Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 2021 kétségtelenül a TikTok éve volt. Milliók görgették az appot, hogy kedvenc videósaik legújabb őrültségét nézzék, legyen az tánc vagy tátogás, esetleg valami ténylegesen eredeti ötlet.

  Image from iOS (7)
  Fotó: TikTok

  Az Indy100 összeszedte a 2021 legnézettebb TikTok videósai, mutatjuk a listát:

  10. Sam Dracott Farrier (104, 3 millió néző)

  Farrier Sam Dracott mindössze két hónap alatt szerzett magának milliós követőtábort, köszönhetően a különleges ASMR videói miatt, ahol lovakkal foglalkozik. A videó, ami végül híressé tette egy patkócseréről szól.

  9. Jeremy Lynch (113,9 millió néző)

  Ez a Pókemberes videó repítette a TikTok élére Jeremyt, amiben eljátssza a fiatalkori önmagát, aki a 2002-es MARVEL-film hatására kipróbálja, vajon neki is szuperképessége lesznek-e, ha megcsípi egy pók.

  @jeremylynch

  Wait for the end... 😂🕷🕸 @mateuspain #spiderman

  ♬ original sound - OrenSalman

  8. Newuk001 (113,1 millió néző)

  A tiktokker egy gumipapucsra helyezett telefonnal készített lenyűgöző felvételeket az égboltról, ami óriási siker lett. Néha elég ennyi is ahhoz, hogy befusson valaki.

  7. Tilly Ramsay (120,3 millió néző)

  A sztárséf, Gordon Ramsay lánya akkor lett igazán népszerű a platformon, miután egy kihívás során elárulta, inkább az apja nyomdokait követi, mintsem édesanyjához hasonlóan írói pályára lépjen.

  @tillyramsay

  Guess who’s cooking I prefer 😳🤫 @gordonramsayofficial #fyp

  ♬ the real sorority check - elizabeth the first

  6. Jonosean (141, 6 millió)

  Jono Sean hihetetlen kézügyességgel, sebészeti pontossággal képes az utakon lévő jelzések lefestésére.

  5. Baby Frogs (141,6 millió néző)

  Ez a tiktokker magát csak „őrült állatbarátként” jellemzi magát. Hannah videóival kíséri végig békáinak fejlődését, a végére pedig kész hadsereget tudhat magának.

  @.baby.frogs

  Wait for the end... it’s not a threat... i promise. Or is it? 😊 #frogarmy #tadpoles #pool #nature #fyp

  ♬ original sound - Baby Frogs

  4. FatCapSprays (143, 2 millió néző)

  Igen komoly tehetséggel áldotta meg a sors ezt a videóst, aki a Flinstone család dinoszauruszának graffitijével szerzett magának jelentős nézettséget.

  @fatcapsprays

  I wonder how many of you can name this Dinosaur? 🦕 #streetart #oddlysatisfying #asmr #artwork #neon

  ♬ original sound - Fat Cap Sprays

  3. The Pool Guy (145, 7 millió)

  Az ASMR videókkal bármit el lehet adni TikTokon, erre bizonyíték a medencéket tisztító figura is, akinek valódi neve Miles Laflin. A videókban azt látni, ahogy a zöldes vizet gyönyörű kékké varázsolja.

  2. Mesha Moinirad (171 millió néző)

  A Mr. Colitis Crohns néven ismert tiktokker közel 3 millió követőt gyűjtött azzal a videójával, amin megmutatja, hogyan cseréli ki a sztómazsákját.

  @mr.colitiscrohns

  A bag is nothing to be ashamed of 💫

  ♬ STAY - The Kid LAROI & Justin Bieber

  1. Mia macska (184,9 millió néző)

  Az első helyezett  azt mutatja, hogy a macskák még mindig uralják az internetet. Mia, a cuki fehér macska rendkívül okos, ráadásul megnyerte az emberek szívét felemás szemeivel is.

 • Kuttiyamma, a dél-indiai Kerala államban élő 104 éves asszony mindig is iskolába szeretett volna járni, de 16 éves korában férjhez adták.

  Így végül a gyerekek és a háztartás vezetése mellett ez a vágya sosem teljesülhetett.

