Ez a poszt a következő Percről percre része:

A Fidesz nyerte a választást

Percről percre a választási kampány hírei, a választási eredmények az Indexen. Minket olvasson, ha mindent tudni akar arról, milyen lesz az új parlament.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Kéket kérsz, vagy rózsaszínűt, elvtárs?

    – kérdezi a Munkáspárt egyik aktivistája a másiktól, miközben egy szénsavmentes és egy szénsavas vizet mutogat.

    Hát, ha nincs vörös, akkor nekem tök mindegy

    – mondja a másik. De legalább nevetnek.

  • 79,46 százalékos feldolgozottság mellett BAZ megye hatos számú választókörzetében magabiztosan, 41,39 százalékkal vezet Mengyi Roland fideszes jelölt, a jobbikos Balla Gergőnek 29,44 százaléka van, a kormányváltó Pap Zsolt 22,76 százalékon áll. A körzet a tiszaújvárosi és a szerencsi választókerület összegyúrásával jött létre, korábban inkább baloldali fellegvárnak számított.

  • Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Bálna előtt azt mondta a szimpatizánsoknak, az első szó a köszöneté, akik éltek az állampolgári jogaikkal. Azt mondta, hogy José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke már gratulált Orbán Viktornak. Mint mondta, néhány perc múlva Orbán értékeli a választás eredményeit. Zúg a Viktor, Viktor!

  • Az országosan leadott szavazatok több mint 60 százalékos feldolgozottsága alapján 9 fővárosi, egy Csongrád és egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei választókerületben vezet a baloldal, az ország 95 választókerületében a Fidesz-KDNP jelöltjei állnak az első helyen.

  • Bár Mohácson és Szigetváron csoda kéne ahhoz, hogy ne a Fidesz nyerjen, Pécs két választókerületében hatalmas a küzdelem. Az egyes pécsi kerületben 75 százalékos feldolgozottságnál a fideszes Csizi Péter 36,5 százalékon áll, a baloldali Tóth Bertalan 33,6 százalékon, itt még bármi lehet. 

    A Komlóval kibővített kettes pécsi körzetben 84 százalékos feldolgozottságnál a fideszes Hoppál Péter vezet 35,83 százalékkal, de eléggé a nyakában liheg a kormányváltó Szakács László 32,49 százalékkal. 

  • Az Új Dimenzió Párt gyulai jelöltje eddig csak hat szavazatot kapott. Bár még nagyot hajrázhat. Csak 85 százalékos a feldolgozottság.

    • Rossz lesz az országnak, ha a Fidesz kétharmados többséggel nyer, mert nem lesz kontrollja.
    • Szomorú, hogy a Jobbik ilyen jól szerepelt.
    • Az emberek arra szavaztak, hogy a Fidesz folytassa, de ez rossz döntés volt.
  • A Ráday utcától egy sarokra, egy bérház első emeletén áll egy kandalló, azon pedig egy naiv festő képe, a Szent Koronát ölelő angyalokról. Na, ez a 106 éves Kisgazdapárt székházának legkevésbé meglepő pontja.

    Azt, hogy a kisgazdák nem egy új párt, amit csak az állami támogatásért gründoltak, jól jelzi az olcsóbb B filmben akár fehér házi sajtóteremnek is beférő tárgyaló. Meg persze az, hogy ez az egyetlen párt, ahol tömény is jár a mangalicaszalámi mellé.

    A kisgazdák minden állami támogatást felvettek, sőt, a képviselőjelölteknek járó egymilliót is elköltötte a párt, így most aggódhatnak, hogy meglegyen a 1 százalék, mert egyébként 100 millió kell majd vissza fizetniük. 

    „Van olyan választókerület, ahol szinte biztos nyerni fogunk“– mondja a párt egyik prominense mellettem, miközben a kivetítőn egy felesező pár kontúrja vet árnyékot az ATV választási műsorára. Minden pasztellszínű, mint a legszebb álmok.

  • A belvárosi polgármester 12 295 szavazattal és 44 százalékos támogatottsággal nagyon vezeti a fővárosi 1. választókerületet. Kerék-Bárczy Szabolcsnak 9 156, Schiffer Andrásnak 3949 szavazata van. 

