új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Meglepő dolog történt egy észak-kaliforniai borvidéken. Pár napja a helyi hatóságoknak kellett kimenteniük egy férfit, aki két napot töltött egy óriási ventilátorba szorulva, és csodával határos módon túlélte 48 óráig étlen-szomjan a kaliforniai melegben.

    giphy (31).gif
    Fotó: giphy.com

    A tűzoltókat azután riasztották, hogy fülest kaptak egy gyanús járműről, ami két napja a helyszínen állt, és amit az áldozat hagyott a helyszínen. Ezután megtalálták a férfi sapkáját is, így végül rátaláltak a szorult helyzetben lévő, 38 éves férfira. A közlemény szerint azért került a gép belsejébe,

    mert szereti lefényképezni a mezőgazdasági gépek motorját.

    A történet már így is egészen furcsa, de még furcsábbá vált, amikor fényképező helyett rengeteg metamfetamint találtak az áldozat zsebében.

    Így pedig a ventilátor belsejébe való bemászás motivációja továbbra is rejtély maradt.

    A férfi orvosi kezelésre szorul, de várhatóan teljesen felépül, viszont gyanúsítottá vált a kábítószer-birtoklás miatt.

    (via: HuffPost)

  • leeges.png
    Fotó: tiktok / devanwrightmusic

    Itt a nyár, a napsütés. Így hát elindult a hülyén leégők szezonja is. Első versenyzőnk az a fiatalember, aki elaludt a kertben maszkkal az arcán. A végeredmény egy, ha nem is örök érvényű, de egy ideig biztosan kitartó jellegzetes mintázat lett az arcon. 

    És ha ez még nem lenne elég szörnyű, a pórult járt férfinak úgy kellett bemennie a munkahelyére, hogy a videó, amit előzőleg posztolt, elterjedt a neten, így mindenki tudta, hogy milyen szerencsétlen dolog esett meg vele. A megoldás pedig kéznél volt, innentől kezdve soha többet nem veszi le a maszkot.

  • chrome-capture (56)

    Kijött az új Gossip Girl (A pletykafészek) előzetese. Akinek esetleg nincs meg a sorozat, ez volt a Narancsvidék New York-i verziója. A lényeg, hogy egy fiatalokról fiataloknak szóló sorozat volt, aminek a központi eleme egy rejtélyes bulvár, sőt, pletyka lap volt, ami egy bizonyos társaság mocskos kis titkait szivárogtatta ki állandóan. ÉS sose lehetett tudni, hogy ki is az a bizonyos Gossip Girl, azaz a pletykafészek, aki mindig így zárta online megjelenő sorait: XOXO Gossip Girl. (Az utolsó évad végére persze ez a titok is kiderült.)

    Most ennek lesz egy modernizált verziója. Új szereplőkkel, de első ránézésre a felütés, a hangulat szinte egy és ugyanaz. Annyiban talán erősebb lehet ez a széria, hogy napjainkban mainstreamebb csatornák is komolyan veszik a kifejezetten tiniknek szánt műsorokat. Lásd: Eufória. De nem csak ezért lehet ütős a sorozat. Amíg az eredeti sorozat idején ritkaság volt, az mára már teljesen hétköznapi dolog volt: az online közeg, és az ennek köszönhető végtelen hatalom, ami leginkább bántalmazó, kirekesztő kommentekben, kikövetésekben, nyilvános megalázó posztok írásában manifesztálódik. Ezt a témát is feldolgozta már mondjuk a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) című magyar film is, de ez most sorozat lesz, egy ismert név alatt fog futni, stb.

    Ön mit gondol?

  • GettyImages-1304739209
    Fotó: Dimitrios Kambouris / Getty Images Hungary

    Michael Douglasnek kínos élményben volt része lánya ballagásán. A 76 éves színész nemrég a Kelly Clarkson Show-ban árulta el, hogy azt hitték ő a lánya, Carys nagyapja.

    Kicsit durva, amikor kimész az ajtón, és a többi szülő azt mondja: »Ó, gratulálok... biztos nagyon büszke vagy az unokádra.« Azt mondtam: Hát, nem is tudom. Igen, oké. Nem veszem magamra, szerintem csak kedvesek akarnak lenni.

     Most, hogy a lánya lediplomázott, Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones magukra maradnak a szülői házban. 

