új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hazánk első számú teniszezője, Marozsán Fábián hamarosan megkezdi szereplését az egyéni tornán, ellenfele a franciák kiválósága, Ugo Humbert lesz. Érdekesség, hogy a mérkőzést a Roland Garros teniszkomplexum 14-es pályáján rendezik, ugyanott, ahol a magyar játékos játszott még májusban a Roland Garroson Grigor Dimitrov ellen. A játékosok már melegítenek, pillanatokon belül kezdés. 

    Nem lesz könnyű dolga Marozsánnak, a közönség finoman szólva sem az ő pártját fogja.

    GettyImages-2154717189
    Fotó: Getty Images
  • Véget ért Sara Sorribes Tormo és Barbora Krejcíková női egyes teniszmérkőzése a Philippe-Chatrier-n. Hatalmas küzdelemben, három szettben, tiebreakben végül a cseh nyert, aki három évvel ezelőtt megnyerte a Roland Garrost. 

    A centerpálya első vasárnapi mérkőzése tehát véget ért, perceken belül jön Fucsovics Márton és Rafael Nadal. 

  • Női tőrözőnk, Pásztor Flóra a második akadályt is sikerrel vette az olimpián, ezúttal a kanadai színekben versenyző Yunjia Zhangon kerekedett felül 15:5-re.

    A negyeddöntőben 15.55-kor lép majd pástra. Kínai vagy amerikai ellenfél vár majd rá – az csak a következő asszók alatt derül ki. Ha ott is nyerni tud, az esti programban éremért vívhat!

  • „Szó sincs arról, hogy engedtem volna elvarázsolni magamat a hely által. Különleges vívóhelyszín, annyi biztos, de a pástra lépve az ilyesmit tudni kell kizárni – mondta Siklósi Gergely a Grand Palais interjúzónájában az Index kérdésére, mi hiányzott a vívásából a Jakub Jurka ellen végül 15:5-re megnyert párharc legelején, amikor még vezetni is tudott a cseh rivális. – Az asszóból nem jött ki végül, de egy elég kellemetlen stílusú vívó Jurka, két napig videóztam és elemeztem, benne volt, hogy ennél jóval szorosabbá tegye az asszót. Talán őt jobban meghatotta a környezet, nem tudom. Ami engem illet, nem szokásom, de az elmúlt napokban nem aludtam olyan jól, izgultam picit. Minden versenyen fontos, hogy jól sikerüljön az első asszó, ez most megvolt, azon leszek, hogy egy sikeres folytatás alapja legyen” – nyilatkozta Siklósi a továbbjutást követően. 

    A legjobb tizenhat között tokiói ezüstérmesünkre a belga Neisser Loyola vár majd. Az asszó 15 óra 30 magasságában veheti kezdetét, azonban a program jelenleg némi csúszásban van. 

    Férfipárbajtőr, egyéni
    A legjobb 32 között
    Siklósi Gergely–Jakub Jurka (cseh) 15:5
    Koch Máté–Grabiel Lugo (venezuelai) 10:15
    Andrásfi Tibor–Ruben Limardo (venezuelai) 15:10

  • Bravúros, utolsó pillanatos góllal 25–24-re nyert női kézilabda-válogatottunk a párizsi olimpia B csoportjának második fordulójában, ezzel megszerezte első pontjait az ötkarikás játékokon, és egy lépéssel közelebb került a továbbjutás felé. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány, a győztes gólt szerző Simon Petra, a négy találatig jutó Debreczeni-Klivinyi Kinga, valamint a védelem oszlopos tagja, Füzi-Tóvizi Petra is értékelt a meccs után.

    Bővebben minden itt!

  • Tokió ezüstérmese, Siklósi Gergely is bemutatkozott a párizsi közönségnek a Grand Palais-ban. 2019-ben világbajnoki címet nyert párbajtőrözőnk egy kellemetlen stílusú, balkezes cseh, Jakub Jurka ellen kezdett. S bár az asszó legelején hátrányba került, gyorsan fordított, az első szünetben már 3:2-re vezetett. A folytatásban aztán nem sok esélyt adott Jurkának, egy öttusos sorozattal meglépett, és 11:4-nél mehetett az újabb szünetre. Világelsőnk így összességében izgalommentesen, 15:5-ös győzelemmel jutott tovább a 32 közül.

