új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Amit pedig Bon Scott halála miatt egyszer sem játszottak élőben - Brian Johnson, minden tiszteletem mellett mondom, ezt a nótát soha nem tudta volna elénekelni élőben. Axl Rose is megszenvedett vele, de a középrész, na az valami elképesztően hidegrázós. 

  • Amit egy bűvész nyert meg egy énekes előtt. Nekünk a táncos rohamosztagosok sokkal jobban tetszettek.

  • A finn fölényt semmi és senki nem veszélyezteti, de a világtérképet (nem ezt, az euópait, hanem pl. ezt itt) nézve nincs okunk panaszra, a metállal jobban ellátott népek közé tartozunk. (via)

  • Szilágyi Rudolf, egri képzőművész Fészek 2 című új installációjára ha galériák nem is repültek rögtön rá, másfajta komoly érdeklődő mégis  rögtön akadt. Az alkotás a Bugyi István vezette jászfényszarusi alkotótáborban készült. Elkészülte után több helyen is ki volt állítva, többek között romos házban, illetve templomban is. Végső helyét 8 hónapja foglalta el Jászfényszaruban egy oszlop tetején. Az elhelyezés után állatvédők élesen bírálták, hogy alkalmatlan lesz arra, hogy gólyák költözzenek bele, de végül ma megjelent az első lakó, aki láthatólag jól érzi magát a műtárgy által körülölelve. Szilágyi Rudolf elmondása szerint nagyon boldog, mert így nem csak hogy életre kelt az alkotása, de az installáció eredeti üzenetét is alátámasztja a lakó megjelenése és a tény, hogy ott biztonságban érzi magát. 

    13344768 1281898318505753 7832950821960676122 n
    Fotó: Bugyi István / Facebook
  • Ha valaki nem akarná magénak elspoilerezni a dolgot, ne olvasson tovább.

    Mármint ennél tovább ne.

    Igen, ez az utolsó figyelmeztetés.

    Na akkor szabad a gazda:

    • 8: Senki (vélhetően Arya-centrikus)
    • 9: A fattyak csatája (Ramsay vs. Havas Jon)
    • 10: A tél szelei (jönnek a White Walkerek át a Falon?)
  • James Corden és Anne Hathaway rapcsatája a Late Late Show nevű talkshow-ból, ami a CBS második számú, esti beszélgetés műsora (az első a Late Show Stephen Colberttel). Laza, könnyed, vicces, jól megcsinált. Nekünk meg ez jut:

  • Elkezdték szétszerelni a 4-es metró vezetőfülkéit, szóval akár előre is lehet állni, és bámulni, ahogy suhanunk az alagútban.

  • Már vasárnap este is ömlött az eső Párizsban, ezért hétfőn először a délelőtt 11 órás kezdést kellett elhalasztani, de aztán délután bejelentették, hogy törölték az egész napi programot.

    A képeken is jól látszik, hogy áll a víz a ponyvával letakart pályákon. Utoljára 16 éve kellett egy teljes napot törölni az időjárás miatt. Néhány év múlva egyébként már elvileg jön a tető a Garrosra is, szóval legalább a legfontosabb mérkőzéseket le lehet majd játszani.

  • 15 percig örülhetett a zsákmányának az a férfi, aki egy szögligeti postán a bevételt követelte, amivel később távozott is, miután egy kés előrántását helyezte kilátásba ellenszegülés esetén. A 11 óra 45 perckor megszerzett zsákmány a déli harangszóra megkerült. Ha jól számolom a kép alapján 129.000 forintot zsákmányolt a 46 éves perkupai F. József, akit előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítanak. 

  • Nehezen tudjuk eldönteni, hogy mi lehetett a valószínűbb: Szíjjártó Péter annyira megmarkolta Volkov Vlagyimir Dmitrijevics, az oroszországi Mordvin Köztársaság vezetőjének a kezét, hogy az enyhe, de kitartó szorítást érzett a szervezetében, és minden vér a fejébe tolult, vagy éppen fordítva, Dmitrijevics mérhetetlen erejével annyira túltolta a kézfogást, hogy a magyar külügyminiszternek görnyednie kellett.

  • Februárban adta ki legújabb lemezét az ausztrál Led Zepként emlegetett Wolfmother, a Victorious turnéja pedig két körben is megjárja Európát: Magyarország a tavaszi etapból ugyan kimaradt, ősszel azonban pótolják az elmaradást: november 9-én, szerdán este az Akváriumban játszanak majd. Az albumról egyébként cikkeztünk a Stenken is: nekünk annyira nem tetszett, de azt írtuk, Jack Black valószínűleg nyelvet öltve csettintene a dalok hallatán.

