Budapest

Kigyulladt egy 38-as busz

2012. augusztus 4., 12:26 Módosítva: 2012.08.04 15:48
17

A sofőr kiürítette a buszt a II. Rákóczi Ferenc utcában, a tűzoltók eloltották a lángokat.

Forgalomkorlátozások a Sziget alatt

2012. augusztus 3., 16:38 Módosítva: 2012.08.03 16:38
18

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Sziget fesztivál ideje alatt Óbuda környező utcáiban. Biztonsági okokból péntek este 8 órakor lezárják a Jégtörő utcát a Mozaik utca és a Gázgyári-lakótelep új behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utca 16. szám és a Jégtörő utca között is. A Jégtörő utca K-hídi csomópontja közelében lévő parkolóban helyezik el a jegypénztárakat, ezért itt megállási tilalom lesz érvényben.

A Szentendrei út - Reményi Ede út - Jégtörő utca - Mozaik utca által határolt területre a rendezvény ideje alatt csak engedéllyel lehet behajtani.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kérésére a budai alsó rakpartnak a Margit híd déli felhajtó és a Mozaik utcai csomópont közti szakaszán behajtási tilalom lesz érvényben vasárnaptól, augusztus 5-től 12-ig, mindennap 18 és 22 óra között. A rakpart lezárt szakaszára rendőri mérlegelés alapján csak a célforgalom hajthat majd be - olvasható a BKK közleményében.

A Jégtörő utcán áthaladó EuroVelo-6 nemzetközi kerékpáros-útvonal nyomvonala is módosul: a bicikliseket déli irányból a Szentendrei úti kerékpárútra terelik át a Búza utca és a Köles utcai aluljáró felhasználásával, az ellenkező irányban pedig a Záhony utca - Szentendrei úti kerékpárút - Köles utcai aluljáró - Búza utca a kijelölt terelőútvonal.

Új parkolási rend a Liszt Ferenc repülőtéren

2012. augusztus 3., 16:24 Módosítva: 2012.08.08 01:09
145

A Budapest Airport (BA) új, korszerűbb parkolási és behajtási rendszert vezet be augusztus 8-án 0 órától a Liszt Ferenc repülőtér 2-es terminálján - közölte a BA. Megnyílik a 2-es terminál indulási és érkezési szintje az autósok előtt, akik 5 perces időtartamra ingyenesen szállíthatják ki és vehetik fel az utasokat a járdánál. A fő parkolási terület az épületek előtti "katlanban" az úgynevezett terminál parkoló lesz a 2A és a 2B előtt, ahol 749 autó számára építettek ki férőhelyet.

A terminál előtti útszakaszra a behajtáshoz az automata sorompónál jegyet kell váltani, amivel öt percen belül lehet kihajtani ingyenesen. Ha ennél hosszabb időt akar eltölteni az autós közvetlenül a terminál járdájánál, akkor a prémium parkolóban 2000 forintot kell fizetnie 30 percért. Az indulási szinten 70, az érkezésin 53 parkolóhely áll az autósok rendelkezésére.

A lenti terminál parkolóban 800 forintba kerül félóra parkolás, és itt 10 perc az ingyenes türelmi időszak. A BKV-buszok és a Budapest Airport szerződött partnerei a Főtaxi és az Airport Shuttle Minibusz) továbbra is a kijelölt járdaszakaszok melletti várakozóhelyeket, illetve megállókat vehetik igénybe, de az előrendelt más taxik is 5 percre ingyenesen hajthatnak be a terminál elé, hogy felvegyék az utasokat. A turistabuszok számára a korábban kialakított rendszer szerint továbbra is lehetőség lesz az utasok ki- és beszállítására közvetlenül a terminál előtt.

Rongálókat tartott vissza a hősies buszsofőr

2012. augusztus 3., 14:37 Módosítva: 2012.08.03 14:37

Buszt rongáló fiatalokat tartott vissza a 230-as busz vezetője csütörtök este - közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken. Csütörtök este hét után pár perccel a XIII. kerületben a Reitter Ferenc utca és a Szegedi út kereszteződésénél a 230-as járaton az autóbuszvezető három rongáló fiatalra lett figyelmes. A BKV dolgozója feltartotta a fiatalokat a rendőrség kiérkezéséig.