    A nyolcaddöntőben így három indulónk közül kettő folytathatja: Siklósi és Andrásfi Tibor. Koch Máté kiesett. 

    Férfipárbajtőr, egyéni
    A legjobb 32 között
    Siklósi Gergely–Jakub Jurka (cseh) 15:5
    Koch Máté–Grabiel Lugo (venezuelai) 10:15
    Andrásfi Tibor–Ruben Limardo (venezuelai) 15:10

  • Egy tizenkilenc éves ferencvárosi lány, Simon Petra öt másodperccel a lefújás előtt szerzett bravúrgóljával 25–24-re legyőzte a magyar női kézilabda-válogatott a 2011-es világbajnok Brazíliát a párizsi olimpiai torna B csoportjában. A mérkőzés után Hajdu János, a 2008-as pekingi olimpián a válogatottat a negyedik helyre vezérlő szakember nyilatkozott a látottakról az Indexnek.

    Bővebben ide kattintva olvashatnak az értékelésről. 

  • Nagy meccset játszik egymással a Philippe-Chatrier-n Sara Sorribes Tormo és Barbora Krejcíková. Az első szettet a spanyol, a másodikat a cseh nyerte, így döntő játszma következik. 

    A Fucsovics Márton–Rafael Nadal összecsapás az előzetes programtervben 13.30-ra volt kiírva, ám jelenleg úgy tűnik, 14.30 előtt biztosan nem kezdődik el a találkozó. Sőt, inkább a 15 óriási kezdés a reálisnak. 

    GettyImages-2164038579
    Fotó: Getty Images
  • „10:9-nél kellett az a pengecsere, annak voltak azért taktikai okai is. Azt éreztem, hogy le tudott lassítani, kizökkentett a ritmusomból, és picit rendeznem kell a gondolataimat. Nagy szó, hogy olimpiai bajnokot vertem itt Párizsban, jót tesz az önbizalmamnak, erre a sikerre lehet építeni – értékelte a London olimpiai bajnoka, Ruben Limardo ellen elért 15:10-es sikerét a helyszíni interjúzónában Andrásfi Tibor. – Főleg úgy, hogy korábban még sosem vertem meg őt, 3–0 volt a mérlegünk. Mióta megérkeztem az olimpiai faluba, jó érzéseim vannak, nem érzek nyomást, lehetőségként tekintek arra, hogy itt lehetek.” 

    A BVSC 24 éves vívója a nyolcaddöntőben egy újabb venezuelaival, a Koch Mátét legyőző Grabiel Lugóval csap majd össze. 

    „Hogy bánom-e Máté kiesését? Persze. Az ember mindig szorít a társaiért. Másfelől a legkeményebb asszók általában azokon a világversenyeken vannak, amiket egymás ellen vívunk. Most ez nem jön össze, hogy jobb vagy rosszabb lesz így, hogy a venezuelai ellen kell vívni, azt az asszó után tudom csak megmondani. Ha olyan állapotban van, Mátét biztos megkérdezem majd, mi működött, mi nem a vívásában Lugo ellen. Remélem, revansot tudok venni érte is. Most rövid pihenő, és tudom, apukám készíti az elemzést a következő ellenfélről, mert tizenötig tartó asszót még sosem vívtam vele” – tekintett előre az édesapja által edzett Andrásfi Tibor.

  • Koch Máté veresége után nem sokkal Andrásfi Tibor asszója következett a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében. A BVSC vívója ugyancsak a kék pástra került, és ugyancsak venezuelai riválissal csapott össze. Jelentős különbség, hogy még csak esélyesebbnek sem számított a dél-amerikaiak jelenleg legmagasabban jegyzett, a szezon végi világranglistán 19. helyen zárt versenyzője, London 12 évvel ezelőtti olimpiai bajnoka, Ruben Limardo ellen. 

