Zsibvásárok az aluljárókban. Néha el se férni a sok ponyvaárus közt

2010. július 21., 07:40 Módosítva: 2014.06.30 15:56

Abszolút piacpárti vagyok, a háztáji zugárusokat (akiket ma biztos gerilla zöldségeseknek neveznének) pedig kifejezetten szeretem. A kiskertben megtermelt egy-két zacskó cserkóval vagy néhány csokor virággal behéveznek a Kertvárosból az Örsre és a megállóban kínálják a portékájukat. Igaz vannak városi legendák, hogy némelyikük az Auchanban veszia  kerti zöldséget, de velük ne foglalkozzunk. Már csak azért se, mert nem is róluk lesz szó, hanem a lomkereskedőkről, akik nem a HÉV-megállóban, hanem az aluljárókban tanyáznak.

Dóra egy zuglói aluljárón akadt ki, de lássuk be, városszerte elterjedt jelenségről van szó. Ami például az Örsöt illeti, voltak rosszabb időszakok, amikor napközben egyszerűen közlekedni sem lehetett a sok lomtól, aztán rendet tettek, azóta csak sötétedés után kerülnek elő a ponyvaárusok. Gondolom kevésbé forgalmas helyeken nincs kapacitás rendet tenni...

Tovább

Budapest szégyene

2010. július 20., 20:39 Módosítva: 2014.06.30 15:56
Várkert bazár

 

Reggel még csak egy kommentben figyelmeztetett HZV, napközben aztán Rita egy fotót is küldött az Indexnek, milyen feliratot feszítettek ma ki a Várkert bazárra. Nincs mit hozzátenni.

Óriási áttervezés előtt a Budai vár. Milyen legyen?

2010. július 20., 06:43 Módosítva: 2014.06.30 15:56

Régi Budai Vár - MuMaA Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közvetlenül a választások második fordulója előtt írt ki ki pályázatot a budai várhegy városfejlesztési és építészeti koncepciójának elkészítésére. A tömör feladatleírás nem felesleges egyszerűsítés, a pályázóknak valóban a teljes vár felújítására kell terveket kidolgozniuk: a palota felújítására, a Várbazár fejlesztésére, a közlekedési rendszer megoldására, a lakóövezeti rész rendbetételére. A hatalmas és rendkívül értékes fejlesztési terület a Dunától egészen az Attila útig tart.

- írja ma az Index. Földes András cikkét mindenképpen érdemes elolvasni, mert elég fura sztori rajzolódik ki belőle a testre szabott pályáztatásról, amelynek végső befutója valószínűleg a Zoboki és Demeter építésziroda lehet, esetleg a Közti (akik egyébként vagy fél évszázada a jelenlegi állapotot tervezték).

Itt azonban foglalkozzunk kicsit azzal, hogy mi mindent kellene megváltoztatni a Váron. Akik most lendületből azt mondják, hogy semmit, meg hogy miért kell mindig mindent megváltoztatni, azok legyenek szívesek nézzék meg ezt a kisfilmet.

Tovább

Végre megvalósul a budavári szőlőskert

2010. július 19., 21:28 Módosítva: 2014.06.30 15:56
Szőlő Budán

 

Hároméves küzdelem után sikerült elérni, hogy a Fehérvári kapu alatti 0,7 hektáros területre szőlőt telepíthessenek. - nyilatkozta a Népszabinak Bojár Iván András, a főváros városarculati tanácsnoka az ősszel kezdődő munkálatokról. Szívből örülök neki! Mint azt már korábban is leírtam, szerintem baromi jó ötlet, ami ráadásul sok évszázados hagyományt elevenít fel. A projektre elkülönített 14 millióból...

Tovább

Európa legnagyobb bringaplázája épülhet fel Csepelen

2010. július 18., 14:55 Módosítva: 2014.06.30 15:56

A csepeli vigalmi negyed terve olyan gyorsan tűnt el a süllyesztőben, amilyen gyorsan előrántották. Viszont már meg is van az új koncepció az egykori Ruhaipari Gép- és Kerékpárgyártó Vállalat épületének hasznosítására. (Amúgy tudja valaki milyen jármű a "ruhaipari kerékpár"?*) Az ötlet nem is hülyeség, sőt kifejezetten jó! Épüljön ott egy pláza kerékpárosoknak.

