új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az ILM, a Lucasfilm házi effektcége elég alapos munkát végzett a II. világháborús bombázóbevetésekről készült filmek alapján megálmodott jelenetsorral. A jó ég tudja, mennyi ideig tart egy ilyet összehozni, mindenesetre a végeredmény elég fasza lett.

  • Lehet ilyet, hogyne lehetne, csak annyi kel hozzá, hogy a motorházba belevarázsoljuk egy Tesla Model S motorját, oszt kész, meg is van a Teslonda nevű hibroid. Megy, mint állat.

  • Egészen magas diplomáciai szintig jutott egy viszonylag obskúrus, de legalább ennyire kedves vita Japánban, amit az váltott ki, hogy  nemrég a központi egyetemi felvételin rákérdeztek, hogy melyik országból származnak a muminok. 

    A vízilovakhoz hasonlító lényekről szóló műveit a finnországi svéd kisebbséghez tartozó Tove Janson svédül írta, de ezekből nem derül ki, hogy a muminok hol élnek. A vizsga megoldókulcsa így valójában tévesen jelölte meg Finnországot a meselények lakóhelyéül.

    Japánban annyira népszerű egyébként a mese, hogy még a finn nagykövetséget is megkérdezték az ügyben: ott elmondták, hogy a mese képzeletbeli helyen játszódik, de aztán volt még egy vicces fordulat a történetben, ugyanis a finn külügyminiszter épp az országban tartózkodott. Ő azt mondta, hogy a muminok valójában "ott vannak mindannyiunk szívében", ezzel pedig a vita le is zárult. (Kyodonews.net, Japantimes)

  • Senki sem tudja hogyan, miért, de januárban egyszer csak megjelent egy narancsszínű cica a törökországi Izmir egyik általános iskolájának kertjében. Miután összebarátkozott a diákokkal úgy döntött, megnézi a tanórákat is, és beköltözött az egyik osztályterembe.

    GettyImages-922870172

     A macska, akit Tombinak neveztek el a gyerekek, azóta nem akar távozni – a harmadikos gyerekek legnagyobb örömére.

    A gyerekek osztályfőnöke eleinte azt gondolta, hogy a macska miatt kevésbé tudnak majd figyelni az órákon a gyerekek, de kiderült, hogy ennek pont az ellenkezője igaz.

    Az osztályközösség erősebb lett a teremben tartott állat miatt, a diákok elkötelezettebbek és a macska gondozását is együtt, csapatban intézik. Ráadásul mindig időben érkeznek az iskolába, hogy a becsengetés előtt foglalkozhassanak kicsit Tombival.

    Tombi történetét a török közösségi médiában rengetegen megosztották, és mára már egy mozgalom is szerveződött az országban, akik azt akarják elérni, hogy minden általános iskolai osztálynak legyen saját macskája. (Dodo)

  • lyrics-added-to-the-walking-dead-theme-song.gif

    Meg éneklést? Nem. Tessék:

  • Nonna Irma egy 93 éves olasz nő, aki úgy döntött, hogy itt az ideje Kenyába utaznia. Nem azért, mert már csak ez az egy ország hiányzik a kaparós világtérképéről, hanem mert úgy gondolja: van benne annyi, hogy hasznára legyen másoknak. Az idős nő a lányával együtt utazik az afrikai országba, hogy ott egy árvaházban (amit korábban többször is támogatott adományokkal) segédkezzen. 

  • Nem egyszerű a kígyóbefogók munkája, különösen Ausztráliában, ahol gyakorlatilag minden, ami tud harapni, képes megölni egy embert. Max Jacksonnak azonban most jó napja volt, ugyanis kivételesen egy nem mérges fajtával (Boiga irregularis) akadt dolga, bár azért azt el kell ismerni, még így is nagyon lazán kezelte az arcára pottyanó kígyó okozta helyzetet:

  • A németjuhász Lilah és a terrier Cash Scott Pilling hegymászó bátorságának köszönheti életét - számolt be a Bors.

    A kutyák már két napja eltűntek az angliai Lake District Nemzeti Parkban, amikor Pilling először hallott róluk a Facebookon. Azonnal elkezdte keresni őket, és szerencséje volt, mert épp felszállt a köd, és észrevette a kutyákat a Helvellyn jeges hegycsúcsán. Azt nyilatkozta a Mirrornak, hogy a nagyobbik kutya a testével védte a kisebbiket az elemektől. Előbb a kicsit mentették meg, jégcsapok lógtak mindenütt a bundájáról. 