    Van az a pillanat, amikor már nincsenek itthon és egymásra nézünk, és az ember a lelke mélyén arra gondol, hogy »Miről fogunk beszélgetni?« ... Egy házasságban az időd nagy része a gyerekekről való beszélgetés körül forog - mit csinálnak, hogy vannak, ez meg az, ilyen könnyed csevegések.

    Ennek ellenére Douglas nem aggódik, és lesz mivel kitöltenie a felszabadult idejét.

    Összecsomagoltuk a bőröndjeinket, most, hogy a koronavírus lezajlott. A következő néhány évben sokat fogunk utazni. Jövőre sokat fogok Európában dolgozni. Rendben leszünk.

     (via: etonline.com)

  • 199144364 199381995271148 7108615220305975016 n

    A színész-humorista épp Magyarországon forgatja a Borderlands című filmet, amiben Jamie Lee Curtis is szerepel. A színésznő Mátészalkára is elment, valamint elmondta, hogy minden magyarban magát látja. Hart nem tett és mondott ilyeneket, viszont elment a családjával sétálgatni a budai oldalon, a Duna mentén, a fotók alapján a Battháyny tértől a Várkert bazárig.

  • Az oposszumokról már a Jégkorszak második része óta tudjuk, hogy nagyon bolondos állatok, de ha kell, sunyik is tudnak lenni.

    GettyImages-115734919
    Fotó: Marco Prosch / Getty Images Hungary

    Erről most újabb bizonyíték látott napvilágot, ugyanis egy oposszum támadásáról készült videó tartja napok óta rettegésben a TikTok népét. A felvételt már több, mint 51 millióan látták, az áldozat pedig egy ausztrál nő, aki csak barátkozni szeretett volna a kisállattal, de rosszul sült el a találkozás. A rózsaszín virágos ruha annyira megtetszhetett neki, hogy amint megkaparintotta, többé nem akarta elengedni.

    (via: Buzzfeed)

  • A G7 csúcstalálkozót az angliai Cornwallban rendezik meg, ahol a világ vezetői többek között az éghajlatváltozásról beszélnek majd. A brit miniszterelnök a Twitteren kijelentette, hogy a koronavírus legyőzése után fontosnak tartja, hogy visszaépítsünk mindent, csak jobban, igazságosabban és zöldebben. 

    Aztán felszállt egy repülőre, 

    hogy a találkozóra utazzon Londonból Cornwallba.

    És, hogy mi ezzel a baj? Ahogy az egyik munkáspárti politikus, Luke Pollard is megjegyezte az üggyel kapcsolatban: 

    Cornwallból nincs vonat Washingtonba vagy Tokióba, de Londonba igen. A miniszterelnöknek vonattal kellett volna utaznia, nem repülővel.

    A repülőút 35 percig tartott, és ötször annyi üvegházhatású gázt termelt, mintha ugyanezt az utat vonattal tette volna meg. 

     (via: indy100)

  • Sokat kellett várni, de megérte. Egyelőre nem is lőnénk le a poént, hogy ki a rejtélyes, ám igen szakértő, hozzáértő, tapasztalt megszólaló a témában, ami, mondjuk ki: Vilmos és Harry herceg eltávolodása.

    Tehát, ki lehet az a személy, aki ezt a történetet a leginkább magáénak tudja érezni? Ki az, aki átélt hasonlót, akinek van egy testvére, de kibékíthetetlen ellentét húzódik köztük?

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    Egy kis segítség. Ez a fal, ami köztük van, nos, nem éppen egy Wonderwall.

    Igen, a megfejtést a Gallagher tesók között kell keresni. Noel Gallagher mondta azt, és most minden trágár kifejezéssel együtt idézzük, hisz tőle csak így lehet, így hiteles, hogy

    Vilmos herceg. Átérzem ezt a kibaszott fájdalmat. Neki is van egy kibaszott hülye öccse, aki minden szarságot összehord, és csak jártatja a pofáját tök fölöslegesen. Szerintem én mindig is olyan voltam, mint Vilmos. 

    – mondta, majd még simán „segglyuknak” és „snowflake”-nek nevezte Harry herceget, ami az angol szlengben annyit tesz, hogy egy sértődékeny kis nebáncsvirág.

    (Indy100)

  • Miután pár napja Courteney Cox és Elton John oldalán énekelt és üzent Lisa Kudrownak, a 30 éves énekes tegnap bejelentette, hogy négy év után ismét szóló kislemezzel jelentkezik.

