új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A 27 éves grúz zeneszerző – aki láthatóan hangszereket is szerez – Tbiliszi után Norvégiában és Németországban tanult. Ha ön is pengetne zenei katyvaszt, Nikoladze szájtján megteheti, ha nem, akkor jöjjön egy kis varrógépi muzsika.

    Így zenél egy varrógépmotor
  • Legalábbis Johan Galtung szociológus-matematikus, a béke- és konfliktuskutatás úttörője szerint, aki annak idején megjósolta a szovjet birodalom bukását, az iráni forradalmat, a Tienanmen téri mészárlást, pár gazdasági válságot és állítólag a 2001. szeptember 11-i terrortámadást is.

    Az amúgy erősen balos norvég professzor módszere arra épül, hogy egyes, jellemzően egymást (és a feszültséget) erősítő társadalmi-gazdasági-politikai önellentmondásokat rendez modellbe, és ezek dinamikája alapján jósolja meg, hogy mikor omlik össze az adott rendszer.

    Amerikában pedig a következőket látja:

    • túltermelés a gazdaságban, munkanélküliség és a klímaváltozás növekvő költségei;
    • növekvő feszültségek az Egyesült Államok, illetve a NATO-tagok és más szövetségesei között, a háború mint olyan gazdasági fenntarthatatlansága;
    • az USA, az EU és az ENSZ szerepeinek összeütközése;
    • feszültségek az egyes vallási és társadalmi csoportok között;
    • az amerikai álom ethosza és a valóság közti mélyülő szakadék.

    Trump hatalomra jutása pedig Galtung szerint erősíteni fogja ezeket a feszültségeket, tehát felgyorsul majd az amerikai hanyatlás. Olyannyira, hogy akár 2020-ra véget is érhet Amerika globális primátusa, sőt akár az ország jelenlegi belső politikai egysége is felfordulhat. 

  • Ismerjék meg V. Norbert történetét, akinek a Police.hu beszámolója alapján gondolkodás nélkül ítéljük oda a "hét legsunyibb tolvaja" címet.

    Norbert december 7-én,  vagyis e hét szerdán a Westend egyik telekom üzletében járt, ahol azt látta, hogy az egyik sorban álló nő odaadja a telefonját a három éves gyerekének, hadd játsszon vele, amíg várnak. Norbert erre odalépett, 

    kivette a hároméves gyerek kezéből a telefont

    majd elhagyta az üzletet. Az anyuka természetesen értesítette a rendőröket, akik még aznap este letartóztatták Norbertet soroksári otthonában. Úgy látszik, egy kisgyerektől lopni könnyű, de nem a tökéletes bűntény. 

  • Nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy az utolsó nagy hollywoodi színész tegnap ünnepelte a századik születésnapjátt. A Beverly Hills Hotelben tartották a bulit, volt virágszőnyeg a falon,  arany mellszobornak mintázott szülinapi torta, megható beszéd az ifjabbik Douglas előadásában, szóval tényleg megadták a módját a neves napnak. 

  • Különleges előkarácsonyi ajándékba van szerencséje a hajdúnánási Oláhéknak. A báránytartással foglalkozó családba ugyanis öt kis bárány érkezett, ráadásul egyszerre, így az igen ritka ötös bárányikrek büszke tulajdonosai lettek.

  • Ásotthalom polgármesteri hivatala előtt tüntettek a Magyar LMBT Szövetség aktivistái az ellen, hogy a falu polgármestere és a Jobbik alelnöke, Toroczkai László pár hete egy rendeletben betiltotta, hogy a nagyközségben bárki muszlim vagy meleg legyen. 

    Az elképzelhetetlenül alkotmánysértő rendelet szerint a faluban tilos mecsetet építeni, egész testet és fejet eltakaró ruhában járni, és azt gondolni és terjeszteni, hogy a család nem csak és kizárólag egy férfi és egy nő életközösségéből jöhet létre. 

    15317990 10154218664382055 7424964479230416242 n
    Fotó: Magyar LMBT Szövetség / Facebook

    A szegedi és budapesti aktivisták viszont pont ezt csinálták Toroczkai hivatala előtt, amikor szivárványos zászlót lobogtattak, skandáltak és olyan transzparenseket mutogattak, hogy 

    Papa+papa+gyerek= család, mama+mama+gyerek=család

    A rendeletsértésnek nem volt semmilyen következménye, a Magyar LMBT Szövetség Facebook oldalán nem tűnik úgy, mintha Toroczkai vagy más önkormányzati vezető megjelent volna a tüntetésen. 

  • A Bumm.sk tudósítása szerint óriási tűz volt a kassai Pavol Jozef Šafárik Egyetem Természettudományi Karának épületében. Az előzetes becslések szerint 3 millió eurós a kár.

    letöltés
    Fotó: bumm.sk

    A tűzben szerencsére senki nem sérült meg. Mivel az épületben vegyi laborok is vannak, a tűzoltók a polgári védelelm jászói vegyi laboratóriumát is segítségül hívták az esti bevetéskor.

    Durva tűz volt a kassai egyetemen
  • Nem lesz könnyű dolga a lakosságnak.

    De ha már, akkor egy kis segítség: a maszkos férfi péntek este fél 9-kor egy debreceni dohányboltot rabolt ki fegyverrel vagy annak utánzatával. Kb 40 év körüli és 165 centi magas lehet. (via Police.hu)

  • Az IKEA marketinges csapata valószínűleg a világ legjobbjai közé tartozik és nem hagyják, hogy ezt bárki elfelejtse. Most éppen az emberek közti problémákat vették célba, IKEA Retail Therapy névre hallgató új kampányuk célja az, hogy a ház minden szegletében jobbá tegyék a kapcsolatokat.