A BKV az MTI megkeresésére azt közölte, hogy két férfi és egy nő - gyaníthatóan ittas állapotban - az egyik szélfogó biztonsági üveget törték be, aminek becsült kárértéke körülbelül 10 ezer forint.

A BKK-ra és a BKV-ra közlésük szerint nagy terhet rónak a járművek utasterében és külső burkolatán, illetve az állomásokon keletkező, vandalizmus, graffitik, rongálások által okozott károk, amik helyreállítására évente nagyjából 100 millió forintot költenek. A tetten ért személyek, vagy ismeretlen tettesek ellen minden esetben feljelentést tesznek. Kifejtették, hogy römteli, hogy a munkavállalóik valóban megtesznek minden tőlük telhetőt a színvonalasabb szolgáltatás érdekében, és védik a járműveket. Azok tisztaságának, lehető legjobb állapotának megőrzéséhez, állagának megóvásához azonban az utasok segítségére is szükség van - írták.

Pénteken is lassabban jár a hármas metró

2012. augusztus 2., 21:05 Módosítva: 2012.08.02 21:05
10

Pénteken ritkábban járnak a 3-as metró szerelvényei a délelőtti és délutáni csúcsidőben, az előírt 3 perc 20 másodperces követési idő helyett 4 percenként, mert az újpesti végállomási kitérő egyik váltója csütörtökön meghibásodott – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A pályahiba miatt a Kőbánya-Kispest és Újpest-Városközpont között közlekedő szerelvények az előírtnál lassabban tudnak csak visszafordulni, mivel óránkénti 5 kilométeres sebességkorlátozást vezettek be.

Tovább

Nyomravezetői díjat ajánlott fel a BKV

2012. augusztus 2., 16:57 Módosítva: 2012.08.04 12:04
27

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV vezérigazgatója negyedmilliós, illetve félmilliós nyomravezetői díjat ajánlott fel azoknak, akik érdemi információval segítik a kábellopások tetteseinek kézre kerítését.

A BKK korábban közölte, hogy csütörtökre virradóan 12 millió forintos kárt okoztak a kábeltolvajok a 61-es villamos és a 8-as HÉV vonalán. Utóbb kiderül, hogy a kár nem 12, hanem 15 milliós, mivel újabb kábellopásra derült fény: a 61-es villamos Akadémia megállójánál 3 millió forint értékű betáplálási kábel tűnt el.

Tovább

Irtózatos bilikék lett a fővárosi buszok színe

2012. augusztus 2., 16:12 Módosítva: 2012.08.02 17:06
1510

Sokkoló volt a főváros legfrisebb találmánya, a megújult színű budapesti autóbusz bemutatkozása.

Bár a közlekedési cég már korábban bejelentette, hogy egységes buszszínt szeretne, ezért fokozatosan újfajta kék árnyalatra festi a frissen forgalomba álló buszait, a dolog nem ment át a köztudatba. A 149-es busz utasai ezért döbbenten figyelték a Retek utcai megállóban, ahogy a megszokott, nyugodt kék színű jármű helyett egy sokkolóan rikító, bilikék izé fékez.

   busz

Ez a példány az egyike annak a 19 darab, Dániából vásárolt, használt Volvo-Aabenraa 8500-as autóbusznak, amiket a VT-Transman Kft. pofozott ki és a BKK állított forgalomban augusztus elsején. Ez a 19, frissen a városba engedett busz egyben az első világoskék színű adag.

Maga a Volvo-modell meglepően csúnya, ridegen szögletes jármű, a padlója pedig érzésre jóval magasabban van az Ikarusoktól megszokottnál. De a brutális színhatás miatt első használatkor ez kevésbé tűnik fel. (A BKK-tól azt az információt kaptuk, hogy a padlószint valójában alacsonyabb a lecserélt Ikarusokénál.) Az általunk kipróbált 149-es járatról csak indirekt bizonyítékok alapján tudjuk, hogy 149-es volt, mert szám nem volt rajta. Az ízléstelen szín és a számnélküliség miatt volt olyan utas, aki azt hitte, véletlenül valami reklámcélra átalakított járműre szállt fel a megállóban.

