új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Külön cikkben írtunk róla, hogy Horvátországot még az ág is húzza. Nyáron erdőtüzek pusztítottak, most is a második a csapás: a víz. Zadarban és környékén nagyon sok eső esett, emiatt kórházak áztak be, házakat, pincéket, mélygarázsokat, bevásárlóközpontokat és temetőket árasztott el az ár. Olvasónk Ninből küldte ezt a képet az ottani üdülőközpont bejáratáról.  

  • Ennek az egésznek semmi értelme. Meg akartam találni a legértelmetlenebb dolgot ahova elmehetek, és most itt vagyok.

    - mondta Jim Carrey egy eléggé szokatlan interjúban a New York-i divathéten.

    Annyira szokatlan, hogy elsőre nem is tudom mit emeljek ki belőle, 

    • a riporter körüli körözést,
    • a boldog arccal előadott nihilista szöveget,
    • vagy ezt a bizarr közjátékot.

    Igazság szerint az egész interjú zseniális, úgyhogy inkább nézzék meg itt és döntsék el maguk.

  • Ugyan már befejeződött a helyszínelés a Fehérvári úton a Baranyai utcánál és a 17-es, a 41-es, a 47-es és a 61B villamos is ismét a teljes vonalon közlekedik, akkor még nem ez volt a helyzet, amikor az alábbi jelenség volt megfigyelhető a síneken.

    Ha esetleg eddig nem tudta volna, hogy miért nem tudott rendesen közlekedni, ne idegeskedjen tovább, ez volt az oka.

  • Amikor az ember egy pillanatra nem figyel oda, a gyerekek elkezdik élni az alternatív valóságot. És nem a Legyek Ura valóságáról van szó.

    Az alábbi összeállítást a Daily Mail rakta össze, és megtudható belőle, a gyerekeknél nincs őszintébb és természetesebb létforma a Földön.

  • Nem sikerült elhallgatni, pedig nagyon igyekeztünk, de amit el kell ismerni, azt el kell ismerni: laptársunk, az Origo a múlt héten sajtótörténelmet írt.

    Az úgy volt, hogy a Fidesz szerint Vona Gábor, a Jobbik elnöke megfenyegette és megsértette az összes nyugdíjast. Voltak a témában remekbe szabott sajtótájékoztatók, majd telefonos kampányt is indított a kormányzati AGYKÖZPONT. De úgy látszik, ez sem volt elég, így elkészült az utóbbi húsz év legszürreálisabb sajtóanyaga. Az Origón megjelent írás arról szól, hogy Vona és a Jobbik miatt Magyarországon elszabadult a pokol. A "cikk" névtelen kisnyugdíjasokat idéz, és ha hinni lehet nekik, ma semmi sem veszélyesebb létforma a nyugdíjasénál. Jobbikosnak tűnő szabadcsapatok rángatnak ki a liftből időseket, szidják őket lépten-nyomon. Higgyék el, félelmetes az egész, ha rám hallgatnak, inkább soha ne öregedjenek meg. Van azonban az egész történetben egy különös rész, amikor egy, a liftből kidobott bácsi szerint azt mondták neki 

    vidd fel gyalog a bevásárlószatyrodat, te vén szennyvízláda

    Napok óta zajlik a találgatás, hogy mi az a szennyvízláda. Szennyes láda? Szennyvíz Lada? Mire gondolt a költő? Írják meg, ha tudják a választ.

    Ami a témát illeti, van benne valami, amit sajnos évek óta látok. Azt, hogy ma Magyarországon tényleg nem könnyű idős embernek lenni. Mindenhonnan árad a megvetés az idős emberek felé: szóvá tesszük, ha éppen akkor mennek a Postára, amikor mi is, vagy ha hosszú a sor, vagy ha a buszmegállóban előre állnak, ha ülőhelyet keresve nyomulnak, ha lassúak, ha miattuk kell kerülni. Tényleg olybá tűnik, hogy minden utcai bosszúságért őket lehet okolni. Pedig egy kis empátiával, jóindulattal tehetnénk azért, hogy nekik jobb legyen. Higgyék el, borzasztó lehet amikor folyamatosan szédülnek, ezért muszáj leülniük a buszon, de nincs hova, ha akkor is menni kell, ha fáj a lábuk, márpedig mindig fáj, ha ocsmány tekintettekkel találkoznak, mert Postára kell menniük, hiszen nekik is van életük. Az az élet, ami mindannyiunkra vár egyszer.

  • Nem is rossz ötlet. Most kaptuk meg postán az Együtt 2018-as választási programját. A színes füzet, illetve mit füzet, MAGAZIN, méretében és tördelésében kísértetiesen hasonlít az IKEA-katalógusokra. 

