17 éves rekord dőlt meg az NFL-ben

2012. december 23., 14:31 Módosítva: 2015.05.12 01:20

Új rekordot állított fel Calvin Johnson, az NFL-ben szereplő Detroit Lions elkapója.

teljes bejegyzés

Youtube-sztárt igazolhat a Jets

2012. december 22., 12:47 Módosítva: 2015.04.29 17:01

rugland.jpg

A New York Jets igazán hálás téma ebben a szezonban. Nem elég a szerencsétlenkedő Sanchez, a padon szomorkodó Tebow, a butt fumble, most még itt van ez is: a csapat egy Youtube-sztárral növelheti rugóinak számát.

A huszonhét éves norvég Havard Rugland a büdös életbe nem amerikaifutballozott csapatban, csak szabadidejében rugdosta a tojáslabdát. Ez idővel annyira jól ment neki, hogy a barátaival együtt csinált egy válogatást, amit feltöltött a Youtube-ra, így jutott el a híre az NFL-es csapathoz. 

Rugland a hét elején a Jetsnél járt próbajátékon. „Nagyon jól ment. Mezőnygólokat és kickoffokat lőttem az edzésen. Nyilván az ember egy kicsit nagyobb nyomás alatt érzi magát ilyen környezetben, de nyugodt tudtam maradni" - mondta a norvég rúgó. 

Ruglandról nagyon jó véleménnyel van a ligában rúgóként kilenc évet lehúzó Michael Husted, aki jelenleg edzőként dolgozik. „Óriási tehetség. Igazi rakétalába van, ha ilyen tempóban tudja fejleszteni a technikáját, akkor az NFL egyik legjobb rúgója lehet. A termete és az ereje miatt a raiderses Sebastian Janikowskira emlékeztet" - vont párhuzamot az edző a két európai rúgó között. 

A norvég egyébként tényleg ügyes, hatvan yardról simán bevágja, de ollózva és kapáslövésből is betalál, a lenti videóban négy percen át lövöldöz.

Stadionok mézeskalácsból

2012. december 21., 08:11 Módosítva: 2015.04.29 17:01

A nagyon ráérő és nagyon sportbuzi amerikaiak kedvenc karácsonyi szórakozásai közül az egyik, hogy kedvenc csapatuk stadionját készítik el – mézeskalácsból.

A legfrissebb művek közül a Yardbarker rangsorolt: az alant látható, első helyen végzett Darrell K. Royal Memorial (Texas Longhorns) stadionon kívül még jó néhány, amerikaifoci-related műremek található ezen a linken, többek közt a Lambeau Field (Green Bay Packers, a Jordan Hare Stadium (Auburn Tigers), vagy mondjuk az igen pocsék szezont futó Jacksonville Jaguars otthona. A Longhorns stadionjának mézeskalács-verziójáról pedig ide kattintva láthatunk még néhány képet.

longhorns_stadium.jpg

Szabadulna a Jets Sancheztől

2012. december 20., 08:44 Módosítva: 2015.04.29 17:01

A New York Daily News egyik munkatársának bennfentes információja szerint a New York Jetsnek annyira tele van a hócipője a katasztrofális szezont produkáló Mark "Buttfumble" Sanchez idei munkásságából, hogy a szezon után legszívesebben kivágnák a csapatból, mint a taknyot, még akkor is, ha ebben az esetben 17 millió dollárt kell fizetniük az irányítónak. Ha Sanchez marad, 8,25 millió dollár ütné a markát a következő szezonra, ami szintén szép összeg, és túl nagy pénz egy olyan irányítónak, aki csak a tartalék szerepet tölti be a csapatnál, hiszen a rájátszás esélyeinek végleges és visszavonhatatlan lenullázása után Rex Ryannek végre megjött a szebbik esze, és Sanchez helyett a másodéves Greg McElroyt (korábban Alabama Crimson Tide) nevezte kezdőként a vasárnapi meccsen. A New York második számú csapata a San Diego Chargersszel csap majd össze, miközben szegény Tim Tebow még mindig a kispadot melengeti a seggével.

