Budapest

Tizennyolc milliárdos hitelt venne fel a BKV

2013. május 9., 16:49 Módosítva: 2013.05.17 14:10
6

Tizennyolc milliárd forint hitelt akar felvenni a BKV új, vagy használt buszok beszerzésére, az ajánlatokat május 23-ig várja a közlekedési társaság.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás szerint három hatmilliárd forintos részletben vennék fel a hitelt. A pályázaton olyan cégek indulhatnak, akiknek törzstőkéje meghaladja a 2 milliárd forintot. A közlekedési társaság tárgyalásos úton választaná ki a hitelt nyújtó céget, a nyertes a legalacsonyabb ajánlatot tevő vállalkozás lesz.

Március elején arról számoltunk be, hogy a BKK húszmilliárd forintos hitelre adott be pályázatot az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Banknál. A kedvező kamatú, árfolyamgarantált kölcsönből 250 új busszal stafíroznák ki a BKV-t, hogy bírja a versenyt a tovább privatizálandó fővárosi buszpiacon.

A kormány tavaly tavasszal a korábbi érték kétszeresére, százmilliárd forintra emelte az MFB-nél futó közösségi közlekedésfejlesztés-finanszírozási program keretösszegét. Ebből a forrásból a személyszállítási közszolgáltatást végző vállalkozások egyebek mellett új járművek vásárlását is fedezhetik. A teljes keretből mintegy 22,5 milliárd forintot a Volán-társaságok kötöttek le.

Török kori romokat bontanak el a Várbazárnál

2013. május 9., 15:05 Módosítva: 2013.05.10 15:42
1537

Csütörtökön középkori romokat találtak a Várkert Bazár felújítása során, amelyeket időhiány miatt inkább elbontanak.

Tovább

Szellemek a budavári gázvezetékben

2013. május 9., 14:22 Módosítva: 2013.05.09 14:50
58

Titokzatos, a föld alól jövő zúgás rémiszti halálra a budaváriakat. Mi lehet az?

2013. május 3.-án napközben és az azt követő éjjel az I. kerületben több házban is zúgott a gázvezeték, a gázóra pedig hangosan zörgött, áll egy helyi lap, a Belbudai Hírek hasábjain. Az újság szerint a jelenség ijesztő, hangos és zavaró, de gázszag nem érezhető.

A Főgáz gázvonalán a hibabejelentésre a lakók azt a tájékoztatást kapták, hogy a barlangrendszerben végeznek munkálatokat, valószínűleg az önkormányzat megbízásából, és a gázvezeték a hangot viszi tovább.

ghst
Tovább

Középkori romokat találtak a Várkert Bazárnál

2013. május 9., 14:18 Módosítva: 2013.05.10 15:42
15

A helyszínen dolgozó régészektől származó információ szerint valóban talalták középkori romokat a Várkert Bazár felújitási munkálatai során. A felröppent hírekkel ellentétben ez nem volt meglepő, előre tudható volt, hogy a terület gazdag régészeti lelőhely lehet.

A feltárási munkálatokat nehezíti, hogy a hatályos törvény szerint ilyen feltárásoknál 200 millió forintos értékhatárig bonyolíthatók le régészeti munkálatok és ezt a határt csak belügyminisztériumi jóváhagyással léphetik túl. A feltárást végző Budapesti Történeti Múzeum kérvényt adott be hogy átléphessék a 200 millió forintot, ezt a BM azonban elutasitotta.

Cikkünket hamarosan frissitjuk

A múltba réved a Váci utca új burkolata

2013. május 9., 11:49 Módosítva: 2013.05.09 11:49
70

Nyilvánosságra kerültek a Váci utca új térburkolatának látványtervei, az online közösség nem túl lelkesen fogadta őket. A konzervatívanarchista nevű tumblr szerzője azt írta, a „jó kis taxisbarokk önkormányzati stílust” idézik 1993-ból, a hetiBeton pedig szintén a '90-es évekhez való visszatérésként értékelte az új terveket. A Tilos rádió műsorának facebook-oldalán szavazást is kezdeményeztek arról, hogy ha az új térburkolat a Váci utca újramárkázásának része, milyen márka jutna róla eszébe az embereknek. A válaszok között barkácsáruház és olcsó instant kávé is szerepelt.