    Az Együtt politikusai a címlapon egy Lack asztalka körül gyűlnek össze, belül Rády Magdolna az Együtt aktivistája egy Vimle kanapén piheni ki fáradalmait, a Működő Állam - Egészségügy című fejezetnél pedig egy ismeretlen úr egy Poang hintaszékben ülve olvas elmélyülten.

    Most legyen elég ennyi a külcsínről, a magazin tartalmát majd később elemezzük. Az mindenesetre nagy dolog, hogy egy pártnak van programja. Tudunk például olyan pártról, ami 2014-ben enélkül indult neki a választásoknak, mert úgy gondolta, elég az az egy szó a választók megnyugtatására, hogy „folytatjuk”.

    Frissítés: Az ötlet jó, de nem eredeti. 2016-ban a spanyol Podemos csinált hasonló választási programfüzetet. 

  • Bizony, ma már nem elég kiállni a világbékéért, meg estélyiben rebegő pillával felszólalni a világon éhező gyermekek megsegítéséért, ha az ember szépségkirálynő akar lenni.

    Persze régen sem volt azért annyira könnyű, itt van egy klasszikus egy ifjúsági szépségversenyről, ahol Miss Teen Dél-Karolinának kellett arról elmélkednie, hogy lehet, hogy az amerikaiak ötöde nem találja meg az Egyesült Államokat a világtérképen.

     Most viszont már aktuálpolitikai kérdésekben kell állást foglalniuk a jelölteknek, még a Donald Trump által befuttatott szépségversenyen is, különben sose lesz belőlük Miss Universe.

    Miss Missourinak például a Fox News szerint egész egyszerűen arra kellett válaszolnia, hogy orosz kapcsolatai miatt bűnös-e Donald Trump. Jennifer Davis nem esett kétségbe a válaszadáskor: nincs elég információja ahhoz, hogy ezt megítélje, de nyilván meg ki kell vizsgálni a helyzetet.

    A többiektől azt kérdezték,

    • helyesen tette-e Trump, hogy kilépett a párizsi klímaegyezményből – a versenyző szerint nem –,
    • mi legyen a polgárháború konföderációs hőseinek köztéri szobraival – kerüljenek múzeumba –,
    • Miss Texasnak pedig a charlottesville-i tüntetésen elkövetett gyilkosság utáni elnöki nyilatkozatról kellett véleményt mondania.

    Morgana Wood nem egyrésztezett, másrésztezett, szerinte Trump nyilatkozata – amelyben az elnök arról szólt, hogy mindkét oldalon volt agresszió – téves volt, rögtön ki kellett volna mondania, hogy a tüntetőkbe belehajtva gyilkoló szélsőjobbos férfi akciója terrorista támadás volt.

    A versenyt egyébként Miss Észak-Dakota nyerte, Cara Mund sem dicsérte agyont Trumpot, amikor hibának nevezte a párizsi klímaegyezményből való kilépését.

    Kell politizálni egy szépségversenyen?

  • Nindzsatorna? Mario-edzés? Bárminek keresztelhetjük, Andri Ragettlit ez fogja a legkevésbé zavarni.

    torna.png

    Ő egy svájci freestyle-síző, és a legkeményebb edzést találta ki magának. Tessék megnézni, ha nekem nem hisz. 

    De ha kivesszük a hengereket és az egyensúlyozást, szerintem amatőröknek már az is bőven elég lenne reggeli tornának. Ugrálni jó, sportosan tart, csak az alattunk lakónak lehet hozzá néhány keresetlen szava. 

  • Egy új kutatás szerint a labradorok és közeli rokonaik azért imádnak annyira enni, mert ez a génjeikbe van kódolva. A Cambridge-i Egyetem a fajta genomját feltérképezve talált egy kombinációt, amiről úgy gondolják, hogy felelős lehet a kajára való ráfixálódésért. 

    "Csak nem kinyitottak egy zacskó kekszet a szomszéd szobában?" Forrás: Fat ass woofers, Facebook
    "Csak nem kinyitottak egy zacskó kekszet a szomszéd szobában?" Forrás: Fat ass woofers, Facebook

    A Cell Metabolism című folyóiratban publikált tanulmány szerint a kutatók 310 kutya géntérképét nézték meg, és ezt összevetették az állatok súlyával, valamint a gazdáikkal kitöltetett kérdőívvel az evési szokásaikról. Az eredmények szerint a labradorok mintegy negyedénél találták meg a szóban forgó géneket legalább egy másolatban, és minden újabb másolat átlagosan 1,9 kiló plusszal járt együtt. 

    Ha a tudósoknak igaza van, akkor a labradorgazdák megnyugodhatnak: a kutyájuk állandó kunyerálása nem feltétlen a rossz nevelés eredménye, hanem olyan örökletes vonás, ami ellen nem sokat tehetünk. 