  FD9w2acVQAIXP3V
  Fotó: V. Sivankutty / Twitter

  Egészen mostanáig.

  A nagymama ugyanis egy évvel ezelőtt úgy döntött, hogy itt az ideje megtanulnia írni és olvasni, amiben először unokái segítségét kérte, de ők többnyire angol nyelvű könyveket olvastak, amiket sajnos nem értett.

  Ezután jött a lehetőség, hogy részt vegyen egy, a kormány által támogatott írástudási programban, ahol olyan jól halad, hogy nemrég 100-ból 89 pontot ért el egy írásteszten.

  A nagymamának még a testvérei sem jártak iskolába, így ő lett az első közülük, aki megtanult írni és olvasni, ezzel pedig azt is bebizonyította, hogy sosem késő elsajátítani egy új képességet.

  (Forrás: BBC)

 • Különleges módját választotta a Zenit Szentpétervár csapata annak, hogy felhívják a figyelmet a négylábúak örökbefogadásának fontosságára.

  Néhány nappal ezelőtt ugyanis az orosz csapat minden egyes játékosa a helyi menhelyekről származó, imádnivaló kutyák kíséretében lépett pályára az FC Rosztov elleni mérkőzésük előtt.

  A kutyák láthatóan élvezték a Gazprom Aréna légkörét, remélhetőleg pedig sokan otthonra leltek közülük.

 • Ismét sikerült lencsevégre kapni valakit, ahogy az edzőteremben kukkol.

  kukker
  Fotó: TikTok

  Nem először hallani arról, hogy fura alakok járnak azért edzőterembe, hogy ott videózzanak le edzés közben nőket. Hasonló sztoriról már az Index is beszámolt.

  Ezúttal is egy TikTokon felbukkant videó buktatta le a kukkolót, aki Heidi Aragon tiktokkert pásztázta a tekintetével. A hölgy, aki rendszeresen készít magáról videókat az edzőteremben, először igyekezett ignorálni a kéretlen nézőt, majd oda hívta a férjét, hátha az elriasztja az illetőt, aki kitartóan legeltette tekintetét Heidin.

  Egy ponton a tiktokker megunta, majd visszabámult rá, később pedig oda is ment, hogy megkérje, fejezze ezt be, mert kényelmetlenül érzi magát tőle.

  Persze a férfi tagadta, hogy bármi ilyesmiről szó lenne, mondván ő csak nézelődik, azonban gyorsan elfehéredett, amikor megtudta, hogy látszik mit csinál a videón, amit Heidi készített.

 • Lassan már egyre közelebbinek látszik az HBO Max kínálatában újév első napján debütáló 20 éves Harry Potter találkozó. A streaming szolgáltató pedig jó érzékkel továbbra is csak csepegteti az információkat a széles rajongótábor számára.

  Legújabb előzetesében viszont pár képkocka erejéig, már látható az egykori ikonikus színészi gárda néhány tagja. 

  Helena Bonham Carter sziluettje bukkan elő például a filmekből jól ismert „Reggeli Próféta" újság hasábja mögül, aki Bellatrix Lestrange-et alakította. Robbie Coltrane neve olvasható egy Roxforti meghívó levélen, aki annak idején a varázslóiskola vadőrét játszotta. Matthew Levis, másnéven a filmekből ismert Neville Longbottom-hoz szintén bagoly posta érkezett, de a többször visszatérő 9 és ¾-ik vágány peronján, már a Hermione Granger-t játszó Emma Wattson is éppen felszállásra készül. 

  Sokkal ugyan nem lesznek okosabbak a széria rajongói, de garantáltan még izgatottabbak az újabb rövid ízelítő láttán.

 • Kétségtelen, hogy a Fortnite az egyik legsikeresebb videójáték cím az elmúlt években, amiben számtalan híresség fordult már meg, de arra is volt már példa, hogy koncerteket tartottak a virtuális világban.

  A játék alapvetően egy multiplayerre kihegyezett lövöldözés, ahol a játékosok egy hatalmas pályán vadásznak egymásra, de vannak az úgynevezett eventek (események), ilyen volt a mostani is, aminek fináléjában megjelent

  Dwayne "The Rock" Johnson is, akinek karaktere szó szerint felborította az egész játékteret.