  • Pár napja tette fel valaki a Redditre, hogy milyen vicces rajzfilmgonosz-szemöldököt rajzolt fekete filccel a gyerekének, és az internet népe azóta is visítva röhög, több mint 2 millióan látták a fotósorozatot az Imguron. Kérjük, ne próbálja ki ezt otthon a saját gyerekével. Máséval meg pláne.

    SgWWIfq
  • A képen látható vidám, kifacsart torzók olyan emberekhez tartoznak, akik egy sajtguriga után szaladnak, amit az angliai Cooper-dombról gurítanak le az évenkénti sajtgurítóversenyen Gloucesterben minden év május harmincadikán - írja az MTI. A több száz éves múltra visszetekintő eseményen az győz, aki elkapja a trófeaként is szolgáló Double Gloucester keménysajtot. 

  • batman.png

    Samsung Galaxy S7 Edge Injustice Edition a neve, aranyozott denevérlogó van a hátán, jár hozzá a Gear VR szemüveg, és egy batmanpáncél-dizájnos tok. Érthetetlen módon nincs rajta előre telepítve olyan app, ami batmaneses rekedt-suttogósra torzítaná a hangunkat telefonálás közben. Ára még nincs, de hivatalos reklámvideója igen, íme:

  • Ahogy az előző, Human Revolution alcímű epizódnál, úgy most a Mankind Dividednél is az a marketinges stratégia, hogy az előzetesek élőszereplősek, mintha egy filmhez készültek volna, nem egy videojátékhoz. A játékból konkrétan egy árva pixel sem látszik. A hangulata viszont eléggé ott van a szeren, és a játék háttérvilágát is tökéletesen felépíti:

  • Jaka parker egy indonéz fotós, aki négy évet élt Észak-Koreában, közelebbről nem meghatározott diplomatastátustban. Idén márciusban hazaköltözött, és azóta pakolja fel a blogjára, az Istagramra és YouTube-ra az emlékeit, szöveg, fotók, videó, minden van, érdemes lecsekkolni, étvágygerjesztőnek ideteszek egy videót arról, hogy milyen az, ha az ember az utcai kajaárusokat járja Phenjanban vegetariánus kaja után.

  • A berlin Air Show keretében nem csak a mai legmodernebb technikával találkozhatnak a látogatók, a repülés úttörőinek kísérleti járműveit bemutató másolatokat is kiállítják. Ilyen volt Otto Lilienthal siklórepülője, amely a madarak repülését próbálta utánozni.

  • Oké, hogy gyullad ki a víz? Hát mondjuk ráönt az ember némi dietil-étert, ami extrém gyúlékony cucc, és a víz felszínén is nagy lánggal tud égni. És miért lehet tüzet oltani cseppfolyós nitrogénnel? Nem, nem azért, mert olyan rohadt hideg, hanem azért, mert nitrogéngázzá változik, közben kitágul, ezzel kitölti a tűz körül a levegőt, és nem hagy neki oxigént. Na, hát ez az elmélet, és ez a gyakorlat:

  • Alig tíz nappal a franciaországi Eb kezdete előtt vette át orosz útlevelét Roman Neustädter. A Schalke 04 védője ennek érdekében a német állampolgárságról is lemondott, hogy ezzel megnyíljon előtte az út az orosz válogatott előtt, amelyben az Eb-n már fel is léphet.

    Neustädter lépése nem annyira abszurd, mint elsőre tűnik. A játékos még a Szovjetunióban született, az ukrajnai Dnyepropetrovszkban, oroszul is anyanyelvi szinten beszél, – úgyhogy valójában a  Neustädter helyett Nojstedtert kéne írnunk –  gyerekkorában vitte ki Németországba édesapja, Pjotr Nojstedter, aki maga is futballista volt, pár szovjet csapat után a Mainz 05-ben fejezte be pályafutását, bár 2006-ban még szerepelt Kazahsztán nemzeti válogatottjában is.

     

    Roman Neustadter
    Roman Neustadter

    A 28 éves döntésének külön súlyt ad, hogy a német válogatottban is szerepelt: először az U20-ban, két barátságos meccsen – egy gólt is lőtt középhátvédként – és 2012-ben a felnőtt válogatottban is fellépett, a Hollandia elleni barátságos meccsen. Az országváltást épp az tette lehetővé, hogy nem tétmérkőzéseken, csupán barátságos találkozókon szerepelt.

    Roman Petrovics Nojstetter iránt pár éve egyébként Ukrajna is érdeklődött, de ennél tovább nem jutottak. Első hivatalos mérkőzését az orosz válogatottban kedden játszhatja le Innsbruckban, a csehek elleni barátságos mérkőzésen.

