új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Donald Trump hétfőn délután a Twitteren közölte, hogy feloldja a hétvégi rajtaütésben részt vett kutya fotójának titkosítását.  A posztja szerint "Nagyszerű munkát végzett Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetője elfogásában és megölésében" -

    Ugyanakkor azt is közölte, hogy a kutya neve változatlanul titkos információnak számít.

    kuty.PNG

    Az amerikai elnök már a vasárnapi beszédében kitért az amerikai hadsereg kiképzett kutyájára, akkor annyit mondott, hogy az állat megsebesült. A The New York Times  próbált többet megtudni a kutyáról, de sem a Fehér Ház, sem pedig a Pentagon nem kívánt válaszolni az állatot érintő részletekre. A Times hétfőn reggel azt valószínűsítette, hogy belga malinois lehet. Ez a fajta a négy belga juhászkutya egyike, és a legrégebbi képviselője a fajtának. 

    Az amerikai televíziós csatornák azonnal bemutatták a kutyáról készült képet, és a sajtóban is azonnal megjelent vélemények szerint az állat vagy belga malinois, vagy német juhászkutya.

    Ezzel egy időben Mark Esper amerikai védelmi miniszter hétfőn arról beszélt, az Egyesült Államok megerősíti szíriai jelenlétét az olajmezők védelme érdekében.

    (MTI)

  • Gróf Balázs jelentette be hétfő este a fantisztikus hírt Facebook-oldalán, hogy közel 10 év kihagyás útán újra feléled a Kretén magazin. A borító szerint lesz benne Star Wars adaptáció, illetve videóklipjeiről és képregényeiről ismert pécsi művész is szerepel benne egy képregénnyel. 

  • Viharos gyorsasággal kezdett el terjedni egy Ausztráliában élő anya ötlete, amivel cselesen eldugta a nyalánkságokat a gyerekei elől.

    Az ötlet alapja egy üres fagyasztott zöldséges zacskó, amibe a csábító finomságokat dugta, és mindösszesen egy csipesszel zárta le. A poszt alá pedig csak annyit írt:

    Lássuk megtalálják-e a gyerekek a rejtekhelyet

    A kommentelők szerint az ötlet nem új, egyikük egyenesen azt írta, hogy

    Anyám évek óta csinálja ezt, és egy teljes üveg alkoholt rejtett el zöldséges zacskóban

    Ezek után az olvasók fantáziájára bízzuk, ki mit rejtene el így a hűtőjében.

    74505947 1332788303552299 4762605272218730496 n
    Fotó: Maynard Rose / Facebook

    via DailyMail

  • Mexikóban másként állnak a halottak napjához, mint például Európában, egy vidám karnevál keretében nevetik ki a halált. Már most hétvégén is sor került pár felvonulásra a Día de Muertos kapcsán, kattintgassák végig a galériát!

  • Sokan támadtak be egy kínai kávézót, mondjuk minden okkal: a csengtui kávézóban ugyanis kutyákat kezdtek el fekete-fehérre festeni, hogy pandáknak nézzenek ki - és hogy így az üzlet kiemelkedjen versenytársai közül.

    A kávézó egyébként a város délnyugati részén található, közel az óriáspanda szülőhelyéhez, ezért is lehetett ilyen - turisztikailag biztosan - kézenfekvő ötlet a kölyökpanda-másolatok készítése. A hely egyébként nem csak saját csau csau kutyáit festi, hanem még átfestő szolgáltatást is ígér azoknak a gazdiknak, akik saját kutyáikat szeretnék befesteni. A kutyafestés 1500 jüanba, azaz kb. 60 ezer forintba kerül.

    Ez az üzleti modell egy darabig működött is, legalábbis addig, amíg nem kerültek ki a nemzetközi és kínai közösségi oldalakra is a fentihez hasonló videók a kutyapandákról. Ezek láttán a civilektől kezdve aztán tényleg mindenki kiborult, a People's Daily arról is beszámolt, hogy nem ez az első alkalom, Kínában már egyszer próbáltak kutyákat mini tigrisekké átfesteni. A PETA, meg úgy alapból a normális emberek pedig nem győzik az esettel kapcsolatban hangsúlyozni:

    Bármilyen cuki is, hülyeség és súlyos veszélyeztetés a kutyákat befesteni. Nem arra vannak.

    (CNN)

  • Csányoszrón tartott ünnepi istentiszteletre látogattak fideszes politikusok, de persze nem az úr többi báránya közé ültek, hanem VIP-padba, szúrta ki a Szabadpécs

    A temploman Hoppál Péter, volt kulturális államtitkár és jelenlegi országgyűlési képviselő, valamint Őri László volt fideszes alpolgármester is megjelent, amiről mindketten posztoltak is képeket Facebookon.

