új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Pedig egyszer már visszavonult a zenéléstől, de miután tavaly bejelentette a visszatérését, néha lehet látni a színpadon is. Hosszabb idő után először tavasszal lépett fel Miamiban egy koncerten, hétfőn este pedig a US Open tenisztorna nyitóünnepségén énekelt, méghozzá nagy nyilvánosság előtt, és sokan csak most szembesültek vele, Collins még nagyon is aktív.

    Az énekes a Hamilton című sikermusical szereplőjével, Leslie Odom Jr-ral énekelte el az Easy Lovert, illetve még előtte az In The Air Tonightot. És ez csak a nagy visszatérés egy állomása, hiszen egyebek között új album és rendes turné is jön a közeljövőben.

    (via Stereogum)

  • Az egyik New Jersey-i vasútállomáson szolgáló Victor Ortiz augusztus 26-án riasztást kapott, hogy egy férfi fekszik a vasúti síneken. A rendőr odament, és megpróbált segíteni, a férfi azonban nem akarta hagyni, hogy kihúzzák a sínekről, aminek majdnem az lett a következménye, hogy a rendőrt is magával rántotta a halálba. Szerencsére Ortiz erősebbnek bizonyult, és mint ahogy az alábbi videón is látszik, tizedmásodpercekkel a száguldó vonat előtt megmentette a síneken fekvő férfi életét. (CBSNews)

  • Nemrég már a szintén argentin pápa is szólt neki, hogy ismerje el a futó kapcsolatokból született gyerekeit, ezt most meg is tette Diego Juniorral, aki szintén focista, Olaszországban játszik egy alsóbb ligás csapatban. 

    Az MTI híre szerint együtt töltöttek egy hétvégét Buenos Airesben, ami után a futball-legenda azt mondta: 

    "Tiszta apja ez a fiú" 


    Nagy buli volt amúgy, mert meghívta 18 éves lányát, a szintén házasságon kívül született Janát is.

    Maradona eddig az 1984-től 2004-ig tartó házasságából ismert el két lányt, Dalmát és Gianninát. Három évvel ezelőtt egy kapcsolatából megszületett ötödik gyermeke is, Diego Fernando. 

  • Volt egyszer egy kisfiú, aki egy igazi motorról álmodott. És ahogy a gyerekek általában, az álmát meg is rajzolta szépen, viszont ő itt nem állt meg: a rajzot belerakta egy üvegbe és bedobta a Dunába, hátha valóra válik az álom

    14089440 1136423876403346 1749706634 n
    Fotó: Olvasói fotó / Index

    A palack pedig nagyon jó emberekhez került: Eszterhez és családjához, akik vették a fáradtságot és keresni kezdték a kisfiút. Így jutott el hozzám a történet, az Indexen keresztül pedig a kisfiú anyukájához. És nem fogják elhinni, mi lett a történet vége. Igen, egy igazi motor! De mesélje el Eszter, mi történt:

    "A képet a rajzról feltöltöttem az egyik legnépszerűbb közösségi oldalra, ismerősök tanácsára csatlakoztam a Pesten Hallottam csapatához és itt is közzétettem a képet. Eszméletlen tempóban jöttek a lájkok és a megosztások, hozzászólások. Ez úton szeretném megköszönni a megosztóknak, támogatóknak és azoknak az újságíróknak, akik megosztották online hírportáljaikon és mindazoknak, akik támogattak és hittek abban hogy megtaláljuk Ármint. Több,mint 4000 megosztás történt a rövid idő alatt. Ármin anyukája az Index által posztolt cikket találta meg, eztután felvettük a kapcsolatot és meghívtuk Ármint és családját augusztus 20-ra a dunaföldvári Szent István napi mulatságra, hogy egy felejthetetlen élményt adjunk a rajzolónak, ahogy ígértük."

    14044925 1371403339536831 2046992205 o
    Fotó: Olvasói fotó / Index

    "Ármin tiszteletére Budapestről érkezett két motoros név szerint Isza Dávid és Vincze Boskó Krisztián, akik a megosztásban kommentálva ajánlották fel, hogy ha megtaláljuk szeretnének örömet okozni és viszik egy kört a motorjaikon. Győrből is érkeztek, hogy csodásabbá tegyék e napot : Szalai Dóra, Benkovics András, Horváth Attila, Karácsonyi Attila, Parádi Sándor  Gyula. A dunaföldvári meglepetés szervezésében segített Szer Noémi, aki elintézte, hogy bekerüljünk a programba és színpadon a közönséggel megosztva előttük kaphassa meg a meglepetést. Délután 4-kor felmentem a színpadra és pár mondatban összefoglaltam a történetet, az ajándék átadását a motorosok bevonulása koronázta meg. Felhívtam Ármint és családját a színpadra és apukám átadta az ajándékot egy igazi motort" 

     ,,Amikor te is felnőtt leszel és sikeres, ne feledd, hogy egyszer neked is nyomodba eredt a szerencse.” - mondta a kisfiúnak Eszter édesapja, Árvai László, aki nélkül ez a nap nem jöhetett volna létre és aki az ajándékot is biztosította.

    a rajz
    Fotó: Olvasói fotó / Index

    Ez volt a rajz, ami a kisfiú szerencséjét hozta.