  A játékosok régóta sejtették, hogy a Szikla is tiszteletét teszi a Fortniteban, ugyanis a színész az Instáján több, kisebb-nagyobb utalást elrejtett, ami erre utalt.

   Azóta persze már ő maga is megmutatta animált verzióját:

 • Sylvester Stallonéról régóta köztudott, hogy a színészkedés mellett másik nagy szenvedélye a festészet.

  Így csak idő kérdése volt, mikor nyílik saját kiállítása.

  A színész néhány napja nyitotta meg önálló kiállítását a németországi Osthaus Múzeumban, ami a Sylester Stallone - 75. születésnapi retrospektív címet kapta. Festői munkásságát most először mutatják be Németországban, így természetesen személyesen is ott volt a megnyitón, amit a Ruhr-vidéki Hagenben tartottak.

 • A finnországi Martinselkonen városában kaptak lencsevégre néhány medvebocsot, akik teljesen úgy néznek ki, mintha éppen bújócskát játszanának.

  Az egyikőjük még a mancsát is a szemére tette, hogy úgy számoljon vissza, amíg társai szétszéledtek és jól elbújtak.

 • Ridley Scott legújabb filmje, A Gucci-ház továbbra is nagy port kavar mind az érintett család, mind a kritikusok körében. Mint azt már mi is megírtuk az olasz divatmárka családi örökösei egyáltalán nincsenek kibékülve az őket ábrázoló filmmel, oly mértékben, hogy már jogi lépéseken is elgondolkoztak.

  Nem mintha az Oscar-díjas filmrendezőt bármikor félteni kellett volna a kemény kritikát illetően, most is hamar irányba állította az őt bíráló olasz famíliát, azzal, hogy inkább örüljenek annak, hogy egy ilyen neves szereplőgárdával vitte a történetüket filmvászonra.

  Szintén a film kapcsán nemrégiben a Maurizio Guccit alakító Adam Driver vendégeskedett Stephen Colbert műsorában, akiről kevesen tudják, hogy színészi karrierje előtt tengerészgyalogosként szolgált hazájában. Driver elmesélte, hogy még a kétéves kiképzése közben kezdett el érdeklődi a színjátszás iránt, és egy váratlan sérülés következtében kellett idő előtt leszerelnie. Ekkor döntött úgy, hogy a színészetet választja hivatásaként.

  Ez tényleg nem az egyéni kalandról szól, hanem mások elismeréséről, és hogy kérdéseket tudjanak feltenni önmagukról. Arról, hogy képesek legyünk csapatban dolgozni mindezt azért, hogy elérhessünk egy közös célt, ami nagyobb az egyénektől. Pontosan ilyen egy forgatáson is lenni, ahol folyamatosan versenyt futunk az idővel és technológia nehézségeivel. A kérdés az, hogy az emberek ilyenkor számíthatnak-e egymásra és ott vannak- e egymásnak

  – vont párhuzamot Adam Driver a katonai szolgálat és a színészet között. Ez a forgatáson belüli kollegiális szemléletmód mindenképpen szimpatikus a színész részéről, ami láthatóan meghálálta magát végeredménynél is. A Gucci-dinasztia hanyatlásáról szóló film november 25. óta már itthon is látható.

 • Egy hatalmas karácsonyfa áll az autósok útjában a romániai Vráncsa megyében.

  ut
  Fotó: YouTube

  Jelentősen akadályozza a forgalmat az út közepére kihelyezett karácsonyfa, ami Románia egyik Moldvában található megyéjében. A fa olyan hatalmas, hogy az ágak bőven kilógnak az útra, ami ezen a videón is jól látható:

 • A 41 éves színészt nemcsak az élőszereplős Barbie-film Ken babájaként, de a The Gray Men egyik főszereplőjeként is láthatjuk majd a közeljövőben.

  Az akcióthriller Mark Greaney bestseller könyvének adaptációja, a Russo-fivérek rendezik, és ez lehet a Netflix eddigi legnagyobb költségvetésű játékfilmje, ugyanis Ryan Gosling mellett erős szereposztásra számíthatunk.