     

  • Screen-Shot-2016-05-24-at-17.33.02-504x396.png

    A fiatalabb korosztályoknak szánt Szentírás a hétvégén jelent meg, természetesen ebook-formában, egyelőre csak az iTunes kínálatában, 3 dollárért, ami vagy a Szentháromságra utal, vagy nem. Van saját Twitter-csatornája, és tetszőleges (sajnos csak angol) bibliai szövegeket szmájlikkal dekoráló automata fordítója is. Az emoji-fordítás után nagyjából így néznek ki a bibliai szövegek:

    "És látá Isten, hogy jó a világosság; és elválasztá Isten a világosságot a setétségtől", már ha nem lett volna egyértelmű.

  • Sajnos (szerencsére?) semmi köze a verekedéshez, vagy úgy általában a fizikai erőszakhoz, Dennis Bermudez - pehelysúly, jelenleg a világranglista 8. helyezettje - a szívószállal citromléivásban iskolázta le a világot. Egy liter 22,75 másodperc alatt ment le neki, az eddigi csúcs szánalmas 24,41 volt. Amíg azon gondolkodik, hogy ugyan miért jut eszébe bárkinek is meginni egy liter citromlét, szívószállal, időre, mutatjuk a kordokumentumot is a rekorddöntésről, mindenki okulására:

  • A kézműves sörforradalom világszerte elég magas fordulatszámon pörög, valami nagyon bizarrat kell villantani ahhoz, hogy az ember ki tudjon tűnni a tömegből. Egy ausztrál sörfőzde simán teljesítette ezt a követelményt, Moby Dick Ambergris fantázianevű sörül ugyanis ámbrából készül, vagy legalábbis azzal ízesítik. Na de mi az az ámbra? Az ámbráscet emésztőrendszerében képződő anyag, amit az állat időnként kihány, bele a vízbe, az kiúszik szépen a partra, és aki megtalálja, nagyon örül, mert a parfümgyártás fontos alapanyagai vannak a cuccban, ezért az igen értékes. A derék ausztrálok most egy helyi sörfesztiválon mutatták be az ámbrás sört, így néz ki:

    7437498-1x1-940x940

    És aki kóstolta, azt mondja, hogy egyszerre halízű, meglepően édeskés, és "igazi kihívás a kóstoló számára", ami nagyjából azt jelenti, hogy küzdeni kell, hogy a hányásból készült sör ne alakuljon vissza rögtön hányássá. (via ABC.au)

  • Helló, a nevem Jonathan Dart, és mától hivatalosan én vagyok az informatikus a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában

    – indul a Setup Wizard nevű blog első bejegyzése. A modern világgal lépést tartani igyekvő varázslók és boszorkányok ugyanis csak 2016-ban tudták elérni, hogy – a hoppanálással ellentétben – a mobiljaik az iskola területén is működjenek. Ehhez viszont még nekik is működő és karbantartott wifihálózatra van szükségük, ezt pedig a frissen szerződtetett IT-mugli hivatott kiépíteni – feltehetően az ötletes muglitechnológiák nagy rajongója, Arthur Weasley legnagyobb örömére.

    A blog érdekességét egyrészt az adja, ahogy a varázslók közé szabadult informatikus rácsodálkozik a világra. Nagyot csalódott például, amikor kiderült, hogy azért áll le állandóan a hálózat, mert a Szükség Szobája csak addig funkcionál szerverteremként, amíg valakinek épp nincs nagy szüksége valami másra.

    De a dolog a másik irányba se olyan egyszerű. Pár nap alatt kiderült például, hogy az Alohomora bűbáj nem nyitja a felhasználói fiókokat, úgyhogy még a Roxford igazgatójának se árt megjegyezni a saját jelszavát, ha továbbra is elmerülne az internet varázslatos világában.

    A Rowling-könyvek világára alapozó blog a fan fiction egy ötletes példánya. A név is vicces szójáték: nagy valószínűséggel önök is találkoztak már számítógépen a "beállítás varázsló" nevű bűbájos párbeszédablakkal, ezt a kifejezést helyezi a blog méltóbb környezetbe. Február elején indult, és már jó néhány poszt gyűlt össze, ide kattintva időrendben is lehet őket olvasgatni.