A vizuális környezetszennyezést első lépésben a 21-es, 21A, 128-as, 129-es, 149-es, 71-es, 87-es, 87A, 141-es, 152-es, 179-es és 187-es vonalakon tapasztalhatjuk meg. A BKK azt mondja, az átszínezés nem kerül semmibe, mert működő buszt nem festenek át, hanem az éppen forgalomba állítandó járműveket festik ilyenre a korábbi sötétkék helyett.

A ronda buszszín nem csak a mi retinánkat kínozta meg, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) éles hangú közleményben tiltakozott ellene és "Budapesttől idegen, egyszínű, rikító világoskék fényezésnek" nevezte az új festést. Hiába a VEKE arcaként tűnt fel a később BKK-vezérigazgatóságig emelkedő Vitézy Dávid, személyesen is jól megkapta a VEKÉ-sektől.

"A VEKE tiltakozik a BKK eljárása ellen, és követeli, hogy az önkényes átszínezgetési őrületet állítsák le. Budapest városképének helyreállításáért pedig a döntésért egy személyben felelős BKK vezérigazgatónak kell helyt állnia, a saját fizetése terhére."

A közlemény úgy folytatódik, hogy "A VEKE információ szerint a kérdésről sem a BKV, sem a BKK Igazgatósága nem tárgyalt, és a Főváros egyetlen hivatalos testülete elé sem került. A témában döntési joggal egyedül a Fővárosi Közgyűlés rendelkezik".

A BKK sajtóosztályától azt az információt kaptuk, hogy a buszok színéről egyáltalán nem Vitézy Dávid, sőt nem is a BKK, hanem a főváros vezetése döntöt. A Közlekedési Központ szerint személyes ellentétek miatt próbálja a VEKE a sztorit Vitézy személyére kihegyezni.

Vitézy: Tovább lesznek nyitva a pénztárak

2012. augusztus 1., 15:59 Módosítva: 2012.08.01 17:54

Augusztus 1-től este nyolc helyett fél tízig maradnak nyitva a jelentősebb jegypénztárak – jelentette be Vitézy Dávid szerda délutáni sajtótájékoztatóján. A BKK közleményéből kiderül, hogy a nyitva tartási időt jellemzően 45 perccel azoknál a pénztáraknál is meghosszabbítják, amelyek főként a külső városrészekben, HÉV-vonalak mentén, rövidebb ideig és csak napközben tartanak nyitva.

Tovább

Egy éven belül átadják a Baross teret

2012. augusztus 1., 07:21 Módosítva: 2012.08.01 15:59
87

Egy éven belül elkészülhet a 2008 tavasza óta lezárt Baross tér felszíni rendezése - közölte Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a Magyar Nemzettel.

Tovább

Pótlóbuszok a 4-6-os villamosok helyett

2012. július 31., 17:50 Módosítva: 2012.07.31 17:50

Pótlóbuszok járnak kedd este a 4-es és 6-os villamos helyett egy szakaszon

Felsővezeték-javítási munkák miatt pótlóbuszok szállítják az utasokat kedd este a 4-es és a 6-os villamos vonalán a Széll Kálmán tér és az Oktogon között.

Tovább

Javítják a korlátot Rákóczi hídon

2012. július 31., 10:57 Módosítva: 2012.08.01 15:59

Felújítás miatt kisebb-nagyobb forgalomkorlátozásokra kell számítani szerdától a fővárosi Rákóczi hídon, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A korlátokat javítják a hídszerkezeteken, a pesti oldalon a Soroksári út, a budai oldalon a Nádorkert felett is.

Tovább

19 használt Volvo busz áll forgalomba

2012. július 30., 18:57 Módosítva: 2012.08.01 15:59
10

Augusztus 1-jétől újabb vonalakon járnak alacsonypadlós autóbuszok Budapesten – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Volvo 8500-as típusú autóbuszok járnak majd a Széll Kálmán térről a budai hegyvidékre induló 21-es, 21A, 128-as, 129-es és 149-es vonalakon, illetve a 71-es, 87-es, 87A, 141-es, 152-es, 179-es és 187-es viszonylatokon.

