új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • ez mi

    Egy áprilisi videót kapott fel most az internet, amin villám csap egy haladó autóba. Füstöl egy kicsit, majd leáll. Nagy ügy. De ami ezután történik, az annyira bizarr, hogy én el sem hiszem, hogy ez nem megrendezett.

    Az utca hirtelen zombihordává változik és mindenki az autó köré gyűlik. És, miért van mindenki feketében? Annyi kérdés.

    *Frissítés: Nahát, ennek jól felültem. Kiderült, hogy ez egy filmforgatás, és a kocsiban csak valami speciális effekt sült el, ezt szakértők szerint a villanás irányából lehet megmondani: lentről felfelé terjed a fény és a füst.

  • És sok minden mást is.

    A Popular Science szállított egy riportot a McKinley klíma-laborból, a világ legnagyobb időjárás-szimulációs hangárából, ahol bármilyen környezeti körülményt elő tudnak állítani a -65 Celsius fokos sarkvidéki hidegtől kezdve, a hóviharon át, a dzsungelbéli párás melegen keresztül a +165 fokos... sütőig?

    Azért van szükség ilyen laborokra, hogy az autókat, repülőket vagy akár a leghétköznapibb fagyállót se élesben kelljen kipróbálni, hogy kiderüljön, működnek-e extrém körülmények között is.

  • A Jessica Hemlin egy amatőr fotós, akinek volt szerencséje egy albínó jávorszarvashoz a kertjében. Szerencsére nála volt a kamerája, így készített pár felvételt a ritka állatról:

    A jávorszarvasoknak óriási elterjedési területe van, Skandináviától Észak- Ázsián keresztül Észak-Amerikáig bárhol megtalálhatóak. Igaz, albínó példányból nem sok van.

  • „Mallorca legbecsületesebb pincérét" ünneplik a spanyol szigeten, Lahouari Saidani ugyanis 77 ezer euró (23,5 millió forint) értékű talált pénzt és csekket adott le a rendőrségen.

    Az algériai férfi a levélszekrények alatt egy papírzsákban, ruhákkal, igazolványokkal együtt találta a pénzt. A Diario de Mallorca című helyi lap beszámolója szerint a szerény körülmények között élő családapának eszébe sem jutott, hogy megtartsa a pénzt. Az észak-afrikai migráns férfi elmondta, hogy eleinte gondjai voltak a rendőrségen, mert „a rendőrök nem igazán akartak hinni egy arabnak, aki egy zsák pénzzel állított be az őrszobára".

    Végül kiderült, hogy az okmányok és a pénz egy ingatlanügynök román nőé volt, aki egy bankban akarta befizetni a pénzt és beváltani a csekkeket, amelyeket a lépcsőházban felejtett. Az algériai pincér nem fogadott el megtalálói jutalmat, de a nő ragaszkodott hozzá, hogy legalább a férfi feleségének adhasson ajándékot. (MTI)

  • Szeptemberre öt buszt alakítanak át trolivá a Szegedi Közlekedési Társaság műhelyében - írja a Délmagyar. Az igencsak lehasznált buszokat egy év munkával alakítják elektromos hajtásúvá.

    2
    Fotó: Borbola Lilla /

    Az új, alacsony padlós trolikban lesz klíma és mozgássérült rámpa.

    3
    Fotó: Borbola Lilla / Délmagyar
  • Egy törökországi rehabilitációs központba szállították át egy Aleppó-környéki állatkert mára az éhhalál szélére került lakóinak egy részét: az állatokon vér-, szem- és ultrahangvizsgálatokat végeznek, mielőtt új otthont keresnek számukra.

    tigris
    Fotó: Four Paws Facebook

    A jó ideje elhagyatottá vált Magic World állatkert lakói közül csak maroknyian vészelték át az elmúlt több mint hat évet, köztük három oroszlán, két tigris, két medve és két hiéna.

    Az állatok jelentős része a bombatámadások során pusztult el. A még életben lévő példányok súlyos kimerültségtől és kiszáradástól szenvednek.

    Az állatokat a török környezetügyi minisztérium és a Four Paws nevű nemzetközi állatvédő szervezet együttműködésével szállították át a nyugat-törökországi Bursa tartományba, a karacabeyi rehabilitációs központba.

    A projekt egyik vezetője, Amir Khalil szerint csak azután kezdenek el új otthont keresni az állatoknak, hogy azok teljesen felépültek. 

    A mentőexpedíció második szakaszában további két oroszlánt és két kutyát szállítanak át Törökországba.

