Friss kommentek

Rommá fotosoppolták Ronaldo bizarr szobrát az internetes mókamesterek

március 30., 11:28 Módosítva: 2017-03-31 11:47:27
2736

Aki kicsit is szereti a futballt és egyben érdeklődik a kortárs művészetek iránt, annak remek napja volt tegnap, amikor kiderült, hogy Cristiano Ronaldo válogatott portugál futballistáról repülőteret neveztek el Madeirán, ahol ráadásként fejszobrot is állítottak a Real Madrid csatárának.

Láttunk már mi is kevéssé sikerült portrékat, az alanyra csak távolról, hunyorítva hasonlító műalkotásokat, de a most felavatott szobor kétségkívül viszi a pálmát.

Tovább

Kokain, cukor, vegyjel, képlet, nem mindegy?

február 6., 11:52 Módosítva: 2017-02-07 10:47:24
657

Schóbert Update Norbert fitneszcsászár, Facebook-celeb, és önjelölt táplálkozástudományi szakértő többször megmutatta már, mennyire elmosódik számára a határ tudomány, áltudomány, és összeesküvés-elmélet között. Legutóbb például azzal kavart internetszerte nagy vihart, amikor a citrom és a szódabikarbóna csodatevő rákgyógyító hatását hirdette több mint egymillió követőjének. Akkor orvosok és egyetemi tanárok próbálták meggyőzni, hogy veszélyes ostobaságokat terjeszt - a mostani, hasonló produkciójánál az internet népe mémkezelésnek vetette alá, hátha az jobban működik.

Tovább

Egylövetű, de kiváló poén a Trump rajzol

február 1., 10:50 Módosítva: 2017-02-02 06:39:54
881

Rögtön az elején rögzítsük, hogy az alábbi mém a világ legegyszerűbb poénja: Donald Trump amerikai elnök eredetileg az egyik elnöki rendelet aláírásakor tartotta fel és mutatta körbe az eredményt, aztán egy éles eszű internetező megcsinálta belőle a Trump draws, vagyis Trump rajzol Twitter-csatornát.

A végtelenül egyszerű poén talán pont ezért működik sokadszorra is, és nyilván ha valakit felbőszít ez ahelyett, hogy röhögne egyet, annál jobb móka az egész.

Nézzünk pár példát. Az első Trump-rajz egy ház volt, nézzék csak, milyen szép:

A következő egy cica (itt már volt egy kis játék azzal is, hogy Trump nyilatkozataiban használt szókincse nem feltétlenül vethető össze a korábbi elnökökre jellemzővel, így lett a catből kat)

Volt még dinoszaurusz meg fa is, de az én kedvencem mindenképpen az, amin Trump saját magát rajzolja le, természetesen óriási kezekkel, mert neki, hiába mondják a rosszakarók az ellenkezőjét, szóval neki óriási keze van.

Természetesen az index saját internetes népművésze, szarvas sem maradt ki a mókából, a szívét szétfeszítő nemzeti öntudat minden dobbanását beleöntve alkotta meg az alábbi képet:

Untitled-1
Fotó: szarvas
Tovább

Obama mémes öröksége? Not bad!

január 19., 06:57 Módosítva: 2017-01-20 00:02:57
2488

Bár a friss amerikai elnök, Donald Trump egy megtestesült mém, azért Barack Obamát se kell félteni. Az éppen búcsúzó elnök 2008-ban nyerte meg az első választását, vagyis éppen abban az időben lakott a Fehér Házban, amikor a mémek vicces kis furcsaságból a csapból is folyó instant reakcióözönné, sőt globális kommunikációs eszközzé és véleményközvetítő médiummá váltak – hogy mást ne mondjunk, éppen az Obama-korszak félidejében, 2012 őszén indult el az Index Mémeskútja is.

Tovább

Trump egy mém, a megválasztása egy vicc, lehet ezt még fokozni?

2016. november 9., 16:20 Módosítva: 2016-11-10 13:37:06
815

A tény, hogy a republikánus jelölt, Donald Trump nyerte az amerikai elnökválasztást, egyáltalán nem vicces: az exit pollok láttán milliókban szakadt meg a szó  és akadt fenn a hang.