A dolog pikantériája pedig nem is az, hogy Ryan nem engedi játszani a tavaly a Denvert a rájátszásba juttató, drágán leigazolt Tebow-t, hanem a Sanchez helyére kiszemelt irányító személye. Utóbbi ugyanis a pletykák szerint nem más, mint Michael 'Esküszöm, bíró úr, fogalmam sem volt rajta, hogy a birtokomon kutyaviadalok zajlanak' Vick, aki Sanchezhez hasonlóan rettenetes szezont játszott, és vélhetően a Philadelphia Eagles ugyanúgy lapátra szeretné tenni, mint ahogy a Jets szabadulna Sancheztől.

A választást állítólag az indokolja, hogy Vick – habár passzolni pont ugyanúgy nem tud, mint Sanchez vagy Tebow – rutinos öreg róka, és a hírek szerint Rex Ryan is teljesen odavan érte. A New York Jetset 2009-ben és 2010-ben is a rájátszásba rugdosó Sanchez mindenesetre nem kommentálta a dolgot: ehelyett elpufogtatott néhány közhelyet arról, hogy Ryan a főnök, neki pedig csak annyi a dolga, hogy egyre jobban és jobban játsszon. Utóbbiban mondjuk igaza van, hiszen van hova fejlődnie.

buttfumble.jpg

A galamb, ami többet volt pályán, mint Tim Tebow

2012. december 19., 09:08 Módosítva: 2015.04.29 17:01

galanb.jpg

A vasárnapi Oakland Raiders-Kansas City Chiefs-meccs nem az izgalmas játék miatt vonul be minden bizonnyal az NFL-történelembe (a hazai pályán játszó Raiders 15-0-ra verte Faragó "SportTV" Ricsi kedvenc csapatát), hanem amiatt a galamb miatt, ami meccs közben tévedt a pályára, és aztán jó sokáig nem is volt hajlandó elmenni onnan, ehelyett békésen sétálgatott a játékosok közt, és zen-buddhista nyugalommal csipegetett.

Azon láthatólag kicsit megsértődött, hogy Mike Brisiel, a Raiders egyik guardja lábbal toszogatta arrébb, amikor már nagyon útban volt, (a videón 3:40 körül látható), ezek után egy play erejéig behúzódott a Chiefs védőfala mögé, majd később a Raiders-fal mögül figyelte meg közvetlen közelről, hogy hogyan is rúg mezőnygólt Sebastian Janikowski. A jószágot – ami ebben az NFL-szezonban minden bizonnyal több időt töltött a pályán, mint Tim Tebow –  végül két oaklandi pályamunkás némi huzavona után bezsuppolta egy műanyag diszperzites vödörbe, és eltávolította a pályáról.

RGIII a boltokban is rekordot döntött

2012. december 18., 11:42 Módosítva: 2015.04.29 17:01

griffin.jpg

A Washington Redskinsszel rájátszásra pályázó újonc irányító, Robert Griffin III népszerűsége az egekben, az ESPN jelentése szerint rekordmennyiségű mezt adtak el a nevével.

Az NFLShop adatai alapján hat éve mérik az eladásokat, a csúcsot eddig Brett Favre tartotta, akinek Jets és Vikings mezei iránt is óriási volt a kereslet. A március és az április közötti eladásokat tartják számon, ez azt jelenti, hogy RGIII már három hónappal az időszak vége előtt lenyomott mindenkit. 

Az első NFL-es évében remekül teljesítő irányító 2902 yardot passzolt eddigi meccsein, 18 touchdown-passzt adott és csak négyszer dobott interceptiont. Csapata, a Washington Redskins jelenleg Wild Card-hétvégét érő helyen áll, a Phildelphia Eaglesszel és a Dallas Cowboysszal játszanak még az alapszakaszban. 

Ez katasztrófa, égessük el a meccs videóját

2012. december 18., 11:17 Módosítva: 2015.05.12 01:40
6

A New York Jets újabb pocsék teljesítménnyel írta ki magát az NFL-rájátszásért folytatott versenyből. Volt azért szép jelenet is.

teljes bejegyzés

Homoerotikus tánccal ünnepelt Matthews

2012. december 17., 13:20 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Clay Matthews III, a Green Bay Packers leginkább egy viking metálzenészre emlékeztető linebackere hibátlan, bár kissé homoerotikus tánccal ünnepelte meg, hogy a Chicago Bears elleni mérkőzésen sikerült megfektetnie a Bears irányítóját, Jay Cutlert.