  • Szerintem mindenképpen. 

  • Ez volt legalábbis a tervük, amivel hamar kisebbfajta botrányt robbantottak ki Wausau városában. A temető augusztus 11-én, a telek hátsó részében található mauzóleum mögött tervezte levetíteni az eredeti, 1984-es Szellemirtókat, sokan azonban úgy érezték, hogy az ilyesmi nem ide való és az itt nyugvó emberekkel szemben is tiszteletlenség.

    A tulajdonos azzal védekezett, hogy a vetítést olyan helyen tartanék, ahová nem is lehet temetkezni és azt is mondta, hogy sok temetőben vannak hasonló események, ezekkel tudják ugyanis megmutatni, hogy fontos részei a közösségnek (bármilyen morbidul is hangozzék ez). Példaként egy Milwaukee-ben lévő temetőt hozott fel, ami tavaly kezdett el vetítéseket szervezni és bár eleinte kaptak némi kritikát, az emberek végül jól fogadták a dolgot. 

    A lényeg, hogy összehozzuk az embereket. Azt szeretnénk, hogy visszajöjjenek és gondolkodjanak az emlékeiken.

    - mondta az említett temető tulajdonosa.

    Ön elmenne filmet nézni egy temetőbe?

  • Nagyon vicces egymás mellett olvasni ezt a két hírt a Techcrunch-on.

    Az egyik a BKK-Tsystems botrányosra sikerült elektronikus jegyrendszerének összefoglalója, kiemelve az etikus hekker rövid őrizetbe vételét, ami bejárta a techvilágot az elmúlt napokban.

    A másik pedig a Microsoft friss felhívása, amiben akár 250 ezer dolláros ( ~65 millió forint) jutalmat kínálnak a Windows10 biztonsági hibáit feltáró programozóknak. 

  • Bejelentette élete utolsó turnéját Daniel Johnston, a legendás énekes-dalszerző, akit a barkácszene Brian Wilsonjaként emlegetnek. Az 56 éves zenész egyelőre öt állomást jelentett be, ezek alapján az ősszel New Orleansban, Philadelphiában, Chicagóban, Portlandben és Vancouverben fog fellépni – nincs tehát egyetlen európai állomás sem. A turnén olyan zenekarokkal játszik majd, mint a Built to Spill, a Modern Baseball, a Districts, valamint a  Jeff Tweedy & Friends.

    Daniel Johnston tavaly januárban lett 55 éves, aminek apropóján cikkben emlékeztünk meg a nagyszerű dalszerző munkásságáról.

  • kesz.gif

    Egyszerre időutazás a múltba és a jövőbe a Trixie Studios most készülő mobilos alkalmazása, a Take on Me - ami az előttünk lévő világot alakítja át olyan animációvá, mint a nyolcvanas évek A-Ha slágeréhez forgatott klip. Egy stábnyi ember 16 hétig dolgozott rajta abban az időben, holnap pedig megcsinálja magától a telefonunk.

    A kiterjesztett valóságra épülő alkalmazás már a következő generációs iPhone-ok, és a hozzájuk fejlesztett virtuális valóság eszközkészletét használja már. Szuper dolgoknak nézünk elébe!

    (Sploid)

  • Itt ugyanis most éppen ilyesminek lehet részese egy vadvédelmi központban, ahol az emberek egy éjszakát tölthetnek el az állatokkal.

    A vendégek megfigyelhetik a lajhárokat, sőt etethetik is őket, amikor pedig alszanak, akkor olvashatnak, alhatnak ők is, vagy egyszerűen csak csodálhatják az alvó állatokat.

    A központ elmondása szerint a látogatók jellemzően nyolcszor etethetik meg az állatokat egy éjszaka alatt, de végső soron minden az állatoktól függ. Ehhez kapcsolódik az is, hogy mindenkit arra kérnek, ne hangoskodjanak, a lajhárok ugyanis nagyon érzékenyek erre.

    A lajháros pizsiparti 1200 euróba, azaz nagyjából 315 ezer forintba kerül négy embernek, egy éjszaka pedig összesen még négyen csatlakozhatnak hozzájuk, fejenként 300 dollárért.

    (UPI)

  • Vasárnap Magyar Nagydíj, már most óriási a nyüzsgés a Hungaroringen. Ma már a legnagyobb sztárok is feltűntek a pálya mellett, többek között Roscoe és Coco sétáltatták meg gazdájukat, Lewis Hamiltont a versenyhelyszínen.

