új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A japánok tudnak csak igazán jó csótánycsapdát állítani

    Az Earth Chemical nevű japán vegyigyár Gokiburi Hoi Hoi csótánycsapdája nagyon jó. Ezt onnan tudjuk, hogy a benne levű ragacsos anyagot - amibe a csótány beleragad és megdöglend - a cég úgy tesztelte le, hogy csinált az eszközből egy embernagyságút, és belefektetett három embert, egy tudóst, egy sportolót és egy szumóst, hogy tessék csak kijönni belőle, ha lehet. Hát, majdnem összejött. (Gizmodo)

  • Megvannak azok a zseniálisan fényképezett, UHD felbontásban forgatott, lassított felvételekkel telepakolt, kajás dokumentumfilmek, amikkel a Netflix a frászt hozza az emberre? Mert miközben nézzük, hogyan kellene otthon, a konyha sarkában álló kemencében elkészíteni a tökéletes pizzát, a fejünkön helyes kis sapkában, hófehér köntösben, makulátlan sminkben és pedikűr után, nyilvánvalóan nem nyolc órai munkahelyi szopás és/vagy otthoni gyereknevelés után, eszünkbe jut, hogy kapják be mind, ahányan csak vannak, és elővesszük a Dr. Oetker Margarita Home Style Pizza XXL feliratos dobozt, és bekúrjuk a sütőbe. Nekik/nekünk készült a fenti videó.      

  • üres

    Vaszary Kolos Kórház, Esztergom.

  • Kezdjük valami nem nagyon izgivel: az Európai Parlament is kirakta a Twitterére, hogy kiadott ma az Eurostat egy közleményt arról, hogy mekkora lesz az EU-ban az infláció májusban, -0,1 százalék, vagyis a dolgok olcsóbbak lettek, mint voltak. Egy grafikont is csatolt ehhez az Eurostat, amiből az látszik, hogy

    az energiaárak májusban több mint 8 százalékkal csökkentek Európában.
    Infláció alakulása az EU-ban májusban
    Infláció alakulása az EU-ban májusban
    Fotó: Csurgó Dénes

    Ebből a csökkenésből viszont itt Magyarországon szinte egészében ki fogunk maradni, mert a kormány a rezsicsökkentés jegyében hatóságilag megszabta az energiaárakat. Ez szuper volt a fogyasztóknak akkor, amikor drágább volt az áram meg a fűtés, viszont most, hogy a világpiaci ár egyre csak esik, a magyar ár ott maradt, ahol volt. És hogy mi történik a különbséggel? Azt a magyar állam zsebre teszi. Vagyis

    most éppen attól védi meg a magyar állam a fogyasztókat, hogy kevesebbet fizessenek az áramért. 
  • Rugólábúak
  • Az MTI számol be a hírről, hogy osztrák tudósok statisztikai modellje szerint a házigazda Franciaország és a világbajnok Németország válogatottja a leginkább esélyes a végső győzelemre a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságon. 

    Achim Zeileis, az innsbrucki egyetem kutatója és két bécsi kollégája, Christoph Leitner és Kurt Hornik 19 fogadóiroda oddsszait vette alapul, és kombinálta egy komplex, statisztikán alapuló számítással az előrejelzés elkészítéséhez. A kutatók saját adataik szerint ezzel a módszerrel a 2008-as Eb-döntőt, valamint a spanyolok 2010-es vb-, és 2012-es Eb-győzelmét is helyesen jósolták meg. 

    A kimutatás szerint a magyar válogatottnak 0,3 százalék az esélye van az Eb-győzelemre, ennél kevesebbet csak az észak-írek és az albánok kaptak (0,2-0,2 százalék).

    A kutatás alapján a magyaroknak 47 százalék esélyük van továbbjutni a csoportból, a negyeddöntős szereplésükre ugyanakkor már csak 15,7 százalékot, az elődöntőbe jutásra 4,9, míg a fináléba kerülésre 1,5 százalék esélyt valószínűsít a modell.

  • Egy hónap sincs az MSZP-s tisztújításig, dübörög a belső harc az elnöki posztért, Tóbiás Józsefnek három kihívója is van. A párton belül van egy olyan álláspont,. hogy az MSZP egy helyben toporgott az elmúlt két évben, semmi nem történt, és úgy tűnik Tóbiás Józsefhez is eljutott ez a vélemény. 

    A pártelnök ezért ma a Facebook-oldalán hat pontban összefoglalta a párt elmúlt két éves teljesítményét. Íme:

    Ha jobban szemügyre vesszük, azért nem minden ponton stimmel a dolog. Például oké, hogy a szocik harcoltak a földért, de hát a kormányt ez nem különösebben zavarta, és megtartotta a harmadik földárverést is. Aztán oké, hogy népszavazási győzelmet ír Tóbiás, de igazából ugye nem is volt népszavazás. 

    De a legkülönösebb a hármas pont, amely szerint a legerősebb ellenzéki párt az MSZP. Megnéztem a legfrissebb kutatásokat (Tárki, Závecz Research), és ott bizony a Jobbik a második. A Publicus legutóbbi mérése pedig döntetlent mutat az MSZP és a Jobbik között.

