új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • És még működik is! Öt dollárt kell bedobni, amiből akkurátusan visszaad 71 centet, aztán kiköpi a pizzát. Jó, mondjuk előre csomagolt van benne, nem ő süti meg. De gagyi. Mondom ezt úgy, mintha az én legóűrhajóim legalábbis Föld körüli pályára tudtak volna állni.

  • Már javában készül a hétfőtől csütörtökig tartó republikánus jelöltállító gyűlés helyszíne Clevelandben. Itt szavazzák majd meg az előválasztások során elnyert delegáltak Donald Trumpot a republikánusok hivatalos elnökjelöltjének, a szombaton közös rendezvényen bemutatott választottját, Mike Pence indianai kormányzót pedig alelnökjelöltjének.

  • ai-beer


    A brit IntelligentX céget MI-kutatással foglalkozó oxfordi egyetemisták alapították, és az első (pontosabban első négy) termékük olyan sör, aminek a receptjét egy mesterséges intelligencia állította össze, felhasználói visszajelzéseket analizálva. vagy valami ilyesmi. Jó, lehet hogy marketing bullshit az egész, mindenesetre működik, mert totál kifogytak a készletből. Itt lehet feliratkozni a következő adagra.

    IntelligentX: The World's First Beer Brewed by AI from IntelligentX on Vimeo.

     (via Newsweek)

  • Hősünk neve Tom Currie, új-zélandi, és csapos/barista volt egy tengerparti étteremben, mielőtt rájött, hogy pokémonozni jobb, mint dolgozni. A terve az, hogy amíg utazgat, és összegyűjti az összes pokémont a játékban (most 91 van meg neki a 151-ből), majd a barátai és a szülei támogatják. Miután a helyi sajtó felkapta, az apja állítólag azt mondta neki, hogy büszke rá, és tudta, hogy egyszer híres lesz. Mármint nem mondta, hanem üzente, sms-ben, mert hát a fia folyton úton van, járja a vidéket ritka pokémonokra vadászva. Azt mondja, ha megvan az összes miniszörny, hazatér Aucklandbe, és saját vállalkozásba fog. (via BBC)

  • Nem kicsit lepődött meg a fülöp-szigeteki Jeya May Cruz, amikor hirtelen 152 ezer lájkot és 20 ezer megosztást kapott a fotója Facebookon, miután kiposztolta, hogy "hé, játsszunk egy kicsit, ki találja meg a képen a telefont?" Ön megtalálja?

    13516710 1206861482666022 1583075344267642826 n
    Fotó: Facebook

    Nincs meg? Jó, segítünk: a kép jobb oldalán van.

    .

    .

    .

    .

    .

    Jobb oldalt, a kép felső negyedében.

    .

    .

    .

    .

    .

    Oké, megmutatjuk, ott:

    13516710 1206861482666022 1583075344267642826 n2

    És az a vicc, hogy innentől már annyira kiugrik a szőnyeg mintájából, hogy el sem tudja képzelni, hogy nem látta elsőre.

  • A BBC cikke szerint meglepően magas, vagy meglepően alacsony, annak függvényében, hogy mit nézünk. 

    Bár sokáig nem is foglalkoztak ezzel komolyabban, tavaly egy Teghan Lucas nevű ausztrál kutató elkezdte felfejteni, hogy mekkora az esélye annak, hogy egy hasonmást véletlenül elítélnek egy gyilkosságért.

    Ehhez sokezer arcképet hasonlított össze, azt vizsgálta, hogy az arc fő vonásai, illetve a köztük lévő távolság mennyire passzol össze. Amiből az jött ki, hogy a nyolc fő arcvonás azonosságának esélye kevesebb, mint egy az ezermilliárdhoz.

    Így tehát a 7,4 milliárd lakosú Földön egy a 135-höz annak az esélye, hogy legyen akár egyetlen tökéletes emberi hasonmáspár.

    Azonban ha nem vagyunk ennyire szigorúak, és beérjük kevésbé tökéletes azonossággal (például egyező nem, szemszín, hajszín, arcforma, orrforma, haj, arcszőrzet), akkor levihetjük egy a százezerre a valószínűségét annak, hogy találunk valakit, aki valamennyire hasonlít ránk. Ez alapján pedig egy földlakóra akár 74 ezer majdnemhasonmás is juthat, már ha a megfelelő attribútumokkal rendelkezik.

