új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Jobb benyúlásának köszönhetően megelőzte honfitársát Torri Huske a vasárnap esti 100 méteres női pillangóúszás fináléjában.

    A második helyen így az előzetesen esélyesként kikiáltott amerikai Gretchen Walsh csak a második helyen végzett, míg a dobogó harmadik fokára a kínai Csang Jü-fej állhat fel. 

  • A hazai közönség talán legjobban várt úszószáma a 400 méter vegyes volt a párizsi olimpián, ugyanis a fináléban medencébe ugrott a szám világrekordját tartó francia Léon Marchand is. És ha már ott volt, akkor nyert is, nem akármilyen körülmények között.

    A fináléban ehhez mérten már nem meglepő módon 50 méter után az élre állt a hazai versenyző, aki hatalmas tempója ellenére százig nagy versenyben volt a japán Szeto Daijával és amerikai riválisával, Carson Fosterrel. 

    A második kétszázon tovább gyorsuló francia végig a Michael Phelps által birtokolt olimpiai rekord közelében úszott, végül pedig sikeresen meg is döntötte azt:

    az új csúcs (4:02.95 perc) és az aranyérem így az övé. 

    A bronzérem végül az amerikai Fosteré lett, a második helyen pedig a japán Macusita Tomojuki zárt.  

  • A magyar férfivízilabda-válogatott 13–12-re legyőzte a házigazda francia csapatot a csoportkör első fordulójában.

    Varga Zsolt szövetségi kapitány világbajnoki címvédő együttese az ötödik, utolsó előtti összecsapáson csobbant medencébe a Vizes Központban vasárnap, és a remek, 5–1-re megnyert első negyedre alapozva múlta felül a franciákat, akik a folytatásban már egyenrangú partnereink voltak.

    Csoportunkban korábban sem borult a papírforma, bár amíg a spanyolok ezt könnyedebben igazolták az ausztrálok ellen (9–5), addig Szerbia jól megszórta egymást Japánnal (16–15), és csak minimális különbség lett a vége.

    Magyar részről a folytatás kedden, 21.05 órától Spanyolországgal szemben.

    A franciák elleni találkozó összefoglalóját itt olvashatja el!

    A győztes bemutatkozás korábban egyik csapatunknak sem jött össze Párizsban. A női pólósok Hollandiától, míg kézilabdában a férfiak Egyiptomtól, a nők Franciaországtól kaptak ki. A női kézisek azóta már javítottak, vasárnap reggel Brazíliát múlták felül utolsó másodpercekben született góllal.

  • Andrásfi kezdeményező volt az első másodpercekben, ám egyúttal pontatlan is az akciói végén, így az első tust Kano Koki adta az asszóban. A következőt viszont már a BVSC Európa-bajnoki bronzérmese, így másfél perc elteltével egálra álltak az első elődöntő küzdőfelei. Jó 30 másodperccel az első etap vége előtt Andrásfi másodszor is eltalálta a bal válla alatt a kétszeres Ázsia-bajnokot, ezzel pedig már vezetett (2:1). 

    Az egyperces pihenő után is a magyar maradt aktívabb, aminek újabb tus volt a jutalma. Leszakítani azonban ilyen korán még nem lehetett az ázsiait: egy együttes után kétszer is Kano talált, ezzel viszonylag gyorsan egalizált (4:4). Andrásfi ismét eladott egy nagyon hasonló akciót, mint amiből a második találatát szerezte még a meccs elején, majd egy újabb támadás közben még sikeresen megszúrta a védés közben elcsúszó japánt, mielőtt az földet ért volna, és meg kellett volna szakítani a vívást (6:4). Összességében nagyon hasonló meccsképet követett az asszó, mint a Grabiel Lugo elleni nyolcaddöntő. Andrásfi az előnyét szinte ki nem adta a kezéből, de két tusnál jobban sehogy sem tudott elszakadni.

    Az utolsó három percnek is minimális magyar fórból, 7:6-ról kezdtek neki. A forgatókönyv sem változott sokat: Andrásfi talált, majd Kano gyorsan válaszolt, harmadjára pedig jött egy együttes találat. A japán másfél perccel a vége előtt 9:9-nél egalizált, majd a lélektanilag talán legkritikusabb periódusban – először az asszóban – kéttusos fórba is került. Andrásfi azonban ezúttal is tudott válaszolni, a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben is nagyot fordított, ezúttal is igyekezett. 11:10-nél is támadott, csukló környékére szúrt, de röviden, a japán megkontrázta egy pontos visszaszúrással (12:10). Az utolsó 7 másodpercnek is kéttusos előnnyel ment neki az ázsiai, néhányan a küldöttségükből már győztesként ünnepelték, de Andrásfi erre is tudott válaszolni, csodával határos módon egyenlített az idő lejárta előtt (13:13). 