    Ha megfigyeljük alaposan a képet, az összképi esztétika nem egy, nem kettő, hanem legalább három dologból áll:

    • A papírra nyomtatott VIP felirat a padsor szélén
    • A Vagyok, aki vagyok felirat a padsor elején
    • Illetve az EU-s Széchenyi Terv-tábla, miszerint a településkép javítását közel 48 millióval támogatták.

    A képviselők egyébként ezt követően távoztak a templomból, mintha mise történt volna.

  • A meccs végére maradt a leglátványosabb pillanat a Tampa Bay Buccaneers és a Tennessee Titans NFL-csapatok vasárnapi meccsén, ahol a Titans egyik cheerleadere több visszahordójátékost megszégyenítve kapott el egy jó 50-55 méteres (55-60 yardos) puntot, mindezt úgy, hogy végig a kezeiben volt mindkét pom-pom.

    Bravó!

    vlcsnap-2019-10-28-10h36m39s005
  • A Budapest Bike Maffia 3 éve indította el a +1 Szendvics projektét. A diákok plusz egy szendvics elkészítésével segítik a hajléktalanszállók hétköznapjait, uzsonnát vagy vacsorát biztosítva az ott lakóknak. Idén már 37 budapesti iskola részvételével indult el a program. Az első három héten a gyerekek 5635 db szendvicset és 60 kg gyümölcsöt gyűjtöttek össze. Nagyon menő!

    bbm
    Fotó: BBM / Facebook

    Ezek az iskolák vettek részt:

    AKG

    AKG Kiscelli

    Batthyány Lajos Általános Iskola

    Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium

    Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium Kincskereső Tagiskolája

    BKSzC Gundel Károly Szakképző Iskolája

    Budapest II.Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium

    Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

    Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma

    Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete

    Corvin Mátyás Gimnázium és Szakközépiskola

    Csillagberek Waldorf Általános Iskola és AMI

    Csillagház Általános Iskola

    Derkovits Gyula Általános Iskola

    ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium

    ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola

    ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola

    Gustave Eiffel Francia Óvoda, Általános Iskola és GimnáziumJedlik Ányos Gimnázium

    Kempelen Farkas

    Kőbányai Szent László Gimnázium

    Leövey Klára Gimnázium

    Óbudai Waldorf Gimnázium

    Poli: Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium és Szakközépiskola

    Sashalmi Waldorf Iskola

    Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium

    TOLDY FERENC GIMNÁZIUM

    Újbudai József Attila Gimnázium

    Városmajori Gimnázium

    Veres Pálné Gimnázium

    Zuglói Herman Ottó Tudásközpont Általános Iskola

    XIV. Kerületi Liszt Ferenc Általános Iskola

  • Na jó, mondjuk azt pont nem, de medvét, pandát, macskát, nyulat és pingvint viszont igen. Japánban amúgy is szinte mindent kitalálnak, majonézes fagyit vagy pizzarulettet, sőt még azzal is kísérleteznek, hogy megcsípi-e a zebrára festett tehént a szúnyog. De szerencsére szoktak csak szimplán aranyos dolgokat is csinálni, hiszen mi lehetne szebb gondolat annál, minthogy

    A sporteszközünk egyben a legjobb plüssbarátunk is legyen?

    Kitalálták ugyanis, hogy a fitnesz labdára nem is lenne hülyeség egy puha borítású, állatos formát felhúzni, hogy aztán ne csak nyújtani meg ülni lehessen rajta, hanem legyen mondjuk egy gigászi macskánk is otthon:

    item 598396 l

    vagy mondjuk egy maci is ülhetne így a fotelünkben:

    item 596425 l

    A huzatokat egyébként online itt lehet megrendelni, az áruk 3278 jen, azaz kábé 8500 forint. Ha még ennél is olcsóbban akarnánk megvenni, akkor már az Amazonon is fent vannak, itt 2500 jenért (kb. 6500 forint).

    (via SoraNews)

  • A Lyft nevű amerikai autómegosztó cég a munkanélküli aktív álláskeresőknek ingyenes vagy nagyon kedvező árú szolgáltatást ajánlott fel az Egyesült Államokban és Kanadában.