  • Számítógépes modellezéssel nézték meg, hogy egyes sztárok arca mennyire passzol össze a klasszikus emberiarc-aranymetszéssel, amiből az jött ki, hogy Amber Heard, Johnny Depp hamarosan exfelesége áll a legközelebb a geometriai tökélyhez, egészen pontosan 91,85 százalékban tökéletes az arca - olvasható a Daily Mail nevű angolszász tudományos szaklapban megjelent publikációban.

    A második legtökéletesebb arccal Kim Kardashiant, a harmadikkal Kate Mosst áldotta meg a teremtő, az anyatermészet, a szülői génkészlet és utóbbiak varianciája. Marilyn Monroe csak a kilencedik a listán, a hatodik pedig Helen Mirren. A legszebb szeme viszont Scarlett Johansonnak van.

    Persze nyilván más lenne az eredmény, ha nem csak ismert sztárokon futtatják le a dolgot, például szerintem az Index impresszumában székelő gyíkembernek geometriailag eléggé tökéletes az arca.

    Arról egyébként itt írtunk részletesen, hogy Johnny Depp mekkora egy idióta, most itt van egy újabb indok arra, hogy miért az.

  • A Trónok harcában a Hegyet játszó Hafthor Julius Bjornsson most bemutat egy ilyen, meglehetősen hatásos és szuggesztív módszert. Valamint eszik. Nem keveset.

  • A tulajdonosa Zayn Malik, aki állítólag egy nagyon népszerű brit énekes.

    May the force be with you @zayn #uvink #starwars #jonboytattoo

    c/s Jon Boy p/v (@jonboytattoo) által közzétett fénykép,

  • Már ha Denis Villeneuve rendező elképzeléseit sikerül papírról a vászonra tolni. A film itthon forog, egyelőre Ryan Goslingról tudjuk, hogy itt van, Harrison Ford meg majd jön. (via EW)

  • mark-hamill-star-wars-panel

    A Disney elég komolyan veszi a Star Wars-filmeket, és a forgatáson olyan intézkedéseket vezettek be, melyekkel a kiszivárogtatott információkat minimalizálni tudják - a forgatókönyvet vörös papírra nyomtatják, hogy ne lehessen fénymásolni, árgus szemekkel figyelik minden stábtag internetes aktivitását, Daisy Ridleynek pedig egy párnahuzattal a fején kell edzenie, nehogy a frizuráját valaki lefotózhassa.

    Mark Hamill a londoni Star Wars Celebration nevű Star Wars-közönségtalálkozón mondta, hogy halálra idegesíti ez a titkolózás, és nagyon tolakodónak tartja, hogy folyamatosan figyelik minden lépését. 

    Rémes ez az egész. Megkapod a napi diszpót (az adott színészt illető, aznapi feladatokról szóló dokumentumot) és nincsenek rajta nevek, csak számok. Érted, te vagy a 11-es, ő meg a 33-as. Nézed a papírt, és gőzöd sincs, kivel dolgozol aznap. De bírom a 22-est, biztos kétszer olyan jó, mint a 11-es! Eszem megáll.

    Hamill attól is kiakadt, hogy a VIII. rész forgatásán a Disney szakított a papíralapú forgatókönyvvel, és egy iPadon kapta meg a könyvet.

    Öreg vagyok én már ehhez. Nekem papír kell. Szereptanulás közben firkálgatok, rajzolgatok, nekem ez a módszerem. Az iPaden ez nem megy, és ez nagyon zavar.

    A Star Wars VIII jövőre érkezik a mozikba, az epizód címe egyelőre nem ismert. 

  • Külvárosban lakik? Netalántán vidéken? Vagy egyszerűen csak nem elég Bessenyei Péter légibemutatójának zaja, és az elmaradt futam helyet is kell valami berregés szombat délutánra? Az Index túlélőkészlete mindig segít! A hétvégére a zenei A-hangot lecseréltük autentikusan idegesítő repülőgépzajra. Siessen, tekerje fel a hangerőt, és élvezze ahogy egy műrepülő átsuhan a szobáján újra és újra! Az Index címlapjának legalján!

    Index.png
  • A Hungarikum Bizottság által meghatározott nemzeti értéktárba került a tiszai halászlé, amely egyedülálló, védendő érték, a magyar életérzés, identitás része

    - jelentette be Fazekas Megtekintő Sándor Tiszaderzsen. Az agrárminiszter egyúttal reményét fejezte ki, hogy a tiszai halászlé hamarosan a hungarikumok sorába is emelkedhet és még inkább gyarapítja azon ételek sorát, amelyek sok érdeklődőt, turistát vonzanak a Tisza-tóhoz és környékére.