    Jött a ráadás egy perce, és csak arra tudtunk gondolni mi, magyar újságírók, mennyire megérdemelné a győzelmet egy ilyen feltámadás után – a japán azonban máshogy rendezte a dolgot, aranytussal végül fináléba jutott, Andrásfinak pedig marad a bronzcsata (13:14). 

    OLIMPIA, PÁRIZS 2024
    Párbajtőr, férfi egyéni verseny
    Elődöntő
    Andrásfi Tibor–Kano Koki (japán) 13:14 – aranytussal 

  • Hatalmas érdeklődés előzte meg a Team USA bemutatkozását a párizsi olimpia férfikosárlabda-tornáján. A Szerbia elleni rangadóra felépült a háromszoros olimpiai bajnok Kevin Durant, az amerikai válogatott történetének legeredményesebb (640 pont) játékosa. És ha már felépült, csereként beállva a mezőny legjobbjának, a 110–84-es győzelem legfőbb kovácsának bizonyult.

    Bővebben itt olvashat a mérkőzésről!

  • A magyar férfivízilabda-válogatott a bravúros teljesítménnyel 5–1-re megnyert első negyedet követően – Vigvári Vince három lövésből háromszor volt eredményes – a nagyszünetben 9–5-re vezet a házigazda francia csapat ellen.

    Varga Zsolt szövetségi kapitány világbajnoki címvédő együttese ezzel a mérkőzéssel mutatkozik be az olimpiai tornán.

    A találkozóról élő, szöveges tudósításban számolunk be!

  • Lényegében megtelt a Grand Palais lelátója, miközben pástra szólítják a férfipárbajtőr első elődöntőjének két résztvevőjét, Andrásfi Tibort és a japán Kano Kokit. Bő 15 perc, és kiderül, az aranyért vagy a bronzért csatázhat majd tovább az est során a BVSC-Zugló 24 éves vívója. 

  • Pupp Réka úgy érezte, le tudja győzni olimpiai ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok francia ellenfelét, akitől hosszabbítás után kapott ki a bronzmérkőzésen vasárnap a párizsi olimpia cselgáncstornáján, a 52 kilogrammosok között, ezért nagyon elkeseredett a vereség miatt – számolt be a Magyar Távirati Iroda helyszíni tudósítója.

    „Nem mondom, hogy jól vagyok, mert egyáltalán nem... – nyilatkozott könnyeivel küszködve a kétszeres Eb-harmadik magyar dzsúdós. – Úgy érzem, hogy mindent beletettem ebbe a meccsbe, de ez most nem volt elég.”

    Hozzátette: úgy érezte, le tudja győzni a francia Amandina Buchardot, akit eddig még nem sikerült megvernie.

    Úgy mentem fel a szőnyegre, és közben is azt éreztem, hogy meg tudom fogni. Egy pillanatig sem gondoltam azt, hogy ez egy egyszerű mérkőzés lesz, remélem, ő sem gondolta. Szerintem volt olyan meccs közben, amikor ő sem érezte biztonságban magát.

    Az aranypontig tartó hosszabbításról elmondta, már mindketten nagyon fáradtak voltak.

    „Nem tudom, mit csinálhattam volna máshogy. Nyilván ki lehet elemezni a mérkőzést, mit lehetett volna másképp csinálni, de ezen már nem tudok változtatni.”

    A több mint hétperces összecsapás végén a francia cselgáncsozó hosszan megölelte riválisát, ahogy Pupp Réka fogalmazott: én sírtam, mert elvesztettem a bronzérmet, ő sírt, mert megnyerte.

  • A légpisztolyban olimpiai nyolcadik Major Veronika, valamint edzője, Győrik Csaba a magyar szövetség honlapján nyilatkozott. Major Veronika azzal kezdte mondandóját, hogy összességében elégedett, és büszke a teljesítményére.

