Vanda, Paula
-2 °C
0 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A vlagyivosztoki orosz vámosok visszaküldtek Japánba egy radioaktív Toyota Priust. A Siberian Times azt írja, hogy a 2011-es fukusimai nukleáris katasztrófa óta az oroszok már 875 tárgyat küldtek vissza Japánba azért, mert a megengedett határértéknél magasabb radioaktív sugárzást mértek rajta. Ezek között több autó is volt már.

  Forrás: Twitter
  Forrás: Twitter
 • A teljes napfogyatkozás egy ritka, de lenyűgöző égi jelenség, amikor a Föld kísérője, a Hold, pont kitakarja központi csillagunkat, és csak egy vékony fényív sejteti, hogy a Nap továbbra is ott van, nem falta fel a világkígyó. 

  De azon gondolkozott már, hogy hogy lehet az, hogy a Hold pont akkora, hogy kitakarja a Napot? Hiszen lehetne csak egy nagy fekete pötty a nap előtt, vagy pont akkora, hogy a napból semmi se látsszon. 

  Az, hogy a napfogyatkozások olyanok, amilyennek ismerjük őket, egy szerencsés véletlennek köszönhető. A Nap átmérője ugyanis a Hold átmérőjének négyszázszorosa, a Hold pedig négyszázszor közelebb van mint csillagunk, így a Földről nézve nagyjából ugyanakkorának tűnnek. Micsoda mázli!

  Ránk dől a mennyboltozat? Beomlik a föld? Nem tudjuk, mi lesz. Nem tudjuk, mi lesz, mert beállt a teljes napfogyatkozás. 

  (Fermat's library

 • A Saturday Night Live amerikai szkeccsműsor egyszer már megmutatta, milyen is lenne az, ha egy szórakoztató tévéműsorban a nagyvállalatok vezérigazgatóit elmaszkírozva, átlag munkásemberként saját dolgozóik közé beépítve érzékenyítenék a kisemberek problémáival kapcsolatban.

  Akkor Kylo Ren mint az Első Rend parancsnoka szerepelt a fiktív reality showban, ahol egy Matt nevű technikusnak álcázták őt.

  kylo

  Az álruhás főnökökről szóló műsor folytatásában Kylo Ren ezúttal gyakornokként tér vissza és rájön arra, mekkora szívás, ha vele végeztetik el a leggázabb feladatokat.

 • Mark Rutte
  Mark Rutte
  Fotó: Carl Court / Getty Images Hungary

  Ez itt Hollandia minisztere. Bárki máshoz hasonlóan addig nem parkolhatja le a biciklijét, amíg le nem csekkolom a kártyáját. 

  Ezekkel kommentálta egy Hollandiában élő kurd származású "biciklimélygarázs" őre, hogy még a miniszterelnök, Mark Rutte bérletét is le kell ellenőriznie. A férfi Twitterre posztolta ahogy lecsipogja a megérkező Rutte kártyáját, elviccelődik vele azon, hogy nincs körülötte egy biztonsági őr se.

  Ez aztán ország! Itt maradok halálom napjáig!

  - zárta a le a találkozást a parkolóőr.