Budapest

Két nap alatt 15 ezren szavaztak az Elvis Presley térről

2011. március 4., 13:11 Módosítva: 2011.03.16 12:28
55

Péntek délig csaknem 15 ezren szavaztak a Budapest.hu portálon arra, melyik fővárosi közterületet nevezzék el Elvis Presley amerikai énekesről. A legtöbb voksot eddig a Margit híd budai hídfője melletti terület kapta - közölte Schmidt Gábor főszerkesztő.

Az önkormányzat hivatalos oldalán szerdán 11 órakor kezdődött a szavazás; a polgárok 12 budapesti, eddig névtelen közterület közül választhatnak március 15-éig.

Tovább

Lemondott a BVK vezérigazgatója

2011. március 4., 08:51 Módosítva: 2011.03.04 09:08
1

László György, a BVK Budapesti Városüzemeltetési Központ vezérigazgatója lemondott pozíciójáról. A főváros közleményéből az derül ki, hogy László magánokból távozik posztjáról 2011. március 31-től. Tarlós István főpolgármester a lemondást elfogadta. Tarlós István főpolgármester közölte, hogy a személyi változás nem érinti az új városüzemeltetési modell működtetését.

László György
László György

Maradnak a kommunisták Óbudán

2011. március 3., 16:44 Módosítva: 2011.03.23 11:00
50

Az érintett lakók megkérdezése után nem kezdeményezi Óbuda-Békásmegyer önkormányzata utcanevek módosítását a III. kerületben, áll a lapunknak küldött közleményben.

A változtatást a Jobbik Magyarországért Mozgalom III. kerületi önkormányzati képviselője kezdeményezte “a munkásmozgalomhoz és kommunista diktatúrához köthető” nevekkel kapcsolatban, a képviselő-testület 2011. január 27-ei ülésén, 11 utcát megnevezve.

Tovább

Kikeltek a gekkók a budapesti állatkertben

2011. március 3., 14:56 Módosítva: 2012.04.19 12:56
116

A budapesti állatkertben nemcsak az emlősök és a madarak, hanem a hüllők is igen jól szaporodnak. A közelmúltban a madagaszkári nappali gekkóknál volt gyermekáldás, írja Hanga Zoltán sajtóreferens.

Madagaszkári nappali gekkó (Phelsuma madagascariensis) a Fővárosi állat- és Növénykertben (Fotó: Bagosi Zoltán)
Madagaszkári nappali gekkó (Phelsuma madagascariensis) a Fővárosi állat- és Növénykertben (Fotó: Bagosi Zoltán)
Tovább

Locsolókocsit, kukásautót vert dobra az FKF

2011. március 2., 17:04 Módosítva: 2011.03.02 17:04
19

Összesen 138 forgalomból kivont, leselejtezett gépjárműtől, többek között kukásautóktól, locsolókocsiktól szabadulna a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a társaság honlapján található ajánlattételi felhívás szerint.

A cég a honlapján szereplő közlemény szerint meghirdeti a tulajdonában lévő leselejtezett különféle tárgyi eszközöket, berendezéseket, illetve forgalomból ideiglenesen kivont gépjárműveket.

Leó és Fred kutricája is kalapács alá került
Leó és Fred kutricája is kalapács alá került

A hirdetmény szerint ajánlat kizárólag a teljes gépparkra egy összegben tehető, azaz aki lerobbant locsolókocsit akar venni az utcájába, annak bónuszként meg kell mellé vásárolnia ötven szemetesautót, egy rakás só- és homokszóró felépítményt, és legalább egy ekéző, valamit egy földtoló célgépet.

Az állam cipeli tovább a BKV batyuját

2011. március 2., 13:04 Módosítva: 2011.03.02 13:04
33

Március végén megkapja a BKV a beígért 19 milliárd forintos állami támogatást, majd várhatóan júliusban átvállalja az állam a közlekedési cég 77 milliárd forintos adósságát, jelentette be Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatón.

A fővárosi önkormányzat már tavaly év vége óta lobbizik a kormánynál a BKV pénzügyi egyensúlyának rendezéséért. A közlekedési cég 30 milliárd forintos hiánnyal küzd idén, ráadásul 77 millird forintos adósságállománya is van, aminek csak a kamat- és törlesztési terhei évi 4-5 milliárd forintra rúgnak.