    „A légpisztolyban elért nyolcadik helyezés az eddigi legjobb ötkarikás eredményem. Az alapversenyben az első tíz lövés döcögős volt, de aztán jól elkaptam a ritmust, és remekül ment. Nem helyezett rám plusznyomást az a tény, hogy az első helyen jutottam be a nyolcas döntőbe, mert a finálé egy új verseny volt, amit a nulláról kezdtünk. A döntő előtt alaposan bemelegítettem, és nagyon koncentráltam. A tanulságokat majd le fogjuk vonni az edzőmmel, hogy miért nem végeztem előrébb a nyolcadik helynél, de az irány jó. A 25 méteres versenyszámban még nagy előny lehet, hogy megtapasztalhattam, hogy milyen döntős szituációban versenyezni, milyenek a fényviszonyok, milyen a hangulat. A következő napokban az edzésé lesz a fő szerep, és szeretnék 25 méteren is jól szerepelni.”

    Győrik Csaba kiemelte: végtelenül büszke Major Veronikára, mert versenyzője jól teljesített, mindent megtett, amit tudott.

    „A döntő, az egy másik verseny. Főleg így, hogy két különböző napon rendezik meg az alapversenyt és a finálét. Nagyon nagy fegyvertény, hogy döntőt tudott lőni, és hogy az idei legjobb nemzetközi eredményét (582 kör) éppen az év főversenyén, az olimpián érte el. A következő napok az edzésekkel telnek majd. Ilyenkor már nem kell széthajtani a versenyzőt. Mindennap tudunk edzeni, különböző tematikájú edzéseket állítottam össze. A 25 méternek a gyors részére nagy hangsúlyt fektetünk. Ez a döntős szereplés jó visszaigazolás volt, hogy jól sikerült a felkészülés, és ezen az úton kell továbbmenni.”

  • Néhány percen belül kezdődik férfivízilabda-válogatottunk első csoportmérkőzése, az ellenfél Franciaország. Van miért visszavágnia Varga Zsolt szövetségi kapitány csapatának, mivel a legutóbbi világbajnokságon a francia csapat ejtette ki a címvédő magyarokat. Kövesse velünk a mérkőzést! 

  • Gianmarco Tamberi olasz olimpiai bajnok magasugró lassított felvételként élte meg, ahogy a pénteki megnyitóceremónián, a Szajnán hajókázva a jegygyűrűje lecsúszik az ujjáról, pattan egyet a hajópadlón, majd a hajó oldalán, végül mielőtt elkaphatta volna, a vízbe pottyan. 

    Az a néhány pillanat egy örökkévalóságnak érződött. De ha már el kellett veszítenem, nem tudtam volna jobb helyet elképzelni. Mindörökre a folyómederben marad a szerelem városában

    – írta Instagram-oldalán. Feleségének azt javasolta, hogy nem baj, dobja be ő is a sajátját a Szajnába, és akkor legalább a két gyűrű együtt hánykolódik majd a folyóban az idők végezetéig. 

    Öröm az ürömben, hogy a sportoló szerint így legalább van okuk arra, hogy feleségével megújítsák a fogadalmukat. 

  • Az tény, hogy nagy élmény és megtiszteltetés volt Nadal ellen játszani, de mint látszódott, a végsőkig küzdöttem. Az elején nagyon lassan kezdtem, és ő nagyon jól játszott. Én az elmúlt két napban nem is nagyon tudtam edzeni, ma ütöttem először, úgyhogy nem volt könnyű felvenni a ritmust. A második szettben sokkal felszabadultabb voltam, kezdtem belejönni a játékba, összességében pedig egy jó meccs volt

    – értékelt Fucsovics a Rafael Nadal elleni mérkőzése után, majd azt is megjegyezte, ha a döntő szettben kihasználja három bréklabdája egyikét, és ellép 4:1-re, akkor talán másképp alakult volna a mérkőzés, de így is mindent beleadott.

  • Már a negyedik aranyérmét szerezte vasárnap délután a párizsi olimpián az ausztrál csapat, ezúttal az úszásban szerzett két elsőségük és az országúti kerékpározásban aratott győzelem után a kajak-kenusok női K–1 szlalomversenyében nem találtak legyőzőre. 

    Legalábbis a vasárnap délutáni döntőben aranyérmet szerző Jessica Fox biztosan, aki tokióban szintén olimpiai bajnok volt – bár nem ebben a versenyszámban. 

    A második a lengyel Klaudia Zwolinska lett, a bronzérmet pedig a brit Kimberley Woods zsebelte be. 

  • Már a délutáni selejtezőben is domináltak a mezőnyben a japánok, az első helyen a fináléba jutó, 14 éves japán Josizava Coco pedig a 17 órakor kezdődő döntőben sem talált legyőzőre, így a női gördeszkások versenyét megnyerve ő állhat fel a dobogó legfelső fokára. 