    199097447 870261280225637 6391988056284892529 n
    Fotó: @teddysphotos / instagram

    A hírt Instagram-oldalán osztotta meg, az alábbi szöveggel és képpel:

    A pillanat, amikor rájössz, hogy 4 év után az első szóló kislemezed néhány héten belül megjelenik.

    Ed Sheeran korábban másfél évre visszavonult a zenéléstől, mert két év folyamatos turnézás után a családjára szeretett volna koncentrálni. Tavaly nyáron újra visszatért, és azóta is új dalain dolgozott. A lemez megjelenéséről egyelőre nincs pontos információ, de addig is itt elolvashatja, milyen volt pár éve élőben a Szigeten.

  • shutterstock 97757093
    Fotó: Shutterstock

    A bálnák hatalmas termetük ellenére nagyon barátságos állatok. Ennek egyik ékes példáját tette közé egy cetekkel foglalkozó Instagram-oldal, ugyanis vannak példányok, amik megőrülnek egy kis vakargatásért. 

    Ez egy emlékeztetés, arról, hogy a szürke bálnák gyakran viselkednek úgy, mint a kutyák, figyelemre és vakargatásra vágynak Baja California lagúnáiban. Érdekes megfigyelni, hogy ez a bálna magától, szándékosan úszik oda a hajóhoz, aztán oldalra fordul és még a szemét is becsukja, úgy tűnik tetszik neki az érintés. 

    - írják a poszthoz a bálnaszakértők. A vakargatásra vágyó óriást itt lehet megtekinteni:

  • Névtelen65.png
    Fotó: @chez.jorge / instagram

    Egy próbát feltétlenül megérhet azoknak, akik szoktak otthon saját készítésű fagyikkal bíbelődni. Ez még egyszerűbb is, mint tejszínt banánt, epret  némi jégre összedarálni, majd fagyasztóba vágni. Csak egy krumpli kell hozzá. A lényeg, hogy vegyünk egy édesburgonyát. Ha van sárga húsú, japán édesburgonya, az a legjobb, netalán a sima, itthon már a legtöbb szupermarketben elérhető, narancssárga belsejű édesburgonya is megteszi. Ahogy van tegyük a sütőbe 1 órára, és süssük 230 fokon addig, amíg a héja nem kezd el teljesen leválni. Ha ez megvan, akkor hagyjuk kihűlni, majd tegyük a mélyhűtőbe. 5 óra fagyasztás elég is.

    A végeredmény: a sütés során kicsapódó cukortól édes, belül puha, krémes állagú zöldségnyalóka, aminek a vékony héja még ropog is kicsit.

    Érdekes, de Tajvanon ez egyáltalán nem szokatlan desszert. 

    Mit gondol, megér egy próbát?

  • Váratlan vendég zavart meg egy alacsonyabb osztályú lengyel labdarúgó bajnoki mérkőzést. Egy ejtőernyős ugyanis a pálya közepén landolt, miközben zajlott a játék – számolt be a „rendbontásról” a csakfoci.hu.

    Capture.PNG
    Fotó: csakfoci.hu / Facebook

    Az eset Olimpia Elblag –Pisa Primavera Barczewo találkozó 66.percében történt, mialatt az egyik csapat éppen támadást vezetett. A játékvezető kis időre megállította a mérkőzést, majd végül – némi humorral élve – felmutatta a sárga lapot a „szabálytalan” résztvevőnek. Sérülést senki sem szenvedett a landolástól, az összecsapást a hazai csapat nyerte 6-3-ra. 

  • Egy mini dokumentumfilm készült a városról, New Yorkról, ami többnyire arról ismert, hogy soha sem alszik. De most nem ezt az oldalát mutatták be, hanem a zöldebbiket. És nem is a Central Parkon volt a fókusz, hanem azon az 500 közösségi kertnek, ami megtalálható a városban. 

    A videóból kiderül, hogy még ennyi zöld terület se lenne, ha a 70-es években egy akkor 64 éves nő, Hattie Carthan nem kezd el önhatalmúlag fát ültetni a környékén. Megelégelte, hogy egy szürke betondzsungelben él, ezért saját kezébe vette az ügyet. 4 darab facsemetével kezdte, ma már 1500 fa nő azon a környéken.

    A zöldülés másik nagy élharcosa a Lower East Side-on kertészkedő Liz Christy, aki nagyban hozzájárult a "seed bombs", azaz a mag bombák elterjedéséhez.

    Persze nem csak ők ketten kellettek ahhoz, hogy mára 500 közösségi kert legyen New York városában, de kétségtelen, hogy jelentős szerepük volt benne.