    A kivitelezés pedig tényleg zseniális: a leggyakoribb kapcsolati problémákkal összefüggő google keresésekre alapozva átnevezték egy csomó terméküket, méghozzá sokszor elég kreatív módon. Csak néhány példa:

    • "Hogy hívjak el randizni egy lányt" bárszék
    • "A világ legszebb embereinek listája" tükör
    • "Anyukám nem tud főzni" mikró

    És még sok másik, hasonlóan ötletes elnevezés. Ezek persze az IKEA szerint sem feltétlenül oldják meg a problémát, de nem is ez a céljuk vele. Ők csak azt szeretnék, hogy az emberek érezzék, a termékeiket az ő életük inspirálja. Emellett pedig ki ne mosolyodna el, ha rákeresne arra, hogy "Hogy győzzem meg a szüleimet", az első találat pedig egy ikeás seprű lenne?

  • A Délmagyarnak egy olvasója küldte ezt a felvételt, ami pénteken készült Darnózselinél a főúton. Én többször szívrohamot kaptam:

  • Anonymouse besokallt attól, hogy mindenki magasról tesz az egerek igényeire, ezért egy összehangolt és természetesen titkos akció keretében nyitott egy boltot, kifejezetten rágcsálók számára kialakítva. A malmői utcában egyik napról a másikra nőtt a kis üzlet a járdaszint magasságában, ami amellett, hogy széles választékban kínál magokat és sajtokat az ínyenceknek, a legújabb, egereknek szóló kulturális eseményekről, koncertekről is tájékoztat a kirakat mellé tűzött plakátokon.

  • Megbilincseltek egy nőt, aki kerekesszékben ült. Mert mindkét lábát amputálták. Talán féltek, hogy elszökik? És közben kiesett a székből a nő. Aztán a földön feküdt. Nincs tanulság.

  • Ennél rosszabb karácsonyi meglepetés nem igazán érheti az embert. Zalabaskán egy, az úttestről lesodródott autó csapódott az egyik útmenti háznak. A becsapódás következtében a ház egyik fala kidőlt. A sofőr megsérült, a házban tartózkodó emberek szerencsére megúszták sérülés nélkül. Reméljük, kapnak segítséget, és az ünnepek előtt rendbehozzák a házat.

  • Megdöbbentő szerepcsere

    A történet szerint a videón szereplő felnőttek megpróbáltak megnézni egy meccset, ám a gyerekektől nem tudták, úgyhogy gondolták bemutatják, milyen is ez fordított helyzetben. A gyerekek döbbent arca mindent megért.

  • hhhh

    A három kedvencem a Huffington post által ajánlott tárgyak közül, amiknek létezéséről minden örökké fázó embernek tudnia kéne:

    • testápoló melegítő!
    • melegített egér!
    • távirányítással melegíthető talpbetét!
  • Egy 57 éves királyhegyesi férfit keresnek a makói rendőrök. Cseh Antal november 24-én, csütörtök délután, fél ötkor, indult busszal gyógykezelésre, Királyhegyesről Makóra, ahová azonban nem érkezett meg, és azóta életjelet sem adott magáról.

    20160912173922
    Fotó: Police.hu

    Az eltűnt férfi zömök testalkatú, 165 centiméter magas, 70 kilogramm, írja a Police.hu. Haja rövid és ősz, szeme barna, mindkét kezén műtéti hegek láthatók. Eltűnésekor világoskék, fehér feliratos kabátot, fekete melegítőnadrágot viselt, valamint egy vállra akasztható, fekete gyöngyvászon sporttáska is volt nála.

    A rendőrök azt kérik, hogy aki a képen látható férfi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, értesítse őket az ismert telefonszámok valamelyikén

  • Elpusztult Long Hui, a bécsi állatkertben augusztusban született pandaikrek apja, amelynek hasában egy 10 centiméteres tumort fedeztek fel, írt az MTI.

    A 16 éves állat péntek délelőtt múlt ki orvosi vizsgálat közben. Long Hui már november közepe óta intenzív orvosi kezelés alatt állt, alig evett, kedvetlen volt és lefogyott.

    A Schönbrunni Állatkert közleménye szerint mivel az állapota drasztikusan romlott, a kínai szakértőkkel egyeztetve úgy döntöttek, hogy CT-vizsgálattal állapítják meg, műthető-e még a panda, az altatás alatt azonban szíve felmondta a szolgálatot.

    Az orvosok megállapították, hogy Long Hui már inoperábilis volt, tüdejében olyan elváltozásokat találtak, amelyek áttétekre utalnak.

    A hím pandának négyszer születtek ivadékai az osztrák főváros állatkertjében, legutóbb idén augusztusban jöttek világra Fu Feng és Fu Ban nevű ikrei. Első három kölyke, Fu Long (2007), Fu Hu (2010) és Fu Bao (2013) már visszakerült minden panda hazájába, Kínába.

    Long Hui 2000. szeptember 26-án született a Wolong kínai pandaszaporító állomáson. Yang Yang nevű nőstény partnerével együtt 2003. március 14-én érkezett a Schönbrunni Állatkertbe, kölcsönbe kapták Kínától.

    Ez volt európai állatkertben az egyetlen olyan pandapár, amely természetes úton szaporodott. Yang Yang és Long Hui az elmúlt években már "külön lakott", és csak a párzás idejére jött össze.