  • A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy szomszédban zajló építkezés közben átütötték egy négyszintes társasház egyik harmadik emeleti lakásának főfalát a IX. kerületi Sobieski János utcában. 

    A bajt csak tetőzte, hogy három köbméternyi beton folyt be és három köbméter tégla omlott be a lakásba. A födém jelentős megterhelése miatt a tűzoltók megkezdték a lakás alatti ingatlanok kiürítését, és tizennyolc lakónak kellett ideiglenesen elhagynia otthonát.

    A közműszolgáltatók szakemberei is a helyszínre érkeztek, egy statikus is megnézi majd a helyszínt. 

  • Történt egy kis baleset a Margitszigeten. A közteresek autója belehajtott a Dunába. A Blikk szerint félrerántották a kormányt, hogy elkerüljenek egy ütközést egy másik autóval.

    sziget
    Fotó: Németh Péter
  • Alapvetően két féle ember él Budapesten. Az egyik, amelyik  találkozott a Red Hot Chili Peppers tagjaival, a másik meg aki nem. Mivel az elmúlt 24 órában kiugróan megnőtt az első táborba tartozók száma, ideje tisztázni, az arányokat. 

    Találkozott velük?

  • Baromi erős felsővezetéktartó-oszlopok lehetnek a csehországi Zlínben. Kedden késő délelőtt az alig kétéves Solaris vezetője rosszul lett, állítólag szívrohamot kapott, elvesztette uralmát a járműve fölött, és nekihajtott egy oszlopnak.

    14089041 1762713470633837 4592123761394626573 n
    Fotó: Facebook

    A balesetben tizenhárom ember sérült meg, öt közülük súlyosan. Az idnes.cz videóját is érdemes végignézni, nem mindennapos baleset volt, az biztos, csoda, hogy nem halt meg senki.

    A képet a Brněnská MHD aktuálně oldaláról szedtük, a hírről először a Magyar Trolis Közösség zárt facebook-csoportjában olvastunk.

  • cikkünk a témában:

    Mégsem lesz esküdt Taylor Swift

    Pedig úgy volt, hogy az lesz, hiszen az amerikai jogrendszer sajátossága, hogy bárkit behívhatnak esküdtnek egy adott ügyben. Az énekesnő le is maradt az MTV VMA díjkiosztóról, mivel helyette Nashville-ben kellett részt vennie egy nemi erőszak- és emberrablási ügy tárgyalásán.

    Egy másik esküdt ki is posztolta a közös szelfijét Swifttel, de aztán nem menőzhetett tovább az újdonsült ismeretségével, mert a bíró úgy döntött, az énekesnő a folyamatban lévő szexuális zaklatási ügye miatt összeférhetetlen, és felmentette az esküdti kötelezettsége alól.

    A másik ügyben egy volt rádiós műsorvezető perelte be Taylor Swiftet, amiért az énekesnő szerinte alaptalanul vádolta azzal, hogy a fenekét markolászta, és emiatt még az állásából is kirúgták. Swift viszont fenntartja állításait, és az ügyet Denverben bíróság tárgyalja majd.

  • A hármas metrón utazva szúrta ki Marci, hogy valami nem stimmel ezzel a Diákhitelt reklámozó képpel: és nem, nem az, hogy valami feneketlen bödönnek mutatja a hitelprogramot, ami csupa móka és kacagás, hanem hogy Magyarország felett, Szlovákia és Csehország közt kimaradt a két országot elválasztó határvonal.

    De tőlünk délre sem bíbelődtek sokat a térképpel: úgy, ahogy van, meghagyták egész Jugoszláviát.

    Fotó: Olvasónk, Marci

    Nem egyértelmű, hogy művészi koncepcióról van szó, vagy az Európa-térkép keresésekor megviccelte a grafikusokat az internet.

  • Fotó: Mudri László

    Előző héten jelent meg a cikkünk a Dreher, a Tesco, és a Soproni kézműves söreiről, amiben szóvá tettük, hogy az utóbbi cég american pale ale típusú sörét pár helyen lehet kapni, de igazából senki nem látott egy hivatalos listát. Szerencsére az olvasók voltak olyan segítőkészek, hogy elküldtek pár lelőhelyet (néhol árral együtt), szóval aki szeretné kipróbálni, akkor a következő helyeket keresse:

    • Museum Café (Székesfehérvár) - 470 forint
    • Propeller söröző (Szeged) - 350 forint
    • Grund (Budapest)
    • Zöld kancsó (Budapest)

    Jó, hát ez négy hely a tízmillió italbolt országában, de már ez is valami!

    frissítés: A jóisten áldja meg az olvasókat! A poszt élesítése után nem sokkal egyikőjük elküldte a Soproni hivatalos listáját, szóval mindenki megnézheti magának, hogy merre lehet a sört kapni. Ha már itt tartunk, valaki nem tud egy megbízható vízvezeték-szerelőt?