Ehhez nem is nagyon lehet semmit hozzáfűzni, hacsak annyit nem, hogy Matthews mögött az a BJ Raji ugrál önfeledten — vélhetően kisebbfajta földrengést okozva ezzel — aki szintén a táncos kedvéről lett hírhedt, mégpedig ugyancsak a Chicago Bears ellen, még 2011-ben, egy interceptionból visszahordott touchdown ünneplése során. Raji legendás seggrázásáért ide kattintsanak!

Óriásit égett a Super Bowl-győztes

2012. december 17., 11:36 Módosítva: 2015.05.12 01:40

Csődöt mondott a Giants, a Patriots huszonnyolc pontos hátrányból jött vissza, de vesztett.

teljes bejegyzés

Mi, rúgók egy másik faj vagyunk

2012. december 15., 09:03 Módosítva: 2015.04.29 17:01

donniejones.jpg

A texas puntere, Donnie Jones hétfő este megsérült, miközben blokkolni próbálta a patriotsos Wes Welkert. Furcsa magyarázatot adott arra, hogy miért történt ez így: szerinte a rúgók nem amerikaifutballisták. 

„Valójában én nem vagyok NFL-játékos. Mindannyian tudjuk, hogy kinek mi a szerepe. Ugyanez történt velem 2008-ban, valahogy meg kellett állítanom DeSean Jacksont. Sikerült utolérnem, nem is tudom, hogyan, aztán elestem, és úgy éreztem szétment a térdem. Mi punterek és rúgók vagyunk. Egy másik faj" – viccelődött az újságíróknak Jones, aki hozzátette, vasárnap mindenképp ott akar lenni a Colts elleni fontos mérkőzésen, csak akkor nem lépne pályára, ha eltört volna a lába. 

A 32 éves Jones a Seahawksban kezdte profi pályafutását, majd két szezont lehúzott a Dolphinsban, 2007-től pedig a Rams puntere volt, tavaly került a Texanshoz. 

Vicc-csapat lett az NFL-es Philadelphia

2012. december 14., 11:21 Módosítva: 2015.05.12 01:55
14

Hét év után először áll tíz vereséggel a Philadelphia Eagles, amely teljesen szétesett az alapszakasz végére. Helyzetbe hozták a Bengalst.

teljes bejegyzés

Több csapatot a rájátszásba

2012. december 13., 14:59 Módosítva: 2015.04.29 17:01

goodell2.jpg

Mondta az NFL-pápája, Roger Goodell a tulajdonosok negyedéves találkozóján tegnap este. Goodell időről-időre leporolja a témát, de most leszögezte, a klubok tulajai hozakodtak elő az egésszel, ezért a következő hónapokban több egyeztetés várható az ügyben. 

A tizennégy és tizenhatcsapatos rájátszás lehetőségét is felvetette Goodell, a mostani rendszerben összesen tizenkét csapat vesz részt a Wild Card-hétvége és a playoff mérkőzésein. 

Ha a tizenhatos megoldást választanák a tulajdonosok, akkor a bye-hét megszűnne, és a két konferencia első már az első körben mérkőzést játszana, gyakorlatilag ez lenne a negyeddöntő, mivel a divíziók két első helyezettje jutna tovább, legalábbis ez lenne az ésszerű. Több meccs, több bevétel, de mit szólnak ehhez a játékosok és a klubok?

Horrorsérülés után az NFL-draftra készül

2012. december 11., 13:54 Módosítva: 2015.04.29 17:01

lattimore.jpg

A South Carolina futója, Marcus Lattimore október végén szenvedett olyan súlyos sérülést, amely a legtöbb esetben végleg hazavágja egy sportoló karrierjét. A Tennessee elleni meccs második negyedében indult meg a labdával, amikor két védő összezárt előtte, és olyan szerencsétlenül szerelték, hogy Lattimore jobb térde teljesen kicsavarodott. A 22 éves játékos sokkot kapott, az orvosi személyzet nem engedte, hogy a térdére nézzen, több térdszalagja sérült.  