Tovább

66 milliós spórolás miatt van sötét Budapesten

2012. július 30., 15:07 Módosítva: 2012.09.11 10:42
717

Már a szupercellákra is gyanakodtak egyesek, miután egyre többen vették észre, hogy alkonyatkor furcsán sötét van Budapesten, szürkületkor ugyanis megszűnt a közvilágítás. A válasz prózaibb, derítettük ki: a főváros egy kis megtakarítás kedvéért hagy minket a sötétben botorkálni.

Durván Vitézy Dávid BKK-vezérigazgató éves fizetésének háromszorosát spórolja meg a főváros azon, hogy a nyár eleje óta már nem a szürkület miatt, automatikusan kapcsolódik föl a közvilágítás. A BKK weboldala szerint Vitézy fizetése évi 19,2 millió forint.

A nagyközönség július elején vett először észre furcsa jeleket, amikor egy Budapestre kora este lecsapó vihar közben mintha kikapcsolták volna a lámpákat. Innentől kezdve egy több levelet és fényképet kaptunk arról, hogy már egészen sötét van, de a lámpák nem égnek. Utánanéztünk, és kiderült, hogy már annak idején is az volt a helyzet, hogy a fényeket nem lekapcsolták, hanem még nem kattintották föl őket, a viharos besötétedés ellenére sem.

A lámpákat a főváros tulajdonában álló Budapesti Dísz- és Közvilágítási (BDK) Kft. kezeli, a fővárossal kötött közszolgálati szerződés alapján. A cégnél elmesélték, hogy a Fővárosi Közgyűlés döntött úgy június 20-án, hogy a pénzhiány miatt a közszolgálati szerződést úgy módosítják, hogy a BDK-nak július elsejétől az eddigi emelt szintű helyett csak alapszintű szolgáltatást kelljen nyújtania.

Az ostorlámpások szakzsargonjában az "emelt szintű szolgáltatás" annyi jelent, hogy a közvilágítást automatikusan kapcsolják be, amikor a fényerősség egy bizonyos szint alá csökken. Ez az, amit eddig megszokhattunk.

Az "alapszintű szolgáltatás" ezzel szemben annyit tesz, hogy van egy úgynevezett közvilágítási naptár, amelyikben 10 naponként változó, fix be- és kikapcsolási időpontok szerepelnek, és ezt kell betartani. Ezért teljesen mindegy, hogy egy vihar miatt éppen órákkal napnyugta előtt besötétedett-e. Vagy hogy mikortól van igazából sötét.

A fővárosi önkormányzat tájékoztatása szerint az átállással a második félévben 66 millió forintot fognak tudni megspórolni. Arról nem tudtak semmit mondani, hogy mikor vizsgálják meg újra a közvilágítás kérdését, vagy mikor állnak vissza az emelt szintű szolgáltatásra.

Maga a hivatalos, beszkennelt naptár alant olvasható. A szakemberek nem gondolhattak mindenre, ezért nem kalkuláltak a nyári időszámítással, így az időpontokhoz adjanak hozzá egy órát!

Fotó: BDK

Megkérdeztük a BRFK-t, hogy az alkonyati sötétség nem zavarja-e a munkájukat. Horváth Fanni sajtószóvivő szerint a rendőrség 0-tól 24 óráig működött eddig is, és ez így is marad. A rendőrséget nem befolyásolja a közvilágítás, eddig is üldözték a bűnözőket, ezután is fogják.

CET helyett Partra Vetett Hall?

2012. július 27., 14:02 Módosítva: 2012.07.30 18:42
44

Az Index kollektívája szeretne a Főváros bajba jutott vezetésének segítségére sietni. Kiderült ugyanis, hogy a vitával töltött hosszú évek után nemrég birtokba vett Duna-parti komplexum eddigi neve, a CET nem tükrözi a kívánatos mértékben a létesítmény kulturális beágyazottságát hazánk, fővárosunk, valamint a Duna-part életébe.

Tovább

A főváros átnevezi a CET-et

2012. július 27., 12:09 Módosítva: 2012.07.27 14:00
52

Budapest önkormányzata gondolkodik a CET-épületegyüttes átnevezésén, és új funkciókkal is ellátná a Duna-parti épületet – közölte Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes pénteken Budapesten.