Tovább

Elvis Presley Budapest díszpolgára lesz

2011. március 2., 11:55 Módosítva: 2012.06.19 15:30
1142

Budapesti díszpolgár lehet Elvis Presley, sőt fővárosi közterületet neveznek el róla. Az énekes ugyanis 1956-ban egy amerikai tévéshow-ban egy dal eléneklése után a műsorvezető Ed Sullivannel együtt felszólította a nézőket: adakozzanak a magyar forradalom résztvevői számára.

Tovább

Marad a szmogriadó tájékoztatási fokozata Budapesten

2011. március 2., 06:23 Módosítva: 2011.03.02 09:27

A keddi mérések alapján fennmarad a szmogriadó tájékoztatási fokozata Budapesten, közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.

A légszennyezettségi állapotot mérő műszerek ellenőrzött adatai alapján a kisméretű szállópor mennyisége tíz helyen még meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, de egyetlen mérőállomáson sem lépte túl a riasztási küszöbértéket, így Budapesten továbbra sincs szükség a szmogriadó riasztási fokozatának bevezetésére - áll a közleményben.

Tovább

Szmoggal indul a tavasz Budapesten

2011. március 1., 06:33 Módosítva: 2011.11.02 06:16

Elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Tarlós István főpolgármester, miután 2011. február 27-én a város négy, 2011. február 28-án pedig tizenkét mérőpontján a szálló por mennyisége elérte és meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

Tovább

A WB-tragédiától tartva raknák ki a Tűzrakteret

2011. február 28., 19:23 Módosítva: 2014.08.15 14:16
99

Március 31-ig maradhat a Tűzraktér a hatodik kerületi Hegedű utcában, utána viszont bizonytalan a 2008 óta e helyen működő kulturális központ sorsa. Az önkormányzat állítólag már régebb óta fontolgatja az épület felújítását, és hogy egy West Balkánhoz hasonló tragédiát elkerüljenek, léptek. Pályázatot írnak ki, és annak győztese újíthatja fel az épületet, hogy aztán évi 36 millió forint bérleti díjért valamilyen kulturális funkciót működtethessen ott.

Tovább

Egymillióra bírságolták az FKF-et a sótender miatt

2011. február 28., 17:38 Módosítva: 2011.02.28 17:38

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) egymillió forint bírságot szabott ki a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-re, mert az egy útszórósó-tendert jogsértő módon bonyolított le. A hétfőn meghozott határozat a Közbeszerzések Tanácsa honlapján jelent meg.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. nettó 555 millió forint becsült értékben nyílt közbeszerzésen akart ömlesztett útszóró sót beszerezni. A felhívás 20 ezer tonna - plusz 50 százalék - útszóró sóra szólt. Négy ajánlat érkezett, a legolcsóbbnak kellett volna nyernie. Az Optopus Kft. nettó 18 300 forintos tonnánkénti ára volt a legjobb.

Az ajánlatkérő FKF Zrt. azonban január 19-én azt közölte, hogy képtelenné vált az ellenszolgáltatásra, ezért nem hirdet nyertest. Másnap viszont hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést indított 10 ezer tonna útszóró sóra. Az ajánlattételi határidő másnap volt, és az FKF január 21-én kihirdette nyertesnek a Medcare Gyógyszer és Gyógyászati Kereskedelmi Kft.-t. A szerződést nyomban meg is kötötték nettó 17 600 forintos tonnánkénti áron. Miután az ilyen zárt közbeszerzést be kell jelenteni a KDB-hez, a testület elnöke jogsértőnek tartotta a második eljárást, és jogorvoslatot kezdeményezett, amely még mindig tart.

Az első tender eredménytelen lezárása miatt viszont az Optopus Kft. indított eljárást a KDB-nél. Kifogásolta a lezárást, mivel szerinte éppen a második eljárás bizonyítja, hogy volt pénze az ajánlatkérőnek. Erre a következtetésre jutott a KDB is, ezért megsemmisítette az eljárást lezáró döntést, és megbírságolta az FKF Zrt-t. Az indoklásban megjegyezték, hogy az első tender újraértékelése nem valós reparálása a jogsértésnek, hiszen a kért só felére már szerződést kötött az ajánlatkérő. A bírság mértékét befolyásolta, hogy az FKF-re már korábban is szabott ki bírságot a KDB, továbbá az is, hogy nem működött együtt a döntőbizottsággal.