Két hónap sem telt el azóta, de az ESPN információi szerint a sérülése előtt generációja legnagyobb tehetségének tartott running back a napokban úgy döntött, nevezni fog a következő NFL-draftra, ami 2013 áprilisában lesz esedékes. Lattimore NFL-es orvosok segítségével végzi a rehabilitációt, azt reméli, hogy márciusban már kocoghat és labdákat kaphat el, majd a combine felmérőin is megmutathatja magát. 

Tisztában van azzal, hogy ha elkel a drafton, akkor az első éve valószínűleg arról szól majd, hogy felépüljön, aztán jöhet a játék. Több olyan futballistával is konzultált az elmúlt hetekben, akik ugyanilyen súlyos sérülésből tértek vissza, és úgy érzi, most érkezett el az ideje annak, hogy a profik közé kerüljön, szeretne minél hosszabb NFL-es karriert. 

Lattimore tavaly már leküzdött egy súlyos sérülést, akkor a bal térdében szakadt el az egyik szalag.

A döntős szétszedte az NFL listavezetőjét

2012. december 11., 11:56 Módosítva: 2015.05.12 02:01
11

A Houston Texans váratlanul simán kapott ki a New England Patriotstól az NFL kedd hajnali rangadóján, Tom Brady bejelentkezett az MVP-címre.

teljes bejegyzés

Csak akkor jött le, mikor már nem bírt járni

2012. december 10., 11:58 Módosítva: 2015.05.12 02:02

A Washington Redskins nagy NFL-meccsen verte a Baltimore Ravenst, újonc irányítójuk térdsérülésével is játszott, de helyettese hozta vissza a meccset. A címvédő New York Giants az irányító Eli Manning négy touchdown-passzával nyert.

teljes bejegyzés

A texasi Johnny Football a legjobb egyetemi játékos

2012. december 9., 13:08 Módosítva: 2015.04.29 17:01

manziel.jpg

A Texas A&M Aggies irányítója, Johnny Manziel, közkeletű becenevén Johnny Football kapta a 2012-es Heisman Trophyt, amit minden évben a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó egyetemi játékosnak ítélnek oda a szakmabeli újságírók, illetve a korábbi díjazottak szavazatai alapján. A rangsorban másodikként Manti Te'o, a Notre Dame végzős linebackere végzett, míg harmadik Collin Klein, a Kansas State irányítója lett.

Manziel a legrangosabb egyetemi elismerésnek számító Heisman Trophy történetében az első olyan játékos, aki elsőévesként kapta meg a díjat. Korábban a Minnesota Vikings running backje, Adrian Peterson állt a legközelebb ehhez 2004.ben, de abban az évben végül Matt Leinart, a most épp az Oakland Raidersben játszó irányító kapta a trófeát.

A mindössze húszéves Manziel a második Aggies-játékos, aki Heismant kapott, (elsőként John David Crow nyerte, 1957-ben), és ebben az évben nemcsak a kora miatt írta be magát az egyetemi futball történelemkönyvébe, hiszen 3419 yardot passzolt, 1181 yardot futott, 24 passzolt és 19 futott touchdownt ért el, ezzel pedig megdöntötte Cam Newton 2010-es rekordját. Manzielnek ebben a szezonban utoljára január 4-én lesz jelenése, amikor az Aggies a Cotton Bowlon mérkőzik meg az Oklahoma Soonersszel.

Csapattársa halt meg a részegen vezető Dallas-játékos kocsijában

2012. december 8., 21:30 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Egy héttel a Kansas City Chiefs-linebacker, Jovan Belcher ámokfutása után újabb tragédia sújtotta az NFL-t. A TMZ információi szerint a Dallas Cowboys nose tackle-je, Josh Brent (képünkön) részegen vezetve elnézett egy kanyart és súlyos balesetet szenvedett. Az ütközésben Brent nem szenvedett komolyabb sérüléseket, a mellette ülő csapattársa, a Dallas practice squadjének linebackere, Jerry Brown viszont a kórházba szállítás után belehalt a sérüléseibe.