A Heti Válasz már visszafogottabban fanyalgott: szerintük a szürkés cementlapokból készült, narancssárga körökkel és geometriai motívumokkal szabdalt térburkolat „takarékos és puritán megoldás”,  talán túlságosan is. „Egy ennyire fontos közterület húsz éve várt megújulása esetén indokolt lenne a nemesebb anyagok használata, ha már a luxusüzletek visszacsábítása a cél” – írta a hetilap.

A Heti Válaszban megjelent látványterv a Váci utcára tervezett díszburkolatról
A Heti Válaszban megjelent látványterv a Váci utcára tervezett díszburkolatról

Mint korábban megírtuk, az V. kerület újratervezi a legforgalmasabb bevásárlóutcájának arculatát, mivel értékelésük szerint „a belváros megszűnt kereskedelmi központ lenni”, a Váci utca pedig az elmúlt tíz évben lemaradt a plázákkal folytatott versenyben. Puskás András alpolgármester elmondása szerint a cél az, hogy a Belváros Új Főutcája projekthez kapcsolódva kereskedelmi központtá, egyfajta „virtuális bevásárlóközponttá” váljon a Váci utca mellett a Bazilika előtti Szent István tér, a Zrínyi utca, a Vörösmarty tér és a Dorottya utca is. A projektből kimarad ugyanakkor a Váci utca déli szakasza, ezzel bevárják a Március 15. tér átépítését.

Tovább

Eheti KRESZ-rejtvényünk: ez mi ez?

2013. május 8., 12:48 Módosítva: 2013.05.08 20:21
932

A Facebook-on terjed egy kép a Lónyay utca és a Török Pál utca sarkán álló sárga tábláról, ami találgatásra késztet mindenkit.

182757 641952829154335 599879881 n (1)

Ön szerint vajon mit jelenthet a fura tábla? A komoly vagy humoros megoldásokat a kommentekbe kérjük.

Tovább

Így kell homokozót építeni a hintába

2013. május 8., 12:05 Módosítva: 2013.05.09 11:15
62

Három-négy napja homokdomb épült az Országbíró sétány hasonló nevű nagy játszóterén, éppen a hintáknál, számol be róla a jarokelo.hu.

Forrás: jarokelo.hu
Forrás: jarokelo.hu

A jelenségre nem találtak magyarázatot, ezért az önkormányzathoz fordultak.

Forrás: jarokelo.hu
Forrás: jarokelo.hu

Keddi fejlemény, hogy a domb felét belehordták a homokozóba, a másik fele továbbra is a gumiszőnyegen hever. A játszótér önkormányzati tulajdonban és kezelésben van.

Update: A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. reakciója:

A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. homokcserét végez. Erre higiéniai okokból rendszeresen szükség van. A homokcserék kapcsán logisztikai megfontolások miatt először a homok kiszállítása történt meg az összes játszótérre. A homokot szilárd burkolaton tároltuk le azért, hogy ne károsítsuk a zöldfelületeket, illetve hogy az ne keveredjen a szórt (gyöngykavics) burkolattal. A homok elterítését munkatársaink folyamatosan végzik. A cikkben említett játszótéren a homokcsere 2013. május 8-án befejeződött, ahogy ezt a csatolt fénykép is igazolja. A jövő hét folyamán a munkálatok minden játszótéren befejeződnek.

Ma kezdődik a szúnyogirtás a fővárosban

2013. május 8., 09:25 Módosítva: 2013.05.30 16:56
49

2013. május 8-10. között lesz az idei első szúnyogirtás Budapesten, áll a főpolgármesteri hivatal közleményében. Időjárástól függően a légi irtás 18 órától napnyugtáig, a földi irtás este 22 órától hajnali 3 óráig tart. A szúnyogirtás elrendelése és a kezelendő területek kijelölése minden esetben rovartani szakértő irányításával, csípésszám vizsgálat alapján történik, ezért a nyár folyamán szükség szerint további 2-8 alkalommal lesz szúnyogirtás a szúnyoginvázió mértékétől függően. A következő szúnyogirtásra a tervek szerint május 20-a körül kerül sor. Bejelentések a szunyog@budapest.hu e-mailcímen, illetve munkaidőben a 327-1414-es telefonszámon tehetők.