Tovább

Átmeneti megállapodás a BKK és a szakszervezetek között

2012. július 26., 20:02 Módosítva: 2012.07.26 20:02
2

Kollektív szerződéssel egyenértékű átmeneti megállapodást kötött a közlekedési szakszervezetekkel Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója, így rendeződik azon munkavállalók helyzete is, akik a BKV-tól jogutódlással kerültek a központhoz.

A BKK közleménye szerint május elsején a közlekedési központ több mint ezer munkavállalót vett át, a cél pedig egy közös, minden BKK-dolgozóra vonatkozó egységes juttatási rendszer létrehozása és kollektív szerződés megkötése még ebben az évben.

Meghosszabodhat az 1-es villamos vonala

2012. július 26., 16:01 Módosítva: 2013.05.23 16:57
22

A BKK csütörtökön azt közölte, a fejlesztés megvalósulásához a részletes tervek és a megvalósíthatósági tanulmány elkészítése szükséges, az előkészítési munkákra vonatkozó közbeszerzési eljárást néhány nappal ezelőtt írták ki.

A projekt 2014-re juthat olyan fázisba, hogy a következő hétéves uniós fejlesztési forrásokra benyújtható legyen, így az építési engedélyezés és a közbeszerzési eljárások időigényét is figyelembe véve 2016-ban valósulhat meg optimális esetben az új villamosszakasz kiépítése – áll a közleményben.

Tovább

A BKK visszautasítja a vádakat

2012. július 26., 13:08 Módosítva: 2012.07.26 13:08
4

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint nem igaz, hogy a Mercedes-buszok kétszer annyit robbannak le, mint a velük egyidős Ikarusok. Szerintük a csütörtökön megjelent írásban levő adatokat rosszul értelmezte a Blikk.

Tovább

Sok a baj a Mercedesekkel és a Volvókkal is

2012. július 26., 08:52 Módosítva: 2012.07.26 08:52
36

A most vásárolt használt Mercedes Citaro buszok kétszer olyan gyakran romlanak, mint a hasonló korú Ikarusok, és háromszor sűrűbben kell szerelőt hívni hozzájuk, mint a Volvókhoz – tudta meg a Blikk. A BKV-figyelő egy korábbi Facebook-bejegyzése szerint a Volvo buszokkal is egyre több a baj.

545577 349104278481400 124585274266636 924552 778241112 n
Fotó: Mihályfi Márton

Nevük elhallgatását kérő BKV-s dolgozók úgy fogalmaztak, hogy a folyamatos elektronikai zavarokat a BKV-garázsban dolgozó szerelők szakmai ismeretek és műszerek hiányában gyakran képtelenek elhárítani. Ezért külsős márkaszervizzel javíttatják a buszokat, amiért külön fizetni kell.

Tovább

Birtokba vette a CET-et a Főváros

2012. július 25., 19:21 Módosítva: 2012.07.27 12:09
43

A Fővárosi Önkormányzat szerda délelőtt birtokba vette a CET Közraktárak Épületegyüttest, miután a Fővárosi Önkormányzat felhatalmazott képviselői és a CET-et kivitelező konzorcium megállapodási szándékukat jegyzőkönyvben rögzítették – írja az önkormányzat közleményében. A generálkivitelező, a WHB Építő Kft. a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletének megfelelően – a beruházóval, a Porto Investment Hungary Kft-vel szembeni díjvitája miatt – délután 2 órakor lehetővé tette, hogy a Fővárosi Önkormányzat az ingatlant birtokba vegye.

Ezzel egy másfél éves huzavona zárult le, megnyílt annak a lehetősége, hogy az Önkormányzat a létesítmény építését befejezze, és mihamarabb megnyissa az épületet – írják. Az önkormányzat azt ígéri, hogy a CET építésekor kifizetetlen alvállalkozók hozzájussanak díjköveteléseikhez. További információkat egy pénteki sajtótájékoztatón ad a főváros.

Korábban arról számoltunk be, hogy a CET kivitelezői szerint a fővárosi önkormányzat az utolsó pillanatban felrúgta a két hónap alatt összehozott elszámolási megállapodást és akadályozta a műszaki átadás-átvételt. Márton Imre, a Porto Investment vezetője szerint a főváros félreértelmezte a bíróság ítéletét, ami ellen felülvizsgálati kérelemmel fordultak.