    A kisebbik kutya teljesen átfagyott, de egy kis dörzsölés segített bele újra életet lehelni - árulta el Pilling. A németjuhászt végül csak az ötödik próbálkozásra tudta kimenekíteni, és többek segítsége kellett hozzá.

    A Liverpoolban élő Colette Kilroym a kutyák gazdája hősként tiszteli Scottot. 

  • A győri nyomozók az emberek segítségét kérik az ismeretlen nő azonosításához:

    lopás 0
    Fotó: Police.hu

    A Győri Rendőrkapitányság lopás gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen női tettes ellen, aki január 19-én 10 óra 35 perckor, majd utána 14 óra 38 perckor is kozmetikai termékeket lopott el egy győri üzlethelyiségből.

    A  Győri Rendőrkapitányság kéri, hogy aki felismeri a képeken látható ismeretlen nőt vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (9024 Győr, Zrínyi út 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” számát, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

  • Szolnokról küldte a fotót olvasónk. Reméljük, Schmidt Mária hamarosan hitelesíti, hogy valóban mind az öt személy maga Dózsa László.

  • Svájcról mindig az a vicc jut eszembe, amikor egy külföldi férfi bemegy egy svájci bankba egy aktatáskával, majd az idegességtől remegve odasúgja az egyik dolgozónak, hogy 100 ezer dollárt szeretne betenni a bankba, mire a bankár csak annyit mond:

    Nem kell sugdolózni uram, nálunk nem szégyen a szegénység.

    Persze Svájcban is akadnak szegények, néha pedig épp az ország szociális rendszere tréfálja meg őket. Egy nőnek ugyanis, miután talált magának egy jól fizető állást, 224 866 frank szociális támogatást (61 millió forint) kell visszafizetnie.

    A 43 éves nő egyedülálló anya, aki a beteg gyermeke miatt nem tudott dolgozni, a volt férje pedig nem volt képes tartásdíjat fizetni, így az állam biztosította a megélhetését kilenc évig. Azonban talált magának egy 6700 frankot (1,8 millió forint) fizető állást, így kapott egy levelet, hogy hát jó lenne visszafizetni a támogatást.

    Svájcban kantononként eltérnek a szociális segélyek feltételei, vannak olyan régiók, ahol például csak egy tetemes örökség után kell visszafizetni a támogatást. Más kantonokban viszont már az is elég a pénz visszakéréséhez, ha valaki rendbe teszi az életét. Az említett nőnek így havonta 980 frankot kell visszafizetnie 20 éven keresztül.

    (Via)

  • A magyar duó egyik fele összeállt a manchesteri Synkróval (aki nem, nem azonos a legutóbbi Aphex Twin-nagylemezzel, akárhányszor is fogom összekeverni a kettőt, amikor az egyiket meglátom), és kihoztak egy közös mixet a héten. Van benne Nosaj Thing, Chromatics, Ulrich Schnauss, Com Truise, meg még egy csomó ember, akit nem ismerek, viszont eléggé úgy hangzik, mint ami a Tiloson szokott szólni:

  • Nem elég, hogy Ryan Coogler rendezett három elég jó filmet, de még arra is van ideje, hogy játsszon a Stardew Valley című, tök nyugis videojátékkal, amiről egyébként itt írtam. Jó, lehet, hogy a szimpatikus = ugyanazokat a dolgokat szereti, mint én, de legalább nem valami bullshit választ adott az ezredik vörös szőnyeges interjúján.

  • aBxwVWz 700b

    A dél-afrikai víztakarékossági kezdeményezést népszerűsítő izé, amitől lever a víz, de menten. Gondolom, vízcsepp az az izé a nyakán, vagyis annak szánták, csak nem jött össze. ÉS AZOK A SZEMEK BASZKI.

  • RYYovsj

    Michigan állam egyik alacsonyabb rendű útja, 2018-ban. Igen, a rendőr a kátyúban áll combközépig. Egy témába vágó videó itt.

  • 120 ezer eurós (kb. 37,57 millió forint) rekordáron kelt el egy hathetes borjú a németországi Verdenben.

    A WEH Perfection nevű nőstény tenyészborjút egy holland tenyésztő vásárolta meg, akinek már 55 ezer euró összértékben van ún. embriószerződése, írja az MTI. A borjú egy olyan bikától született, amelynek tenyésztési értékei a legmagasabbak a világon.

    A verdeni szarvasmarha-aukción összesen 42 állatot adtak el 10 ezer eurós (több mint hárommillió forintos) rekord átlagáron.