Hagyó-per: visszalőtt a vád tanúja

2013. május 7., 17:41 Módosítva: 2017.11.10 14:28
614

A BKV-ügyet vezető nyomozó bírók és más hatósági személyek befolyásolását ígérte az egyik tanúnak, ha valótlan terhelő vallomást ír alá - tálalt ki a vád egyik tanúja a BKV-per keddi tárgyalásán, a Kecskeméti Törvényszéken a nepszava.hu helyszíni tudósítása szerint.

P. J. tanú, BKV-alvállalkozó éppen más, azóta felmentéssel zárult ügyben állt kényszerintézkedés alatt, amikor a nyomozó egy közös magánnyomozó ismerősük társaságában megkereste őt. Dr. Bói László rendőr százados, a BKV-ügyet vezető nyomozó a tanú állítása szerint azt ígérte P-nek, hogy egy másik, folyamatban lévő ügyében befolyásolja a bírót és a nyomozást, ha cserébe aláírja az említett magánnyomozó véleményét, elismerve azt saját vallomásaként.

Tovább

Busz és villamos karambolozott Budán

2013. május 7., 14:53 Módosítva: 2013.05.07 15:01
104

Összeütközött egy 59-es villamos és egy 102-es busz kora délután, kevéssel fél három előtt a Nagyenyed utca és az Alkotás utca kereszteződésénél, írta egy olvasónk, aki képet is küldött a balesetről. A BKK fődiszpécsere kérdésünkre elmondta, a baleset csak kisebb fennakadást okozott, az 59-es villamosok helyett húsz percig pótlóbuszok jártak, de a forgalmi rend azóta helyreállt.

Ismét elhalasztották a fővárosi villamostendert

2013. május 7., 12:49 Módosítva: 2013.05.07 12:49
4

Az iho.hu információi szerint a BKK újfent kitolta a túlnyomó részt az EU Közop-programjából finanszírozott villamosvásárlási közbeszerzés ajánlatainak beadási határidejét. A mostani állás szerint május 30-án 10 órakor lesz a borítékbontás. Az eredeti határidő április 3-a volt. Ez később április 22-re, majd május 8-ra módosult.

A tendert a szokásosnál lényegesen aprólékosabb feltételrendszerrel írták ki. Feltehetően nem tévedünk nagyot, ha azt gondoljuk, ebben szerepet játszottak a 4-es és 2-es metróra várásolt Alstom szerelvényekkel kapcsolatos problémák. A BKK szakemberei igyekeztek minden tekintetben biztosra menni, aprólékosan előre rögzíteni az összes részkövetelményt.

Ez viszont azt eredményezte, hogy a potenciális szállítók nagyon sok részletet próbálnak tisztázni, az összes halasztás oka az volt, hogy nem értek az alkudozás végére, az ajánlattevők újabb és újabb kérdéseket igyekeznek föltenni, esetleg értelmezési változtatásokat elérni.

A beszerzés minimálisan 12 hosszabb (combinónyi, 52-56 méteres) és 25 rövidebb (32-36 méteres) járműre vonatkozik, de igen jelentős opciót is tartalmaz, magyarán a nyertestől a BKK, ha kíván, sokkal több villamost is vehet, ezek között felső vezeték nélkül is üzemképes, önjáró példányokat is.

Mesterházy Ernő Horváth Csaba mögé áll?

2013. május 7., 11:51 Módosítva: 2013.05.07 11:57
30

Információink szerint Mesterházy Ernő, Demszky Gábor volt főtanácsadója Horváth Csaba, az MSZP 2010-es, és jó eséllyel 2014-es főpolgármester-jelöltjét segíti az elkövetkező választási kampányban.

Horváth Csaba nem cáfolta, és nem is erősítette meg a hírt, mondván, szakértői támogatóinak kiléte személyes adatnak számít, ezért nem adja ki őket. Hozzátette, sokan nem is sejtik, kik ajánlották fel neki a támogatásukat, még Tarlós István és Orbán Viktor környezetéből is. Azt viszont kereken visszautasította, hogy Mesterházy Ernő anyagilag is segítené a kampányának finanszírozását.

Mesterházy Ernő jelenleg a Hagyó-per másodrendű vádlottja, a vádirat szerint folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolják. Mesterházy koncepciós, súlyosan törvénysértő eljárásnak tartja bíróság elé állítását.

