Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Tolószékébe rejtett, csaknem három kilogramm kokainnal próbált felszállni egy 81 éves nő egy nemzetközi járatra Kolumbiában.

    A nő a tolószékének fémvázába rejtett droggal a kolumbiai Medellín városának közelében lévő José María Córdova nemzetközi repülőtéren szállt volna fel egy Spanyolországba induló járatra. Mint mondta, az idős hölgy tagadta, hogy tudomása volt a kábítószerről.

    A repülőtéri hatóságok szerint a tolószék friss festékrétegével tűnt fel.

    A helyi rendőrség szerint idén ez már a negyedik ilyen eset, amelyben idős kolumbiai állampolgárnál drogot találtak. 

    (MTI)

  • Sydney egyik külvárosi kerületében, egy építési területen találták meg a 2,5 méter hosszú óriáskígyó frissen levedlett bőrét, viszont a korábban hozzá tartozó óriáskígyó már nem volt a közelben.

    Nem tudom, melyik forgatókönyv a vérfagyasztóbb:

    • ha ott találják a kígyót a bőre mellett,
    • vagy ha nem tudják, hol van, ezért bárhol lehet az óriáskígyó.

    Az önkormányzat nagy erőkkel kezdte keresni a szökevényt, és arra kérte a lakókat, hogy ők is segítsenek a keresésben.

    72449102 2612037045543761 8971758155277008896 o
    Fotó: Australian Snake Catchers / Facebook

    A közönséges óriáskígyó harapása nem mérgező, de a kampós fogaival elkapja az áldozatát, az izmos testével pedig megfojtja, veszélyes lehet a kisgyerekekre és a háziállatokra is, de akár egy kengurut is simán le tud nyelni, ráadásul tilos ilyet tartani Ausztráliában az állatkerten kívül. Valószínűleg egy illegálisan tartott háziállat volt a szökött boa.

    Ön tartana óriáskígyót háziállatként?

    • 580
      Már a gondolattól is megfagy bennem a vér
    • 440
      Jaj, dehogy
    • 393
      Már most is óriásboát tartok
    • 245
      Persze, nagyon cuki

    (BBC)

  • Az elmúlt hónapokban román sofőrök adtak munkát vontatási szörnyszülöttekkel a magyar autópályákon dolgozó rendőröknek. Most egy bolgár szerelvény emelt a téten:

    A videón látható rakománya ugyanis több mint 2 tonnával nehezebbnek bizonyult a megengedettnél.

    A Police.hu így számolt be az esetről:

    A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság M43-as Autópálya Alosztályának járőrei 2019. október 12-én délelőtt egy bolgár honosságú autószállító trélert ellenőriztek a Kéthalmi pihenőhelyen. A tengelysúly mérés során megállapították, hogy a rakomány 2340 kilogrammal haladta meg a megengedett legnagyobb össztömeget.

    A bolgár tréler vezetőjét a rendőrőrök helyszíni bírsággal sújtották.  

  • Világrekorder fogása volt egy 8 éves ausztrál horgásznak, Jayden Millaurónak, amikor a horgára akadt egy 314 kilós tigriscápa. Jayden az édesapjával horgászott Sydney közelében, amikor a hatalmas állat feltűnt a hajójuk körül. A kis horgász sikeresen kifogta a tigriscápát, és bár csak 40 kilós (azaz a cápa majdnem nyolcszor annyit nyom), némi segítséggel ki is húzta a hajóra.

    Az ausztrál kisfiú gyakorlott horgász, és a sydney-i horgászklub legfiatalabb tagja, de azért erre a fogásra nem számítottak az édesapjával. A világrekordról pedig egészen addig fogalmuk sem volt, amíg le nem mérték a zsákmányt a kikötőben. Az előző rekordcápa 312 kilós volt, és 1997-ben fogták ki.

    via 9news