„Ez lesz az első eset, hogy Amerika egy mémet választ meg elnöknek” – szólt a kánon, és nem is tévedtek nagyot. A választási kampányban Trump önjáró mémmé vált: az internetezők nem tudtak máshogy viszonyulni ehhez a bohóchoz, mint humorral. Aztán meglátták a végeredményt, és mindenkinek elment a kedve a nevetéstől.

Pedig csak a humor az, ami oldhatja az ilyen keserves helyzetek keserűségét. A mémgyártók nem is lazsáltak: máris született néhány alkotás, amik próbáltak viccet csinálni egy véresen komoly helyzetből. Az így született alkotások leginkább a poszt-nonreprezentatív meta-cinikus művészeti irányzatot képviselik: egy rossz viccből próbálnak jó viccet csinálni.

Tovább

Nem lehetnénk inkább barátok?

2016. szeptember 7., 18:30 Módosítva: 2016-09-08 19:22:02
712

Barack Obama amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök a G20-as csúcstalálkozón nemrég olyan forró pillantást váltottak, hogy azzal legfeljebb a fénykardpárbajra felkészülő Luke Skywalker és Darth Vader egymásba fonódó tekintete konkurálhatna - ha a Sötét Nagyúr nem viselt volna sisakot a vonatkozó jelenetben. Így viszont a két szuperhatalom vezetője a legesélyesebb az ellenszenves pillantások aranyérmére.

Tovább

Plakátmagányban ázó hegyvidéki Pokémonok

2016. július 22., 16:04 Módosítva: 2016-11-09 15:01:15
2927

Csináltunk egy plakátszöveg-generátort, hogy mindenkiből kihozzuk a benne rejlő kampányüzenet-felelőst. Nem kell ahhoz se Habony Árpádnak, se milliárdosnak lenni, hogy üzeneteket juttassunk el a tömegekhez: elég egy kék háttér, egy általános betűtípus, néhány sor butaság, és máris kész a remekmű. Havasi Bertalan legyen a talpán, aki megkülönbözteti a hamisítottat az eredetitől!

Tovább

A pokémonok az internetet is ellepték

2016. július 12., 15:45 Módosítva: 2016-07-13 11:34:13
157

A Pokémon Go a legújabb őrület. Az ingyenesen letölthető telefonos alkalmazást pár nap alatt több tízmillió ember töltötte le világszerte. A játék lényege, hogy mászkálni kell a külvilágban (igen, az utcán) és a rajzfilmből ismert lényeket (pokémonokat) kell összegyűjteni. Ezeket lehet fejleszteni, lehet velük csatázni, miegymás, bővebben mi is írtunk róla

Tehát ne lepődjünk meg, ha valaki épp előmászik a csatornából a telefonját bámulva,  szívből örülve az újonnan elfogott Grimerjének (ez egy csatorna dzsuva pokémon). Az egészen őrült hírek mellet, mint például a pokémon helyett hullát találó nő mellett az internetes mémgyárak is beindultak.

Hülye angolok, angol hülyék! Hova mentek, hülyék?

2016. június 24., 11:17 Módosítva: 2016-06-25 14:44:30
673

Meglepő, sokkoló, bátor - ilyen szavakkal jellemzik a britek EU-s népszavazásán született eredményt a hírportálok világszerte, és ahogy lenni szokott, az internetes mémgyárak is beizzították a gépsorokat.

Egyelőre többségben vannak az olyan pályaművek, amelyek a brit kilépés vakmerő, ön- és jövőgyilkos oldalát emelik ki, és persze előkerült a Gyalog Galopp is: az eredeti magyar szinkronról pont most derült ki, hogy évtizedekkel korábban is aktuális volt.

Tovább

Nehéz most zokogás nélkül ajtóra nézni

2016. május 24., 17:11 Módosítva: 2016-05-25 12:04:49
802

Az internet népe végre magához tért a Trónok harca hétfői epizódjának sokkjából, azt onnan lehet tudni, hogy a közösségi oldalakat elkezdték elárasztani a...

(Még nem késő becsukni az ablakot, ha zavarják a spoilerek!)

Tovább

Miért is ne illusztrálna videojátékból vett képpel az orosz nagykövetség?

2016. május 14., 12:47 Módosítva: 2016-05-15 09:32:41
199

Bár a minap megírtuk, hogy a Twitter hamarosan mindmeghal, azért vannak dolgok, amikért megéri csatlakozni a leghalálraítéltebb, legnehezebben használható (de azért sport-, tudományos és IT-körökben kötelező) közösségi hálózathoz.