Fél Óbuda bedugult egy baleset miatt

2013. május 7., 09:22 Módosítva: 2016.08.20 23:47
357

Óriási volt a dugó kedden reggel egy baleset miatt Budapesten. Információink szerint két autó ütközött össze az Árpád hídon hét óra körül, emiatt több kilométeres volt a torlódás a Szentendrei úton, a Vörösvári úton és a Bécsi úton, de a mellékutcákban is lelassult a haladás.

Tovább

Lávakővel javítják a kátyúkat Budapesten

2013. május 6., 21:49 Módosítva: 2013.05.06 22:04
218

Eddig hazánkban nem alkalmazott technikával irtaná ki a kátyúkat a főváros vezetése. Az elsőként a Baross utcában alkalmazott módszer empirikus vizsgálatunk szerint lávakövet alkalmaz, amelyet meleg állapotban juttattak a javítandó területre a szakemberek. A technológia lényegéhez tartozik, hogy az anyagot, talán éppen nagy hőmérséklete miatt, nem oszlatják el, hanem ebben a friss elefánttrágyára emlékeztető állapotban hagyják megkövesedni.

Érdekesség még, hogy a tömőanyag nem a kátyúban, hanem annak szélén helyezkedik el. Német kolléga, aki évek óta figyeli a Baross utcai templom közelében található lyukat, így számolt be a helyszínről:

Tovább

Nem áll meg a BKK-hajó a Kopaszi-gátnál

2013. május 6., 16:47 Módosítva: 2015.08.05 10:58
42

Május 7-étől, keddtől a BKK D11-es, D12-es és D13-as hajójáratai nem állnak meg a Kopaszi-gát (Rákóczi híd) kikötőnél.

A kikötő magántulajdonban van, de összeveszett rajta a tulajdonos és a (magán)üzemeltető. Az elhúzódó vitában a személyhajó-kikötő most lejáró használatbavételi engedélyét nem újította meg senki, a BKK pedig a két magáncég vitája miatt nem tudja használni az engedély nélkül maradt kikötőt.

A járatok rövidített útvonalon, északi végállomásuk és a Haller utcai kikötő között közlekednek. A hajók a Haller utcától a menetrendben meghirdetett időpontokban indulnak.

Tovább

27 nagyprojektet készít elő a főváros

2013. május 6., 15:37 Módosítva: 2013.06.02 10:16
22

Huszonhét, 50 millió euró feletti értékű nagyberuházás előkészítésén dolgozik a fővárosi önkormányzat, amelyekhez a 2014 és 2020 közötti uniós finanszírozási ciklusban pályáznának forrásokra - jelentette be a főpolgármester hétfőn, Budapesten sajtótájékoztatón.

Tarlós István elmondta: a korábbi, örökölt projektekkel összefüggő kármentés mellett több beruházás már folyamatban van és megkezdték a továbbiak jogi, műszaki és pénzügyi előkészítését. Részletes, komplex, 2030-ig szóló városfejlesztési koncepciót készítettek, amelyre az elmúlt 3 évtizedben nem volt példa. Ehhez illeszkedik a Duna menti területek fejlesztési tanulmányterve is, ami 20 éves hiányt pótol - tette hozzá.

Tovább

Rendőrautó karambolozott villamossal

2013. május 4., 14:52 Módosítva: 2013.05.04 15:09
24

Rendőrautó karambolozott villamossal a Bródy Sándor utcánál. A baleset miatt a Deák tér és a Gellért tér között pótlóbuszok jártak a 47-es és a 49-es villamosok vonalán, tudtuk meg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécserétől.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyeletese elmondta, hogy a balesetben senki sem sérült meg. A rendőrautó pont a síneken állt meg, nagyjából egy órán át állt a forgalom szombat délután háromig.

Turistabuszokkal küzdenek a kerékpárosok

2013. május 4., 13:30 Módosítva: 2013.05.04 13:43
125

Nem sok hely maradt a kerékpárosoknak, miután sorban az új bicikliúton álló turistabuszokat fotózott a pblue a tumblr-en a Bajcsy-Zsilinszky úton.

Tovább

Mossák az Árpád hidat

2013. május 4., 08:24 Módosítva: 2013.05.04 08:24

Hétvégén tisztítják meg az Árpád hidat, emiatt egy-egy sávot zárnak le hétvégén. Szombaton a híd déli (Budáról-Pestre vezető), vasárnap az északi (Pestről-Budára vezető) oldalát mossák a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai. Szombaton és vasárnap is reggel fél héttől délután fél kettőig zárnak le egy-egy sávot, emiatt torlódásra kell számítani.