    A pódiumon ott lesz a korábban szintén magas pontszámmal, másodikként a döntőbe jutó honfitársa, Akama Liz is, aki 15 évesen az ezüstérmet szerezte meg. A harmadik helyen egy brazil gördeszkás, a szintén rendkívül fiatal, 16 esztendős Rayssa Leal végzett. 

  • A 66 kilogrammos súlycsoportban szereplő Hámori Luca megosztott pontozással, 4:1-re legyőzte az ír Grainne Walsht, így nyolcaddöntőbe jutott a párizsi olimpia női ökölvívótornáján.

    Hámori a 2019-es minszki Európa Játékokon bronzérmes ellenfelével csapott össze, írta az MTI. A magyarok ötkarikás történetének első női ökölvívója bátran kezdett, és bár mindkét bokszoló próbált az első három percben előnybe kerülni, a kazah bírónak sokszor kellett közbeavatkoznia összekapaszkodás miatt. Hámorit ekkor az ötből három ítész látta jobbnak.

    A második menetet mindegyik pontozó a magyar ökölvívónak adta, így az utolsó három percben már csak az előnye megtartására kellett figyelnie. Walsh ekkor már sokkal keményebben harcolt, de Hámorinak sikerült megtörnie az ír lendületét, és a menet derekán sokszor inkább elmozgott, majd a hajrában próbált több találatot bevinni.

    Az utolsó másodpercekben már ünnepelt Hámori, és nem sokkal később ki is hirdették a 4:1-es, megosztott pontozású sikerét.

    Lehet, azt gondolták, hogy kis fiatal pályakezdő vagyok, és lehet, alábecsültek, de az első menetben szerintem sikerült meglepnem, és megmutatnom neki, hogy nem is vagyok annyira kislány. Ez a meglepetés pedig akkora hatással volt rá, hogy utána már elvesztette a fonalat

    – mondta az M4 Sportnak Hámori, majd hozzátette, nem ismerte ezt az ír versenyzőt, de amint megérkezett Párizsba, átjárta az „olimpiai falu szelleme”, amit szerencsére a ringbe is be tudott vinni magával.

    A magyar öklöző a 16 között a negyedik kiemelt ausztrál Marissa Williamsonnal találkozik csütörtök délután. A 23 éves Hámori elmondása szerint korábban egy edzőmérkőzésen csaptak össze, akkor jobbnak érezte magát, ezért magabiztosan és izgatottan várja a találkozót.

  • Véget értek mára a küzdelmek a női kézilabdatorna A csoportjában, amelynek rangadóján a norvégok 14–8-as első félidőt követően 27–18-ra legyőzték a dánokat. A csoport élén a svédek állnak, méghozzá hibátlanul, miután legyőzték a hatos egyetlen, még pont nélkül álló csapatát, a németet. A csoport nyitótalálkozóján Szlovénia a Koreai Köztársaság fölé kerekedett. A csoportban így van egy százszázalékos válogatott (a svéd), egy nullaszázalékos (a német), valamint további négy (dél-koreai, szlovén, dán, norvég), amely ötven százalékkal áll.

    Női kézilabda, csoportkör, A csoport, 2. forduló:

    • Szlovénia–Koreai Köztársaság 30–23 (16–11)
    • Svédország–Németország 31–28 (19–12)
    • Norvégia–Dánia 27–18 (14–8)

    Az állás: 1. Svédország 4 pont, 2. Norvégia 2 (55–50), 3. Szlovénia 2 (49–50), 4. Dánia 2 (45–46), 5. Koreai Köztársaság 2 (46–52), 6. Németország 0.

  • Ahogyan korábban megírtuk, magabiztos teljesítménnyel legyőzte izraeli ellenfelét, és a vigaszágon harcolta ki az 52 kg-os cselgáncsozók között a bronzmeccset Pupp Réka. A magyar sportoló az izraeli Gefen Primo ellen mindössze 46 másodperc küzdelem után ipponnal győzött. A magyar sportoló Tokióban szintén a bronzéremért harcolhatott, ám akkor nem sikerült érmet szereznie, és végül az 5. helyen végzett. 