  • Fess Budapest címmel jelent meg az első Budapest tematikájú felnőtt színező, ami természetesen gyerekeknek is jó. Sőt, Nemes Anita grafikus inkább nekik szánta a kifestőjét. A színező 3 nagyobb tematikus fejezetre van osztva – Buda, Pest, Városliget – és a főváros főbb nevezetességeit mutatja be. Minden rajz kézzel készült, majdnem kilenc hónapig. Mindegyik képből egy-egy saját történet rajzolódik ki, böngészős-jelleggel. A képi világ engem Réber László rajzaira emlékeztet egyébként. Jól néz ki, ára sem vészes, 1890 Ft.

    budapest
    Fotó: Nemes Anita
  • A Marvel ugye az a cég, ahol évente készül vagy két szuperhősös film, és mindegyikben van legalább egy Oscar-díjas vagy arra jelölt, vagy a díj közelében többször is sertepertélő, Nagy Név, hogy a filmek bizonyos szempontból legitimek legyenek kicsit. Ilyen William Hurt, Robert Redford, Sir Anthony Hopkins, Tommy Lee Jones, Jef Bridges, Ben Kingsley vagy éppen Benicio del Toro, de vannak még páran. 

    mel-gibson-marvel

    Nem mindenki bólintott rá azonban a

    kapsz egy csomó pénzt, cserébe nagyon komoran kell nézni, és igen, lehet pizsamában kell ugrálni kicsit

    -ajánlatra, mint ahogy azt Mel Gibson a Guardiannek elárulta nemrég. Gibsonnak elég felemás véleménye van a szuperhős-filmekről, a Galaxis őrzői és az első Vasember bejött neki, de a Pókember-filmektől hülyét kap. Annak idején neki is felkínáltak egy Marvel-szerepet: Odinét, aki a Thor-filmekben szerepelt, és végül Sir Anthony Hopkins markolta fel értük a fizut. Ki tudja, lehet ót tett volna a karrierjének (lásd még: Vasember - Robert Downey Jr.)

  • Az Atlantisz gyermekei című produkció egyik fellépő papagája úgy gondolta, egy kis városnézésbe fog. Már többen látták feltűnni itt-ott, de még mindig nem sikerült a nyomába akadnunk. Gazdája nagyon várja vissza, kérjük, segítsetek megtalálni őt! Ha bármilyen infótok van róla, kérjük, itt Facebookon vagy a +36 1 343 8300 telefonszámon keressetek bennünket! Köszönjük!

    - olvasható a Fővárosi Nagycirkusz a Facebook-oldalán.

    13336088 1139998676022721 699385542017482892 n
    Fotó: Fővárosi Nagycirkusz
  • Európa egyik legnevesebb színházi fesztiválján, a Bécsi Ünnepi Heteken (Wiener Festwochen) is bemutatták Mundruczó Kornél új rendezését, a Látszatéletet. A Proton Színház előadását a pesti közönség már láthatta a Trafóban. A történet egy cigány özvegyasszony kilakoltatását és a lakásba beköltöző, bántalmazott nő és gyereke életének egy epizódját mutatja be, és szó esik benne az özvegy származása elől menekülő fiáról is. A Látszatélet itthon is sikeres volt, de a bécsi közönség egyenesen tombolt: a hírek szerint állva tapsoltak, a kritikák pedig nem győzték lelkendezni.

    A Der Standard szerint "A nagyszabású estén Mundruczó, akinek kézjegye az erőszak és a hangerő, először mutatja meg légiesebb oldalát, anélkül, hogy veszítene erejéből", az ORF pedig az özvegyet játszó Monori Lili alakítását nevezi magával ragadónak. A European Cultural News úgy gondolja, "A darab pontosan és élesen mutatja meg a romák rejtett és nyílt megkülönböztetését Magyarországon, illetve hogy mennyire makacsul tartják magukat a hagyományos előítéletek, és mennyire erőteljesen van jelen a kirekesztés még a 21. században is." A Mottingers Meinung nemes egyszerűséggel mesterműnek nevezi az előadást.

  • A Trónok Harca főszereplője, Emilia Clarke és Matt LeBlanc, aki a Top Gear műsorvezetőjeként tér vissza, együtt voltak vendégek egy beszélgetős műsorban, ahol kiderült, hogy

    • Emilia Clarke óriási Jóbarátok-rajongó
    • Matt LeBlanc viszont csak az első évadot látta a Trónok harcából, és hiába próbál visszacsatlakozni a hatodik évadba, túl sok minden történt azóta

    A lényeg mégis az, amikor Emilia Clarke megkéri Matt LeBlanc-t, hogy idézze fel neki Joey Tribbiani ikonikus mondatát, a How you doin?-t (magyar fordításban: Na mi a helyzet?), ami pont olyan hatással van rá, mint azt várta. 