Felújítják a Szépvölgyi utat

2013. május 3., 13:41 Módosítva: 2013.05.03 13:41

Hétfőn kezdődik a Szépvölgyi út Virág Benedek utca és Hármashatár-hegy közötti szakaszának felújítása. Az 1310 méteres szakaszon várhatóan június elejéig tartanak majd a munkálatok, ezalatt félpályás útlezárásokra kell számítani. A felújítás során kicserélik a rossz állapotú aszfaltburkolatot és megerősítik a pályaszerkezetet. A Hármashatár-hegyen a buszforduló peronjai, járdái és parkolói is átépülnek, írta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Nem akar szerepelni a hős buszsofőr

2013. május 3., 10:37 Módosítva: 2013.05.03 11:24
1420

A napokban tettek fel egy videót a Youtube-ra, amelyen az látszik, hogy egy BKV-busz vezetője úgy véd meg egy zebrán átrollerező kislányt, hogy balra rántva a kormányt elzárja a buszt előzni akaró autó útját.

Mint a videó feltöltője – aki valószínűleg maga a buszsofőr –, írja: „a balesetet csak úgy tudtam kivédeni, hogy a busszal elzártam az előzni kívánó útját. A kocsi erős fékezésre kényszerült és a járdán a szemközti busz megállóba bírt megállni. Hanggal nézd, hallani a féket és a járdára való felhajtást”.

A videó a fedélzeti kamera dátumjelzése szerint 2012. március 10-én délelőtt 11-kor készült. Először a BKK-t kerestük az ügyben, hogy tudják-e ki a sofőr, számíthat-e jutalomra, de a cégnél azt a választ kaptuk, hogy nem foglalkoznak a videóval, amiről azt sem tudni, hogy valódi-e.

Nemes Gábor, a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke lapunknak elmondta, hogy a videó valódi, ismerik a buszsofőrt. Néhány napja megkeresték ők is, de a sofőr nem akar szerepelni a nyilvánosság előtt, mert mint mondta, csak a munkáját végezte.

A felvétel először az ittlakunk.hu XVII. kerületi Facebook-oldalán jelent meg, ahol kiderül, hogy a 97E járatról van szó, a helyszín pedig a Nyomdász utcai buszmegálló környéke.

Új buszjáratot indít a BKK

2013. április 30., 17:36 Módosítva: 2013.04.30 17:39
6

171-es jelzéssel indít új buszjáratot a BKK. A buszok május 1. és augusztus 31. között a hétvégi napokon, 10-20 percenként fognak közlekedni. A járat célja, a Csepeli Strandfürdő könnyebb megközelítése a nyári időszakban.

Tovább

Spriccelnek már az óbudai golyócickók

2013. április 30., 15:29 Módosítva: 2013.04.30 16:26
268
Forrás: Óbuda facebook-oldala
Forrás: Óbuda facebook-oldala

Büszkén posztolták ki az óbudai önkormányzat facebook-oldalára, hogy működik a szökőkút a nemrég átépített Promenádon. A látványterveken ugyan sokkal több víz ömlik a cickókból, de mi így is örülünk.

Természetesen ahogy minden második kommentelőnek, nekünk is a cicik jutottak először az eszünkbe a szökőkútról. De keressük a szobrászművészt, hátha valami mást kell látni benne.

Baleset miatt dugul az Árpád híd környéke

2013. április 30., 12:14 Módosítva: 2013.04.30 12:14
1

Összeütközött két autó a fővárosi Róbert Károly körúton, az Árpád híd közelében nem sokkal dél előtt, jelentette a helyszínről munkatársunk. A háromból csak egy sáv járható, a forgalom már a Váci út befelé vezető oldalán is lelassult.

Közben feloldották az útzárat a Ferihegyi repülőtérre vezető úton, így a 200E jelzésű autóbuszok ismét az eredeti útvonalon közlekednek, írta a Facebookon a Budapesti Közlekedési Központ.

Bezár a kultikus Rákóczi pékség

2013. április 29., 20:32 Módosítva: 2013.04.29 20:32
219

Már csak pár hónapig üzemel a Rákóczi pékség, a belvárosi ékszakai élet legendás éjjeli étkezője – derül ki a hírnek szentelt Facebook-oldalról. Ezután a hírek szerint a tulajdonos össze akarja nyitni az utcafrontot a hátsó résszel, az ott dolgozók szerint lehet, hogy élelmiszerbolt nyílik a kibővített helyiségben.