A Duna-parti Közraktáraknál, Ferencváros területén megépített 27 ezer négyzetméteres létesítményt 2010 augusztusában kellett volna befejezni. A CET (Central European Time) tavaly tavasszal kezdődött műszaki átadás-átvételi eljárását időközben leállították, a belső beépítéshez nem fogtak hozzá, az épület jelenleg üresen áll.

Elbontották a nyolc évre otthagyott darut

2012. július 25., 16:47 Módosítva: 2012.07.25 16:47
42

Nyolc év után szerdán elbontották a fővárosi XIX. kerületi Kossuth téren az ott lévő darut. Az elbontás hatmillió forintba került, a testület pedig azért távolíttatta el a tulajdonossal a szerkezetet, mert a lakók balesettől tartottak, és a városképet is rontotta.

Fotó: Erdős László
Fotó: Erdős László

Erről Gajda Péter (MSZP) a kerület polgármestere beszélt a kispest.hu-nak. Sem a telek, sem a szerkezet nem az önkormányzaté, így nem is a helyhatóságnak kellett gondoskodnia az eltüntetéséről.

A daru 2004-ben érkezett a Kossuth térre a Stefánia Ház projekthez. A Kispest központjába tervezett többfunkciós épületkomplexumban eredetileg lakásokat, irodákat, parkolókat, valamint szabadidő- és sportcentrumot alakított volna ki a beruházó, a telekért lakásokat és irodát kapott volna a kerület. Az épület alépítménye elkészült, az építkezés azonban forráshiány miatt nem folytatódott.

Megbolondult a parkolási felügyelet fordítóautomatája

2012. július 25., 15:34 Módosítva: 2012.07.25 15:39
20

Nagy lendülettel válik egyre nemzetközibbé a parkolási ügyekben intézkedő Ferencvárosi Közterület-felügyelet: szabálysértési értesítőjükön a magyar mellett még három nyelven is megtudhatja a gépkocsitulajdonos, hogy járművét elszállították. A nagy igyekezetben azonban kicsit túlfordították a mondanivalót, és új nevet találtak ki Óbudának.

A lenti képet egy olvasónk küldte be, akinek elvitték a kocsiját a Ferencvárosban. Az értesítőről kiderül, hogy a jármű a III. kerületi Pók u. 1. szám alatt vehető át.

Tovább

Forgalomkorlátozás lesz az M1-M7 közös szakaszán

2012. július 24., 19:13 Módosítva: 2012.07.24 19:13

Rendőrségi eljárás miatt néhány órára korlátozzák a forgalmat szerda délután az M1-es és M7-es autópálya közös fővárosi bevezető szakaszán, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden. A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy korábbi baleset bizonyítási eljárási kísérlete miatt 13 órától néhány órán át a szélső sáv forgalmát korlátozza, míg a Lapu utcai és a Balatoni úti felhajtó ágat ideiglenesen lezárja. A buszjáratokat a lezárás ideje alatt is átengedik.

Két este is lecsaptak a kábeltolvajok

2012. július 24., 13:21 Módosítva: 2012.08.04 12:04
5

Két, egymást követő éjszaka is kárt okoztak a kábeltolvajok a HÉV-vonalakon, az esetek ugyan nem akadályozzák a forgalmat, az anyagi kár azonban jelentős, együtt 5,3 millió forint, írja közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

Július 23-án, hétfőn késő este jelentették a szakemberek, hogy a szentendrei HÉV vonalán az Árpád híd és a Filatorigát megállóhelyek között mintegy 480 méternyi tápkábelt vittek el, ezeket még éjszaka pótolták. Július 24-ére, keddre virradó éjjel a csepeli HÉV vonalán a Kvassay áramátalakítónál ismeretlenek ugyancsak elloptak 30 méter kábelt, illetve megrongáltak két áramellátási szekrényt. Az eset a vonatforgalmat nem akadályozza, a helyreállítás már folyamatban van.

Végállomáson támadtak meg egy BKV-ellenőrt

2012. július 23., 15:49 Módosítva: 2012.07.23 15:49
17

Egy bliccelő nő élettársa támadt egy BKV-ellenőrre a Lehel térnél hétfő délelőtt. A nő érvényes jegy vagy bérlet nélkül utazott a 14-es villamoson, ezért az egyik ellenőr meg akarta büntetni. A nő végig együttműködést tanúsított.

