Alfréd
-7 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • re video

  Az 1996-os Resident Evil bevezető videója pont olyan béndzsa, amilyenek a számítógépes játékok élőszereplős mozijelenetei voltak akkoriban, és nem, nem kell azzal jönni, hogy bezzeg Red Alert meg Wing Commander 4, mert az emlékek mindent megszépítenek, de a Youtube képes szerencsére mindent a helyére rakni.

  A Resident Evil videója csapnivaló minőségben létezett csak online, de egy youtuber fogta, és valamivel, amit úgy hívnak, hogy "AI Machine Learning" (feltételezem mesterséges intelligencia alapú fekete mágia), sikerült 4K felbontásúra, 60fps framerate-re, és kicsit szaggatósra, de sokkal jobbra felturbóznia a videót. Mutatom, de figyelem, nagyon véres és nagyon béndzsa tartalom:

 • Valószínűleg kétség sem fér hozzá, hogy a 29 éves Alexandria Ocasio-Corzet jelenleg az amerikai politika legnagyobb sztárja, aki még alig két hónapja foglalta el a helyét a képviselőházban, annak máris az egyik legbefolyásosabb tagjává vált. A puerto ricói származású, magát demokratikus szocialistaként definiáló, volt pincérnőből és aktivistából lett politikust a baloldalon már most is szuperhősnek  (a jobboldalon pedig igazi főgonosznak) tartják, most viszont ténylegesen szuperhőssé válik, ugyanis

  nemsokára megjelenik egy képregény, amelynek ő a főszereplője. 

  Egy kisebb képregény-kiadó, a Devil's Due Comics jelentette be, hogy májusban megjelenik az Alexandria Ocasio-Cortez and the Freshman Force, vagyis AOC és az Újonc Osztag címen jelentet meg képregényt májusban, amelyben a képviselő és a hozzá hasonló, szintén most először kongresszusba került fiatal képvsielőnők (mint Rashida Tlaib és Illhan Omar) hogyan törnek borsot a Republikánus párt orra alá. 

  AOC képregény
  Kép: Devil's Due Comics/Facebook

  A képregényből sorozat nem lesz, csak egyszer fog megjelenni, akkor viszont több változatban is, az egyiken például AOC Wonder Woman ruhájára emlékeztető szuperhős mezben áll a legyőzött republikánus elefánton, a kezében pedig nem telefont, hanem egy kardot tart. 

  Hogy a főhős hogyan fogadta, hogy képregénye lesz, azt nem tudni, de AOC maga is szeret képregényeket idézgetni. Nemrég például egy cikkre reagálva, ami arról szólt, hogy az idősebb, mérsékeltebb demokrata képviselőknek már elege van belőle, a képviselőnő a Twitteren egy, az Alan Moore féle Watchmenből vett idézettel válaszolt: "Úgy látszik nem értitek, nem én vagyok összezárva VELETEK, hanem ti vagytok összezárva VELEM!"

 • A kötegyáni általános iskola egyik tanulójának segítettek a rendőrök pénteken. A sarkadi lány segítségért kiabált pénteken este fél kilenckor Kötegyánban, az Ady Endre utcában. Egy férfi kiment az utcára, bevitte a házába a kislányt, próbálta megnyugtatni és közben hívta a rendőrséget.

  Arany János utcai buszmegálló Kötegyán
  Arany János utcai buszmegálló Kötegyán
  Fotó: Google Street View

  A rendőröknek a 12 éves lány elmondta, hogy Sarkadon lakik és Kötegyánba jár iskolába, azonban lekéste a buszt és nem tud hazamenni. A Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrei hazavitték és épségben átadták édesanyjának.

 • Nagy meglepetés érte azokat a észt munkásokat, akik azt hitték, egy szerencsétlenül járt kutyát mentettek ki egy jéghideg folyóból. A munkások a Pärnu-folyón épülő gáton dolgoztak, amikor meglátták a vízben vergődő, félig fagyott "kutyát", kimentették, a kocsijukba rakták és elvitték egy állatorvoshoz. Ott viszont kiderült,  hogy 

  nem kutyát mentettek ki, hanem egy fiatal farkast.

  105747870 52582602 2561681893859360 1781137553424908288 n
  Fotó: eupa.org

  A hősies munkások eléggé meg voltak lepődve, hogy egy vadállat életét mentették meg, azt nyilatkozták az észt sajtónak, hogy az állat kézhez szokottnak tűnt, sőt, az egyikük lábán aludt az autóban. Egy észt állatvédő szervezet szerint viszont azért volt ilyen szelíd a farkas, mert alig volt már vérnyomása. 

  Az állatorvos, akihez elmentek, azt nyilatkozta, neki gyanús volt, hogy nem kutyát hoztak be hozzá, de végül egy helyi vadász állapította meg, hogy ez tuti egy farkas, egy nagyjából egy éves hím. Az állat pár nap alatt összeszedte magát, majd egy GPS nyakorv felszerelése után vissza is engedték a vadonba. (BBC)

  105747872 52590387 2561681890526027 4701811917109329920 n
  Fotó: eupa.org