    Az ajánlatuk az állásinterjú után még három hétig áll a munkába járóknak. A cég egy 2018-as oxfordi tanulmányt idéz, miszerint a „gyerekek lehetőségeit növeli a gazdaságos mobilitás, aminek a közelében nőnek fel”. A saját tanulmányaik szerint az útjaik 44 százaléka az alacsony keresetű régiókból indul, vagy ér véget. 

    Szeptemberben a munkanélküliségi ráta 3,5%-ra esett Amerikában, ami 1969 decembere óta a legalacsonyabb, mert a munkáltatók 136 000 új munkahelyet teremtettek. Viszont a foglalkoztatottság üteme jelentősen lassult 2018 óta, amikor havonta átlagosan 223 000 új munkahely jött létre.

    Magyarországon is szükség lenne ilyen kezdeményezésre?

    via CNN

  • Most van Nepálban a fények ötnapos ünnepe, amelynek első három napján a hinduk állatokat imádnak:

    • a varjút az emberek hírnökeként,
    • a tehenet Laksmínak, a gazdagság és szerencse istennőjének inkarnációjaként,
    • a kutyát, a ház őrzőjét pedig azért, hogy viszonozzák a szeretetét, amelyet az ember legjobb barátjaként ad.

    Érdemes végigkattintgatni az MTI által közölt képeket a fenti kis galériában, hiszen a kutyák arcát elnézve tényleg úgy tűnik, hogy értékelik a viszonzott szeretetet. 

  • A józsefvárosi Rökk Szilárd utca is megújul, ami jó alkalom némi térkő lerakására is. De mit tehet a lelkiismeretes térkövező, ha egy múlt századi utcai szemetes csontvázával találja szembe magát, ráadásul a járda közepén?

    Jó szakemberhez illően előkapja a kalapácsot, vésőt, és gondosan körbetérkövezi!

    A tartóból amúgy a kuka hosszú évek óta hiányzik. Fiatalabbak kedvéért, akik már csak az alumíniumrúdra felfogatott sárga, illetve zöld szemeteseket ismerik, itt egy fotó 1968-ból, ahol a jobb szélen egy hasonló szerkezet látható:

    76566
    Fotó: Bodó Emma / FORTEPAN
  • Fuck the Guardian

    vagyis "bassza meg a Guardian!" feliratú pólóban lépett fel Los Angelesben a Smiths egykori frontembere, Morrissey, aki mostanában azzal kerül be rendszeresen a hírekbe, hogy lelkes támogatója lett a brit szélsőjobbnak és a bevándorlásellenességnek.

    Morrissey nem igazán kedveli a brit napilapot, korábban például azt mondta, hogy "minden olyannak a hangja, ami rossz a modern Nagy-Britanniában", de a saját honlapján korábban azt is írta, hogy az újságban gyűlöletkampányt folytatnak ellene. Morrissey amúgy szereti zenekarának tagjait ugyanolyan ruhába öltöztetni, 2017-ben például mindenkire Fuck Trump feliratú pólót adott.

    Hasonlóra pár éve Magyarországon is volt példa, amikor a 2013-ban a Volt Fesztiválon a Tankcsapda dobosa lépett fel egy "Az Index régen jobb volt" feliratú pólóban, mert nem tetszett nekik egy korábbi koncertbeszámolónk. Mondjuk lehet, hogy Sixx legutolsó lemezkritikája után ismét berendelnek egy új kollekciót.

  • A CNN készített egy vicces útmutatót, amiből gyorsan kiderülhet, hogy a tervezett halloweeni jelmezünk piszok jó ötlet, vagy inkább iszonyúan sértő.

    Természetesen az útmutató ennél egy fokkal intelligensebb, több árnyalatot is megkülönböztet a két véglet között. Egészen minimális angol nyelvtudás szükségeltetik csupán ahhoz, hogy megtudja, fel kéne-e vennie a tervezett jelmezt.

    A néhány kérdésből, de számtalan variációs lehetőségből álló teszt ezen a linken érhető el. 

    Az ön jelmeze milyen a teszt a szerint?

  • Ezidáig egy francia nő konyhájában lógott az a kép, ami most a becsértékéne ötszöröséért kelt el egy árverésen. 

    A műremeket Cimabue, eredeti nevén Cenni di Pepo itáliai festő és mozaikművész készítette. A képet még szeptemberben fedezték fel az idős nő konyhájában, vasárnap pedig 24 millió euróért, azaz majdnem 8 milliárd forintért adták el egy párizsi aukción. 

    Az Acteon aukciósház nem árulta el, hogy kihez került a régóta elveszettnek hitt festmény, annyit azonban elmondtak, hogy egy külföldi múzeum is részt vett az árverésen. 

    ( Deutsche Welle )