A céginformáció adatai szerint a második eljárás nyertese, a Medcare Kft. hat magánszemély tulajdonában áll, jegyzett tőkéje 13 millió forint, a főtevékenysége pedig fekvőbeteg-ellátás. Az APEH háromszor indított ellene végrehajtási eljárást, egyszer pedig foglalást is tartott a cégnél. Székhelye a budapesti Galvani úton van, míg fióktelepet működtet a kistarcsai kórházban. A 2009-es mérlegben a cég nettó értékesítési árbevétele 2,5 millió, míg a saját tőkéje mínusz 3,5 millió forint volt. Az üzemi eredménye mínusz 2,6, míg az adózás előtti és a mérleg szerint eredménye egyaránt mínusz 3,1 millió forint volt.

Fővárosi romaügyi biztos lett Makai István

2011. február 28., 14:51 Módosítva: 2011.02.28 14:51
10

Makai Istvánt nevezte ki Budapest romaügyi biztosává Tarlós István főpolgármester, közölte Szűcs Somlyó Mária, a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatója hétfőn. A Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) és a Roma Polgári Tömörülés (RPT) vezetője március elsejétől látja el feladatát, határozatlan időre bízták meg, tevékenységéért fizetést nem kap. Az önkormányzati közlemény szerint Tarlós kiemelt ügyként kívánja kezelni a budapesti romák felzárkóztatását és polgárosodásuk elősegítését, ennek érdekében nevezte ki a posztra Makait.

Makai dolga lesz a fővárosi romák élethelyzetét befolyásoló, felzárkóztatásukat hátráltató problémák összegyűjtése, rangsorolása, programok előkészítése. A romaügyi biztosnak véleményezési és javaslattételi joga lesz a romák helyzetét érintő kérdésekben, áll a közleményben.

Makai István fővárosi roma politikus második ciklusát kezdte meg a január 9-i kisebbségi választások eredményeként az FCÖ élén. Ő irányítja a tavalyi kisebbségi választásokon az ország második legerősebb roma civil szervezetévé vált RPT-t. Az FCÖ az Országos Roma Önkormányzat utáni legbefolyásosabb választott roma érdek-képviseleti szervezet.

Midibusztender: nem enged az Orangeways

MTI/Index
2011. február 28., 11:20 Módosítva: 2011.06.03 18:03
9

Jogorvoslati kérelmet nyújtott be az Orangeways Zrt. a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz (KDB) annak megállapítására, hogy a BKV Zrt. "valós és okszerű indokok nélkül" minősítette eredménytelennek a midibusztendert.

Az Orangeways közleményében azt írta: "A pályázat messze legkedvezőbb ajánlatát benyújtó Orangeways Zrt. álláspontja szerint a BKV által megjelölt indokok nem felelnek meg a közbeszerzési törvény azon feltételeinek, amelyek mentesíthetik az ajánlatkérőt az ajánlatok elbírálásának kötelezettsége alól".

Tovább

Rovásírás üdvözli az autósokat Zuglóban

2011. február 28., 10:35 Módosítva: 2012.03.13 11:30
264

Markó Elemér István jobbikos önkormányzati képviselő javaslatára Zugló önkormányzata csatlakozott a Székelyföldről induló mozgalomhoz, így az új, címerrel ellátott üdvözlőtáblákon székely rovásírással is köszöntik a kerületehatáron áthaladó autósokat.

A rovásírásos táblák kihelyezését Zugló honlapja szerint azzal indokolják, hogy a XIV. kerület önkormányzata tiszteli és ápolja a rákosmezei országgyűlések hagyományait.

Tovább

Zajártalom miatt fizetnie kell a fővárosnak

2011. február 28., 07:27 Módosítva: 2012.04.27 15:05

Kártérítés fizetésére ítélte a Fővárosi Önkormányzatot a fővárosi ítélőtábla. Azért kell kárpótolni a Nagykőrösi úti lakosokat, mert az M5-ös autópálya forgalmát bevezető út zaja folyamatosan meghaladta az egészségügyi határértéket, írja a Hírszerző.