  A filmben Olyan színészek kaptak szerepet, mint Ana de Armas, Chris Evans, Billy Bob Thornton, Regé-Jean Page és Alfre Woodard.

  A forgatás pedig már javában tart, így az első fotók is megjelentek:

 • Ahogy korábban az Index is megírta, gyermeket vár a 31 éves színésznő.

  GettyImages-1357375547
  Fotó: Taylor Hill / Getty Images Hungary

  A bejelentés óta többször is láthattuk, hogyan gömbölyödik a pocakja, a kisbabáról azonban nem árult el részleteket.

  Férjével már azt is eldöntötték, hogy óvni fogják gyermeküket a nyilvánosság elől.

  Jennifer tegnap legújabb filmje, a Ne nézz fel! premierjén jelent meg, egy gyönyörű arany ruhában, amiben csak úgy tündökölt. A színésznő pocakja pedig egyre nagyobb, így hamarosan megérkezhet első gyermeke.

 • A miniszterelnök Facebook-oldalán tudatta követőivel, hogy nála már járt a Mikulás.

  orbán
  Fotó: Facebook

  Orbán Viktor egy csizmás fotóval jelentette be, hogy meglátogatta őt a Mikulás.

  A két csokimikulás mellé járt mandarin és egy virgács is. Még szerencse, hogy a miniszterelnök már nem fél a krampusztól, mint mondta, már ők félnek inkább tőle.

 • UNESCO világörökségi védelmet szeretne elérni a berlini techno számára a Rave the Planet nevű csoport, amelyet a Love Parade alapítói, techno DJ-k és neves berlini klubok vezetői hoztak létre. Ennek érdekében először a német hatóságoknál lobbiznak, hogy nyújtsanak be ez ügyben jelentkezést a nemzetközi szervezethez.

  Alan Oldham DJ szerint az UNESCO védelme azért lenne fontos, mert a koronavírus-járványhelyzet és a dzsentrifikáció fenyegeti a „szabad, vad és kreatív Berlin” túlélését, így viszont a város nevezetes szórakozóhelyei kulturális emlékműnek minősülnének. Az UNESCO-minősítéssel továbbá a berlini techno hozzáférhetne az állami támogatásokhoz és egyéb finanszírozási forrásokhoz, a városrendezési törvények értelmében pedig védelmet nyernének.

  A techno műfaja eredetileg az egyesült államokbeli Detroitból indult az 1980-as évek közepén, ám a berlini fal 1989. évi leomlása után a német főváros számára egyfajta újraegyesülési szimbólum lett, az elhagyott bunkerek, gyárak ideális helyszínt jelentettek az egymás után létrejövő éjszakai klubok számára.

  (via The Guardian)

 • Kisebb gondot okozott a Tom Holland és Zendaya közötti magasságkülönbség a Nincs hazaút forgatásán, ahol érdekes módon oldották meg az egyik jelenetet.

  A film egy pontján Holland Pókemberének el kellene kapnia a mélybe zuhanó Zendayát, azonban az a közel 5 centi különbség, ami közöttük van, megnehezítette a dolgot.

  Zendaya ugyanis 177 centi magas, míg Tom Holland 172,5, így landoláskor rendszerint a színésznő lába ért le előbb, ráadásul emiatt Holland sem tudta megtartani az egyensúlyát. A megoldás végül az lett, hogy Zendaya tartotta meg őt.

 • A járvány ellenére is meglátogatta a rádiós gyermekeit a Mikulás, bár a szakálla most egy picit magasabbra csúszott. 

  Screenshot 1091
  Fotó: Instagram

  Nálunk már volt! Köszi Mikulás, nagyon örültek a srácok! 

  – újságolta Sebestyén Balázs a közösségi oldalán, hozzátéve: miután elköszönt, Noel még hosszú ideig nézett ki az ablakon, hátha meglátja a szánt is a rénszarvasokkal, amellyel ugyebár a Mikulás köztudottan közlekedik.

  Az ugyan nem derül ki a posztból, hogy végül megvolt-e ez az élmény, cserébe viszont a rádiós megmutatta, milyen stílusosan várták az öreg ajándékosztót, aki láthatóan Covid-biztos szakállat növesztett idén, olyat, ami az orrtőből ered.