  • Jövőre érkezik a mozikba az új King Kong-film, a Kong: Skul Island, azaz Kong: Koponya-sziget című kalandfilm, aminek forgatásáról az Entertainment Weekly adott ki egy fotót. Ezt, itt:

    kong-1

    A lényeg nem az előtérben menekülő(?) Tom Hidleston és Brie Larson, hanem a háttérben látható, bazinagy koponya. A filmben a rendező Jordan Vogt-Roberts szerint nagyobb majmok lesznek, mint Kong 83 éves történetében eddig bármikor, azaz legalább 20 méter magasak. Nahát. Ja, a történet nem a szokásos "szőke nő érzelmeket táplál egy nagy majom iránt, majd sír, amikor lelövik" vonalat követi, hanem egy eredettörténet lesz és nagyrészt a szigeten játszódik.  

  • Három, fogságban felnőtt perzsa leopárdot engedtek szabadon a Kaukázus északi, oroszországi részén, írja az MTI. 

    A ragadozók régen őshonosak voltak a térségben, de a túl intenzív vadászat megtizedelte az állományukat. Az oroszok viszont nem hagyták, hogy az állat kihaljon: fajtamentési programot indítottak, Türkmenisztánból és Iránból importáltak új példányokat, hogy fogságban szaporítsák őket. Később, az eleve a vad életmódra nevelt leopárdokat kitelepítik a vadonba. A szakértők 50 egyeddel számolnak ahhoz, hogy egy stabil populáció alakuljon ki, jelenleg ezen dolgozik a Vlagyimir Putyin elnök által támogatott program.

    Természetvédők ezer körülire becsülik a világon jelenleg élő perzsa leopárdok számát. A faj eltűnt Oroszországból, Törökországból és Grúziából a vadászat és a természetes élettér szűkülése (erdőirtás) miatt. A WWF Oroszország felhívta a figyelmet, hogy most is vannak tervek szállodák és sípályák építésére a védett övezetekben.

  • Kötelező érvényűnek tartjuk magunkra nézve, hogy beszámoljunk minden idők egyik leghasznosabb kezdeményezéséről: Fásy Ádám az univerzum legszebb magyar nőjét keresi majd a debreceni virágkarneválon, augusztus 20-án. Szóval, ha valakinek él jócsaj ismerőse a Holdon, vagy az Endoron, hívja fel, és biztassa nevezésre, mert óriási buli lesz a döntő, ilyen fellépőkkel:

    • Apostol együttes,
    • Kökény Attila,
    • Tolvai Reni,
    • Csordás Tibi,
    • L. L. Junior,
    • Kenedi Veronika,
    • a Desperado együttes
    • és Weisz Viktor.

    Ugye.

  • Miután Donald Trump bejelentette az alelnökjelöltjét, Mike Pence indianai kormányzót, új logója van a republikánus elnökjelöltnek, amin már Pence neve is szerepel.

    Én nem tudom, hogy direkt a botrányra és az emberek rosszindulatára mennek rá, mint ahogy a Trump-kampányban korábban többször is, vagy csak véletlenül néz ki félreérthetően, ahogy a Trump T betűje behatol a Pence P-jének lyukába. Ha ez is csak egy trükk, hogy Trump ingyenreklámot kapjon, akkor bejött, már elindultak a dolgozók a mémgyárba, a tűzszerészek pedig készülnek az internet robbanására!

    Van, aki szerint a péniszviccek teljesen indokoltak, de akár az is lehet, hogy a P betűbe épp belekakilnak.

    Mások arra hívták fel a figyelmet, hogy ha megfordítjuk a logót, akkor az olyan, mintha egy pálcikaember nyúlna épp magához:

    És a legnagyobb csavar akkor jön, ha Hillary Clinton logóját is odarakjuk a TP mellé! Ez már olyan, mintha a P betű felé ketten két különböző szögből próbálnának behatolni.

    (Mashable)

  • Esik az eső mindenhol, de nagyon.

    animation.gif
  • Daniel Disselkoen holland művésznek volt egy ötlete arról, hogyan dobja fel az amszterdami tömegközelekedést. Megkereste az ottani BKV vezetőit, akiknek annyira tetszett a művész terve, hogy egyből feltették a művész alkotásait a város összes villamosára. Ez a fapados, pár forintból összehozható kék krokodilos játék lett az eredmény:

    (BoredPanda)