Tovább

34 millióba kerültek a BKV-nak a leváló dohányzásellenes matricák

2011. február 25., 12:29 Módosítva: 2011.02.28 15:34
445

Áfával majdnem 7000 forintba kerül egy körülbelül 40x10 centiméteres fémtábla a rajta levő fóliával együtt, amellyel a BKV 5000 megállóban arra figyelmezteti az utasokat, hogy tilos a dohányzás. A drága matricák az elmúlt napokban sorra lepotyogtak. A szállító cég garanciálisan cseréli őket.

Egy komplett tájékoztató tábla ára hordozó felülettel és fóliával együtt 5466 forint plusz áfa, tájékoztatta lapunkat a BKV jogi igazgatósága.

Tovább

Tüttő Kata megbizsergette Tarlós Istvánt

2011. február 24., 18:38 Módosítva: 2011.02.24 18:59
3

Elfogadták az 503 milliárd forintos budapesti költségvetés főbb számait a fővárosi közgyűlés ülésén, a hiány 55 milliárd forint. A főösszeg tavalyhoz képest 36 milliárddal csökkent, a hiány 8 milliárddal nőtt.

Az idei költségvetés fő számait 19 igen, 9 nem és 5 tartózkodás mellett fogadta el a testület. A büdzsé főösszege 503 milliárd forint, a hiány 55 milliárd forint. A tavalyi 539 milliárdos főösszeghez és 47 milliárdos lyukhoz képest jelentősen szűkültek a főváros lehetőségei.

Tovább

Matricasimogatók rajzottak az éjszakában

2011. február 24., 15:09 Módosítva: 2011.02.25 11:37
119

A BKV tegnapi cikkünk nyomán elismerte, hogy lepotyognak a megállókba kiragasztott matricák, amelyek a dohányzási tilalomra figyelmeztetnének. Most garanciálisan cserélik őket, 5000 táblát vizsgálnak át. Olvasónk titokzatos éjszakai matricasimogató emberekről számolt be.

A dohányzási tilalomra felhívó táblák már felragasztott fóliával, kihelyezésre kész állapotban érkeztek a beszállítótól, áll a BKV lapunknak küldött válaszában. A nyilatkozat szerint az átvételkor ellenőrzött termékeken nem észleltek hibát, azonban a fóliák a táblák elhelyezése után néhány nappal felhólyagosodtak, leváltak.

Tovább

Hegyet már nem akarnak a Moszkva térre

2011. február 24., 10:03 Módosítva: 2011.03.25 09:16
126

Hárommilliárd forintot szavazott meg tavaly a parlament Tarlós István és hat fideszes országgyűlési képviselő módosító javaslata nyomán a Moszkva tér felújítására. Ahhoz képest, hogy az elmúlt években harmincmilliárdos elképzelések is forogtak a választási kampányok idején, ez csekélynek tűnik. A módosító javaslat szerint ebből a pénzből a Moszkva tér felújítására és a térség tömegközlekedési kapcsolatainak fejlesztésére futná. Egészen pontosan: a budai fonódó villamoshálózat kiépítésére és a fogaskerekű behozatalára a Moszkva térre.

Egyszer már szanálásra ítélték ezt a házsort (Fotók: Barakonyi Szabolcs)
Tovább

Tarlós helyettese másodszor koppant

2011. február 24., 09:05 Módosítva: 2011.02.24 09:06

Másodszor ment falnak Szentes Tamás főpolgármester-helyettes a budapesti kórházigazgatók ügyében, írja a Népszabadság. Ezúttal a főpolgármester nyomására a kórházigazgatói pályázatok feltételeit kellett módosítania, mert azok előre kiválasztott személyekre szabottan jelent meg a városháza honlapján.

Tovább

Megmentenék a Kispest újságot

2011. február 23., 18:57 Módosítva: 2011.02.23 18:57

A Kispest újság megszüntetését célzó egyéni képviselői indítvány újratárgyalását kezdeményezi Gajda Péter szocialista polgármester a helyi képviselőtestületnél, közölte a XIX. kerület önkormányzata.