    Ezzel együtt jól kezdett a 24 éves magyar, aki az első három percben már 3:1-re is vezetett, végül 4:3-nál, egytusos előny mellett pihenhetett. Szünet után is övé volt az első találat, ezzel érzésre sikerült megtörnie Limardo zárkózásának lendületét. Együttes találatok következtek, a háromperces vívóidőt egy-egy egylámpás tussal hozták le, így az utolsó felvonásra is minimális fordulhatott rá kétszeres junior-csapatvilágbajnokunk.

    Ezt két egylámpás találattal kezdte, így úgy tűnt, a hajrára kényelmes helyzetbe is kerülhet. Ám Limardo rutinját nem lehetett lebecsülni, London bajnoka ebből a helyzetből is visszakapaszkodott, Andrásfi pedig 1 perc 45 másodperccel a vívóidő lejárta előtt, 10:9-es állásnál fegyvert cserélt. Azt, hogy valóban volt-e valami gond a pengéjével, vagy csak Limardót szerette volna így kizökkenteni, csak ő tudhatja... mindenesetre a folytatásban ismét remekelt, sorra adta a tiszta, egylámpás találatokat, 14:9-nél pedig karnyújtásnyira került a sikertől. Limardo egyszer még szépített, Andrásfi azonban 15:10-nél lezárta az asszót, és ezzel bejutott a legjobb tizenhat közé!

    Férfipárbajtőr, egyéni
    A legjobb 32 között
    Koch Máté–Grabiel Lugo (venezuelai) 10:15
    Andrásfi Tibor–Ruben Limardo (venezuelai) 15:10
    13.40: Siklósi Gergely–Jakub Jurka (cseh)

  • Hatalmas meglepetésre a férfipárbajtőr-versenynek második kiemeltként nekivágó Koch Máté 15:10-es vereséget szenvedett a venezuelai Grabiel Lugótól, így a 32 között búcsúzni kényszerült. Az asszó után az M4 Sportnak azt mondta, görcsössé vált vívása. 

    „Nem tudtam kitenni a pástra, amit szerettem volna. Nagy élmény volt a Grand Palais-ben versenyezni, de nagy blama volt. Volt egy kis fellendülés, de megint görcsössé vált a vívásom, az ellenfelem pedig jól vívott. Érzem a jobb kezemben, nem tudtam irányítani a fegyvert, az olimpia más kávéház, de megyek tovább”

    – értékelt kiesése után a magyar párbajtőröző.

  • Pupp Réka kikapott a negyeddöntőben, így a vigaszágon folytatja vasárnap a párizsi olimpia cselgáncstornáján a 52 kilogrammosok között – számolt be az MTI. A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes magyar versenyző második olimpiáján a mongol Lkhagvasuren Sosorbaram ellen kezdett, akit leléptettek ellene. A negyeddöntőben Odette Giuffrida következett, akit eddigi öt mérkőzésükön csak egyszer tudott legyőzni, igaz, az éppen a dohai világbajnokságon sikerült, amivel elődöntőbe jutott. Kikapott tőle viszont a tokiói olimpián, ahol Giuffrida bronzérmet szerzett a riói ezüst után. Emellett világ- és Európa-bajnoknak is mondhatja magát.

    Az Atomerőmű SE 28 éves sportolója nekiugrott nagynevű ellenfelének, volt egy-két jó kísérlete, de másfél perc akció nélkül telt el, az első intést pedig Pupp Réka kapta. Braun Ákos tanítványa ment előre, akadt is biztató akciója, de az olasz rutinosan védekezett. Aztán Giuffrida belekontrázott a magyar indításába, amiért vazaarit kapott. A hátralévő időben még begyűjtött egy figyelmeztetést, de ez már nem változtatott az eredményen.

    Pupp Réka a bronzéremig tartó vigaszágon – a 16 órakor rajtoló délutáni programban – a vb- és Eb-harmadik izraeli Gefen Primóval kezd, aki ellen 3/1-re áll a győzelmi mérlege.

  • „Az első meccs úgy ment, ahogy elgondoltam, aztán jött a japán, aki egy nagy világsztár. De úgy álltam oda, hogy ő is csak ember, reméltem, hogy ennél sokkal jobban megszorongatom. Persze még friss az élmény, de nagyon csalódott vagyok” – értékelt Pongrácz Bence, aki két év kihagyás után kezdett újra cselgáncsozni.