Az egyik ilyen esemény pont csütörtökön volt. A londoni orosz nagykövetség hivatalos, visszaigazolt Twitter-csatornáján jelent meg ez:

A szöveg kivételesen nem is olyan furcsa, mármint sajnos teljesen elképzelhető, hogy a szíriai Aleppó közelében szélsőségesek több platónyi kémiai fegyverhez jutottak. A baj a képpel van, ugyanis a londoni orosz nagykövetség

a Command&Conquer: Generals című számítógépes játékból vett képpel illusztrálta az állítást.

Védelmükre szól, hogy ráírták a képre, hogy csak illusztráció, de hát nyilván elkezdte őket körberöhögni a twitteres nép. Ez azért baj, mert az Aleppóban dúló háborúban 26 ezer ember pusztult el nyomorúságos körülmények között, ezért bármilyen új fejlemény is van, azt egészen biztosan rossz ötlet egy videojátékból vett képpel illusztrálni (még akkor is, ha abban a játékban az USA és Kína összefog, hogy szénné atombombázzon egy terroristacsoportot).

Az Eurogamer mutatott rá, hogy a nagykövetség dolgozói valószínűleg az első Google-találatot használták, és valóban, ha beírjuk a képkeresőbe, hogy bomb truck, ki is pattan a C&C-s kép. Na, de ettől még nem kerülne cikk ide, a Mémeskútba, szóval lássuk legjobb a válaszokat.

Tovább

Banánhéjon elvágódni az új jegesvödör-kihívás

2016. március 29., 19:11 Módosítva: 2016-03-30 07:31:36
34

Szerencsére már alig emlékszünk a jegesvödör-kihívásra, így itt volt az ideje egy újabb, neten terjedő őrületnek. Most nincs jótékonykodás (a többség amúgy sem nagyon utalt senkinek az Ice bucket challenge-nél sem), de a lényeg maradt: kell egy kamera, ami felveszi, ahogy kipróbáljuk, hogy

vajon tényleg olyan csúszós-e a banánhéj, mint azt a rajzfilmekben mutatják.

És képzeljék, az. Mármint emberek, főleg 10 és 20 év közti emberek tényleg ledobnak egy banánhéjat a konyha padlójára, aztán rálépnek. Ki csak simán, ki nekifutásból, van, aki piruettezni is megpróbál, a lényeg, hogy ha szeret hülyéken röhögni, akkor most itt az idő. (Ha további videókra kíváncsi, keressen rá a #bananapeelchallenge tagre a Twitteren.)

Tovább

A komondor/felmosórongy lesz az év kutyás mémje

2016. március 15., 07:53 Módosítva: 2016-03-15 23:54:15
141

Az ember néha ránéz egy képre, és nem tudja eldönteni, hogy mit is lát – Karen Zack ezt fejlesztette most tovább olyan képekkel, amelyeknél hirtelen nehéz memondani, hogy most akkor kutya vagy valami más látható.

Az egész még csütörtökön kezdődött, mikor a Twitteren végigszaladt az első kép, a "csivava vagy muffin", azóta már van "sharpei vagy törölköző" és sok egyéb, például "puli vagy felmosórongy", illetve "komondor vagy felmosórongy"  témakörben alkotott kép is.

Kattintson az alábbi galériára, és csodálkozzon rá a természet és a gasztronómia (és a háztartás) találkozására.

Leo, az Oscar és a medve

2016. február 29., 11:02 Módosítva: 2016-03-08 12:24:51
80

Annyira biztos volt, hogy Leonardo DiCaprio kapja idén a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat, mint az, hogy a Föld a Nap körül kering. Igaz, a színész mindent meg is tett érte: az utóbbi években látványosan olyan szerepeket vállalt el, amelyeknél biztos volt a jelölés, de eddig nem sikerült besöpörnie a díjat. Hatszor jelölték Oscarra.

Hiába kapott meg ezen kívül szinte minden jelentős filmes díjat, eddig szám szerint negyvenet, neki az Oscar kellett. Még a díjátadó előtt készítettek is egy böngészőben futó játékot, amelyben a játékos segíthetett Leónak elkapni a vágyott Oscart.