Később felhívta élettársát, aki azonnal a végállomásra sietett, majd benyitott a sofőrök és ellenőrök számára fenntartott helyiségbe, szájbaverte az ott tartózkodó ellenőrt, és elrohant. Az ellenőr orvosi ellátásra szorul, mert felrepedt az ajka. Munkatársai a rendőröket is értesítették.

Tovább

Holland canalbusokat hoznak a Dunára?

2012. július 22., 23:31 Módosítva: 2012.07.22 23:31
211

Naponta 4500-5000 utas használja a BKV-BKK új dunai hajójáratát, ami felülmúlja az előzetes várakozást. A bevétel már nem ilyen fényes: az utasok 80-90 százaléka bérlettel (azaz ingyen) utazik. A késéseket a sok utas miatt elhúzódó kikötési idő okozza, ezért néhány napja sűrítették a menetrendet. Úgy tudjuk, hogy a BKK újabb, korszerűbb hajók beszerzését is fontolgatja, valószínűleg Hollandiából.

Amszterdami csatornabusz
Amszterdami csatornabusz
Fotó: Canal Company / Facebook

A BKV-BKK dunai hajójáratának első két hetében naponta 4500-5000 utas használta a hajókat, tudtuk meg a Budapesti Közlekedési Központtól. Óriási az érdeklődés: a déli óráktól folyamatosan 100 százalékos a hajók kihasználtsága a belvárosi szakaszon, sokszor fel sem férnek az utasok a hajókra.

Tovább

Lefűrészelték a lószobor lábát

2012. július 22., 15:59 Módosítva: 2012.07.22 19:22
170

Ismeretlenek megrongálták a Gellért-hegyen található Leányka csikóval nevű szobrot: lefűrészelték a csikó két hátsó lábát – számolt be az esetről a 11.kerulet.ittlakunk.hu.

Fotó: 11.kerulet.ittlakunk.hu

Az oldal beszámolója szerint feltehetően színesfémtolvajok lehettek az elkövetők.

Tovább

Forgalomkorlátozások lesznek Budapesten

2012. július 20., 19:54 Módosítva: 2012.07.20 19:54

Az ünnepség miatt a Nemzeti Közlekedési Hatóság hajózási zárlatot rendelt el 8.30 és 10.15 között a Csepel-sziget és a Lánchíd közötti, 10.15 és 11 óra között pedig a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszra, valamint fél négytől lezárják az I. kerületi Hunyadi János utat, 10.35 és 11.30 között pedig a Széchenyi István tér–Lánchíd–Clark Ádám tér útvonalat.

Tovább

Vitézy: Indokolatlan lenne a dugódíj

2012. július 20., 18:47 Módosítva: 2012.07.26 11:58
18

Nincs meg a budapesti dugódíj bevezetésének teljes körű feltételrendszere, ezek hiányában viszont indokolatlan lépés lenne a beszedése – mondta Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója pénteken a Gazdasági Rádió Mozgásban című műsorában.

Elmondása szerint a dugódíjnak van közlekedésszakmai létjogosultsága, de csak akkor, ha a hozzá kapcsolódó beruházások megvalósulnak. Így nem adó lenne, hanem a környezetbarát közlekedési módokra váltást segítő intézkedés. Már 2009-ben is tudni lehetett, hogy a szükséges beruházások nem fognak megvalósulni 2013-ig, így a 4-es metró sem – tette hozzá.

Tovább

Kigyulladt egy BKV-busz a Batthány téren

2012. július 19., 17:53 Módosítva: 2012.07.19 17:53

Kigyulladt egy BKV-busz motortere csütörtök délután a fővárosi Batthyány téren, senki sem sérült meg, tájékoztatott Erős János, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere. A 11-es járaton közlekedő 415-ös Ikarus buszon nem voltak utasok, amikor a sofőr észrevette, hogy a motortér kigyulladt. A kiérkező tűzoltók eloltották az égő járművet. A kár felmérése tart, a menetrendet tartalékbusz beállításával tartani tudja a BKV.