új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Gergő az Árpád hídi metrómegállónál fotózta le azt a szombat délutáni esetet, amikor az egyik Volvo BKV-busz hátsó ajtaja (vagy motorházfedele) kinyílt, és a mögötte a megállóba érkező, másik Volvo szélvédőjét csúnyán betörte:

    "A buszvezető enyhe sokkot kapott" - írta beszámolójában. Tényleg ijesztő lehetett. 

    bkkando

    Ezen a képen látszik, hogy mi nyílhatott ki az első busz hátulján:

  • Emlékszem, hogy mennyire ledöbbent a világ, amikor először jelentek meg a csúcsformája elhagyásakor a pocakos képek a világhírű brazil focistáról. Hát, most én is ledöbbentem, és ha nincs odaírva a kép alá, hogy ő az, meg nem mondtam volna. A bal oldalon Ronaldo fénykorában (2005-ben), jobbra meg a minap, a koreai-berlini DJ Peggy Gouval.

    2005 .......................................................2018
    2005 .......................................................2018
    Fotó: Andreas Rentz/Getty Images Hungary / Peggy Gou/Instagram

    Itt a friss kép eredetiben:

    Football legend! @ronaldo 호나우두! ⚽️

    Peggy Gou (@peggygou_) által megosztott bejegyzés,

  • Amikor már azt gondolnám, hogy nem lesz szórakoztatóbb ételrendelés, mint hajdanán, amikor egy vendéglátós barátom lerendelte a "csülöknét pékné módra", feldobja az MTI Hosszú Ivett Kamilla és Nótár László Belfegor fantázianevű költeményét, ami a Magyarország étele 2018 szakácsverseny győztese lett szombaton. Hogy ez a név egész pontosan mit takar, megsaccolni se tudom, de elsőre egy rántott tramezzinivel és ökölnyi galuskával megtámogatott, Erős Pista emulzióval leöntött felsőcomb filé lehet, egy kis délutáni csendespihenőt töltő falatnyi zölddel. 

  • Ha rózsaszín-fekete seregélyszerű madarakat lát a cseresznyefáján, nagy eséllyel pásztormadarak lesznek. Ezek a Közép-Ázsia és Dél-Kelet-Európa sztyeppéin fészkelő madarak évről évre megjelennek hazánkban májusban, de rég nem voltak már jelen ekkora számban

    - írja a Kiskunsági Nemzeti Park a Facebook-oldalán.

    Fotó: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság / Facebook

    A pásztormadarak elsősorban rovarokkal, például sáskákkal táplálkoznak, de kedvelik a gyümölcsöket, többek között a cseresznyét is. Főként alföldi környezetben, füves pusztákon van esélyünk látni őket. Rendszerint május végén jelennek meg, de június elején rendszerint tovább is állnak. Magyarországon védett, eszmei értéke 50 ezer forint.

  • Tényleg, ez nem vicc, ez a szapporói piac valósága, ahol az idei szüret első aukcióján született meg a 3,2 millió jenes rekord.

    A japán északi részén rendezett aukción összesen nyolc gazdaságból származó 507 dinnyét árvereztek el. A két, rekordáron elkelt dinnyét egyelőre nem szelik fel, az elkövetkező napokban kiállításra viszik őket.

  • A fotón Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja látható, amint éppen valaki megborotválja (?) a párt kétnapos székesfehérvári tisztújító kongresszusán. Ungárék ma jelentették be, hogy a politikus újabb médiumban szerzett részesedést

    A MTI-ben kiadott fotók alapján egyébként nagyon jó a hangulat, amire annyiban van oka a pártnak, hogy a Fidesz után ők szerezték a legtöbb új szavazót az előző választásokhoz képest. Másrészt viszont az LMP is vastagon benne volt abban, hogy harmadszorra is kétharmaddal tudott nyerni a Fidesz, tehát talán mégsincs olyan sok okuk örülni. 

  • A Facebook általában a kedvesnek, gyermetegnek látszó rajzokat nem szokta moderálni, akkor sem, ha ezek a kedves figurák épp horogkeresztes zászlót lengetnek egy képen. Emiatt korábban sok kritikát kapott a közösségi oldal, ezért a moderátorokat felkészítő szakmai dokumentumban külön kiemelik a szélsőjobboldali trollok egyik kedvenc mémfiguráját, a gyámoltalan tekintetű Pepét, írja a Vice.

    A lapnak sikerült megszereznie a dokumentumot:

    Szomorú Pepe jó, SS-tiszt Pepe rossz
    Szomorú Pepe jó, SS-tiszt Pepe rossz

    A moderátoroknak szánt segédanyag külön kitér egy horogkeresztes Homer Simpson röntgenképre is:

    pepep2.png

    Pepe benáculása egyébként már régóta tart, az amerikai Rágalmazásellenes Liga (ADL, Anti-Defamation League) két évvel ezelőtt tette fel a rajzolt békát a náci szimbólumok listájára.

    "Pepe eredetileg egy 2005-ös képregényben szerepelt és senkit nem érdekelt évekig, mígnem 2008-ban a 4chan internetes fórumon valaki újból megrajzolta, és a kifejező békafej fölé odaírta, hogy "feels good man".  Azóta Pepe mindenhol ott van, úgy használták az interneten a béka fejét, mint a klasszikus sárga szmájlikat, volt boldog Pepe, szomorú Pepe, álmos Pepe, büszke Pepe, stb. Aztán valamiért az amerikai szélsőjobboldali mozgalom legújabb hulláma, a magát alt-rightnak nevező alternatív jobboldal elkezdte kisajátítani Pepét. Olykor hitlerbajuszt, Ku Klux Klan csuklyát, SS jelvényt rajzolnak rá, máskor zsidók vagy feketék sértő karikatúrájának rajzolják meg" – írtuk akkor.

