új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nathan Fillion, Alan Tudyk és Morena Baccarin, a Firefly című kultikus sci-fi-sorozat három meghatározó szereplője 15 évvel a tévében elég mostoha sorsot kapó (nem sorrendben leadott epizódok, olyan idősáv, amikor senki nem néz tévét, az utolsó két rész dobozban hagyása, stb,) sorozat vége után találkozott össze, csak hogy felkorbácsolják a magukat Barnakabátosoknak nevező rajongók idegrendszerét.

    What do you want to believe we talked about? @alantudyk @baccarin.morena @charissabarton photo credit

    A post shared by Nathan Fillion (@natefillion) on

    Arra, hogy a sorozat folytatódjon, nem sok esély van egyébként, a színészek (a fentieken kívül még Jewel Staite, Gina Torres, Summer Glau és Adam Baldwin is szerepelt benne) mind dolgoznak, és egy ilyen gárdát ma összehozni szinte reménytelen sajnos. 

  • A Neonvadász (melyért már többször is lelkesedtünk az Indexen), most egy egészen izgalmas képet tett közzé a blogjában. Egy klasszikus, poharas, szívószálas, gőzölgő kávés ESPRESSO felirat utazik egy furgon tetején.

    neonfelirat
    Fotó: Neonvadász / iNaplo.hu/neon

    Hogy honnan jön, azt tudjuk, a Nagy Lajos király útja és a Thököly út sarkán lévő Pihenő Espresso éke volt fénykorában (itt olvasni róla bővebben):

    Azt is tudjuk, hogy néz ki a neontól megfosztott ház:

    image (1).png
    Fotó: Neonvadász / iNaplo.hu/neon

    Már csak azt kellene kideríteni, hova viszik. Ha bárki tud róla információt, ne tartsa magában!

  • Persze a kérdés teljesen értelmezhetetlen ökológiai szempontból, hiszen az állatok ott vernek tanyát, ahol tudnak, és azt esznek meg, amit tudnak. Arról nem is beszélve, hogy míg a mogyorós és az erdei pele inkább növényevő (bár azért tesznek kivételt), a szén- és a barátcinege azért alapvetően ragadozó, még ha nem is úgy gondolunk rájuk.

    Most azonban a pelék foglalták el a cinkék tanyáját. Néhol miután kiköltöztek a régi lakók, néhol azonban nem várták meg, míg eltűnnek.

    Az egészről az odúkat kihelyező Karcza Zsolt számolt be a Facebookon, egyúttal a tökéletes megoldást is feldobta (főleg, hogy mindkét pelefaj védett!).

  • Screen Shot 2017-06-22 at 15.19.09.png

    Nem? Itt egy videó a Majmok bolygója 3 fogatásáról, különösen nagy teret szentelve Andy Serkisnek aki a főhős Cesar majmot alakítja. Bemutató hamarosan itthon is. 

  • Ha az időjárás nem rondít bele nagyon, akkor valamikor csütörtökön indítják majd útjára a Stratollite nevű ballont, ami 19-22 km magasra visz majd magával egy KFC-s csirkés szendvicset. 

    Az elsőre teljesen értelmetlen projektnek egyrészt anyagi oka van, ugyanis a KFC fizet egy rakás pénzt a ballonnal kísérletező World View Stratollite-nek, hogy pár napig kuponokat dobálhassanak le az égből, másrészt ez lesz a ballon első több napos tesztje, eddig maximum 12 órát töltött ilyen magasságban, írja a Space.com

    A kampányt úgy hirdették be, hogy az űr peremére küldik a csirkés szendvicset, de ez azért elég nagy túlzás, mivel 100 km-en van a Kármán-vonal, amit a világűr határának szokás mondani. 

    Ön mit küldene fel?

  • Oké, a 2006-os film címe igazából Halálos iramban: Tokiói hajsza volt, a Nemzetközi Automobil Szövetség most viszont kicsit komolyabb dolgot jelentett be: szeptember 30. és október 1. között Tokióban rendezik az első hivatalos drift-világkupát.

    A helyszín nyilván nem véletlen, az 1980-as években Japánból indult el a driftelés, amiben idén először kiderül, ki a világ legjobbja.

    fia idc photo2
    Fotó: FIA

    Azt egyelőre nem közölte az FIA, hogy pontosan hány indulóval terveznek.