A kiérkező rendőrök Josh Brentet a baleset utáni szondáztatás után azonnal előállították, és gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával előzetes letartóztatásba helyezték, ahonnan még óvadék ellenében sem szabadulhat. A Dallas játékosának már korábban is meggyűlt a baja a rendőrséggel: ittas vezetés miatt már egyetemista korában is lekapcsolták egyszer. A Dallas Cowboys nehéz helyzetben van a holnapi mérkőzés előtt, hiszen a sérült Jay Ratliff helyett Brent kezdett volna a Cincinatti Bengals ellen. A játékos a texasi törvények értelmében kettőtől húsz évig tartó börtönbüntetést is kaphat.

joshbrent.jpg

Ray Lewis gonoszabb, mint valaha

2012. december 8., 13:05 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Ray Lewis még a hetedik fordulóban szenvedett tricepsz-szakadást, a napokban edzett először a társakkal. A veterán linebackernek nem sok jót jósoltak sérülése után, ezért már az is nagy szám, hogy el tudta kezdeni az edzéseket. Lewis ennek örömére bestiális új maszkját is bemutatta, ha visszatér, ebben riogathatja majd az ellenfeleket. A Predator, Bane és Darth Vader egy személyben, egy ilyenben a postán bárkit előre engednének a nyugdíjasok. 

raylewis.jpg

Mindenki rúg egyet Cam Newtonba

2012. december 6., 09:54 Módosítva: 2015.04.29 17:01

camnewton_1.jpg

A Carolina Panthers-irányító Cam Newtonnak voltak húzós hetei ebben a szezonban. A CBS most látta az elérkezettnek az időt, hogy megszólaltasson néhány Pro Bowl-résztvevőt Newtonnal kapcsolatban, köpködték is örömmel. A múlt szezon egyik legjobb újoncának állítólag akkora arca volt a januári All Star-meccsen, hogy sokaknál kicsapta a biztosítékot. 

„Úgy viselkedett, mint egy igazi seggfej. Mégis mit képzelt, kicsoda ő? Úgy bánt az emberekkel, mintha ő szarta volna őket. Ez volt az első Pro Bowl meccse, és azt hitte, hogy ő a sztár. A srácoknak ez nagyon nem tetszett" - ragadta meg a lényeget egy Pro Bowl-résztvevő AFC-játékos a CBS-nek. 

A sokak szerint dívaként viselkedő Newton aláírást sem akart adni az egyik játékos gyerekének, ez szintén nem volt jó pont. A pályán is voltak jelei annak, hogy a fiatal irányító nem áll a népszerűsége lista élén, a baráti meccs egyetlen sackjét ő kapta, a védők többször is rárontottak. Több forrás is megerősítette, hogy Newton magasról szart mindenkire az egész hétvégén, nem lógott együtt a többi játékossal, általában egyedül járt-kelt. 

„Ez volt az első meccse, visszafogottan kellett volna viselkednie. Ehelyett azt hitte, hogy mindenkinél jobb" - elevenítette fel a történteket egy másik Pro Bowl-futballista. 

Newton nem kívánt reagálni az elhangzottakra. 

Megtettem, megöltem őt

2012. december 4., 12:15 Módosítva: 2015.05.12 02:10
4

A Kansas City Chiefs amerikaifutballistája, Jovan Belcher elbúcsúzott barátnőjétől, miután több lövéssel megölte. A klub igazgatójának öngyilkossága előtt bevallotta, hogy mit tett.

teljes bejegyzés

Kilencszer lőtt a gyilkos amerikaifutballista

2012. december 4., 00:52 Módosítva: 2015.05.12 02:11
45

Értetlenül áll Amerika az NFL-ben szereplő Kansas City Chiefs játékosának szombati ámokfutása előtt. Jovan Belcher aznap reggel meggyilkolta barátnőjét, majd a klub edzőközpontjába hajtott, ahol a csapat edzőinek szeme láttára fejbe lőtte magát. Belchert mintapolgárnak ismerték, nem tartozott a problémás játékosok közé. Csapata vasárnap a játék mellett döntött, és két hónap után először nyert mérkőzést.

teljes bejegyzés

Így kell az utolsó mp-ben meccset nyerni

2012. december 3., 10:37 Módosítva: 2015.05.12 02:11
3

Az újonc Andrew Luck az utolsó másodpercben nyerte meg az Indianapolis Colts meccsét az NFL-ben. A Texans, a Patriots, a Broncos és a Falcons már a rájátszásban.