    Hozzátette, egy olimpián félre kell tenni, kinek milyen eredményei vannak, és mekkora sztár.

    Szerettem volna megragadni a lehetőséget, de frissen csöppentem bele az élmezőnybe. Még vannak hibáim, azon leszek, hogy ezeket kijavítsam, és a következő négy évben megmutassam, ami bennem van

    – tette hozzá Pongrácz Bence.

    Pupp Réka viszont továbbjutott a legjobb nyolc közé, ő így értékelte a mérkőzését mongol ellenfele ellen:

    „El tudtam volna magamnak képzelni egy-két fokkal könnyebb ellenfelet, de így alakult, egy kicsit lejjebb ment az izgalmi szintem, bízom benne, hogy ennél még lesz jobb. Egy jó kemény bemelegítő meccsnek jó volt” – mondta Pupp Réka.

  • Egyelőre még a spanyol Sara Sorribes Tormo játszik Barbora Krejcíková ellen a Roland Garros centerpályáján, a találkozót követően pedig érkezik majd Fucsovics Márton és Rafael Nadal. 

    A spanyol salakkirályra rengetegen kíváncsiak, már most telt ház van a Philippe-Chatrier-n, nagyon sok a spanyol zászló. A magyar teniszezőnek biztosan nem lesz könnyű dolga, a közönség nem neki fog szurkolni a mérkőzésen. 

  • Kós Hubert országos csúccsal, legjobb idővel jutott középdöntőbe 100 méter háton. 

  • A férfipárbajtőr-versenynek második kiemeltként nekivágó Koch Máté számára nem indult jól a Grabiel Lugo elleni asszó. Riválisa ugyan papíron a leggyengébb a három egyéniben indult venezuelai közül, de nagyszerű védekezésének köszönhetően rövid időn belül 4:1-es előnyre tett szert.

    A szünet utáni első tust is Lugo adta, aki így már 5:1-es fórban volt. Kochnak innen kellett megpróbálnia visszakapaszkodni a meccsbe, amit rendkívül pontos testre adott szúrásokkal, néhány együttes találat kíséretében 6:5-re zárkózva szinte már meg is tett. Eztán azonban Lugo ismét elhúzott – akadt benne két igencsak szerencsés tus is –, így 9:5-nél lehetett elölről kezdeni mindent. A második etap hajrája azonban remekül alakult, így mindössze egytusos hátrányból, 10:9-nél kezdhette meg az utolsó három percet a vívóidőből. 

    Az első egylámpás találatot azonban ezúttal is Lugo adta a pihenő után, és a másodikat is, ezzel 13:10-nél a kiesés közelébe sodorva Kochot. Milánó bajnoka támadott, de az újabb összeszúrásból is a venezuelai jött ki jobban, aki innen már nem adott esélyt a visszakapaszkodásra, 15:10-nél lezárta az asszót. Grabiel Lugo a legjobb tizenhat közé került, mi pedig újabb éremesélytől búcsúztunk el fájóan korán a Grand Palais falai között. 

    Férfipárbajtőr, egyéni
    A legjobb 32 között
    Koch Máté–Grabiel Lugo (venezuelai) 10:15
    12.50: Andrásfi Tibor–Ruben Limardo (venezuelai)
    13.40: Siklósi Gergely–Jakub Jurka (cseh)

  • Pádár Nikolettet fő számában, 200 méter gyorson kizárták, Ábrahám Minna azonban a 13. helyen továbbjutott a középdöntőbe vasárnap a párizsi olimpia medencés úszóversenyeinek második napján.

    Ábrahám Minna nem sokkal maradt el élete legjobbjától, 1:57.77-tel futamában az ötödik, összesítésben pedig a 13. lett, amivel készülhet a 21.50-kor kezdődő középdöntőre.

    A 18 éves Pádár, a szám junior-Európa-csúcstartója a 11. idővel (1:56.17) várta az utolsó előfutamot, amelyben ott volt a szám tavalyi világbajnoka, az ausztrál Mollie O’Callaghan, az idei, dohai vb második helyezettje, az új-zélandi Erika Fairweather, illetve a belgrádi Eb-győztes cseh Barbora Seemanova is.