  • Hivatalosan "az oktatás kérdéseit globálisan megközelítő" megbeszélést tartottak az Elysée-palotában a francia köztársasági elnök, Emmanuel Macron és neje, Brigitte, illetve a népszerű barbadosi énekesnő, Rihanna részvételével.

    DFrtTHyXcAAg9uJ

    Az erről készült kép jelenleg is őrült sebességgel járja be épp a világot, hiszen két rendkívül népszerű ember is szerepel rajta, és az internet semmit sem szeret jobban a népszerű emberek találkozásánál.

    Az oktatási és egészségügyi programok mellett kampányoló Rihanna egyébként annyit mondott a találkozó után, hogy szeptemberben nagy bejelentésre készül, és októberben Afrikában dolgozik majd a támogatásokon, írja az MTI.

  • A francia Beauval Állatkert örömmel tudatta a nagyvilággal, hogy a nőstény pandájuk, Huan Huan terhes és hamarosan megszülethet az ország első pandabocsa. Az eseményt augusztus 4-5-re saccolják (a pandák vemhességi ideje 50 nap), a újszülött nagyjából 130 grammot fog nyomni.

    A kilenc éves Huan Huanon és párján, Yuan Zin kívül nincs más óriáspanda Franciaországban: 2012-ben kapta őket kölcsön az ország Kínától. Ezzel a Beauval lett az egyike annak a 19 állatkertnek, ahol a látogatók óriáspandát láthatnak.

  • 0 - 100 real quick!🤘🏽 Thanks for filming @rainerkleive 🙂

    A post shared by Benjamin Forthun (@benjaminforthun) on

  • Egy erdő szélén bóklászott a 31 éves Corey Berry, miközben fekete csuklyás pulóvert és egy bohócmaszkot viselt, a karjára pedig egy bozótvágó kést szalagozott. A rendőröknek azt mondta, megtetszett neki ez az egész gyilkos bohóc-dolog, ami tavaly ment nagyot Amerikában, és ki akarta próbálni ő is.

    (A VICE yűjtötte össze a hasonló észleléseket)

     A lakossági bejelentések alapján keresésre induló rendőrök szerint a férfi elképesztően részeg volt, amikor rátaláltak.

  • 2000 környékén borzolta a kedélyeket a Baumax reklámja, amiben már az elnevezésével is brutálisan büntetett mindenkit két jópofa figura, Érték Elek és Jó Áron. Nekem gyakran eszembe jut még így majdnem 20 évvel később is, viszont azt kellett látnom, hogy hiába van rengeteg minden dokumentálva a magyar interneten, Elek és Áron kalandjai pont egy fekete lyukba estek.

    Azaz 2000-ben még nemigen voltak kamerás telefonok, ráadásul annak sem volt még bőven divatja, hogy az emberek megosszanak egymással ilyen marhaságokat. Az, hogy valaki egy fényképezőgéppel lekapja Érték és Jó úr kalandjait, majd aztán beszkennelje a képet, végül pedig feltöltse valahova, na ez tökéletes képtelenség volt akkoriban.

    De tényleg? Nincs egy reklámarchívum? Ami 2000 környékén történt a világban, arról muszáj Index Fórum topikokból tájékozódni?

  • gifi.gif

    48 évvel ezelőtt, ezekben a napokban az első Holdra szállást ünnepelte a világ, ma pedig mosolyogva nézünk arra a technikára, ami a Holdra vitte (és vissza is hozta) az Apollo 11 legénységét.

    Itt, Budapesten, a veszélyes fakockák földjén, egy egészen apró sikernek örülhettünk ma reggel Kőbányától Újpestig: nem történt semmi különös.

  • Robin Hood, a régi westernek postakocsi-rablói és a Mad Max filmek összes szereplője együtt nem érnek fel ahhoz, ami tavaly folyt az utakon: régiós szinten tavaly több mint 2600, közúti áruszállításban résztvevő járművet raboltak ki közúti útonállók, derül ki a WebEye közleményéből. Ez 72 százalékos emelkedés a 2015-ös adatokhoz képest.

    Csak az Egyesült Királyságban 1188 olyan bűntény történt tavaly, aminek kamion, vagy tehergépjármű volt a helyszíne. A modernkori westernekbe illő bűncselekmények átlagosan 68000 eurós, azaz 20 millió forintos károkat okoztak. A legnagyobb kárt okozó rablás egy olasz kamionos ellen történt, tőle 4 millió eurónyi értéket vettek el. Az összesített kár több, mint 178 millió eurós (54,4 milliárd forint).