teljes bejegyzés

A Chiefsnél mindenki játszani akar a tragédia után

2012. december 2., 11:20 Módosítva: 2015.04.29 17:01

chiefstraining.jpg

A Kansas City Chiefs játékosa, Jovan Belcher helyi idő szerint szombat reggel megölte barátnőjét, nem sokkal később pedig a csapat edzőközpontjánál öngyilkos lett, a klub vezetőedzője és igazgatója szeme láttára. Felmerült annak lehetősége, hogy a Chiefs vasárnap délután esedékes, Panthers elleni meccsét elhalasztják, de a játékosok pályára akarnak lépni. 

Az USA Today szerint a szombat reggeli válságtalálkozó után a vezetőedző, Romeo Crennel és a hat kapitány, a quarterback Matt Cassel, a linebacker Derrick Johnson, a punter Dustin Colquitt, a guard Ryan Lilja, a receiver Terrance Copper és safety Eric Berry közösen hozták meg a döntést, egyikük sem javasolta a halasztást.

A klub tulajdonosa, Clark Hunt konzultált az NFL-vezér Roger Goodellel, aki a játékos-szakszervezettel is egyeztetett, mielőtt a meccs megrendezése mellett döntöttek.

Edzője előtt lőtte fejbe magát

2012. december 1., 17:04 Módosítva: 2015.04.29 17:01

belcher.jpg

A kansasi rendőrség tájékoztatása szerint a Kansas City Chiefs edzőközpontjában, az Arrowhead Stadionban öngyilkos lett a klub egyik játékosa, Jovan Belcher. A csapatnál mindenkit berendeltek.

A KCTV5 úgy tudja, a játékos reggel nyolc előtt többször meglőtte a barátnőjét, majd az edzőközpontba hajtott, ahol fegyverével véget vetett az életének. A nő kórházba szállítás után elhunyt. Egy háromhónapos kislányuk volt.

A rendőrség közölte, reggel nyolc óra után kaptak egy hívást az Arrowhead Stadionból, hogy egy fegyveres férfi tartózkodik a parkolóban. Amikor megérkeztek a helyszínre, a klub vezetőedzője és igazgatója is ott volt a játékossal, aki ekkor lőtte fejbe magát. A vezetőedzőnek, Romeo Crennelnek megköszönte, amit érte tett, ezután húzta meg a ravaszt.

A 25 éves linebacker, Jovan Belcher 2009 óta a klub játékosa. Tavaly az összes mérkőzésen pályára lépett, idén tíz meccsen kezdett. A Chiefs Insidernek tavaly novemberben adott interjút.

A klub megerősítette, hogy egy játékosuk öngyilkos lett, együttműködnek a hatóságokkal a nyomozásban. A Chiefsnek vasárnap este mérkőzése lenne, a Carolina Pantherst fogadják otthon. Az NFL arra kérte a Pantherst, hogy utazzanak el a helyszínre, a tervek szerint megtartják a meccset.

Még sosem csinált ilyet a Saints irányítója

2012. november 30., 11:12 Módosítva: 2015.05.12 02:13
13

Az Atlanta Falcons a vendég New Orleans Saints ellen folytatta remek sorozatát. A Saints irányítója öt interceptiont dobott a meccsen.

teljes bejegyzés

Másfél kilométer magasba vinnék a Super Bowlt

2012. november 29., 21:04 Módosítva: 2015.04.29 17:01

denver.jpg

A Mile-High Citybe, azaz Denverbe vinnék valamelyik Super Bowlt az évtized végén. A város és a Broncos megtette a szükséges előkészületeket, beadták a pályázatot. 

A Denver Post beszámolója szerint a Denver Broncos és a Visit Denver-kampány már hetekkel ezelőtt jelezte igényét, hogy a 2018-as, a 2019-es vagy a 2020-as Super Bowlt rendeznék meg a coloradói városban. A végleges döntésre még várni kell, az NFL várhatóan csak a következő évben dönt arról, hogy mely városok jöhetnek szóba esélyesként. 