    Azonban gyorsan véget ér a szereplése, mivel rögtön a benyúlás után megjelent neve mellett a DSQ-jelzés, azaz kizárták, vélhetően korai rajt miatt, de erről egyelőre nincs hivatalos információ.

  • Pekler Zalán a 17., Péni István pedig a 18. helyen végzett a férfilégpuska alapversenyében, így mindketten lemaradtak a döntőről vasárnap a párizsi olimpián.

    A sportlövő versenyeknek helyt adó chateauroux-i Nemzeti Lőtéren a négyszeres Európa Játékok-győztes Pekler 628,4, míg a többszörös Európa-bajnok, idén ebben a számban Eb-második Péni 628,3 kört ért el a 60 lövés során.

    A hétfői fináléba jutáshoz legalább 629,8 körre volt szükség. A fináléba egyébként két horvát mellett egy-egy kínai, argentin, olasz, dél-koreai, svéd és indiai versenyző jutott be.

  • Kós Hubert országos csúccsal, a legjobb idővel bejutott a középdöntőbe, Jászó Ádám viszont a 19. helyen befejezte szereplését 100 méter háton vasárnap a párizsi olimpia medencés úszóversenyein.

    Mindkét magyar az ötödik előfutamban indult: a 200 méter hát tavalyi világbajnoka, Kós a korábbi országos rekordját jelentő 14. nevezési idővel (53.08) rendelkezett, míg a pécsi Jászót előzetesen a 17. helyen rangsorolták eddigi legjobbjával (53.35).

    Az Egyesült Államokban tanuló és a legendás Bob Bowmannel készülő Kós igazolta remek formáját, 52.78 másodperces magyar rekorddal nyerte futamát, míg Jászó 53.97-tel a hatodik, összesítésben pedig a 19. lett.

    Jó volt nagyon, örülök, hogy sikerült 53 alá bemennem. Picit az bánt, hogy a kettes pályán úszva nem láttam annyira a többieket, hogy megtudjam, lassíthatok-e, ezért muszáj volt nyomnom. Ez az első idő most semmit nem jelent, meg kell tenni a következő lépést, és be kell jutni a döntőbe

    – nyilatkozta a vegyes zónában a 21 éves Kós.

    A szám középdöntőjét 21.32-kor rendezik.

  • Major Veronika a nyolcadik helyen végzett vasárnap női légpisztolyban a párizsi olimpia sportlövőversenyeinek otthont adó chateauroux-i Francia Nemzeti Lőtéren.

    Major Veronika 114 körrel a nyolcadik helyen végzett a nők 10 méter légpisztoly versenyszámának döntőjében a nyári olimpiai játékokon. Győrik Csaba tanítványa az első öt lövést követően az ötödik helyen állt (49.2), majd az újabb öt lövés után (97) visszacsúszott a hetedikre. A folytatásban két nyolcas következett, ami megpecsételte sorsát. Ezzel együtt a döntőbe jutás már önmagában nagy siker ebben a nagyon erős mezőnyben. Az aranyérmet a dél-koreai Oh Je Dzsin 243.2 körös olimpiai rekorddal nyerte meg, az ezüstérmet a szintén dél-koreai Kim Je Dzsin, a bronzérmet az indiai Manu Bhaker szerezte meg.

    A 27 éves sportoló még a női sportpisztoly számban is szerepel a játékokon.

  • Pupp Réka a női cselgáncs 52 kilogrammos mezőnyében a legjobb 16 között a mongol Sosorbaram ellen lépett a tatamira, ahol kínkeserves küzdelemben, de a végére csak megszerezte a győzelmet. Ezzel a magyar sportoló a legjobb nyolc közé jutott.

  • Holló Balázs és Zombori Gábor sem jutott döntőbe 400 méter vegyesen a párizsi olimpia medencés úszóversenyeinek második napján – számolt be az MTI. Mindkét magyar versenyző júniusban, a belgrádi Európa-bajnokságon úszta meg az ötkarikás szintet, amivel a 11. és 12. idővel kerültek a nevezettek közé. Ott volt a mezőnyben az olimpiai egyik arca, a francia Léon Marchand is, akit elképesztő ovációval fogadott a telt házas Paris La Défense Aréna közönsége.