Tovább

Tarthatunk esküvői pikniket közterületen? Nem? Szervezzük meg demonstrációnak!

2010. július 17., 11:56 Módosítva: 2014.06.30 15:56

Egy hivatalosan megfogalmazott demonstráció-bejelentés ritkán szórakoztató és még ritkábban romantikus. Nos amit itt mutatok be, az a ritka kivételek közé tartozik. Egy jegyespár úgy döntött, a házasságkötésük után rövid ideig egy parkban ünnepelnek a násznéppel, mielőtt elvonulna mindenki a lagziba. Bár tüntetni, sajtótájékoztatót tartani, futóversenyezni és még ki tudja mit csinálni szabad ilyen helyeken, esküvői piknikezni nem. A Városképvédelmi Bizottság szerint ugyanis akkor "a párok tömegesen tárnák boldogságukat a világ elé a parkokban".

Mit tehettek? Bejelentették demonstrációnak amelynek célja mi más is lehetett volna, mint tiltakozás a döntés ellen. Közben remélem ugyanolyan jól fogják érezni magukat, mint ha más néven kaptak volna rá engedélyt (mert valószínűleg ugyanazt is teszik majd). Éljen az ifjú pár!

Tovább

Jó-e ha pucér gyerekek rohangálnak a városban?

2010. július 15., 10:32 Módosítva: 2014.06.30 15:56

 

 

Eredetileg arról akartam posztot írni, hogy milyen klassz szökőkutat fotóztam Újpesten a most épülő új főtéren. Elsőre olyan mintha a Szabadság téri interaktív vízjáték kisöccse lenne, de kiderült, hogy nem inter csak aktív: ott tör föl a víz, ahol akar, vagyis kötött program szerint, mindegy, hogy elé állunk-e vagy sem. Viszont ez a közönséget egyáltalán nem zavarja: a fürdőgatyás gyerekek pancsikálnak benne, anyukák, apukák a padokon napoznak vagy az árnyékban hűsölnek. Szóval erről akartam írni, de ma reggel (a Mandinernek köszönhetően) belebotlottam egy jobbklikkes publiba.

A szerző szerint egyáltalán nem jó, ha meztelen gyerkőcök rohangálnak a Belvárosban és ez kifejezetten a slumosodás előszobája. Mint írja:

Tovább

5,2 milliárdos lakóház. Eladó egy két házból álló épületegyüttes a Budai várban. Van egy tippem, melyik lehet

2010. július 14., 06:31 Módosítva: 2014.06.30 15:56

Ingatlan a Budai várbanJelen pillantban azt hiszem ez a legdrágább budapesti lakóingatlan a netes piacon: egy két házból álló épületegyüttes a Budai várban. Természetesen erre is az Engel & Völkers oldalán bukkantam. Bár a leírás igen szűkszavú és a képek is főleg belső terek látványterveit tartalmazzák, van egy tippem, hol lehet a kecó. Mint a honlapon írják:

 

A Budai Várban kínálunk eladásra egy két épületből álló több, mint 3.000 nm-es felújítandó épület együttest. Az egyik épületet az 1690-es években szerzetesek építették C. Grinzberger építész segítségével. A késő barokk homlokzat tervezője V. Ceresola építész volt a késő reneszánsz időkből. A felújítandó ingatlan együttes remek lehetőséget rejt, privát, irodai sőt akár szállodai funkcióra is alkalmas. Az ingatlanhoz tartozó 877 nm-es kertet 8 méter magas kő kerítés védi. Az ingatlan kivételes elhelyezkedéséből adódóan elénk táruló lélegzetelállító panoráma semmihez sem fogható.

Tovább

Széttúrták a Gárdonyi szobor nemrég helyreállított környékét. Állítólag a talán végre megnyíló Hadik teraszát készítik elő vele

2010. július 13., 09:00 Módosítva: 2014.06.30 15:56

Útfelújítás a Hadik kávéház előttA Hadik kávéház Molnár Gyula négyes metrója, már ami a visszatérő ígéreteket illeti. Először talán 2005-re mondta az újbudai polgármester, hogy újra vendégeket fogad Karinthy legendás kávéháza az Bartók Béla úton. Egyszer ugyan egy sajtótájékoztató erejéig meg is nyílt, ám utána gyorsan újra bezárt. Hogy van-e köze a zűrös ügyekbe keveredett ingatlannak az előtte zajló térátalakításhoz, azt nem tudni. Mindenesetre egy neve elhallgatását kérő olvasónk szerint most azért tolják odébb a Gárdonyi-szobrot, hogy legyen hely a kiülős terasznak.