  • Amíg mi gyanútlanul éljük életünket, és nem figyeltünk a részletekre, addig az utóbbi hetekben egyre aggasztóbb videók jelezték: az aligátorok tényleg készülnek valamire. Nem hiszi? Itt van három videó, ami majd meggyőzi. 

    1. Jelzik, hogy ki a főnök 

    Ez a legfrissebb: egy floridai golfpályán egy dinoszaurusznyi aligátort filmeztek le a napokban, ahogy békésen átballag a pályán. Nem támad meg senkit, nem agresszív, mégis a méretével tekintélyt parancsol. A helyiek szerint még senkit nem bántott, és amolyan látványosság. De meddig? 

     

    2. Házhoz megy, és becsenget 

    Még május elején filmeztek le egy aligátort Dél-Karolinában, ahol odaslattyog egy ház verandájára, és becsenget. Aztán elvágódott és távozott, nem közölte a szándékát. Vajon mit akarhatott? 

     

    3. Aligátor aligátornak az aligátora

    Csak az erősebb aligátorok maradhatnak, hogy a nagy tervet véghez vigyék: aki gyenge vagy ellenszegül, annak nincs kegyelem. Áprilisban egy 3,5 méteres aligátor cincált szét egy kisebbet a kamerák és a fotósok előtt, hogy jól láthassa mindenki. Hol vannak már azok az idők, amikor még csak kígyót evett az aligátor a golfpályán?

    Aligátor evett aligátort

    És ha mindez nem győzte volna meg, itt van még néhány hír: 

  • Az utóbbi kilenc év közúti baleseti statisztikái világosan mutatják a trendet. A legnagyobb valószínűséggel nyáron szenvedhet balesetet.

    A tény meglepő, hiszen télen rosszabbak az útviszonyok, a láthatóság, és azt gondolnám, hideg időben többen is ülnek autóba. A valóság azonban más, és ezt utólag nyilván sok tényezővel meg is lehet magyarázni.

  • Pár hete, rögtön a megjelenésekor mi is frissiben kipróbáltuk a Google kisközösségeknek szánt új megosztószolgáltatását, a Spacest. Bár maga a felület magyar, sok más Google-termékkel szemben magának a névnek egyelőre nincs hivatalos magyar neve – mondjuk ha megnézi az alábbi képet, lehet, hogy ennek inkább örülni fog:

    A Spaces – ahogy a felület több másik helyén is szerepel, ebben az esetben azt jelenti, hogy "terek", de még az is simán beleférne, ha a "helyek" fordítást kapná. Az viszont elég vicces, hogy a fordítószolgáltatását mesterséges intelligenciával okosító Google-nek sikerült a menübe beírni, hogy "szóközök".

    Mentségükre szóljon, hogy a nagy piros karikát már mi raktuk oda.

  • Az álcázás nagymestereként szerette volna megúszni a börtönbüntetését a kaliforniai Tracy Clapp. A harminchat éves nő még április huszadikán ment át egy piroson, és halálra gázolta a huszonhat éves Christopher Chavezt. 

    santa ana hit run-1
    Fotó: Santa Ana Police Department



    Clapp akkor egy pillanatra állt csak meg, ami elég volt ahhoz, hogy egy szemtanú lefotózza, ami alapján a rendőrség beazonosította. Miután a rendőrség nagy erőkkel keresni kezdte, kontaktlencsével, hajfestéssel, és egy ótvar gusztustalan sárkány arctetoválással próbálta megtéveszteni a rendőröket, akik végül Santa Anában elkapták. 

    Ezzel a mutatványával együtt cserbenhagyásos gázolással, emberöléssel, gondatlan vezetéssel és hatóságok megtévesztésével is vádolják. 

  • Adele nem nézte jó szemmel, hogy egy rajongója inkább videózza a fellépését, mint hogy odafigyelne és átélné a pillanatot, és ezt hangosan szóvá is tette a koncerten.

  • Visszatérő probléma, hogy nem működnek a lámpák a Váci út és a Forgách utca kereszteződésében, pedig két iskola is van a környéken, a gyerekek tömegével próbálnak átkelni a hatsávos úton. Az emelkedőről az autók úgy jönnek le, mint az őrültek, néhány perc alatt többen csak satufékkel tudtak megállni. Kifelé a következő lámpa már működik.

  • Screen Shot 2016-05-30 at 20.09.21.png
    Fotó: instagram.com/therock

    A fenti képet Dwayne The Rock Johnson tette közzé az instán. A Halálos iramban 8 forgatásán készült, Hobbs új fazonját mutatja be, és ami a legérdekesebb, a képaláírás szerint a régen belengetett Hobbs-spinoff nagyon úgy néz ki, hogy összejön.  

  • sub-buzz-19422-1464215872-1

    És nemcsak jelmezbálra, meg a vállalti bulira a HR-es kis bögyöst abajgatni inkognitóban, dehogy. Kennelben alszanak, kutyatálból esznek kutyakaját, és közben vállalatokat vezetnek, és ami sokkal riasztóbb, villanyt szerelnek a szomszédban.