Pongrác
12 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kutatók szerint, ha nem minden idők legjobban kivitelezett átveréséről van szó, valószínűleg pár órával a Titanic elsüllyedése előtt dobhatták a vízbe azt a most partra mosott palackpostát, amelyet egy 12 éves lány, Mathilde Lefebvre írt. Az 1912. április 13-i dátumozású üzenet szövege így hangzik:

  Ezt a palackot az Atlanti-óceán közepén dobom a vízbe. Néhány nap múlva megérkezünk New Yorkba. Ha valaki megtalálja ezt a levelet, értesítse a Lefebvre családot Liévinben.

  Azon a napon, éjfél körül az elsüllyeszthetetlennek hitt Titanic jéghegynek ütközött, és két és fél óra múlva 1500 utasával a hullámsírba süllyedt. A levelet író Mathilde három testvérével és édesanyjával együtt az áldozatok között volt, üzenete azonban 105 évvel a tragédia után most Kanada partjainál szárazföldet ért.

  Már ha nem átverés az egész.

  A Université du Québec à Rimouski szakemberei is először hoaxra gyanakodtak, de vizsgálatuk szerint a palack és a hozzá tartozó dugó valóban a 20. század elején készült. Ez inkább azt valószínűsít, hogy nem átverésről van szó – korabeli papírt nem nehéz szerezni, de ilyen üveget és dugót már valamivel körülményesebb találni.

  „Ha bebizonyosodik a levél valódisága, ez lehet az első Titanicról származó tárgy, amelyet az amerikai partvidéken találtak” – mondta Maxime Gothier történész. Abban egyetértenek a szakemberek, akár átverés a levél, akár nem, mindenképpen egy érdekes szelete a történelemnek.

 • Szél Bernadett független országgyűlési képviselőt arról kérdeztük, miért nem lépett be a Momentumba, hogy Fekete-Győr Andrást tartja-e a legalkalmasabb miniszterelnök-jelöltnek, valamint, hogy miért tartja problémásnak, hogy a kormány Kínával és Oroszországgal is igyekszik jó kapcsolatot ápolni.

  Kibeszélő ma este 19 órától az Indexen, tartsanak velünk!

 • giphy (63).gif
  Fotó: giphy.com

  Ahogy nemrég megírtuk, szokatlan látvány fogadta a houstoniakat pár napja, amikor egy tigrist fedeztek fel az előkertjükben. Akkor úgy tűnt, az állat gazdájának, a kiérkező rendőrök előtt, sikerült egy autóba tuszkolni a nagymacskát, miután az egyik szabadnapos rendőr szomszéd majdnem lelőtte a valószínűleg háziállatként tartott tigrist. A férfi, aki pisztolyt fogott rá, így üdvözölte az előkerült tulajdonost: 

  B.szd meg te és a kib.szott tigrised. 

  Victor Hugo Cuevas, akit azóta letartóztatott a rendőrség, tagadja, hogy az övé lenne az állat, ennek ellenére vádat emeltek ellene, mivel megpróbált meglógni a hatóságok elől, ami biztosan nem szabályos.

  A tigris tartózkodási helye még mindig ismeretlen. Az állatról egyébként annyit lehet tudni, hogy 9 hónapos és az India névre hallgat. Az események után viszont nagyon úgy tűnik, hogy hallgatni nem nagyon hallgat rá.

  (via: The Cut)

 • Már zajlik a hatrészes Obi-Wan Kenobiról szóló minisorozat forgatása, amelyben Ewan McGregor ismét belebújik a Jedi mester szerepébe. Az 50 éves skót színész legutóbb 2005-ben, az előzményfilmek harmadik epizódjában, A Sith-ek bosszújában játszotta el a karaktert. A feltehetőleg 2022-ben, a Disney+-on debütáló sorozat 10 évvel a harmadik rész eseményei után játszódik, és egy fajta átmenet lesz a Jedik bukása és az Egy új remény eseményei között. 


  McGregor nemrég Jimmy Kimmel műsorának vendége volt, ahová eredetileg azért hívták, hogy a Halston című új sorozatáról beszéljen, azonban a műsor jelentős részében az új Star Wars-sorozatról volt szó. 

  Kimmel nem hagyta a levegőben lógni a kérdést, és próbált megtudni egy-két kulisszatitkot a készülő sorozatról,

  de a színész még arról is csak ködösen beszélt volna, amit már korábban a stúdió is megerősített (darth vader szereplése - a szerk.).  

  Azt is hozzátette, nem tudja, hogy pontosan milyen információkat osztottak meg eddig a készítők a produkcióról, de nem hiszi, hogy kirúgnák, ha esetleg spoilerezne a sztoriról. 

  McGregor a nagy titkolózás közepette azt azért elárulta, hogy május 4-én, a hivatalos Star Wars-napon egy különleges személlyel rögzítettek egy jelenetet: 

  Május 4-én egy nagyon különleges jelenetben szerepelhettem valaki olyannal, aki nagyon különleges helyet foglal el az életemben, de ez minden, amit mondhatok
  róla. 

  Jimmy Kimmelnek azt nem sikerült megtudnia, pontosan kiről van szó. Mindössze annyit lehet tudni, hogy Ewan McGregor korábban még nem szerepelt kamerák előtt a titokzatos személlyel.