 

Tovább

Kitiltják a koldusokat a Nagykörúton belülről. Mármint Debrecenben

2010. július 12., 19:50 Módosítva: 2014.06.30 15:56

Voltak idők néhány évszázada, amikor a gazdagabb falvak/városok, ahol már mindenki jólétben élt, kénytelenek voltak a szomszédból hozatni koldusokat, hogy jó keresztényekként alamizsnát oszthassanak. Nos ma már kicsit más a helyzet, inkább túl sok a kéregető. Többségük persze "kolduló turizmus" részeként érkezik a városokba - ahogy a videóban nevezik udvariasan a koldusmaffiát. Sajnos elég nehéz a helyzet, mert a bérkéregetők tömegét tényleg csak úgy lehet kiszorítani, ha velük együtt a valódiakat is eltávolítják. Ha igaz az emlegetett szociális háló, akkor persze jogos lehet az intézkedés. Vajon meg lehetne oldani Budapesten is? Pécsett már jói ideje bevezették.

Tovább

Közparknak épült ugyan, de ma már egy doboz kólával is tilos belépni az Eiffel térre

2010. július 12., 08:00 Módosítva: 2014.06.30 15:56

eiffel 005Természetesen mindenki azt enged be az udvarába, akit akar - még akkor is, ha az a ház egy irodaház. Viszont előbb közparknak kikiáltani, majd elzavarni azokat, akik egy doboz kólával próbálnak besétálni oda - na az azért csúnya dolog. Először Urbanczyk Tamás riasztott Twitteren, hogy

@urbanistablog sajnos az Eiffel tér már nem a miénk http://bit.ly/9AzRBc egy szórakozó hely lett belőle, nem közterület többé! mit tehetünk?

Majd Dzsilla erőstette meg a dolgot (aki a "közpark" megnyitásáról is beszámolt annak idején és aki a mellékelt fotókat is késztette).

Tovább

Mennyi szúnyog van Budapesten?

2010. július 11., 10:42 Módosítva: 2014.06.30 15:56

Manóvezér: Kép 853

Bár nem áll szándékomban közepesen unalmas énbloggá alakítani az Urbanistát, sajnos nem mehetek el szó nélkül a tény mellett, hogy tegnap csak a gyerekszobában mintegy 30 szúnyogot csaptunk le lámpaoltás előtt. Mindezt Budapesten, egy négyemeletes ház tetőterében, igaz kertvárosban, na de akkor is. A szakértő ugyan azt nyilatkozta a héten, hogy

"július végére érezhetően csökkenhet a szúnyogok száma Budapesten; már folyamatos a szúnyoggyérítés, de még két hétre van szükség, hogy valóban javuljon a helyzet a fővárosban"

de az azért még elég messze van. Egyrészt érdekelne, hogy máshol - mondjuk a Belvárosban - is ilyen brutális-e a helyzet, másrészt hogy ki mivel védekezik. DDT, plutóniumfelhő, konnektorba dugható vagy spirálban égő füstülő, szúnyogháló miegymás? Ja és ez a citromolajos, citromfüves biomódszer bejött már valakinek? [fotó: manóvezér]

Mi lesz a kertmozikkal?

2010. július 9., 10:17 Módosítva: 2014.06.30 15:56
100 3193

 

Természetes folyamat, hogy a mozik eltűnnek vagy legalábbis fogynak, aztán az épületeik vagy újrahasznosulnak vagy nem. Vannak még klassz moziépületek Pesten (például a használaton kívüli Átrium), ám egy sajátos műfaj - a kertmozi - szinte teljesen eltűnt. Próbálkoznak ugyan romkocsmákban, meg minimalista megoldásokkal itt-ott (például Csopakon), de azért az nem ugyanaz, mint régen.