  • Három napja Somoskőújfalunál, a vasúti sínek mellett sétálgatott egy medve. Tegnap meg Bárnában és Karancsberényben láttak medvelábnyomokat.

    Ezen a két településen az elmúlt években már volt medveészlelés, ahogy a Nógrád megyei Cereden, Mátraszelén, Szilaspogonyban és Szügy környékén is. Ha kirándulás közben véletlenül medvelábnyomba botlana, akkor kérjük fotózza le és küldje el nekünk. Ha ne adj isten egy medvébe botlana, akkor kérjük ne fotózza le, se nekünk, se másnak. Próbáljon nyugodt maradni és hátrálni, és bízni benne, hogy a legalább annyira megijedt medve is így fog tenni.

  • Kim Dzsongun legalábbis elég jókedvűnek tűnik az Észak-Koreai Hírügynökség ma kiadott felvételein. Az első számú vezető láthatóan nem nagyon szomorkodik az elmaradt találkozó miatt és rendületlenül dolgozik tovább hazája fejlődéséért: széles mosollyal az arcán tekintette meg a Wonsan-Kalma tengerparti régió turisztikai beruházásait.

    Úgy tűnik, tényleg elégedett volt azzal, amit látott:

  • A fenti cím a New York Times beszámolójának hű fordítása. Egyébként ez egy meglepően pontos cím, hiszen

    • egy Tassinak elnevezett kecskéről szól, akit egy Megan Kibby nevű nő és egy Jason Lewis nevű férfi nevel egy amerikai farmon;
    • a farmon rendszeresen tartanak kecskejógázást, ami azt jelenti, hogy emberek jógáznak kecskék társaságában, mert most már ez is egy dolog;
    • az egyik ilyen alkalommal Tassi megszült két kiskecskét!

    Tassi és gidái jól vannak, egészségesek. A kecskejógázó emberek pedig nagyon örültek, hogy átélhették ezt az élményt – állítja a New York Times. Az eredeti cikkben kép is van a kecskecsaládról.

  • A Blikk szerint akkora a sofőrhiány, hogy visszahívta sofőrnek Bócsa Viktort a BKV. Bócsa kálváriájáról mi is többször írtunk (például itt, meg itt, meg itt is), a lényeg az az, hogy

    az volt a bűne, hogy nemcsak vezette a 105-ös buszt, hanem dumaszínházas stílusban szórakoztatta is az utasokat, miközben a dugóban araszoltak.

    Ráadásul előadását zenés betétekkel is színesebbé tette, ezek között volt minden, a Latinovits-szavalattól a Hupikék törpikék zenéjéig, és általában nagy sikert aratott az utasok körében. A sofőr akkor vívta ki a BKV haragját, amikor engedély nélkül nyilatkozni mert sajátos vezetési stílusáról. Hiába próbálták védeni az utasok, és az újságok, hat éve kirúgták.

    Róbert, Károly. Mi volt a harmadik? Ja, körút!

    Bócsa Viktor a lapnak most azt mondta, a BKV a 3-as metró vonalának teljes lezárása miatt hívta vissza őt, hogy vicceivel felvidítsa a buszos pótlás miatt mérges utasokat. A férfi közben pályát váltott, pékséget nyitott Cegléden.

    Ők kerestek meg, hogy lenne-e kedvem visszajönni, mert szükség volna rám és a humoromra. Elég jó fizetést ígérnek, és a pékség is elketyegne nélkülem. Teljesen sosem tettem le arról, hogy egyszer újra a volán mögé üljek, de nagyon meglepett a dolog. A szerelmemen múlik, hogyan döntök, ha megbocsát és kibékül velem, akkor visszamegyek a BKV-hoz.

    A Blikk megkereste a BKV-t is az ügyben, de egyelőre nem kaptak választ.

  • A YouGov nevű közvéleménykutató felmérte, hogy a britek melyik ruhadarabokat utálják a legjobban. A fecskére a megkérdezettek több mint kétharmada mondta azt, hogy nem kedveli, és csak 13 százalékuk mondta azt, hogy kifejezetten kedveli. Ezzel ez lett a legutáltabb ruhadarab.

    A kutatási eredménynek volt nemi bontása is, a nők az átlagnál nagyobb arányban utasítják el a fecskét, 74 százalékuk mondta, hogy nem kedveli.

    A listában 25 ruhadarabot soroltak fel, olyan szörnyetegeket sikerült a fecskének túlszárnyalnia, mint a bőrnadrág és a Crocs-papucs. Itt első tíz helyezett és azok aránya, akik nem kedvelik ezeket:

    • fecske - 69%
    • bőrnadrág - 63%
    • Crocs-papucs - 59%
    • trapéznadrág - 57%
    • könyökfoltos felső - 54%
    • susogós szabadidőruha - 52%
    • piros nadrág - 51%
    • Ugg-csizma - 51%
    • mély V-nyakú póló - 49%
    • kötött ujjatlan mellény - 49%

    A felmérés során egyébként a legnagyobb divatbakira is rákérdeztek, ahol nem a hírhedt zokniszandál nyert, hanem az utcán viselt pizsoma. (BBC)