  • "Szomorú vagyok" - kommentálta Hegedüs Péter, a Független Kisgazdapárt (FKGP) elnöke vasárnap a szavazatok valamivel több mint 50 százalékának feldolgozottságánál pártja 0,18 százalékos választási eredményét az MTI-nek, bízva abban, hogy a végén legalább 2 százalékot elérnek.  Mint mondta, az FKGP nem adja fel, és célja a 2018-as választáson való, a mostaninál jobb szereplés, a hosszú távú építkezés.

  • 85,52 százalékos feldolgozottság mellett BAZ megye 5. választókörzetében a fideszes Hörcsik Richárd az első 46,05 százalékkal, a második Pasztorniczky István a Jobbik jelöltje 26,89 százalékkal, harmadik 21,35 százalékkal a baloldali jelölt, Vécsi István. A zempléni térség a megye egyik fideszes erőssége. Hörcsik Richárd már 1990-ben bekerült a parlamentbe, még MDF-esként, majd négy év kihagyás után 1998-ban már fideszesként tért vissza, négyszer szerezte meg a sátoraljaújhelyi mandátumot.

  • Pest megyében, a kilences választókerületben a fideszes Czerván Györgynek 50 százaléka van, a jobbikos Csanádi Gábor Ferencnek 24 – a feldolgozottság már 89 százalék itt.  Az MSZP-s Baja Ferenc a harmadik. 

  • Összeszedtünk néhány választókörzetet, ahol nagyon szoros a küzdelem, néhány tucat szavazaton is múlhat a küzdelem.

    Budapest XV. kerületében a fideszes László Tamás és a baloldali Móricz Eszter között alig egy százalék a különbség, egyelőre a fideszes jelölt javára. A XVIII. kerületben az MSZP-s Kunhalmi Ágnes 0,8 százalékkal vezet Kucsák László fideszes jelölt előtt.

    Miskolc egyik választókerületében a Fidesz és a Jobbik küzd egymással 1000 szavazatos különbséggel, a kettes választókerületben pedig most éppen a baloldal áll nyerésre, de nagyon kicsi a különbség.

  • Na jó, ez azért túlzás, inkább csak megmoccant. Az eurót 305,6 helyett 305,7 forintért adják, a forgalom minimális – ilyenkor hétvégén egyébként is alig szoktak kereskedni a devizapiacon. Mindenesetre a forint leheletnyi gyengüléssel köszöntötte az első eredményeket. Talán majd akkor lesz valami mozgás, amikor már véglegesnek tűnő eredményeket láthatunk.

    VgAeGVC.png

  • Fidesz: 45%

    Baloldali ellenzék: 24%

    Jobbik: 21%

    LMP: 4,84%

  • 20,43 százalékos feldolgozottság mellett rendkívül szoros az állás, 31,22 százalékon a fideszes Sebestyén László, 32,57 százalékon a baloldali Varga László, a jobbikos Pakusza Zoltán 29,93 százalékon áll.

  • Várjuk, hogy végre megjelenjen egy politikus a Godot előtt, közben viszont az Együtt-PM aktivistái már azt tervezgetik, hová emigráljanak. Eléggé haragszanak egyébként a szocialistákra és a többi koalíciós pártra is: „Odamennék az MSZP-hez, és megkérdezném, ki miatt van ez a verség, mert az biztos, hogy az Együtt-PM aktivistái mindent megtettek” – mondja az egyikük.

  • 80 százalék feletti feldolgozottságnál Siófokon a fideszes Witzmann vezet 47,7 százalékkal, második a baloldali összefogó Harangozó Gábor 23,7 százalékkal. Barcson is utcahosszal vezet Fidesz, 49,03 százaléka van, a második jobbikosnak 23,86.

    Kaposváron már nyert a fideszes Gelencsér Attila, 90 százalékos feldolgozottságnál behozhatalan az előnye. Marcaliban sem szoros az állás: a fideszes Móring József 47,52 százalékot hozott 77 százalékos feldolgozottságnál, 23-23 százalékkal követi a jobbikos Mátyás és a baloldali összefogásos Harján. 

  • Kardos-Horváth Jánost az LMP indította a Pest megyei hármas választókerületben, 47%-os feldolgozottságnál 7,2%-on áll, a jobbikos Murányi Leventének 13%-a van, a második a kormányváltóktól Szinna Gábor 26%-kal, a 2010-es győztes Hadházy Sándor 47 százalékkal magasan vezet. 

  • A Kormányváltó Szabó Sándor most 5%-kal vezet a fideszes Bohács Zsolt József előtt, de a Valasztas.hu adatai alapján még a szavazatok harmadát sem számolták meg.