Tovább

Ilyen lenne a Roosevelt tér két Gresham-palotával

2010. július 8., 09:26 Módosítva: 2014.06.30 15:56
roosevelt

 

Ez a különös kép Claus blogjából való. A rengeteg témát érintő blogger ennyit fűzött a képhez:

elkészítettem a Roosevelt tér rekonstrukcióját. Megszüntettem az ún. "Elizélt palota" nevű ovjettumot és helyette odaépítettem a Gresham második szárnyát (föld alatti alagút köti össze a szimmterikus épületkombinációt). Nos, így néz ki a tér a rendezés után

Érdekes elgondolás. Tulajdonképp semmi apropója nincs, hogy előrángassam másfél éves késéssel, csak annyi, hogy Városjáró a napokban küldte be egy levlistára. Nektek hogy tetszik? A nem alternatív valóság az eredeti posztban látható, a tér parkosított, forgalomátszervezett látványterve pedig itt.

Sátrat vertek a Szervita téren. Ez egy street-art alkotás vagy tényleg itt lakik valaki a Belváros új főutcájában?

2010. július 7., 17:12 Módosítva: 2014.06.30 15:56
fotó: varosban.blog.hu

 

Érdemes elolvasni a Városban blog teljes posztját, ahonnan a fotót nyúltam. A tegnapi kempinges poszt kommentjei közt ajánlotta a szerző.

Ki kempingezik a Belvárosban? Józsefvárosban és Ferencvárosban is működik kemping

2010. július 6., 12:48 Módosítva: 2014.06.30 15:56

Haller Camping 1[1]Balatonszárszón nyaralok. Gondoltam ezt ne csak a posztok minőségén és ritkaságán érezzék a Nyájas Olvasók, most igyekszem a témaválasztást is ehhez igazítani. Brigi ugyanis felfedezett egy belvárosi kempinget! Legalábbis, ami a hely önmeghatározását illeti - bár az mint tudjuk nem sokat jelent (vö.: "tíz percre a Hősök terétől = Fót").

Tovább

Az ingatlanos költő

2010. július 5., 10:42 Módosítva: 2014.06.29 12:25

Már korábban is panaszkodtam rá, hogy milyen kevés a vers az ingatlanosok irodalmában, ezért is örültem, amikor felfedeztem Brutsi Béla ingatlanreferenst. Alkotásaiban nincs olyan izzó szenvedély, mint Szabó Gyula hirdetésében, viszont szép szabályos verseket ír rímmel, ritmussal, miegymással. Ezzel a teljesítménnyel lazán ver olyanokat is, akik ezzel keresik kenyerüket, megállná a helyét a vőfélyek közt, a diafilm-feliratozók és verses képes mesekönyvek íróinak átlagát pedig messze veri. Íme néhány ingatlanosirodalmi olvasókönyvbe kívánkozó darab:

Tovább

Szögesdrót a Belvárosban. Tényleg nincs más módja a hajléktalanok távol tartásának?

2010. július 2., 09:11 Módosítva: 2014.06.30 15:56

KerítésVölgyi Attila, amikor épp nem fotóriporterkedik, akkor jártában-keltében a telefonjával kattintgat képeket. Például a Kossuth Lajos utcában, amelynek arculatáról már sok rosszat írtunk sokan, de azt hiszem az a mélypont, amit most szúrt ki:

 

Elôbb gyönyörű rozsdás kerítést húztak fel a csövesek ellen szögesdróttal, majd befestették szép szürkére, így tényleg jobban mutat a belvárosban...

Tovább

Léghajóhotel és üvegsiklós közpark a Belváros felett. Na végül ez lesz a "dagadt prosti", meg a védett szecessziós ház helyén

2010. július 1., 09:05 Módosítva: 2014.06.30 15:56

main streetAz Urbanista olvasók már másfél-két éve idekommentelték, hogy egy Foster-féle üvegpalota épül majd a Deák Ferenc és a Harmincad utca közt. És lám, igazuk lett! Ez azt jelenti, hogy nem csak a "dagadt prostira" keresztelt irodaház tűnik el, amiért (jelenlegi formájában) nem kár, de az a szecessziós épület is a Brit Nagykövetséggel szemben, amely már évek óta üresen állt. Bár ez utóbbi stílusának nem feltétlen kiemelkedő alkotása, biztos sokaknak hiányozni fog azért. Annál is inkább, mert nem is olyan rég még védett volt...

Na és hogy mi lesz a három épület helyén?

A Norman Foster tervezte Új Városközpont, amely magába foglal majd

Tovább

12 pont a Múzeumkertért. Mit kíván a Palotanegyed?