    Elsőként Zombori ugrott medencébe, Virth Balázs 21 éves tanítványa legjobbjától (4:11.70) elmaradva, 4:14.88 perccel csapott célba, amivel 14. lett.

    Az úszás nem volt jó, de boldog vagyok, hogy itt tudtam lenni, hiszen elég rögös út vezetett idáig. Amikor megláttam, mennyi ember van itt, elképesztő élmény volt. Az, hogy nem sikerült jól, benne volt, hiszen Belgrádban voltam igazán csúcsformában, ezt pedig egy hónapon belül kétszer megcsinálni szinte egyenlő a lehetetlennel

    – nyilatkozta az MTI-nek Zombori.

    Ezt követően a Marchand-nal azonos futamban következett a 25 éves Holló, aki három hónappal ezelőtt az ob-t követően edzőt váltott, Kovács Ottóval 13 év után váltak külön az útjaik, azóta Hutkai Dániellel készül.

    A magyar versenyző – aki ebben a számban az elmúlt években rendszeresen döntős volt a világversenyeken – 4:12.20 perccel hatodikként csapott célba, amivel kilencedik helyen éppen lemaradt a nyolcas fináléról úgy, hogy a 6–8. helyezett egyaránt 4:11.52-őt úszott, ami egy századdal rosszabb, mint Holló belgrádi döntős ideje.

    Most elfogyott a szerencsém. A csúcsformát egyszerűen kénytelenek voltunk Belgrádra kihegyezni, ezért bevallom őszintén, számoltam is ezzel kicsit. Nem vagyok meglepődve, de nagyon örülök neki, hogy sikerült ide kijutnom. Ez az előfutam ráadásul szinte felért egy döntővel, fantasztikus hangulat volt, és az első kettő kivételével gyakorlatilag mindenkinek nyomnia kellett

    – mondta Holló.

  • Pongrácz Bence a remek kezdés után a japán Hifumi Abével, a 66 kilogrammosok koronázatlan királyával találta szemben magát a legjobb nyolc közé jutásért. A papírforma sajnos bevált, Abe egy ipponnal kerekedett a magyar fiú fölé, ezzel megnyerve az összecsapást. Tokió olimpiai bajnoka így továbbra is versenyben van, hogy megvédje címét.

  • A sportlövészet második aranyérme is kínai versenyző nyakába került a párizsi olimpián: vasárnap férfi légpisztolyban Hszie Jü diadalmaskodott.

    Azt követően, hogy szombaton légpuskában Huang Jü-ting és Seng Li-hao a párizsi ötkarikás játékok első aranyérmét szerezte meg Kína számára a Chateauroux-i lőtéren, a 24 esztendős Hszie Jü két olasz riválist megelőzve győzött 240.9 körös teljesítménnyel: másodikként Federico Maldini (240), harmadikként Paolo Monna (218.6) zárt.

    Eremények:

    férfi légpisztoly, olimpiai bajnok:

    • 1. Hszie Jü (Kína) 240.9 kör
    • 2. Federico Maldini (Olaszország) 240
    • 3. Paolo Monna (Olaszország) 218.6
  • Pásztor Flóra egyéni nő tőrben az amerikai Jacqueline Dubrovich-csal vívott és fej-fej melletti küzdelemben, hatalmas formát mutatva jutott tovább a legjobb 16 közé. 13–11-nél rezgett a léc, a magyar lány még egy sárga lapot is begyűjtött, de a szünet pont jó időben érkezett.

    Amint visszatértek a pástra, érződött, hogy ennek meg kell lennie és magabiztosan, 15–12-re legyőzte ellenfelét. 

  • Hat pontot levontak a párizsi olimpián szereplő kanadai női labdarúgó-válogatottól, a hazaküldött, majd leváltott Bev Priestman szövetségi kapitány pedig egyéves eltiltást kapott a nemzetközi szövetségtől (FIFA), mert a csapat drónokkal térképezte fel a csoportrivális új-zélandiakat – írta meg az M4 Sport.