A másfél kilométerrel a tengerszint fölött fekvő városban több vendégjátékosnak is gondot szokott okozni az akklimatizálódás, ezért a denveri meccseken bőszen tapasztják arcukra az oxigénmaszkot pálya szélén üldögélve.

Mit néz egy nő az NFL-ben?

2012. november 26., 21:08 Módosítva: 2015.04.29 17:01

bradyek.jpg

Sokakban olyan előítélet él, hogy az amerikai foci férfias sport és a nők csak azért nézik, hogy jó pontot szerezzenek a pasijuknál. Erre persze rácáfol a tény, hogy vannak női csapatok és hogy odakint a lelátón éppúgy őrjöngenek a szebbik nem képviselői egy visszahordott touchdownnál, mint azok, akik állva pisilnek.

Ugyanakkor az is igaz, hogy egy nő lehet, hogy mást is meglát a játékban. Kezdjük például a fenekekkel: egyik barátnőm szerint a férfit először hátulról kell megnézni, hogy lássuk, milyen kemény a feneke, milyenek a „lökőizmai”. Az amerikai futball innen nézve egy nőnek mennyország: a feszes nadrágok, a betérdelés, ahogy pásztázza a támadófalat a kamera… Egy irányítónál is a dobott yardoknál néha többet számít az illető fizimiskája. Ebből a szempontból nézve érthető Tom Brady népszerűsége, még akkor is, ha a régebbi hosszú haja nem állt jól neki. Drew Brees inkább a bájos szöszi kategóriába sorolható, aki állítólag egyszer twitteren kért javaslatokat arra, hogy mi legyen a születendő második kisfia neve. Michael „kutyaviadal” Vicket nem szeressük, mert állatkínzó, pföj. Roethlisberger egy nagy, szőrös mackóra emlékeztet, míg Eli Manning egy seggdugasz, na de Peyton…ő azért érettebb. Aaron Rodgers ábrázatában szerintem van valami pszichopatára emlékeztető, de ettől vagy talán épp ezért van benne valami szexi is. Tony Romo egy szerencsétlen simaképű balfasz, de legalább nem egy férfihisztérika, mint Jay Cutler. Tim Tebow meg agyonsztárolt és álszent: távozz tőlem, sátán.

Persze aki ért az amerikai focihoz, az nem folyton csak a qb-ken rugózik, hanem értékeli a jó defense-et. Egy nő is értékeli, bár kétségkívül ott már több a benga nagy állat, de melyik nő nem szeretné, ha valamelyik jól fejlett fizikumú férfiszerzet jól megsackelné? Troy Polamalunak gyönyörű a haja, amúgy is az a polinéz sárm, ami árad belőle…mint valami elveszett Édenből idetévedt naiv félisten. Clay Matthews egy állat, na de milyen szép állat is, a szőke. Szintén a Packersben játszó B. J. Raji viszont már…persze biztos vannak, akik buknak a malackákra is. Hasonló kategória a Pats Vince Wilforkja is: de olyan bájosan mosolyog ki a tokái mögül, eszem a szívét...

wilfork2.jpg

A nő mindig rejtélyes, szubjektív indokok alapján ítél. Az edzőkről is. Bill Belichicket vasvillával kergetné az undorító mackófelsője miatt, Tom Coughlinról pedig kivénhedt pedofilra asszociál. Egy ismerősöm szerint Jim Harbaugh „az NFL Rátgéber Lászlója”, na ő legalább látványosan műsorozik a pálya mellett, hmm, van ebben valami szexi. Egy nő értékeli, hogy Rex Ryan lefogyott, akkor is, ha utálja a Jetset. Romeo Crennellben van valami kedves „Rémusz bácsis” de ettől még a Kansas City Chiefs szar és attól meg még szarabb is, hogy Faragó Richárd is nekik szurkol.