Leonardo DiCaprio vágyakozása megihlette a mémkészítőket is. A nyertes nevének bejelentése előtt is készültek vicces képek a témáról, de régen láttunk olyan mémözönt, mint a díj átadása után. Az első órák terméséből válogattunk.

Mém lett a VR-vak újságírók között szambázó Zuckerbergből

2016. február 23., 21:03 Módosítva: 2016-02-24 11:27:43
34

Már önmagában ikonikus, történelmi jelentőségű és zseniális volt az a kép, ami a Mobil Világkongresszus Samsung-eseményén készült a VR-szemüvegekkel a fejükön ülő újságírók között lazán sétálgató Facebook-vezérről, Mark Zuckerbergről készült, de a net máris továbbgondolta a dolgot.

A mém alapja megmaradt a kép jelentőségét adó tény, hogy a világ leggazdagabb embere simán tudott sétálgatni az amúgy folyamatosan rajta lógó újságírók között anélkül, hogy bárki megkérdezte volna, hogy hello Mark, what are you doing here.

Egyszerre Harcosok klubja, Menő Manó és A baba első lexikonja

2016. január 27., 10:25 Módosítva: 2016-01-27 17:47:58
380

Exploitable; ezzel az angol melléknévvel jelölik azokat a mémeket, amikben nincs karakteres főszereplő, de a mondanivalójukat könnyű reprodukálni. Az angol nyelvterületen Be Like Bill (Legyél olyan, mint Bill) néven ismert mém nem is a főszereplőről szól, hanem az általa közvetített üzenetről. A főszereplőt hívhatják Billnek, Josénak, Sanyinak; nem az fontos, hogy ki csinálja, hanem hogy mit csinál.

Bill, José és Sanyi jó fiúk. Nem trollkodnak az interneten, átadják a helyüket a vonaton, és úgy általában rendes, jogkövető polgárként viselkednek. A felhasználó ebből annyit lát, hogy egy pálcikafigura csinál valamit, és ha közben kísértésbe is esik, hogy köcsög legyen, végül mégsem lesz az. Az üzenet egyértelmű: jó példát mutatni mindenki másnak. Néhány példa:

Tovább

Ön szerint egy kutya hogy hordja a nadrágját?

2016. január 19., 07:03 Módosítva: 2016-01-19 10:47:26
323

Nem vagyunk egyformák. Van, aki szoknyát hord (mint a nők, a skótok és a transzneműek), és van, aki nadrágot (mint a férfiak és a nők szerte a világon). Van, aki kutyának született (mint minden kutya a világon), és van, aki nem (mint mindenki, aki nem ugat). Van, aki kutya, és nadrágot hord (például Goofy a Disney-meséből), és van kutya, ami nem hord se szoknyát, se nadrágot (például Plútó a Disney-meséből).

De a legfontosabb, az internetezőket manapság foglalkoztató kérdés, hogy

ha egy kutya nadrágot vesz, mire húzza föl? Mind a négy lábára, vagy  csak a hátsó kettőre?
Tovább

Látta azt a karácsonyi filmet a hajléktalanokat gyilkoló szociopata kiscsávóról?

2015. december 15., 07:07 Módosítva: 2015-12-15 14:50:19
372

Egy tinédzserkori ismerősömnek szokása volt közepes és rossz vicceket mesélni, amiken ő röhögött a legjobban, de a biztonság kedvéért mindig röviden elmagyarázta, hogy ez miért volt vicces. De mivel mínusz szorozva mínusszal az plusz, nem csoda, hogy aki szarul mesél szar vicceket, egy idő után maga is viccessé válik. (Neki meg úgyse tűnt föl, hogy nem vele nevetünk, hanem rajta.)

Ezt csak azért meséltem el, mert a Twitteren terjedő legújabb mém, az #ExplainAFilmPlotBadly, vagyis a "Foglalj össze egy filmet rosszul" nagyjából ezt csinálja, csak mémben. A lényeg, hogy egy mondatban kell summázni egy film sztoriját, sajátos interpretációban, vagyis alaposan félreértve-félremagyarázva.

A formátumot mintha csak a karakterlimites Twitterre szabták volna, elvégre egy mondatban mindent össze lehet foglalni (tessék, A Gyűrűk Ura első öt könyve, öt szóban: Mennek, de nem érnek oda). Egy film sztorijához ez bőven elég, rosszul elmesélve pláne. Ha megvan, csapjuk hozzá az #ExplainAFilmPlotBadly címkét, meg egy filmplakátot, hogy egyértelmű legyen, melyik filmre gondoltunk.