    Emiatt még inkább égett a bizonyítási vágy a magyar sportolóban, aki a bronzmérkőzésen a francia Amandina Buchard ellen küzdött meg az éremért. Nem is akárhogyan, ugyanis már az első másodpercekben agresszíven lépett oda szintén végtelenül elszánt ellenfeléhez, aki azonban remekül védekezett, és hárítani tudta a magyar próbálkozásait. Ellentámadásai ráadásul veszélyesnek bizonyultak, négy perc alatt azonban nem sikerült egyiküknek sem fogást találni a másikon.  

    Aranyponttal végül hosszas küzdelem után mégis a francia nyerte az összecsapást, így övé a bronzérem.

    A másik bronzot a brazil Larissa Pimenta szerezte meg.

  • A cselgáncsozók 66 kg-os mezőnyének döntőjében vasárnap a 24 éves brazil Willian Lima és a 26 esztendős Abe Hifumi mérte össze az erejét. Az erőpróba a brazil elképesztő izomzata és technikája ellenére nagy meglepetésre utóbbinak sült el jobban, ugyanis a japán versenyző ipponnal végül hamar lezárta az aranyérem kérdéseit, és felállhat a dobogó legfelső fokára. 

    A bronzérmeket a kazah Guszman Kirgizbajev, és a moldáv Denisz Vieru nyakába akasztják majd a ceremónián.

  • Hiába álltak fel komoly hátrányból a kínaiak a döntőben, végül nem született meglepetés: az előző, tokiói olimpiához hasonlóan idén is a Koreai Köztársaság női csapata bizonyult a legjobbnak az íjászoknál.

    Az ezüstérmet így Kína szerezte meg, míg a bronzmérkőzést a mexikóiak nyerték – a holland csapatot legyőzve –, a bronzérmet az ő nyakukba akasztják. 

  • A férfi kosárlabda-torna C-csoportjában már bőven zajlanak a küzdelmek, az Egyesült Államok válogatottja, tehát a Dream Team jelenleg kilenc pontos előnyben van Szerbia ellen a félidőben. Az amerikaiak legeredményesebb játékosa az első játékrészben Kevin Durant volt 21 ponttal, de LeBron James is 12 pontot, három lepattanót és öt asszisztot tett a közösbe. Félidőben tehát USA–Szerbia 58–49.

    GettyImages-2164067210
    Fotó: Getty Images
  • Rafael Nadal két és fél óra alatt három szettben győzte le Fucsovics Mártont a férfi tenisztorna első fordulójában. Helyszíni beszámolónkat ide kattintva olvashatja el!

  • Nagy visszhangot váltott ki a „szabadosra” és elfogadóra vett párizsi olimpiai megnyitó. Sokan egyáltalán nem voltak elragadtatva, és azzal vádolták a szervezőket, hogy Az utolsó vacsora – Leonardo da Vinci festménye, amely Jézus utolsó vacsoráját ábrázolja a tanítványaival – „woke” paródiáját alkották meg.

    A párizsi olimpia szervezői most megszólaltak, és bocsánatot kértek a katolikusoktól és más keresztény csoportoktól, akiket feldühített a megnyitó ezen jelenete – írja a The Guardian.

    Egyértelmű, hogy egyetlen vallási csoporttal szemben sem állt szándékunkban tiszteletlenséget tanúsítani. A megnyitóünnepség a közösségi toleranciát próbálta ünnepelni. Úgy gondoljuk, hogy ez az ambíció megvalósult. Ha az emberek bármit is megsértettek, nagyon sajnáljuk

    – mondta Anne Descamps, a Párizs 2024 szóvivője egy sajtótájékoztatón.

    Az eseményre reagálva az amerikai Robert Barron katolikus püspök egy videót tett közzé az interneten, és azt mondta:

    Szeretem az olimpiát, ezért bekapcsolom az olimpiai megnyitóünnepséget. És mit látok? A franciaországi Párizsban van, egy olyan városban, amelyet szeretek – három évet töltöttem ott doktoranduszként –, és látom Az utolsó vacsora durva megcsúfolását, és ezt nem fogom tovább leírni.

    Rendkívül sok ember, szervezet és médium fejezte ki nemtetszését a drag queenek, a latexruhás kisnövésűek, a woke előtérbe helyezése és a különböző bakik miatt, de sokaknak még az esővel is bajuk volt. A ceremóniáról készült videókat később levették a hivatalos olimpiai oldalakról.

  • Szilágyi Áron a Vasas SC-nek elmondta, hogy nem gondolja, hogy vívástechnikailag mondott volna csődöt, egész egyszerűen a bemelegítésnél még minden rendben volt, aztán élesben meg nem érezte sem a sebességet, sem a távolságokat, „minden kicsit messzinek tűnt, túl gyorsan pörögtek az események”. Abban az adott pillanatban nem stimmelt valami, „nem állt össze a dolog egyszerűen”.