    A kanadai együttes a hét elején drónokkal leste meg az új-zélandiakat, akik emiatt feljelentést tettek. Az eset után a kanadai válogatottól menesztették Joseph Lombardi és Jasmine Mander edzőt, illetve elemzőt, megvonták akkreditációjukat, a FIFA pedig most őket is egyéves eltiltással sújtotta.

    Priestman akkor még azt jelezte, hogy önként nem ül le az új-zélandiak elleni csütörtöki összecsapásra – a vége 2–1 lett a kanadaiak javára –, ám később hazaküldték, majd leváltották, a FIFA pedig most 12 hónapra eltiltotta.

    Kanada így most mínusz 3 ponttal áll, a csoportban pedig még vasárnap találkozik a házigazda és szintén győzelemmel rajtolt franciákkal, majd szerdán a kolumbiaiakkal. A három csoportból az első két helyezettek, valamint a két legjobb harmadik jut a negyeddöntőbe.

  • Győzelemmel mutatkozott be Pongrácz Bence a párizsi olimpia cselgáncstornáján a 66 kilogrammosok között vasárnap. A VS Dunakeszi idén Európa-bajnoki bronzérmes versenyzője a 16 közé jutásért azzal a nigériai Ismael Alhassane-vel került szembe, akit eddigi egyetlen találkozójukon megvert tavaly a linzi Grand Prix-n.

    Második meccsükön, az Eiffel-torony közelében található Mars-mező Arénában a 24 éves magyar dzsúdós, aki szabadkártyát kapott a játékokra, az elején védekezésre kényszerült az elszántan támadó afrikai ellenféllel szemben. A folytatásban viszont átvette a kezdeményezést, megszerezte a vezetést egy kiemelésre kapott vazarival, majd a második percben, egy válldobást követően a győzelmet is a másodikkal.

    Pongrácz a nyolcaddöntőben a súlycsoport legjobbjával, az olimpiai és négyszeres világbajnok japán Abe Hifumival találkozik.

  • Mészáros Eszter a 15. helyen végzett a nők 10 méteres légpuska számában vasárnap a párizsi olimpián. A héten torokgyulladással küzdő gödöllői sportoló a szombati vegyes csapat számban visszafogottan teljesített, az egyéni 60 lövéses alapversenyt ugyanakkor ragyogóan kezdte. „Féltáv” után viszont kisebb hullámvölgybe került, és végül 628,6 körös eredménnyel fejezte be a viadalt.

    Mészárosnak a hétfői nyolcas döntőbe jutáshoz minimum 631,3 körre lett volna szüksége. A második versenynapon 11.15-től Péni István és Pekler Zalán a férfi légpuska alapversenyében áll lőállásba, 12 órától pedig Major Veronika a női légpisztoly fináléjában szerepel.

  • Szabó Bence nemcsak kétszeres olimpiai, többszörös világ- és Európa-bajnok kardvívó, hanem magyar és venezuelai szövetségi kapitány is volt, tehát amit ő nem tud a vívásról, és ezen belül a kardvívásról, azt nem is érdemes tudni. Arra azonban még ő sem talál racionális magyarázatot, hogy mi történhetett a háromszoros egyéni olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal az első fordulóban, amikor az első fordulóban 15-8-ra kikapott a kanadai Fares Arfától a párizsi olimpiai egyéni versenyében.

    Szabó Bence Indexnek adott nyilatkozatát ide kattintva olvashatja el. 

  • Az Index az Eurosport jóvoltából résztvevője lehetett annak a nemzetközi sajtótájékoztatónak, amelyen két úszólegenda, Alain Bernard és Therese Alshammar válaszolt a Zoomon feltett kérdésekre. Bernard, a 100 gyors egykori világcsúcstartója hangsúlyozta, Léon Marchand és Milák Kristóf összecsapása 200 pillangón az olimpia egyik fénypontja lehet, a hat olimpián részt vevő Therese Alshammar pedig Hosszú Katinkát méltatta, aláhúzva, hogy semmit sem von le szédületes pályafutása értékéből, hogy nem jutott ki Párizsba.

    Bővebben minden itt!