk 535597
  Fotó: TheImageDirect.com / Northfoto

  Bradley Cooper exe a minap New Yorkban indult sétálni kislányával. Lea de Seine ismét a babakocsiból figyelte a nagyvárosi nyüzsgést, amikor a semmiből odaszaladt hozzájuk egy kiskutya.

  A kislány nagyon megörült az állatnak, és rögtön simogatni is kezdte, miközben a modell mosolyogva figyelte a jelenetet. Meglehet, hogy a történtek után Lea de Seine is kis kedvencet követel majd a születésnapjára.

 • 1920. október 22-én született Timothy Leary amerikai pszichológus, az LSD prófétája, az amerikai hippimozgalom és ellenkultúra legmegosztóbb alakja. A Berkeleyn doktorált klinikai pszichológiából, majd a Harvard Egyetemen tanított.

  Kísérletsorozatot indított a Harvardon, melynek során a varázsgomba és más hallucinogén vegyületek emberi szervezetre gyakorolt hatását tanulmányozta. Arra a kérdésre kereste a választ, hogy segítene-e egy „utazás” a pszichológiai gondokkal küzdőknek.

  A tudattágító szerekkel folytatott kísérletei miatt 1963-ban elbocsátották, esetét megírták az újságok, a médiafelhajtás ezt követően élete elválaszthatatlan részévé vált. Kísérleteit tovább folytatta, ekkor már a svájci Albert Hofmann által felfedezett lizergsav-dietilamid, közismert nevén az LSD került érdeklődése középpontjába. (Az LSD-t az 1940-es évektől a pszichiátriában is alkalmazták, de sem nyugtatóként, sem igazságszérumként nem vált be.)

  Leary valóságos vallást épített az LSD köré a szellem univerzális lehetőségeinek végtelenségével, a lélek és a test teljes felszabadításának hirdetésével:

  Kapcsoljatok be, hangoljatok rá és szálljatok ki.

  Mindezt biztos háttérrel tehette, hiszen a bűvkörébe kerültek a vagyonos Mellon család fiatal tagjai, akik 64 szobás kúriát bocsátottak a rendelkezésére. Itt négy évet töltött partikkal, kutatással és írással.

  1996. május 31-én érte utol a halál, utolsó szavai ezek voltak:

  Miért ne.

  Hamvai egy részét rokonai és ismerősei között osztották szét, egy részét pedig rakétával kilőtték az űrbe.

 • Kilencvenkét éves korában természetes okokból elhunyt kedden James Randi bűvész, a szkeptikus mozgalom megalapítója. A halálhírt az általa alapított James Randi Alapítvány tette közé.

  Randi hatvanéves korában visszavonult az aktív bűvészettől, és életét onnantól kezdve a csalók leleplezésének szentelte. Főállású szkeptikusként, a nemzetközi szkeptikus mozgalom legnagyobb tisztelettel övezett figurája lett.

  Egyik legnagyobb sikere az volt, amikor a nyolcvanas években Jimmy Carlson The Tonight Show című műsorában lebuktatta az akkoriban elképesztően sikeres tévéprédikátort és pszichikus gyógyítót, Peter Popoffot, de kifogott Uri Gelleren is.

 • Ha van olyan játék, ami sosem megy ki a divatból, az valószínűleg a Lego. Nem újdonság, hogy nem csak a gyerekek játékszere, a felnőttek is szívesen építenek belőle ezt-azt, akár többnapos projekteket is. Egy kanadai édesapa nemrég egy működő pizzakészítő szerkezetet készített legóból.

  Iouri Petoukhov fiával, Michaellel együtt dolgozik, és több olyan szerkezetet is építettek már a népszerű játékból, amelyek hasznosnak bizonyultak. Készítettek már olyan eszközt, ami állításuk szerint tökéletes bacont és tojást készít reggelire, most pedig a pizzasütést tették egyszerűbbé – legalábbis a tészta megpakolását.

  A szerkezet lényege, hogy először megkeni az üres pizzát paradicsomszósszal, utána meghinti sajttal, majd klasszikus módon kolbászt és paprikát is szétszór a tetején. Ezután persze már manuálisan kell megoldanunk a továbbiakat, ugyanis egyelőre nem készítették el a legókart, ami beteszi az ételt a sütőbe, és be is állítja, meddig piruljon.