  • Az angliai Exeter városban lévő Isca Akadémián olyan szigorú a dresscode, hogy a tanári kar a kánikulában sem hajlandó lazítani rajta, a fiúknak kötelező fekete hosszú nadrágban bejárni az iskolába.

    Az iskola tisztában van azzal, hogy éppen rekordmeleg van az országban, ezért tett apró engedményeket, a kötelező fehér ing legfelső gombját ki lehet gombolni és a nyakkendőt sem kötelező hordani. Viszont bármelyik nap dönthetnek úgy reggel az iskola vezetői, hogy már elég hűvös van ahhoz, hogy a nyakkendőt rákényszerítsék a gyerekekre, úgyhogy arra utasították a gyerekeket, hogy a táskájukban mindig legyen egy nyakkendő.

    bbcvid
    Fotó: BBC

    A fiú diákoknak ez nem volt elég, ezért a lányok kötelező formaruháját húzták fel tiltakozásból és térdig érő szoknyába bújtak. Nagyjából 30 diák vett részt az akcióban, és a Guardian által megszólaltatott szülők mind büszkék voltak a gyerekükre, amiért szembe szálltak az iskola vezetőivel.

  • Június 17-én készült ez a videó az indiai Gudzsarát államban:

    A videót a négyfős társaság egyik tagja készítette, a képen rohanó állat pedig egy oroszlánkölyök. Nemsokkal azután, hogy feltöltötték a videót az internetre, a rendőrség őrizetbe vette őket.

    Bár a környezetvédők szerint el akarták ütni az oroszlánt, a felvételek alapján sokkal valószínűbb, hogy csak megörültek, hogy látnak egyet, és le akarták filmezni. Ettől függetlenül ez még bőven kegyetlenkedés, jókedvükben nem nagyon szeret senki - legyen akár ember, akár állat - kocsik elől rohangálni. (via)

  • Két texasi férfi eléggé meglepődhetett, amikor a kocsijuk motorteréből előbújt egy jókora bikasikló. A sofőr halálra rémült, a társa viszont levideózta az esetet:

    Az utasok szerint a hüllő - ami egyébként nem mérges kígyó - végül leesett a kocsiról. Azt nem mondták, hogy hol és hogyan, remélhetőleg azért nem gázolták el lendületből.

  • Nagyot néztünk, hogy a néhány száz fős Szamossályin lép fel hamarosan az NSZK-Jamaica tengelyt képviselő Boney M., de alig hogy kiposztoltuk, egy kedves olvasónk figyelmeztetett: szép-szép, de tavaly már jártak a környéken, mégpedig Monokon.

    Oké Monok majd kétszer akkora, mint Szamossályi, több mint 1600 lelket számlál, viszont amit ott nyomtak showt, az bizony élő volt, több hazai zenésszel együtt jammelve. Itt is egy kis videó róla.

    Boney M. Monokon a Babfesztivalon! #boneym #rasputin #babfesztival #monok #beanfest #tokajhegyalja #tokajwineregion #hegyaljainfo

    hegyalja.info (@hegyaljainfo) által megosztott bejegyzés,

    Ha valakit érdekel, idén is lesz Babfesztivál Monokon (bár sajnos Boney M. nem).

  • Nagyon erős lakáshirdetésre hívta fel a figyelmemet Timi. Mondjuk ma már a magyar piacon nem ritka sem a jól fotózott lakáshirdetés (szerencsére), sem a látszóbeton, sem a nagy, egybenyíló terek. Viszont hogy mindez egy ugrásnyira van az Országháztól,  egy régi bérházban, az azért elég meghökkentő.

    0?wm=0
    Fotó: Otthontérkép

    A 160 milliós ár elég combosnak tűnhet elsőre egy kétszobás lakásért, még akkor is, ha ez a két szoba 126 négyzetmétert foglal el. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy nem fognak sokat alkudni belőle, mégis elmegy.

    A ház amúgy 1936-ra épült fel modern stílusban, Kardos Ferenc és Pogány Móric tervei alapján. (Utóbbi legismertebb műve a Batthányi örökmécses). Nem tudom, eredetileg mennyivel volt díszesebb, mint most, de jelenleg meghökkentően letisztult.