    Ebből akár azt is következhetne, hogy a fajta tenyésztésének következő iránya a kajásságért felelős génvariáció kiiktatása lesz, de a kutatók figyelmeztetnek: ha megszabadulunk a POMC néven azonosított kombinációtól, az veszélyeztetheti a labradorok más jellegzetes tulajdonságait is. Szóval a genetikailag falánk labradorok (és közeli rokonaik, flat coated retrieverek, golden retrieverek) súlyának kordában tartására az egyetlen használható eszköz a szigor marad, bármilyen nehéz is ellenállni a koldulásuknak.

    (The Telegraph

  • Pénteken már a játékosoké a főszerep, hétfőn így mutatott a Kopaszi-gátra felhúzott ideiglenes teniszaréna.

    Magyarország az oroszokkal találkozik a Davis-kupában, a cél pedig a világcsoportba kerülés.

    A mieinknél Fucsovics Márton, Balázs Attila, Piros Zsombor és Borsos Gábor alkotja a csapatot.

  • bapparabuppi

    Totalcaros barátunk találta és rakta ki ezt a videót. Nem tudom, mikor készült, lehet, hogy ezer éves, de mindegy. Igen, ez itt így az összes olasz sztereotípia egyben: egy szicíliai, egy Alfa Romeo, valamint jellegzetes kézmozdulatok, hadonászás, kocsicsapkodás sűrű bastázás, madonnázás és vaffanculózás közepette. Aki kiadja a dühét, az tovább él. 1 percnél kezdődik a buli, garantált szórakozás!  

  • Kristen Bell, amerikai színésznő, aki a Veronica Mars című sorozat főszereplőjeként lett ismert, az Irma hurrikán miatt Floridában ragadt, viszont ha már így alakult igyekszik kihozni a helyzetből a maximumot. Orlandóban egy hotelben tölti az idejét, ahova menekítettek olyan embereket is, akiknek már nem biztonságos az otthonuk. Bell pedig mindent megtesz, hogy a hangulat a szomorú körülmények ellenére is derűs legyen a hotelben.

    Instagram- és Twitter-csatornáján lehet követni, hogy mikor mit csinál, az éneklés mellett volt Bingo-party is.

    Kristen Bell jelenleg a Good Place című sorozatban szerepel, amiről itt írtunk.

  • Az eset a szombati richmondi NASCAR-versenyen történt, ráadásul majdnem Matt Kenseth playoffba jutásába került.

    A 400 körös futam 256. körében pördült meg Danica Patrick, emiatt jött sárga zászlós szakasz, amit a többség a pit lane kinyitása után kerékcserére és tankolásra szeretett volna kihasználni. Csakhogy a boxba igyekezve nem várt akadállyal szembesültek: egy mentőautó parkolt a box bejáratánál.

    Mentőautó okozott zavart a NASCAR-versenyen

    Hogy elkerülje az ütközést a mentővel, a playoff-helyen (legjobb 16) álló, a futamot első helyről kezdő Matt Kenseth belerohant Clint Bowyer kocsijába hátulról. Az ütközésben tönkre is ment a hűtője, így ki kellett állnia, de szerencséjére a futam leintésekor is playoffot érő helyen maradt.

    A futam után a NASCAR egyszerű hibának minősítette az esetet, de legalább megígérték, hogy egy gyűlésen átbeszélik majd minden érintettel, hogy többé ne történhessen hasonló.

  • A Magyar Távirati Iroda hétfő délelőtti termésében egy kapitális gímbika 15,25 kilogramm súlyú trófeáján akadt meg a szemem. Az írás szerint a vadat egy francia vadász ejtette el szeptember 5-én a Zala-Jagd Vadásztársaság területén. A trófea értéke 10 millió forintra tehető.

    Bika, bika, te trófeának jársz ide, gondolja Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Lázár Attila, a Zala Megyei Kormányhivatal vadászati osztályvezetője. 

  • A Fidesz 2006. őszi megerősödése után lett megfigyelhető, és a mai napig tapasztalható az a jelenség, hogy a baloldal krokodilkönnyeket hullat Antall Józsefért és kormányáért. Hogy ők bezzeg igazi konzervatívok, talpig úriemberek voltak, szemben Orbán Viktorral és bandájával.

    Mindez onnan jutott eszembe, hogy éppen 27 évvel ezelőtt robbant ki a rendszerváltás utáni magyar parlamentarizmus talán első igazi botránya. Az MSZP-s Bossányi Katalin, aki különben a Népszabadság újságírója volt, interpellációjára adott válasz után szabadultak el az indulatok. Jeszenszky Géza külügyminiszter azt mondta, a koalíció pártjai hitelesebben képviselik a nyugati civilizáció, a parlamenti demokrácia, a szabadelvű politika és a magyarság nemzeti érdekeit, mint az ellenzék.