    Az adatok az európai, a közel-keleti, és az afrikai országokra vonatkoznak. Az EMEA-régióba tartozó körülbelül 120 országból 34-ből jelentettek ilyen jellegű bűncselekményeket a Szállítmányvédelmi Társaságnak (TAPA). A közúti rablások túlnyomó része, 73 százaléka őrizetlen parkolókban történik.

    Amíg a TAPA az őrzött kamionparkolók számának növelésére szeretne fókuszálni, a fuvarozó szektor szereplői főként informatikai módszerekkel igyekeznek védekezni a bűncselekmények ellen: egyre többen használnak a raktérajtó nyitását érzékelő eszközöket, vagy GPS-es nyomkövetést, amikkel a folyamatban lévő bűncselekményeket remélik kiszűrni.

    “A diszpécserközpont valós időben képes figyelni a nagy értékű áru útját, szokatlan eseménynél pedig szükség szerint beavatkozhat.”- mondta Deszpot Károly, a WebEye igazgatója.

    A hazai helyzet a nemzetközi átlaghoz képest egyébként annyira nem durva: míg 2015-ben 101 közúti rablás történt a magyar utakon, tavaly csak ötvenet regisztráltak. Itthon még nem is dívik a GPS-es nyomkövető rendszer, pedig a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) szerint ez a megelőzés mellett az árukra kötött biztosítások kedvezőbbé tételében is segítene.

    Arról sajnos nem szól a statisztika, hogy a 2015-ben mozikba került Mad Max - Fury Road című film sikere mennyiben járult hozzá a közúti rablási trend ugrásszerű megerősödéséhez, de mindenképp érdemes lenne utánajárni a dolognak.

  • Amióta az eszemet tudom, megnézem az esti híradót valamelyik csatornán (jöhetnék itt a "nincs tévém, és azon is csak Mezzót nézek" dumával, de minek?), és utána az időjárásjelentést is.

    Korábban hallottam az egyik időjóssal egy interjút, amiben azt mondta, hogy adás közben annyira lemegy zenbe, hogy simán el tud gondolkozni közben mondjuk a másnapi bevásárlólistáján, és tény és való, hogy abban az egy-két percben nekem is nagyon sok minden átvillan az agyamon, például

    hm, milyen csinos ma Pataki Zita,

    vagy hogy

    váó, ez az új virtuális stúdió elég menő, ahogy lebegnek a számok a semmiben,

    nagy ritkán még olyanok is, hogy

    milyen jó, hogy nyár van, és nem kell kabátot venni,

    de arra 

    egészen egyszerűen képtelen vagyok odafigyelni, nem hogy megjegyezni, hogy mégis hány fok lesz holnap.

    Vagy hogy egyáltalán fog-e esni, vagy fújni. Netán orkán, vagy UV riasztás lesz? Semmire.

    Csinos Pataki Zita a menő virtuális stúdióból. Meg tudná mondani, hány fokot mond Budapesten, anélkül, hogy újra ránézne a képre?
    Csinos Pataki Zita a menő virtuális stúdióból. Meg tudná mondani, hány fokot mond Budapesten, anélkül, hogy újra ránézne a képre?

    Sokáig azt hittem, egyedül vagyok ezzel a furcsa tulajdonságommal, azonban a minap találkoztam egy sorstársammal, akivel annyira megörültünk egymásnak, hogy bátran ragadtam most billentyűzetet, sőt bátran kérdezem meg az olvasótól is:

    Emlékszik bármire a tévés időjárás jelentésből?

  • Félmeztelenül, köpenyben és szalmakalapban zúz egy békés kertvárosi utcácskában. Ilyen hősökre van szüksége a világnak.

  • A heves esőzések sok kárt okoztak az elmúlt hetekben Kínában. A Sanhszi tartománybeli Tajjüanban az út szakadt be. Szerencsére a forgalmas út melletti építkezés - még ha meg is telt a munkagödör vízzel - tartja magát.

  • Dubrovnikban nyaral(t) Laurene Powell, Steve Jobs özvegye. A TMZ-n megjelent fotók szerint az 53 éves nő magával vitte egyik lányát és barátját, Adrian Fentyt, volt washingtoni polgármestert is, akivel Jobs halála után jött össze.

    A lap szerint Powell és a többiek egy közel nyolcvan méter hosszú, százmillió dollár értékű jachttal érkeztek a horvát partokhoz, amely ugyan az Apple-vezér 2008-as megbízásából épült, Jobs azonban soha nem utazhatott rajta, 2011 októberében meghalt, a luxushajó pedig csak a következő évre készült el.