A mém alapötlete egyébként lassan húszéves lesz; az Óz, a nagy varázsló történetét összefoglaló egysorost még 1998-ban írták. (Ha lemaradtak volna: „Egy szürreális világba kerülve egy fiatal lány megöli az első személyt, akivel találkozik, majd összeáll három idegennel, hogy ismét öljön.”) Az ötletet az Orange is the New Black második évadában is elsütötték, ott sem volt kevésbé vicces:

– Hé, láttad azt a filmet? Tudod, amiben van a cowboy, és úgy játssza az eszét, mint a kiskakas a szemétdombján, aztán jön ez az űrhajós, aki megpróbálja lenyomni, mire a cowboy megpróbálja megölni. Csak az űrhajóst túszul ejti az a pszichopata, és a cowboynak kell megmentenie, a végén meg tök jó barátok lesznek.

  Toy Story?

 Istenem, a Toy Story! Igen, az az! Imádom. Azt. A Filmet.

Hát ez folyik most nagyüzemben a Twitteren. Csak néhány gyöngyszem a kínálatból:

 • Egy csapat 9 órán át próbál visszavinni egy ékszert. (A Gyűrűk Ura)
 • Egy kisvárosi orvos közelebb hoz egymáshoz 3 embert. (Az emberi százlábú) 
 • Egy elhanyagolt szociopata kisgyerek megpróbál meggyilkolni két hajléktalant. (Reszkessetek betörők!) 
 • A család első Airbnb-zése szörnyű fordulatot vesz. (A ragyogás)
 • Mint a Reszkessetek, betörők, csak a Marson. (A marsi)
 • A kisvárosi kékgalléros seriff megöl egy ritka és veszélyeztetett tengeri élőlényt. (A cápa)

Ha úgy érzi, ön is tudna hasonlóan frappáns és lényeglátó filmösszefoglalókat írni, írja meg kommentben. A beküldők között kisorsoljuk a régi ismerősöm egyik szar viccét, szar magyarázattal.

Máris mém lett az Ibizán partizó Habonyból

2015. december 8., 15:03 Módosítva: 2015-12-14 14:24:27
1851

Még egy napja sincs, hogy a magyar sajtó felfedezte az ibizai Heart szórakozóhely videóját, amelyben feltűnik Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó. A felkapott szórakozóhely kedden tette ki Facebookra a reklámvideóját, amelyben többször is látható a bulizó Habony, a jelek szerint kicsit fáradtan.

habony2.gif
Tovább

John Travolta teljesen összezavarodott

2015. december 7., 10:57 Módosítva: 2016-01-08 17:16:03
1355

John Travolta mémmé vált, és elárasztotta a netet. A néhány másodperces gifek, videók a Confused Travolta (Összezavarodott Travolta) nevet kapták, és a termés alapján bátran kijelenthetjük, hogy az utóbbi hónapok legjobb mémjével van dolgunk.

Tovább

Rászabadultak a mémgyártók a Microsoft érzelemdetektorára

2015. november 16., 13:54 Módosítva: 2016-09-07 15:53:38
199

Alig néhány napja mutatta be a Microsoft azt az alkalmazását, amely megmondja a fotó alapján, hogy milyen érzelmek látszódnak az arcon. A netet azonnal elárasztották a mémek, amelyek híres képeken futtatták le az alkalmazást.

A Project Oxford oldalon bárki feltölthet egy képet, amelyről a program megpróbálja kitalálni milyen érzelmeket lát. Nyolc érzelmet sorol fel az alkalmazás és kiszámolja, hogy ezek közül melyik mennyire jellemző az adott fotóra. A nyolc érzelem a harag, megvetés, undor, félelem, boldogság, semleges, szomorú és meglepetés.

Az eszköz gyakran helyesen ismeri fel az érzelmet, de mint minden mesterséges intelligenciára épülő szoftver, ez sem működik hiba nélkül. Különösen, ha összetett érzelmekről van szó.

A mémbomba mindenesetre felrobbant, elárasztották a netet az alkotások. A felhasználók ismert képekre szabadították rá a szoftvert és nézték meg az eredményt. Ezekből válogattunk.