Tovább

Lepotyognak az antidohányos matricák

2011. február 23., 16:53 Módosítva: 2011.03.02 18:37
260

Olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy potyognak a BKV-megállókba kiragasztott matricák, amelyek a dohányzási tilalomra figyelmeztetnek. Óbudai körutunkon már csak néhány darabot találtunk belőlük.

Nagyon rossz minőségűek a megállókba kiragasztott matricák, az első csapadék hatására már válnak, hólyagosodnak, írta olvasónk, aki rögtön egy fényképet is csatolt állítása igazolásául.

olvasónk, Lukács Ádám József fotója
olvasónk, Lukács Ádám József fotója
Tovább

A neten is ellenőrizhetjük, kell-e fizetnünk pódíjat

2011. február 23., 11:51 Módosítva: 2011.02.23 11:51

Ezentúl az internetre is feltölti az V. kerületben parkolási pótdíjat kapott gépkocsikról készített fényképet a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás.

A társaság szerdai közleménye szerint az eseményről készített fényképek megtekintéséhez az azonosítószám, a rendszám, és egy ellenőrző kód megadása szükséges. A rendszerben csak azok a fényképek érhetők el, amelyek az egyéves elévülési időn belül készültek, és még nem rendezték a pótdíjat, illetve nem indult meg a jogi behajtás.

Tovább

Öld a közutat vagy kiálts dugót?

2011. február 22., 14:56 Módosítva: 2011.03.05 14:52
179

Új, a villamosokhoz igazított, 60 másodperces lámpaciklusra állnak át hamarosan a Nagykörúton, ami hatással lesz az egész belvárosi közlekedésre, mondta Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója. Lapunknak adott interjújában beszélt a tervezett parkolási jogszabály-módosításokról, az elvetélt busztender hátteréről, politikai nyomásról és összeesküvés-elméletekről.

Elkészült az idei BKV-menetrendet tartalmazó paraméterkönyv, nicsak, itt is van az asztalon. Megint rettegnünk kell a mumustól, jön a járatritkítás?

Fotók: Huszti István
Fotók: Huszti István

Nem lesz járatritkítás. A BKV összes teljesítményszintje nem változik, viszont a zsúfolt vonalakra több jut majd. Apróbb menetrendi változások lesznek.

Például milyenek?

Forgalomba állnak a most vásárolt használt hannoveri villamosok az 50-es és a Mester utcai villamosvonalon, sűrűbb lesz a 99-es busz, és egész éjszaka jár majd a 6-os villamos. Reggel sűrűbben járnak majd a zsúfolt 173E és 254E járatok, Ferihegyről pedig a késő esti, éjjeli repülőkhöz igazodva az eddiginél jóval később, éjjel 1-kor indul majd az utolsó BKV-járat. A Deák térnél leegyszerűsítjük a 105-ös busz útvonalát, hogy ne kerülje meg az Erzsébet teret. Mindezeken túl lesznek utastájékoztatási változások is: például beszámozzuk a HÉV-vonalakat a könnyebb azonosíthatóság érdekében. A szentendrei a H5-ös, a ráckevei a H6-os, a csepeli a H7-es, a gödöllői a H8-as, míg a csömöri a H9-es számot kapja.

Lesz elég pénz rá? Mikorra várják a idei évre kért 30 milliárdos állami többlettámogatást? Mintha nagyon lassan akarna megérkezni.

A Nemzetgazdasági Minisztérium még háttérszámításokat végez a kért áfa-csökkentésről és a kedvezményrendszerről. Utóbbi mai formájában évente 9 milliárd forint kiesést okoz a BKV-nak. Ennek megtérítését szeretnénk elérni.

Tovább

Széll Kálmán tér, végállomás

2011. február 22., 11:53 Módosítva: 2011.02.22 13:44
215

A rendszerváltás nagy névátkeresztelési hullámában is felmerült már, hogy ismét Széll Kálmánról kellene elnevezni a Moszkva teret, de végül nem lett belőle semmi.

A mozaik 1952-től díszíti a Moszkva tér 3. számú ház homlokzatát (Fotó: Barakonyi Szabolcs)

Széll Kálmánnak, a monarchia egykori pénzügyminiszterének és miniszterelnökének neve akkorra már nem mondott semmit, nem volt mártír, mint annyi más kormányfő a magyar történelemben, nem volt antikommunista, mert akkoriban még kommunisták se voltak, nem vitte Magyarországot világháborúba, nem is vezette ki onnan. Maradt hát minden a régiben.