    Próbáltam kicsit lassítani, bevetni bizonyos dolgokat, de semmi sem segített, pillanatok alatt vége lett

    – mondta a háromszoros olimpiai bajnok.

    „A csapatverseny szerencsére teljesen más, társakkal vívsz, ötös asszók vannak, tudsz javítani menet közben, mert hosszabb az egész. Nem nulláznak le pár perc alatt, mint ahogy tegnap történt velem. Úgy gondolom, ez most jobban fog menni, és hát nyilván fizikálisan sem fáradtam el az egyéni versenyben, így lesz ilyen szempontból is tartalék. Csináljuk a szokásos rutint, az edzéseket a hátralévő napokban, és kell elemezni is az olaszokat, az egyéni asszóikat is figyelembe véve” – mondta Szilágyi.

  • Fucsovics Márton 2:2-nél elvesztette az adogatását, Rafael Nadal brékelőnybe került a döntő szettben. A spanyol ápolást kért, hamarosan folytatódik a találkozó. 

  • Fucsovics Márton döntő szettben 2:1-re vezet Rafael Nadal ellen a Roland Garros centerpályáján. Két órája tart a mérkőzés, a spanyol adogat. 

  • A szurkolói kultúra minden sportesemény szerves része, így természetesen az olimpiai versenyekre is temérdek szimpatizáns és érdeklődő látogat ki mindennap. A hazaiak láthatóan azonban mindenki másnál jobban meg vannak őrülve az ötkarikás játékokért, emiatt pedig nem restek a legkülönlegesebb, legszórakoztatóbb jelmezeket is magukra ölteni. 

    És hogy hogyan mutatnak ezek retró hatású polaroid képeken? Íme: 

  • Pupp Réka győzött a vigaszágon, így a bronzéremért mérkőzhet vasárnap a párizsi olimpia cselgáncstornáján a 52 kilogrammosok között.

    GettyImages-2164060191
    Fotó: Getty Images

    A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes magyar versenyző második olimpiáján a mongol Lkhagvasuren Sosorbaram elleni győzelem után kikapott az ötkarikás ezüst- és bronzéremmel is rendelkező olasz Odette Giuffridától a negyeddöntőben, így a bronzéremig tartó vigaszágra került. Ott a vb- és Eb-harmadik izraeli Gefen Primo várt rá, akit ipponnal legyőzött.

  • Jobban játszott a második szettben a magyar játékos, és bár Rafael Nadal két bréklabdát is hárított a végén, a harmadikat már nem tudta. Fucsovics 6:4-re húzta be a játszmát, jöhet a döntő szett!

  • Érmes reményekkel vágtunk neki a második vívónapnak is, ám ilyen forgatókönyvre kevesen számítottak! Két egyéni világbajnokunk, Koch Máté és Siklósi Gergely is viszonylag korán búcsúzott, harmadik indulónk, Andrásfi Tibor azonban elképesztő fordításokkal elődöntőbe verekedte magát!

    Andrásfi az olasz Federico Vismarával szemben borzalmasan kezdett. A BVSC versenyzője 5:1-ről az asszó második három percében egész szépen visszakapaszkodott, 9:7-nél mindössze két tusra került az egyenlítéstől, de az egyéni Európa-bajnoki ezüstérmes, csapatvilágbajnok Vismara a kritikus pillanatban ismét talált, így 10:7-es előnnyel mehetett az egyperces pihenőre. 

    Az utolsó felvonást Andrásfi kezdte jobban, még több mint kettő perc volt a vívóidőből, amikor 10:9-nél sikerült felzárkóznia egy találatra. 11:11-nél egalizált, aztán a vezetést is megszerezte a rövidzárlatot kapó olasszal szemben. Sőt, 11:14-re el is húzott. A vége izgalmasan alakult, de 15:13-nál két meg nem adott együttes után végre egylámpás tussal lezárta az asszót, és ezzel bejutott a legjobb négy közé! 

    Az esti programban a férfipárbajtőr első elődöntőjében, 20.00-tól lesz jelenése!

    Bővebben itt olvashat Andrásfi szerepléséről! 

  • Nadal is brékelt Fucsovics ellen, így 5:4 áll az eredményjelzőn a második szettben, és a spanyol adogat.