Sokat elárul valakiről az is, hogy melyik a kedvenc csapata. Rengetegen divatból szurkolnak a Patriotsnak és a Giantsnek, pedig egy mennyivel hősiesebb mondjuk a Buffalo Billsnek vagy a Jacksonville-nek szurkolni, nem? Az az igazi elkötelezettség! Ami engem illet, nekem egyik kedvencem a Minnesota Vikings, hiszen a sok alacsony és nyafka magyar férfi közül ki ne vágyna egy olyan környékre, ami tele van északi ábrázatú, megtermett redneck favágókkal. Ettől persze még a Vikes sem az egyik legjobb csapat, bár az idei szezonjában azért sok a kellemes meglepetés és Adrian Peterson olllyan cukiii... Sokat számít a mez is, ezért is szurkolok a Saintsnek. A fekete-arany párosítást roppant elegáns, jó őket nézni főleg akkor, ha Pitbull Vickéket verik meg, mint hétfőn. És lehet akármilyen beton védelme a 49ersnek, ha a színösszeállításuk marja a szemem. A Buccaneers meg…kalózok, istenem, de béna már. Ha már macsóskodni akarnának, akkor legyen Louisville Luftwaffes vagy Memphis Mao Ce Tungs.

saints.jpg

És egy nő minden ellenszenve ellenére együtt tud érezni mindennel, ami a pályán folyik. Sajnálja a lesérülteket, az interceptiont dobó irányítókat. Sajnálja a rugójátékosokat, szegény Billy Cundiffot, akin elúszott a Ravens tavalyi Super Bowlja. Egy nő megkönnyezi amikor Brees ki tudja már hanyadik rekordot dönti meg és tudja, hogy ettől még idén a Saintsnek esélye sincs rájátszásba jutnia és sajnálja szegény Sean Paytont is, akit a botrány miatt eltiltottak a nyájától. Egy nőnek ezért is érdemes néznie amerikai focit, mert itt nem műbalhézó, tökön rúgott botlábúak fetrengenek a telecsulázott gyepen. Itt ha valaki sérül, akkor tényleg sérül. Itt ha valami eltörik, akkor tényleg eltörik. Az NFL-ben „minden héten háború” van. Itt nem lehet ráülni az eredményre, olyan nagy fordítások lehetnek a negyedik negyedben. Az NFL-ben igazi drámák vannak.

És nem utolsósorban: igazi férfiak. Ezért is érdemes egy nőnek amerikai focit néznie.

Tömegverekedés és özönvíz az NFL-ben

2012. november 26., 11:35 Módosítva: 2015.05.12 02:15
5

Az Oakland Raiders játékosainak nem ment a futball, inkább verekedtek egy jót. A Dolphins meccsén az öntözőrendszer okozott meglepetést, a Denver Broncos tovább szárnyal.

teljes bejegyzés

Iron Bowl: az Alabama lemosta az Auburnt

2012. november 25., 16:37 Módosítva: 2015.05.12 02:16
1

Az Alabama Crimson Tide egyetlen pontot sem engedélyezett leggyűlöltebb riválisának, az Auburn Tigersnek, 49-0-re nyert a tengerentúli egyetemek amerikaifutball-bajnokságának legendás kupameccsén, az Iron Bowlon.

teljes bejegyzés

Terminátorként tört utat az irányító

2012. november 25., 09:29 Módosítva: 2015.04.29 17:01

denard.jpg

Az egyetemi bajnokságban szereplő Michigan Wolverines irányító, Denard Robinson kihagyta csapata legutóbbi két meccsét,  de szombat este újra a pályán robotolt, az Ohio State elleni mérkőzésen úgy futott egy 67 yardos touchdownt, hogy egyszerre két védő sem tudta földre vinni.

A második negyed végén saját harmincasánál kapta meg a labdát, és miután átnyargalt a társak által csinált területen, ketten próbálták meg szerelni. Jobbról és balról is kapott egy védőt, azonban mindkét Michigan-játékos egyszerűen lepattant a remek felépítésű Robinsonról, akit ezután már nem tudott befogni senki, csapata át is vette a vezetést. 

A második félidőben már nem mentek ilyen jól a futások a quarterbacknek, csapata pontot sem szerzett a folytatásban, 26-21-re kikaptak a hibátlanul záró Ohio State Buckeyestól. 

Robinson, aki a szezon elején például cipő nélkül futott egy ötvenyardos TD-t, idén karrierjének harmadik olyan meccsét produkálta, ahol kétszáz passzolt és futott yard fölött zárt. Tavaly zsinórban második szezonját zárta kétezer passzolt és ezer futott yard fölött, a Michigan egyetemen pedig egy rakás offense-rekordot őriz.