Tovább

Már csak 30 millió eurót kell fizetnünk a Siemensnek

2013. április 29., 18:41 Módosítva: 2013.05.02 17:59
20

Aláírták a 4-es metró egyes rendszereit gyártó német Siemensszel a metró kivitelezéséhez kapcsolódó szerződés módosítását hétfőn Budapesten.

A Bolla Tibor BKV-vezérigazgató és Dale A. Martin,a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója által aláírt módosítás értelmében a Siemens kötbérből eredő követelése több mint 70 millió euróról 30 millió euróra csökken, ennyit kell Budapestnek kifizetnie.

Tarlós István főpolgármester az aláírás előtti sajtótájékoztatón azt mondta, a módosítás az időalapú követelések maximalizálását tartalmazza, ezt októberben a Fővárosi Közgyűlés, majd a kormány is jóváhagyta.

Vágányfelújítás az 51-es és 52-es villamosvonalakon

2013. április 29., 14:58 Módosítva: 2013.04.29 14:58
19

Vágányfelújítási munkák kezdődnek csütörtökön az 51-es és az 52-es villamos vonalán, emiatt ezek a villamosok nem járnak vagy csak jelentős korlátozással közlekednek majd, helyettük pótlóbuszok szállítják az utasokat, tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Tovább

Májusi változások a budapesti buszjáratokon

2013. április 28., 15:19 Módosítva: 2013.04.29 09:15
33

Több változást vezet be május 1-től a BKK a BKV-buszok járatain.

Egyszerűbben, gyorsabban lehet eljutni busszal a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérre májustól. Szerdától a jelenleginél sűrűbben, kibővített üzemidővel járnak a repülőtérre közlekedő 200E autóbuszok. A sűrűbb menetrend a turistaszezon végéig, szeptember 30-ig lesz érvényben. Az egyik hajnali Nyugati pályaudvarról induló MÁV-Start vonathoz új csatlakozást biztosít a 900-as éjszakai busz, ezzel kínálva eljutási lehetőséget az első hajnali repülőjáratokhoz is. A 93-as járat egyes megállóit a 200E szolgálja ki a jövőben, a 93-as busz útvonala módosul.

Tovább

Belerondítanak a vári környezetbe a BKK oszlopai

2013. április 26., 14:39 Módosítva: 2013.04.27 09:51
178

Olvasónk hívta fel a figyelmet az Index Fórum I. kerületi topikjában kialakult háborgásra a várnegyedbeli BKK-s tartóoszlopokkal kapcsolatban. A fotókon látszik, hogy a Futár-projekt utastájékoztató tábláinak tartói rendesen elütnek a régies környezettől, sőt még a BKV archaizáló megállótábláitól is.

Így néz ki egymás mellett a régi és az új oszlop
Így néz ki egymás mellett a régi és az új oszlop
Fotó: VEE / Index Fórum

"Ennyit a műemlékvédelemről, ami egy 40x50 cm-es tetőkibúvó ablak miatt 13 évig tartó jogi eljáráshoz asszisztált, pedig az nem ennyire volt zavaró látvány.", írta az egyik hozzászóló. Egy másik hozzászóló egyenesen nem is érti, "hogy egy 3 percenként közlekedő járathoz mi a francnak kell ilyen digitális hülyeség."

Tovább

Szerdán jönnek az új Mercedes buszok

2013. április 26., 14:22 Módosítva: 2013.04.26 14:22
108

Szerdától állnak a forgalomba a VT-Transman üzemeltetésében az új beszerzésű Mercedes-Benz Citaro 2 szóló és csuklós autóbuszok - közölte Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

Május elsejétől az új járművek a Kőbányától Óbudáig közlekedő 9-es, valamint a Pasaréti teret Rákospalotával összekötő 5-ös vonalon állnak forgalomba elsőként. A 11-es és 111-es, az új 7-es és 7E, valamint a 178-as vonalakon júniustól, míg a 8-as, a 30-as és 30A, valamint a 230-as, illetve a 112-es vonalon júliustól tűnnek fel a világoskék Citarók.

bejaras 4
Fotó: BKK
Tovább