Lelép az Instagramról Hipszter barbi

2015. november 5., 13:34 Módosítva: 2015-11-05 18:25:21
24
És amiért ez jó dolog.

Leáll az elmúlt hónapok egyik legnépszerűbb (1,3 millió követővel rendelkező) Instagram-csatornája, a világutazó Hipszter barbie. Egy oregoni fotós lány indította el (három hónapja), hogy felhívja rá a figyelmet, hogy az a világ, ami után a tökéletesre csiszolt Instagram-fotókat látva vágyunk, valójában nem is létezik, csak olcsó szemfényvesztés vagy fizetett hirdetés.

Az utolsó posztjában be is mutatkozik a követőinek.
Az utolsó posztjában be is mutatkozik a követőinek.

Az oldalt felkapta a Wired, és a lenyűgöző tájak előtt a reggeli napfényben pózoló barbibabának hirtelen millió követője lett. Ekkor az egész ötlet a visszájára fordult az alkotó szerint, mert a követői még a barbibaba kitalált életéért is rajongani kezdtek, nem pedig azon gondolkodni, hogy ennek az egésznek nincs semmi értelme

SocalityBarbie távozását egy másik hasonló hír előzte meg néhány napja: egy fiatal Instagram-csillag hirtelen átnevezte az oldalát "a közösségi média nem a valóság"-ra és szokatlanul őszinte kommentekre írta át az addig promóciós célokra használt képeit.

Tulajdonképpen leleplezte magát a 800,000 követője előtt, elmagyarázva, hogy egy-egy képéért pénzt kapott, az utazós képein valójában termékeket vagy helyeket reklámoz, és az amatőr mobilos képei mögött gyakran profi stábok több órás munkája állt. 

A tökéletes szelfikről nem is beszélve, amikhez általában ~száz kép készült el, mire megtalálták a legjobb profilját. 

Essena O'Neill azóta már törölte magát az Instagramról, de a Guardian lementett néhányat az őszinte kommentek közül.
Essena O'Neill azóta már törölte magát az Instagramról, de a Guardian lementett néhányat az őszinte kommentek közül.

Nem nehéz kitalálni, hogy Essena (és barbie) példája nem egyedi esetek, és a legtöbb ilyen közösségi média-profil is hasonló eszközöket használ, hasonló célokért.

Spoilerek, ha az ilyen képek után úgy érzi, hogy másokhoz képest az ön élete nem elég tökéletes:

 • senki nem kisminkelve kel fel az ágyból reggel hétkor, gőzölgő kávéval és a kedvenc magazinjával a kezében,
 • senki nem nézi minden nap erdőszéli kunyhóból az arany naplementét a vízesésen keresztül,
 • a haj nem mindig tündöklően fényes, és hibátlan esésű,
 • az étel nem mindig sikerül úgy, hogy címlapkép lehessen egy szakácskönyv borítóján,
 • a legszebb testű fitneszguru is behúzza a hasát, ha fotózzák,
 • senki nem vigyorog öt órán keresztül, még élete legjobb buliján sem.

És hosszan sorolhatnánk. Minket viszont követhetnek instagramon! (@index.hu) Mi nem hazudunk, becsszó!

Egy szó, és sose fogja többet ugyanúgy olvasni a Harry Pottert

2015. október 21., 08:19 Módosítva: 2015-10-22 01:13:31
2059

Az megvan, hogy az író J.K. Rowling utólag úgy gondolja, hogy Harry Potternek mégis inkább Hermionéval kellett volna összejönnie? Vagy mégis inkább Draco Malfoyjal? Emlékeznek például erre a részletre?

Bármikor kiállok ellened egyedül is – vágott vissza Malfoy. – Akár már ma este. Varázsló-párbaj. Csak pénisz, semmi ütközés.

Tovább

Fájdalmasan ordító napot minden videóba!

2015. október 17., 12:32 Módosítva: 2015-10-18 00:04:29
742

Az Adult Swim csatornán futó Rick and Morty jelenleg a legjobb animációs tévésorozat (bár erről megoszlanak a vélemények, de legalább két ember így gondolja a szerkesztőségben). A sorozatban egy őrült tudós nagypapa (Rick) rángatja végig az unokáját (Morty) mindenféle kalandon, miközben az egyes részek rendre sci-fi toposzokat parodizálnak ki. Ez egyrészt olyan ötletekkel történik, hogy azok egy Hugo-díjas írónak is becsületére válnának, másrészt morbid (és sok helyen erősen 18+-os) humorral.

