Ez a poszt a következő Percről percre része:

Sūduva–Ferencváros

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 33’

    A Fradi elefántcsontparti csatárát nagyon gyötörte egy védő, de nem kapott büntetőt az eltűnő csatár.

  • 29’

    Háromszor is lerángatták a litvánok játékosát, de mindegyik után tovább küzdött a labdáért, és harmadikra is vitte volna tovább, ám a bíró közbefújt. Nguen szabálytalanságát nem tűrte már a játékvezető, lap viszont nincs, nem volt akkora a fault.

  • 25’

    Nguen felé tette vissza a bal szélen egészen az alapvonalig felfutó védő, de nem volt tökéletesen pontos labda, így Nguen nagyon rosszul lőtt csak. Boli középen nagyon nyújtózott, hogy elérje a beadásnak is rossz lövést, de nem tudta megmenteni, de ezzel együtt is ez volt az eddigi legveszélyesebb próbálkozás a magyar bajnoktól.

    Amit két perccel később még egy követett, Zubkov távolról bombázta rá, Kardum nem is ért bele, de nem rajta múlt, hogy a labda kicsivel elkerülte a kaput.

  • 19’

    Kardum kapus nem nagyon mozdult a középről érkező, pontatlan lövésre, de legalább újabb próbálkozást könyvelhetünk el a Fradi oldalán is.

  • 17’

    Egy keresztlabda után szerezte meg a lecsorgót a litván játékos, rá is lőtte, de Dibusz könnyedén fogta a jobb alsó felé tartó labdát. Verbickas eddig messze a litvánok legveszélyesebb embere, a két csatár, Topčagić és Tadić egyelőre nagyon csendes.

  • 15’

    Szabadrúgásból ívelt középre a szlovák játékos, Kardum védett, majd egyből indult is a Sūduva, igaz, nem jutottak messzire.

  • 10’

    Legalább négy percig tartotta a litván kapu előtt a labdát a magyar bajnok, de távoli lövésnél veszélyesebb helyzetig nem jutottak így sem. A korai bátor kezdés után most átadták a terepet a litvánok, de a játékstílusuk alapján nem is nagyon szeretik azt birtokolni, a Maccabi ellen is úgy jutottak tovább kettős győzelemmel, hogy mindkét meccsen az ellenfélnél volt többet a labda.

    Gyors támadásépítés után megint Verbickas lőhetett, nem sokkal ment mellé a távoli lövés, de Dibusz azért nem volt veszélyben.

  • Itt a közvetítésben nem tudjátok kommentálni az eseményeket, a Sportrovat Facebook-oldalán viszont várunk minden megjegyzést, kérdést, kommentárt a meccsről!

    Ha pedig nem akartok lemaradni a sportos tartalmakról, akkor kövessétek az Index Sportot!

  • 6’

    Az 5-3-2-es felállású Sūduva behúzódva, lényegében minden passzolási zónát blokkolva védekezik, nem is nagyon tud mit kezdeni a felállt védelemmel a Fradi eddig, maximum a kapunak háttal álló játékost tudnak játékba hozni a tizenhatos környékén.

  • 2’

    Dvalinak kellett a saját tizenhatosán belül becsúszva mentenie, a lecsorgóból is lőttek aztán a litvánok, de az már elakadt a blokkban – Verbickas próbálkozott. Hamar majdnem bajba került a Fradi, nem árt majd figyelni.

  • Amennyiben a Ferencváros bejut az Európa Liga csoportkörébe, akkor 2,92 millió eurót (kb. 955 millió forint) kap az Európai Labdarúgó Szövetségtől. A csoportkörben ez az összeg még feljebb is tornázható, egy győztes meccsért az UEFA még további 570 ezer eurót (kb. 186 millió forint), egy döntetlenért pedig 190 ezer eurót (kb. 62 millió forint) fizet a kluboknak. A Fradi a bolgár Ludogorec és a máltai Valletta legyőzésével eddig 660 ezer eurót (kb. 216 millió forintot) keresett a BL-selejtezőkben.

  • 1’

    A litvánok 0-0-s végeredménnyel is kiegyeznének, a fő céljuk, hogy ne kapjanak gólt.

  • A Maccabi ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen kapott szívrohamot egy litván szurkoló, rá emlékezve indult gyászszünettel a meccs.

  • Az FK Sūduva 2018-ban története második litván bajnoki címét szerezte (a litván bajnokság tavaszi-őszi rendszerű), így elindulhatott az idei BL-selejtezőben. Az első körben a szerb Crvena zvezda csak 2-1-re tudta legyőzni őket, ami után átestek az Európa Ligába.