2010. június 30., 17:41 Módosítva: 2014.06.30 15:56
12 pont a Múzeumkertért

Most akkor mi lesz a Budai vár alatti mélygarázzsal? A fejlesztő kivonul Magyarországról

2010. június 30., 08:20 Módosítva: 2014.06.30 15:56

Kép460Már maga az a tény, hogy a Budai vár alá mélygarázst kezdtek építeni, elég sok emberből indulatokat váltott ki. Ennél jobban már csak az dühített fel sokakat, amikor az építkezést abbahagyták és ennek hatására repedezni kezdtek támfalai. A fejlesztést végző bécsi székhelyű Wipark eddig másfél milliárd forintot költött el rá, de úgy tűnik most fogyott el a türelmük/pénzük és kivonulnak egész Budapestről, hátrahagyva a városszerte üzemeltetett hét garázsukat 2000 férőhellyel - írja a Napi Gazdaság.

Tovább

Lámpaoszlopok a most épülő pécsi kerékpárút közepén

2010. június 29., 08:10 Módosítva: 2014.06.30 15:56

IMG_0076

Szegény Európa Kulturális Fővárosáról már annyi rosszat írtak, hogy egészen zavarban vagyok, posztoljam-e vajon ezt - de nem tudom megállni. Koós Miklós pécsi építészbloggerként folyamatosan figyelemmel követi a projektet, most épp a Zsolnay negyed állapotáról készített egy hosszabb összefoglalót, abban van ez a gyöngyszem. A kerékpárutat még be sem fejezték, de már használhatatlan (arról nem is beszélve, hogy állítólag nem vezet sehonnan sehova). Ahogy a szerző írja:

Információk szerint pályáztak egy kerékpárútra, megnyerték, ergo be kell építeni, különben ugrik a pénz.

Gyönyörű! További fotók, részletek a koos.hu-n.

Új nagyvárost alapítanak Erdélyben. Corvina kétszázezer lakosával a 12. legnagyobb település lesz Romániában

2010. június 27., 09:43 Módosítva: 2014.06.30 15:56
corvina - palyazat.ro + ingatlan.net

 

Négy város (Piski, Déva, Vajdahunyad és Pusztakalán), valamint 15 kisebb település (Szántóhalma, Biharszentandrás, Sárfalva, Ópiski, Tompa, Bácsi, Batiz, Kiskalán, Szentkirály,  Zeykfalva, Sztrigyszentgyörgy, Hosdát, Alpestes, Kisbarcsa, Keresztúr) összevonásával új nagyváros jönnel létre Erdélyben.

Tovább

Mit fényképeznek Budapesten a turisták? Na és az itt élők?

2010. június 25., 08:43 Módosítva: 2014.06.30 15:56

Locals and Tourists #39 (GTWA #21): Budapest

 

A Flickr-en aki feltölt egy fotót megjelölheti, hogy pontosan hol lőtte a képet - szép szóval geotegelheti azt. Egy Eric Fisher nevű fószernek eszébe jutott, hogy városonként megnézi, hogy a helyiek (akiknek a a szülőhelye vagy a lakhelye az adott település) merre fényképeznek, aztán ezt kékkel jelölte a térképen. Azután azt is hogy mit kattintgatnak az idegenek - ezt meg pirossal. Akikről nem volt adat azokat sárgával jelölte. Azután legyártotta egy rakás nagyváros térképét.

Nem mondom, hogy nagy következtetéseket lehet belőle levonni, ráadásul a jpg-fájl kicsit nehezen böngészhető a legnagyobb nagyításnál (katta a képre), de nagyon érdekes ötlet. Mindenestre annyi látszik, hogy más városokkal ellentétben Budapestenek nincsenek kék gócai, bár ebből szerintem inkább a Flickr használatáról következtetéseket levonni, mintsem a városéról. [Tipp - Lesley, 8ker. Kösz!]