    A lakásról a hirdetésben találni még egy csomó képet, aki pedig még több izgalmas eladó ingatlanról olvasna, kövesse az Urbanistát a Facebookon.

  • A hazai nagy sportegyesületek közül elsőként, jelentette ki a klub elnöke, Deutsch Tamás az Esport1.hu-nak adott interjújában.

    Nyilvánvaló, hogy az e-sportok egyre több emberhez érnek el, egyre több ember érzi a sajátjának és egyre több ember válik a részesévé. Nem osztom azt a megközelítést, hogy az e-sportot és a hagyományos sportokat egymás riválisának kéne tekinteni

    – mondta a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos, egyben MOB-alelnök, a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke és a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke is.

    Azt egyelőre még nem árulta el Deutsch, hogy pontosan milyen játékokban terveznek versenyzőket indítani.

  • Kevés olyan hely van a Karibi-térségben, vagy úgy általában az egész világon, ahol a cápák biztonságban lennének az emberektől. Ez alól kivételt képeznek a Bahama-szigetek, ahol 2011-óta tilos a cápákra vadászni.

    Ennek oka, hogy az ország bevételeinek jelentős része két dologból származik: az adórendszerből és a turizmusból. A turisták többsége pedig cápát látni jön a szigetre, a ragadozók évi 100 millió dollárt hoznak a gazdaságnak. 

  • A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsnak forgatott egy klipet HázŐrző, a betörő szving címmel, amiről azt mondta az Indexnek, hogy

    Azért mentem bele örömmel, mert megtetszett, hogy egy hivatalos szerv végre mer szabadon gondolkodni, és megpróbálja a közszolgálati üzeneteit hatásos módon eljuttatni. Nyilván a mentősök nyitották a sort Csuja Imrével, és tök jó, hogy ezen az úton mások is rálépnek. Lehet, hogy pont azért, mert ez nekik új, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kb. álomügyfél volt.

    Egy piaci cégnél, meg ügynökségnél mindenki "okos" és minden szótagba beleszól minden fontos marketinges, aki már 2 éve végzett az OKJ-s képzésen. Itt meg nagyon őszinte és nyitott rendőrökkel találkoztam, akik azt mondták, figyelj András, ilyet még nem csináltunk, de téged választunk és bízunk benned. Mondjuk az furcsa volt, hogy a soraimat tábornokok fogadják el, de hát ez mégiscsak egy rendvédelmi szerv vagy mi.

    Szóval sok szempontból álommeló. Beleszólásom volt a rendezőn át a koncepcióba is, tehát ez sok tekintetben az én "gyermekem" így az én felelősségem is. Szeretném ha sokan megnéznék, bár az a mai világban akár azt is jelentheti, hogy ultragáz, de ezen kár is filózni, szerintem ez ok, aranyos és a legtöbbet hoztuk ki a rendelkezésre álló erőforrásokból.

    Ez pedig a végeredmémy:

  • Tizennégy japán iskolás még a múlt héten döntötte meg az ugrókötelezés Guinness rekordját, itt ugye a cél az volt, hogy minél többször ugorják át a kötelet egy perc alatt.

    A vége elég szoros lett, de sikerült: 225-ször ugrották át a kötelet hatvan másodperc alatt, ezzel lenyomták egy rivális japán sulit, ami eddig tartotta a csúcsot 217-tel. 

    De a lényeg, hogy erről az egészről videó is készült, ami két perc hipnózissal ér fel, ha csak a kötelet figyeli. 

  • Bizonyára mindenki tudja (ha nem, akkor ez most megrázó lehet), hogy a mindennapi élelmiszereink tartalmaznak rovarokat. Ebben semmi meglepő nincs, hisz például a gabonából aligha fogja kiszedni bárki is az aratás során odakerült bogarakat. Ennek ellenére vicces belegondolni, hogy évente legalább 140 ezret elfogyasztunk.

    shutterstock 207453289

    Ha érdekli, hogy mennyi bogarat eszünk  különböző élelmiszerek fogyasztásával, itt ez a szép szemléltető táblázat:

    bogar
  • Nagyon mókás története van a képen látható mozgássérült-parkolónak, mely olyan gyönyörű, hogy a háttérsztori nélkül is mutogatni lehetne.