    Ma már egy ilyen nyilatkozat nem különösebben verné ki a biztosítékot, nem úgy akkoriban. Az SZDSZ, az MSZP és a Fidesz kivonult az ülésteremből, lemondásra szólították fel Jeszenszkyt, közös sajtótájékoztatót tartottak. (Talán itt kezdődött az MSZP és az SZDSZ egymásra találása, ami az 1994-es koalíciókötéssel szökkent szárba.) Antall hosszú, drámai nyilatkozatot adott az MTI-nek, amiben kijelentette:

    Nem fogom egyetlen miniszteremet sem feláldozni."

    Nem is kellett, Jeszenszky Géza a 94-es választásokig volt külügyminiszter, mára pedig az Orbán-kormány egyik legnagyobb jobboldali kritikusa lett, és olyan, nem éppen jobboldali személyiségekkel együtt támogatja az euró bevezetéséról szóló népszavazási kezdeményezést, mint Surányi György vagy Balázs Péter.

    Jeszenszky Géza egy tavaly őszi felvételen
    Jeszenszky Géza egy tavaly őszi felvételen
    Fotó: Huszti István
  • Számos olyan videót terjed az interneten, amin az egyik legkülönlegesebb  természeti jelenség látható, ami az Irma hurrikánt kíséri.

    bahama.png

    A vihar elvonultával az óceán visszahúzódik, és a tengerpartok hatalmas latyakos mezőkké változnak. A vihar és az apály együttese idézi elő ezt a jelenséget. Tudományosabb magyarázatot pedig itt talál.

     A tekintélyes trópusi vihar aztán semmit nem kímél, de ilyet még nem láttam. Az alábbi videón a Bahamákon eltűnő víz után maradt pocsolyába merészkedők mutatják be, mi maradt a tengerpartjukból.

  • A jelenleg is zajló miskolci nemzetközi filmfesztivál, a Cinefest vendége volt Francesca Eastwood, aki ha már az ország keleti felében járt, akkor megnézte magának az ország egyik legjobb borászatát, illetve éttermét.

    A mádi Gusteau étteremben, illetve a Szent Tamás pincészetbe látogatott el a színésznő, illetve legújabb filmjének, A bosszú angyalának rendezője, Natalia Leite, számolt be róla a pincészet Facebook oldalán.

    A színésznővel, illetve rendezővel készített közös interjúnkat itt lehet elolvasni. 

  • Meghökkentőt posztolt a Római-partért Egyesület a saját Facebook-oldalára. Ez az a társaság, amely rögtön a partra húzná árvízvédelmi falat a Rómain, a Duna-parton. És vannak civilek és mások, akik viszont szeretnék megtartani mostani állapotában a Római-part hangulatát, faunáját és flóráját. A parti árvízvédelem ugyanis jelentős átalakítással, környezetpusztítással és fakivágással járna, ami szerintük nem annyira jó.

    zsidó.png

    Ez egy hosszú és összetett kérdés. A vitába azonban egészen új színt vittek az ottani ingatlantulajdonosok, egyelőre keresem az összefüggést. Mert szerintük azok zsidók, akik nem szeretnének fakivágást meg a védvonalat közvetlenül a partra, ami érthetetlen, ennyi évvel a holokauszt után.

    Miért van az az érzésem, hogy a posztot hamarosan törölni fogják?

  • Elin Jones éppen bevásárolt egy lampeteri boltban a kisgyerekével, amikor az eladó rászólt, hogy ne beszéljen idegen nyelven a gyerekkel. Az anya meglepődött, merthogy ő velsziül beszélt a gyerekhez, Lampeter pedig Walesben van. De az eladó ezt láthatóan nem értette, legalábbis Elin Jones elmondása szerint.

    Aztán ezt a kis sztorit megírta az újság is. 

    A walesi nyelv amúgy az indoeurópai nyelvcsalád, azon belül a szigeti kelta nyelvek tagja. A walesi nem összekeverendő a walesi angol nyelvvel, amely a helyi angol lakosság nyelve.

  • Az éjjel játszotta a US Open-döntőt a 31 éves Kevin Anderson és a szintén 31 éves Rafa Nadal, utóbbi nyert, de ami ennél érdekesebb, hogy az internet tele volt az ő közös, gyerekkori fotójukkal, úgy tűnik, mintha ezer éve nyűnék egymást.

  • Meccsnézés+sör+baba kombóval ajándékozta meg az ausztrál kormányfő az internetet. A kép láttán sokan felháborodtak, mondván, micsoda dolog sörözés közben babázni.