Csendrendelet Erzsébetvárosban. Az első változat szerint a New York-szállónak is be kellett volna zárnia este tízkor

2010. június 24., 08:08 Módosítva: 2014.06.30 15:56

A Magyar Turizmus Zrt. marketingstratégiájának egyik alappillére lett a "budapesti romkocsma". Nem rossz ötlet, még ha nem is igazán friss a téma. De tényleg jellemző a fővárosra, Magyarországra (akár szóösszetevői külön-külön is), a külföldiek imádják, beszélnek róla, terjesztik. Szóval végre van valami arculatelemünk, amit nem egy kreatív ügynökség izzadott ki magából Budapestnek, hanem csak úgy jött és működik. Egy csöppent ront ugyan a vonzerejükön, hogy Erzsébetváros alpolgármestere kitalálta, este tízkor zárjon be minden kereskedelmi egység a VII. kerületben, na de miért ne lehetne betiltani az életveszélyes fürdést a Balatonon vagy az egészségre káros alkoholt Tokajban. Az attól még vonzana turistákat nem?

Az eredetileg állítólag egyetlen mondatból álló rendeletterv abszurditására alkotói is rájöttek. Így valószínűleg finomítva terjesztik be pénteken a közgyűlés elé. A finomításba belefér az is, hogy a záróra éjfélre módosul, na meg az is, hogy némiképp csökkentik az érintettek körét. Így például a New York-szálló vendégeinek nem kell éjjel pizsamában toporogniuk a Körúton reggel hatig, hogy visszaengedjék őket az ágyukba.

Tovább

Panorámalift a Gellérthegy tetején, park a befedett Déli pályaudvar felett. Imázsfilm Budapestről kínaiul

2010. június 23., 10:26 Módosítva: 2014.06.30 15:56

 

Újabb Budapest- illetve országimázsfilm került a netre, ezúttal a Sanghaji Expo kapcsán. A Budapest Business Region imázsvideója is hasonló volt, és bár az is egyensúlyozott a kötelező közhelyek határán, de tökéletesen megtalálta az egyensúlyt. Nem véletlen, hogy óriási népszerűségre tett szert - ami ennél a videónál szinte kizárt. Ebben egy fikarcnyi eredetiség sincs, ráadásul képi megoldásai, beállításai, vágásai stb. mind-mind a "készíts videókisfilmet lakóhelyedről!" diákköri versenyt idézik. Persze ha emögött az a koncepció, hogy a film nem nekünk készült és a kínai piac tényleg ezt a stílust kedveli, akkor mindent visszaszívtam. Bár akkor is marad pár nyitott kérdés, például, hogy miért kell felépíteni egy "Villányi" imidzset egy nemzetközi szinten nem túl eredeti bornak, mikor van egy évszázadok óta bejáratott, tényleg egyedi brand-ünk, a "Tokaji".

Na de a suszter maradjon a kaptafánál, lássuk a városfejlesztési koncepciókat!

Tovább

Milyen legyen egy giccses kastély gyerekszobája?

2010. június 22., 11:00 Módosítva: 2014.06.30 15:56
large 167006 0931678 13

 

Úgy négy-ötszáz millió éves lemaradásban vagyunk még a fejlett nyugattól, már ami a giccseskastély-építészetet illeti. Mikor tudunk mi ennyire meghökkenteni egy vendéget? Amikor már végigvezettük az óriási fenyőfák mellett (tényleg, miért fontos, hogy nyáron egy hatalmas fenyő foglalja el a hall nagy részét Kanadában, ahol nem tartozik a legegzotikusabb növények közé?), megmutattuk neki azt a folyosót, amilyeket egyik irányból egy mozigépész-kabinnak álcáztak, és bebizonyítottuk, hogy az egész lakásban nincs olyan négyzetméter, ahova ne sikerült volna legalább két össze nem illő cuccot belepréselni - szóval akkor még mindig hátra van a gyerekszoba! Argh...

Tovább

Ilyen lesz a zöld Nyugati. Különös párhuzam: amerre a WestBalkan járt, arra mindig új városrészek születtek

2010. június 18., 09:21 Módosítva: 2014.06.30 15:56

presszoterasz render

Nem is olyan rég tippelgettük, hogy vajon hogyan alakítják át a Skála Metró előtti teret. Nos megérkeztek a látványtervek és a West Balkán sajtóközleménye is. Bevallom én az előzetes hangok alapján több zöldet vártam (mivel akkor nem volt a cikkhez illusztráció), de az eddigi állapotoknál ez is mindenképpen jobb lesz. A sajtóközleményben ráadásul van néhány egészen érdekes észrevétel is. Budapest amúgy is a különös szórakozóhelyek városa (Corvintető, A38, Gödör stb.), szerintem az új WestBalkan is gyönyörűen illeszkedik a sorba. Íme:

Tovább