  • Fotó: Youtube (Demi Lovato: Really Don't Care

    Most kezdik felkapni a Quartz cikkét, ami a rengeteg mai popszámban hallható, úgynevezett Millennial Whoop (legyen mondjuk Ezerévi kurjantás) elterjedését elemzi: a lényege, hogy mostanában tucatnyi dalban lehet felfedezni ugyanazt az elemet, amikor egy adott hangköz, a kisterc két hangja közt ugrál, jellemzően woa-woa vagy épp oú-oú felkiáltásokkal. Ha ezt most elsőre nem érti, semmi gond, itt a Quartz rövid videója, de ha egyszerűbb elindítania, itt van a Youtube-verzió:

    Az, hogy nagyon hasonló elemekből épülnek a popszámok, nem ismeretlen dolog: a The Axis Of Awesome nevű zenés-vicces csapat többször is bővítette azt a dalát, ami arról szól, hogy ugyanaz a négy akkord az alapja tucatnyi popszámnak - amiket végül össze is fűznek egy dalba:

  • Kép: YouTube

    A Délkelet-kínai Nancsangban egy éjszaka alatt bontottak le egy felüljárót 68 markológéppel, amik ezen a drónvideón olyan jól néznek ki munka közben, mintha csak zongorahúrokat néznénk játék közben:  

    A városban 1,8 millióan laknak, ezen a szakaszon pedig óránként 5 ezer autó is végighajt, a felüljáró pedig semmit sem enyhített a forgalmon - ezért inkább lebontották és remélik, hogy az év végére elvileg elkészülő, ugyanezen az útvonalon járó kettes számú metróvonalra átszoknak az emberek (forrás és további képek itt).

  • Mert augusztusban még este hétig jár a Zugligeti libegő, de szeptembertől csak este hatig - szóval igyekezni kell, ha munka után még libegővel akarunk felmenni rétesezni vagy Erzsébet-kilátózni. Minden nap 10-kor indul, de a következő hónapokban egyre korábban zár, a pontos nyitvatartást itt tudja böngészni.

    Fotó: Szilli Tamás / Index
  • Egy 16 éves angol lány azért lett öngyilkos, mert attól félt, hogy az Instagramon szétszedik a kommentelők egy rasszista fotója miatt, írja a The Sun. A Birmingham közelében élő Phoebe Connop rendszeresen csetelt egy ázsiai fiúval. A lány egy barátaival folytatott zárt beszélgetésben azonban viccből kirakott egy képet magáról, amin a bőrét besötétítette, és fejkendőt is photoshopolt magára. A képhez azt írta: "Valószínűleg így kéne kinéznem ahhoz, hogy a szülei elfogadjanak". A képet a lány egyik haverja kirakta az Instagramra. A lány nem tudta elviselni a szégyent, és nagyot csalódott a haverjában, aki szétküldte a képét. Attól is tartott, hogy a közelében élő ázsiai közösség emiatt támadni fogja. A profi ambíciókkal is rendelkező kiváló tornászlány ezért inkább az öngyilkosságot választotta. 

    Ha úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt kaphat. Amennyiben valaki másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

  • - teszi fel a kérdést az LMP-ből nemrég távozó Schiffer András a Facebookján.

    Persze ezt nehéz úgy megmondani, hogy Schiffer nem írta le, pontosan akkor kinek is kellene börtönt kapnia, de ne lustálkodjunk, szavazzuk meg gyorsan, hány évet kellene kapni a szemkilövetésért:

    Mennyi az annyi?

  • A Slomo Guys új videójában másodpercenként 120 ezer képkockás szuperlassításban figyelhetjük meg, mi történik, ha egy kalapácsot belehajítunk a tükörbe. Ez:

  • A Fatboy Slim 2001-es klipjével Christopher Walken még annak is belopta magát a szívébe, akinek előtte fogalma sem volt, hogy ki ő - már ha volt ilyen. A Weapon of Choice-t Spike Jonze (A nő, A John Malkovich-menet) rendezte, és most egy reklám kedvéért visszatért ugyanahhoz a formához: a Kenzo parfümjét egy gáláról kimenekülő és az üres színházépületben lassan eszét vesztő Margaret Qualleyval (A hátrahagyottak, Rendes fickók) reklámozza. Simán meg lehet nézni, de aztán inkább indítsuk el újra a Weapon of Choice-t.

  • Mondanám erre a videóra, hogy robotbűnözés, de épp ellenkezőleg, vagyis robotművészet. A szerb Dragan Ilic az, akit ez a megtermett robot felkap, hogy a vászonra mázoljon vele.

    Nem volt ez mindig így, 1976-ban Ilicnek még egy targonca kellett mindehhez. Még mondja valaki, hogy nincs fejlődés!