Nóra, Lili
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy 11 éves nigériai fiúról készült videó lett virális a közösségi oldalakon, miután többek között olyan ismert emberek is megosztották azt, mint az Oscar-díjas Viola Davis. A videón az látható, hogy a fiú az esőben balettezik:

  A táncoló fiú, Madu Mmesoma Anthony egyike annak a 12 diáknak, akik az ingyenes Leap of Dance táncakadémiára járhatnak Lagoszban. A fiú a BBC-nek elmondta azt is, hogy egyrészről szerinte a balettről rossz sztereotípia, hogy az csak lányoknak szólna, másrészről egyszerűen azért táncol, mert szeret táncolni. 

  asas
 • Isabelle vidáman falatozott a vegán(nak hitt) ebédjéből, amikor az utolsó falathoz érve megdermedt benne a keringés, ugyanis egy vegán bolognai szószos

  gyíkfejet

  talált a tányérján. A vegán tésztaszószt az édesanyja, Polly Wheaton vásárolta a Lidl-ben a lányainak.

  A Lidl persze azonnal elnézést kért és ígérik, kivizsgálják az ügyet, de hiába, a kétgyermekes brit anyuka szerint a minimum, hogy vissza kell hívni az összes ilyen terméket, és teljesen biztos benne, hogy soha többé nem vásárol a német diszkontláncnál.

  "Ez nem arról szól, hogy vegán vagy nem vegán az étel, senki sem akarna egy gyíkfejet találni az ebédjében. Olyan traumatikus élmény volt, hogy a lányom azóta sem tud rendesen enni."

  - mondta Polly.

  A Lidl Baresa tésztaszószai egyébként nálunk is kaphatóak, ha esetleg valaki potenciálisan gyíkfejes tésztaszószra vágyna. 

  tumblr b9ada19fb5ec66a778362f6e0f050b42 c445f5b9 2048

  (Mirror)

 • Új kis panda érkezett a Budapesti Állatkertbe, és szombat óta látogatható a Lepkekert is - közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert szombaton az MTI-vel.

  Azt írták: a vörös macskamedve néven is ismert kis pandáknál a már évek óta Budapesten élő, csaknem tízéves nőstény, Auróra mellé érkezett Bendegúz, egy egyéves hím. Őcukiságáról van szó:

   Itt épp rágicsál valamit:

  A fajnál a hímek másfél éves koruk körül válnak ivaréretté, így a szakemberek bíznak a jövőbeli szaporulatban. Közölték azt is, hogy az elmúlt időszakokban sok kisállattal bővültek: a veszélyeztetett ázsiai vadkutyáknál, a rózsás flamingóknál, a kihalástól fenyegetett tarvarjaknál, a tapíroknál, a kétpúpú tevéknél, a prérikutyáknál, a fekete hattyúknál és sok más állatnál is lehet kölyköket vagy fiókákat látni.

  Új fajok is érkeztek, például a sokáig kihaltnak hitt Parma-kenguru vagy az aranyszőrű takin, amelynek kultúrtörténeti érdekessége, hogy a görög mitológiai történetekben feltűnő aranygyapjú eredetileg minden valószínűség szerint erre az állatra vezethető vissza - írták.

  És szombattól a 240 négyzetméteres Lepkekert is megnyitott, ahol 1200 köbméternyi légterében 19 trópusi lepkefaj több mint négyszáz egyede látható, a látogatók lepkék között sétálhatnak. Például ilyenek között:

  Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert
  Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert
 • A szupercella Székesfehérváron.
  A szupercella Székesfehérváron.
  Fotó: Szemics / Időkép

  Ahogy arról írtunk, ma őrült időjárásra számíthatunk, a hőséget hirtelen zivatarok, széllökések követik országszerte. Székesfehérváron megjelent már egy szupercella, ami a Balaton keleti medencéjénél kialakult zivatarokból fejlődött, hogy aztán szélviharral és jégesővel érjen Székesfehérvárra: 

  A szupercella azonban nem nyugodott ezután sem, továbbment a Velencei-tóra is. A megérkezés itt látható:

  (időkép