Tovább

Lucifer kishúga és a flegma bagoly az internet új sztárjai

2015. október 6., 18:04 Módosítva: 2015-10-07 12:14:28
7

Az amerikai filmproducerek tudják, hogy minden film tuti siker lesz, amiben gyerekek és állatok szerepelnek, mert azt családi moziként lehet eladni, és máris megtöbbszöröződik a jegybevétel. (Ebből logikusan következik, hogy az ötévesek imádnák A Legyek Urát William Goldingtól, mert van benne gyerek is meg állat is, de ezt inkább ne próbálják ki, már ha szeretik azt az ötévest.)

Az internetes mémek közül az aktuális kedvenc is gyerekkel és állattal csábít, és a népszerűség nem is maradt el. A baglyát diadalittas tekintettel magasba tartó, sátáni tekintetű kislány nem egy kortárs mű, csak egy jókor elkapott pillanatfotó, még ha úgy is tűnik, hogy egy ketaminfüggőknek szánt Jodorowsky-filmből vágták ki.

Tovább

Ehhez az új netes őrülethez tényleg komplett gyökérnek kell lenni

2015. október 5., 23:47 Módosítva: 2015-10-06 18:05:46
538

Extrém telefoncsipkedés, valahogy így lehetne lefordítani magyarra az #extremephonepinching nevű új netes debilséget, aminek annyi a lényege, hogy emberek két ujjal tartják a drága telefonjukat.

De nem ám csak úgy, az egész attól lesz extrém, hogy a telefont mondjuk egy szakadék, egy medence vagy egy lefolyó felett tartják, ezzel is jelezve, hogy bármelyik pillanatban leeshet és szörnyet halhat az a drága holmi.

Tovább

Hipszter Barbie az Instagram új kedvence

2015. szeptember 7., 06:47 Módosítva: 2015-10-07 13:50:49
31

Hipszter Barbie, ismertebb nevén Socality Barbie annyira menő arc az Instagramon, hogy a Hipster Runoff adja a másikat. Barbie az instagramos profiljával az ezredforduló körül született tinédzserek posztolási stílusát gúnyolja – és egy Barbie babát tett meg a sztorija főszereplőjének.

Tovább

Megláttak egy lyukat, mindenkinek beindult a fantáziája

2015. augusztus 18., 14:27 Módosítva: 2015-08-30 18:15:11
5905

Minden lyukban van valami közös, legyenek azok zoknin, fogakon, költségvetésen vagy aszfalton:

be kell tömni.

Az internet népe úgy vetődött rá a Fővám téren kialakult hatalmas víznyelőre, mint bálna egy sereg zsizsegő planktonra, és a Photoshop segítségével gyorsan betömte a tátongó rést.

Egy Ezeréves Sólyom még elfért volna a gyűjteményben, de Orbán Viktorral és a kisvakonddal már egészen Bol-Dogok vagyunk.

Coelho és önök szerint is működnek a reformok

2015. július 17., 19:20 Módosítva: 2015-07-20 15:30:34
3287

Tegnap elindult a kormány újabb plakátkampánya, ennek alkalmából kinyílott a mémtár, megírtuk. A gyűjtésünk végén arra kértük önöket, nemzeti konzultáció keretében mondják el a véleményüket a kampányról. A felhívásra több száz plakát érkezett, a legjobbakat egy újabb galériában gyűjtöttük össze.

Tovább

Újra feláll, működnek a reformok!

2015. július 16., 16:07 Módosítva: 2015-12-14 14:24:28
5235

Elindult a kormány legújabb óriásplakát-kampánya. Ilyenkor szoktuk mondani, hogy megihlette a netezőket, de ebben az esetben az a valószínűbb, hogy már jóval a plakátok megjelenése előtt készenlétben állt a photoshop-nehéztüzérség, hiszen sejthető volt, hogy nagyon hálás lesz az alapanyag. Ráadásul hiába költött a kormány 600 milliót a kampányra, elég bénára sikeredett a kivitelezés – az egyik vicces plakát szerint azért, mert a normálisan dolgozó előző grafikus Simicska embere volt.

Tovább