    Volt ugye a Népszínház utcában egy ákombákom parkolóhely-felfestés, amiről a felületes szemlélő azt hihette, hogy valaki csak úgy jókedvéből rajzolta magának, vagy mert nem volt hova parkolni a kocsijával.

    Aztán kiderült, hogy korántsem erről van szó. Táblával ugyanis ki volt jelölve a hely, de a burkolaton semmi nem utalt rá, így aztán sorra büntették meg az odaállókat. Ezért Attila, pusztán azért mert felbosszantotta a dolog, felfújta a piktogrammot, hogy segítsen másokat. (A Magyarok Háza dolgozói hasonló módszerrel saját magukat segítik az ott élők rovására.)

    Na és most jön a meglepetés! Egy hét sem telt el az első posztunk megjelenése óta, s láss csodát, elkészült az új felfestés. Éljen!

    (Mondjuk szegény taxis így sem vette észre, és véletlenül ráparkolt, nagyon remélem, hogy nem büntetik meg szegénykét.)

  • Dühösen menetelő, aranyszínű ruhás nők követelnek szórakozást egy aranyszínre festett ajkú rendőr(?)nőtől miközben egy aranyszínű helikopter köröz a fejük felett - nehezen értelmezhető, de vicces reklámfilmet forgatott az RTL Klub új csatornájához, amin főleg sajt gyártású műsoraikat ismétlik majd, illetve itt lesz látható az új Maunikasó, amit VV Anikó vezet majd.   

  • Igen az a Boney M! Vagyis valami olyasmi.

    Ez a név eredetileg ugyanis egy nagyon ügyes producert (Frank Farian) jelentett az NSZK-ban. Ő összeszedett pár tehetséges táncost, akiket azután a nép zenekarként kezdett tisztelni, pedig nem véletlen, hogy nem nagyon léptek fel élőben. 

    Az eredeti felállásból ugyan csak Sheyla Bonnick lesz jelen július 15-én a falunapokon, és persze valószínűleg most sem nagyzenekari kísérettel érkeznek, ám ezzel együtt alighanem elképesztő buli lesz.

    Ha nem lenne elég szürreális még a történet, akkor érdemes megnézni ezt a videót, amelyben a frontember a tengerparton koktélozva invitál mindenkit a szatmári faluba.

    Szamossályi Falunap 2017 boney m

    Szamossályi amúgy 747 lelkes település, ahova most több ezer embert várnak, valószínűleg nem alaptalanul, állítólag folyton égnek a vonalak a polgármesteri hivatalban.

    Még több infó a Facebookon. [via: Szabolcsihír]

  • Az Enigma-rejtjelezők története az első világháborúig nyúlik vissza. Arthur Schreibius mérnök 1918-ban szabadalmaztatta a forgótárcsás titkosító gépét, egyúttal megkereste a német haditengerészetet és a külügyminisztériumot, ám egyik felet sem érdekelte az eszköz.

    Az Enigma végül 1925-ben találta meg az utat a német fegyveres erőkhöz, ekkor kezdték el Funkschlüssel C néven gyártani, a következő évben rendszeresítették a haditengerészetben. Később más országok is bevezették az Enigma használatát, az olasz majd a spanyol haditengerészet a kereskedelmi forgalomban is kapható rejtjelezőt szerezte be.

    Becslések szerint 100 ezer Enigma került forgalomba, a rejtjelezők a második világháború alatt élték fénykorukat. A most árverezett készülék a német tengeralattjáróknak készült.

  • Mi ez a magyar zenészekkel és az áramlopással? Lajcsi után Kozsó is kevesellhette a rezsicsökkentés mértékét, mert nem nagyon fizetett a teázójában felhasznált áram után, írja a Blikk, SŐT, a vízdíjjal is akadtak gondjai (értsd: azt sem fizette). A rendőrök meg kemények, sitt is lehet a vége.  

  • Nem mennek mostanában túl jól a dolgok a Mattelnél, de most végre megjött Man Bun Ken és a többi intermédia masteres startupalapító szuperbarbie, ha ők nem hoznak végre egy kis életet a babaházba, akkor senki se fog.