  • Tessék, lehet tippelni, mi látható a képen:

    pr03616-image

    Az tiszta sor, hogy ez New York városának térképe, a fekete feliratokból nem nehéz következtetni. Na de a piros női, és kék férfi nevek? Nos, az infógrafikát New York City egészségügyi hivatalának PR-irodája adta ki, és a városban hivatalosan élő 84054 kutya neveinek előfordulási sűrűségét mutatja a város egyes kerületeiben. Itt van komolyabb statisztika is, amiből kiderül, hogy a legnépszerűbb név kan kutyának a Max, a Rocky és a Charlie, szukáknak pedig a Bella, a Lola és a Lucy - és igen, jól tippelt, a Bella név 2008 óta szupernépszerű, ami pont egybeesik a nyálas-vámpíros Alkonyat-könyvek és filmek világsikerével. Bezzeg a Trónok harca farkasnevei nem terjedtek el. Továbbá: New Yorkban 15 kutyát hívnak Krumplinak (Potato), a csivavák között természetesen a Princess (hercegnő) név a nyerő, a pitbullok között pedig a Diamond (gyémánt) és a Blue (kék).

  • Kismotorral ment visszapillantó tükröket lopni egy a Váci úton lévő VI. kerületi bevásárlóközpont parkolójába az a férfi, akit emiatt keres a rendőrség – írta a Police.hu. A fehér bukósisakos, fekete kabátos, fekete cipős, világosbarna vászonnadrágos, 180 centiméteres, vékony testalkatú férfiról és kék sárhányós, sárga színű reklámmal díszített ételtartóval felszerelt, kiskerekű, világos robogójáról videó is készült.

    Visszapillantó tükröket lopott egy parkolóházban

    Aki a férfival, motorjával vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-461-8141 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy írjon a 06rk@budapest.police.hu e-mail címre.

  • Látta az év legjobban várt rajzfilmjének legutóbbi trailerét? A Némó nyomában folytatásáról van szó természetesen. Oké, mutatom: 

    'Finding Dory' Trailer

    Na? Na? NA? Észrevette? Hogyhogy mit, ezt a képkockát 1:07 körül:

    1464576374556

    Ez bizony két nő, akik vagy egy pár vagy nem, mindenesetre közösen tologatnak egy babakocsit. Több se kellett az internet népének, és harcos homofóbok estek neki ünneplő LGBTQ-aktivistáknak, illetve elégedetlen aktivisták a homofóbnak kikiáltott nem elég hangosan ünneplőknek. Akárhogy is, a fél internet erről beszél most, én 10 pontot megszavazok a Pixar marketingeseinek, és már nagyon várom, hogy konzervatív hallgatók SZODÓMIASZODÓMIAFÚJFÚJ csatakiáltásokkal ostromolják meg a mozikat, vagy egyenesen Disneylandet.

    (via The Wrap)

  • A Bors valamiért végigkérdezte a pártokat egy sokakat érintő közügyről: az állataikkal fajtalankodók megfelelő büntetéséről. Sajnálatos módon a Fidesz nem reagált, így nem tudtuk meg, hogy lehet összehozni az állatos fajtalankodást, szakszóval a zoofíliát Soros Györggyel vagy a rezsicsökkentéssel. 

    Az ellenzék viszont kihasználta a nem mindennapi szereplési lehetőséget, és megnyilatkoztak arról, milyen büntetést szánnának a fajtalankodóknak. 

    • Jobbik: 5-10 év börtön kell!
    • PM: Letöltendő börtönt!
    • MSZP: Önálló állatvédelmi munkacsoportot hoztunk létre.

    Nem lehet mondani, hogy az MSZP-t elragadták volna az indulatok. Jelenleg szabálysértésnek minősül, ha valaki az állatával közösül.

  • De most hétfő délelőtt van, és mérsékelten tudományos becslésem szerint olvasóink 94,5%-a pontosan úgy viselkedett ma reggel az ágyban az ébresztőóra megszólalása után, ahogyan a prágai állatkert fiatalkorú lakója a videón. Vagy ha nem, akkor is nagyon szeretett volna.

    Álmos bébielefánt
  • Hát, ha egy ilyen cím után képes volt idekattintani, most már igazán el is indíthatja a videót.

  • (Hogy mi az első számú? Na ne tessék úgy csinálni, mintha nem tudná.)

    Saleh Bin Fawzan Al-Fawzan sejk, egy magas rangú szaúdi vallási illetékes egy tévéadásban szembesült azzal a számára roppant aggasztó trenddel, hogy az emberek nem átallanak macskákat fényképezni. Rögtön ki is jelentette, hogy ez istenkáromló nyugati szokás, és igazhitű ilyesmit nem csinálhat. És nem csak macskával (Mohamed próféta egyébként nagy macskarajongó volt a korabeli feljegyzések szerint), de más állattal sem.

    Hát ehhez tessék tartani magát mindenkinek ezentúl. Mutatom is, mit nem szabad csinálni, mert kimondják az emberre a fatvát, a dzsihádot, vagy a döner kebabot:

    grumpy-cat
    grumpy-cat

    (via Independent)