    A sorsolásnál egy kis szerencséjük is volt, a San Marinó-i Tre Pennét összesítésben 10-0-re győzték le az EL második selejtezőkörében, a harmadik fordulóban viszont annál nehezebb ellenfelet kaptak. Az izraeli Macabbi Tel Aviv ellen nem a Sūduva volt a párharc esélyese, mégis, oda-vissza 2-1-re nyerni tudtak a Macabbi ellen.

    A Sūduva legeredményesebb játékosa az osztrák-bosnyák Mihret Topčagić. A 31 éves csatár az eddig hat európai kupaselejtezőjén öt gólt szerzett.

  • Azóta 41 meccset játszott vele a Fradi, 26-szor nyertek, 7 döntetlen mellett 8 vereségük van, ez 63,41/-os győzelmi arány.

  • A Ferencváros nem játszott az NB I. első két fordulójában halasztás miatt, a litván ellenfél viszont pont, hogy a számukra legfontosabb szakaszban, a playoffkör előtt kért plusz pihenőt a nemzeti szövetségtől. Mindezt ráadásul úgy tették, hogy a litván bajnokság tavasz-őszi lebonyolítású, tehát ők az idény közepén járnak már.

    Túlzott fáradtságra azért a Fradinál sem panaszkodhatnak, a Dinamo Zagreb elleni 0-4-es hazai vereség után szinte sorcserét alkalmazott Szerhij Rebrov, aki a szombati, Kisvárda elleni bajnokira csak Miha Blažičot és Olekszandr Zubkovot hagyta a kezdőcsapatban a horvátok elleni kezdőből. A majdnem sorcsere most viszont nem áll, a szombati meccs után szintén ők ketten újra kezdenek Litvániában, de maradt a kezdő 11-ben a friss igazolás, Franck Boli, illetve a védő Marcel Heister is.

  • A mérkőzés játékvezetője az osztrák Manuel Schüttengruber lesz, akinek dallamos neve már ismerősen csenghet a magyar szurkolóknak, ugyanis tavaly ő vezette a MOL Vidi–Ludogorec Razgrad BL-selejtező felcsúti visszavágóját. Az a meccs nemcsak arról marad emlékezetes, hogy a Vidi 1-0-ra nyert, és kiütötte a bolgár bajnokot, hanem Schüttengruber kétes döntéseiről is. A 40. percben úgy látta, hogy a Ludogorec játékosa, Virgil Misidjan színészkedett, és második sárgával ki is állította őt. A Vidi gyorsan kihasználta az emberelőnyt, Anel Hadžić még a szünet előtt betalált, amivel tovább is lőtte a fehérváriakat.

  • Mindkét oldalon friss igazolás okozhat gondot az ellenfélnek. A Fradinál másodszor lesz a kezdőben a norvég gólkirály Franck Boli, aki már a Kaposvár elleni bajnokin is hosszabb időre pályán volt. Az elmúlt időszak egyik legjobb igazolása az elefántcsontparti a Fradinál, már ami a játékos előtörténetét illeti, kulcsember lehet a litvániai meccsen.

    Ahogy a Sūduvába frissen érkezett brazil Renan is, aki egykor még a brazil U20-as válogatottban is játszott. Túl sokat éles helyzetben még nem ismerkedhetett viszont új játékostársaival, az előző EL-körben bő 10 percet kapott.

    Sūduva: Kardum – Švrljuga, Kerla, A. Jankauskas, Hladík, Živanović – Renan, Matulevičius, Verbickas – Topčagić, Tadić.

    Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blažič, Dvali, Heister – Sigér, Haratyin – Nguen, Škvarka, Zubkov – Boli.

  • 2017 nyarán a (Fradi által idén a BL-selejtező elején búcsúztatott) bolgár Ludogorec ejtette ki a litván csapatot az Európa Liga-selejtező playoffkörében, tavaly pedig a skót nagycsapat, a Celtic állította meg őket ugyanezen a szinten. A Sūduva sorban harmadszor van ott az EL-playoffban, és megint egy zöld-fehér színeket viselő csapat az ellenfél.

  • Ha a magyar csapatnak sikerülne győznie a párharc első meccsén idegenben, akkor nagyban növelné annak az esélyeit, hogy bejusson az Európa Liga csoportkörébe. A Suduva papíron verhető ellenfélnek tűnik, de kérdés, hogy mit mutat ezzel szemben a valóság.

    Szavazzanak a Sportrovat Facebookján!