  • Szabolcs Attila 41 százalékkal vezet 56 százalékos feldolgozottság mellett. Somfai Ágnes baloldali jelölt 37,87 százalékkal a második, ezer szavazattal van lemaradva. 

  • Ahogy négy évvel ezelőtt a megyében most is minden egyéni helyet megszerez a Fidesz, akkora az előnyük a jelöltjeiknek. Kósa Lajost, Dr. Pósán Lászlót, Tasó Lászlót, Dr. Vitányi István Józsefet, Bodó Sándort, Dr. Tiba István Csabát sem lehet már befogni. 

        1. választókerület - Debrecen (65,07 százalék)

        1. Kósa Lajos (FIDESZ-KDNP) - 47,30 százalék, 12.443 szavazat

        2. Dr. Szegedi István (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP) - 25,81 százalék, 6.790 szavazat

        2. választókerület - Debrecen (59,01 százalék)

        1. Dr. Pósán László (FIDESZ-KDNP) - 44,88 százalék, 11.011 szavazat

        2. Dr. Rónai György (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP) - 23,92 százalék, 5.868 szavazat

        3. választókerület - Debrecen (41,66 százalék)

        1. Tasó László (FIDESZ-KDNP) - 53,80 százalék, 6.653 szavazat

        2. Ágoston Tibor (JOBBIK) - 24,61 százalék, 3.043 szavazat

        4. választókerület - Berettyóújfalu (72,04 százalék)

        1. Dr. Vitányi István József (FIDESZ-KDNP) - 46,66 százalék, 11.816 szavazat

        2. Dr. Ulics Erika (JOBBIK) - 28,90 százalék, 7.318 szavazat

        5. választókerület - Hajdúszoboszló (47,67 százalék)

        1. Bodó Sándor (FIDESZ-KDNP) - 47,49 százalék, 7.767 szavazat

        2. Rigán István (JOBBIK) - 27,12 százalék, 4.436 szavazat

        6. választókerület - Hajdúböszörmény (65,47 százalék)

        1. Dr. Tiba István Csaba (FIDESZ-KDNP) - 47,84 százalék, 12.134 szavazat

        2. Kulcsár Gergely (JOBBIK) - 28,24 százalék, 7.163 szavazat

  • Az otthon, Karcagon induló agrárminiszter, Fazekas Sándor az adatok 51 százalékos feldolgozottságánál már 50 százalék felett áll. Őt sem tudja már behozni sem a Jobbik, sem a Kormányváltás képviselője.

  • BAZ megye 4. számú választókerületében Demeter Zoltán fideszes 36,31 százalékon áll, második Klimon István a baloldali összefogás jelöltje 28,29 százalékkal, harmadik 27,75 százalékkal Miklós Árpád jobbikos képviselő. A Fidesz mostani jelöltje négy éve a sajószentpéteri mandátumot nyerte el, a Kormányváltás jelöltje kazincbarcikai önkormányzati képviselő. A Jobbik-jelölt edelényi kötődésű, a megyei közgyűlés tagja.

  • Pedig kemény a kerület: Németh Rezsiharcos Szilárd a narancssárga és munkáspárti elnök Thürmer Gyula a vörös sarokban. A baloldali Szabó Szabolcs 13 620 szavazatot kapott 74,5 százalékos feldolgozottság mellett. A meccs szoros, Németh Szilárd 13 431 szavazattal a második. 

  • 66,6%-os feldolgozottságnál 5000 soproni szavazatot számoltak össze a Moby Dick volt basszusgitárosa, Gőbl Gábor neve mellett. A jobbikos metálos 17%-ával harmadik, Firtl Mátyás (Fidesz) 51%-kal fölényesen vezet.

  • Úgy számolunk, be fog jutni az LMP. 60 százalékos feldolgozottságnál 4,81%-on állnak, ez folyamatosan növekszik.

  • - 4,7, hallottad?

    - Nem, már 4,77!

    Az LMP vezetői még mindig csak nézőként vannak jelen, addig láthatólag nem akarnak nyilatkozni, amíg nincs miről - azaz a listás eredmény fel nem kúszik 5 százalék fölé. 


  • 1. Boldog István (Fidesz) 41,92%
    2. Csányi Tamás (Jobbik) 31,12%
    A feldolgozottság 87%, de nincs már négyezer szavazat sem, amit meg kell számolni. A különbség pedig ennyi a két jelölt között.