Tovább

Idén 24 milliárd forintot költhet hidakra és utakra Budapest

2011. február 22., 08:08 Módosítva: 2011.02.22 08:08
7

A Fővárosi Közgyűlés összesÍtése szerint 2011-ben 24,2 milliárd forintot költhetne út- illetve hídfelújításra. A költségvetésről két fordulóban tárgyal a közgyűlés, először a csütörtökre összehívott rendkívüli ülésen.

A dokumentumok szerint útfelújításra 7,3 milliárd, hídfelújításra pedig 16,8 milliárd forint juthat. Megújulhat idén a többi között a Kapy utca, a Nagyszombat utca, a Fóti út, a Jagelló út, a Késmárk utca, a Szentmihályi út, a Kamaraerdei út egy-egy szakasza, illetve az Ady Endre tér. A következő három év útfelújítási programját is elkezdik összeállítani, a tervezésre 100 millió forintot különítettek el.

Tervbe vették a forgalomirányító rendszer egyes elemeinek felújítását is, mivel ezek jelentős része működésképtelen, vagy nagyon rossz állapotban van. Erre a feladatra 52 millió forintot különítettek el a tervezetben.

Még 2009-ben tervezték, de várhatóan 2011-re csúszik a Kacsóh Pongrác úti és Ajtósi Dürer sori, valamint a Nagykőrösi út feletti gyalogos-aluljárók felújítása és idén készítik elő a Petőfi híd felújítási terveinek dokumentumait.

A 2011-re tervezett felújítások között az egyik legfontosabb a Kerepesi út feletti közúti híd építése a MÁV vágányok felett, az átépítést az idén kezdik, a becsült költség 150 millió forint. Ugyancsak az idén kezdődnének meg a Sibrik Miklós úton lévő, a MÁV vágányokon, valamint a Ferihegyi gyorsforgalmi úton átívelő felüljáró átépítésének munkálatai, 2011-ben erre szintén 150 millió forintot fordítanának. Ezenkívül a II. kerületben gyalogos- és közúti híd építését is tervezik.

Betervezték a metrókocsik árát

2011. február 21., 18:15 Módosítva: 2011.02.22 08:08
32

Budapest a költségvetés tervezete szerint idén 117 milliárd forintot költene közlekedésfejlesztési feladatok finanszírozására, ebből 74 milliárd forintot a 4-es metró idei építkezéseire fordítanak, olvasható a Városháza oldalán közzétett összesítésben.

A költségvetés mellékletében szereplő adatok szerint több forgalomtechnikai korrekcióra, kerékpár- és buszsávok kivitelezésére, az M3-as autópálya bevezető szakaszának zajvédelmére és a csepeli gerincút építésére is több százmillió forint juthat 2011-ben.

Tovább

Eltűnnek a kukásautók a reggeli csúcs idején

2011. február 21., 17:43 Módosítva: 2011.02.21 17:43
113

Hétfőtől a reggeli közlekedési csúcs idején nem járnak a kukásautók Budapest forgalmas utcáiban, hogy ne okozzanak dugókat. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. reményei szerint az intézkedéssel gyorsulhat a forgalom, csökkenhet a dugók száma és így a levegő szennyezése is.

Tovább

Éjszaka sem áll meg a nagykörúti Combino

2011. február 18., 17:05 Módosítva: 2011.03.05 14:52
1742

Májustól mindennap egész éjszaka 15 percenként jár a nagykörúti villamos. A BKK javaslatát Tarlós István is támogatja.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója az Indexnek megerősítette, május 1-jétől várhatóan szünet nélkül jár majd a 6-os villamos a Nagykörúton. Hozzátette, a változtatásra azért van szükség, mert az éjszakai élet a Nagykörút mentén nemcsak szombat-vasárnap, hanem a többi napon is erős, az itt közlekedő éjszakai 906-os busz gyakran túlzsúfolt.

Tovább

Megszüntették a Kispest újságot

2011. február 18., 11:19 Módosítva: 2011.02.18 19:11
77

Megszüntette csütörtökön az ellenzéki Fidesz-frakció egy LMP-s képviselővel karöltve a kispesti önkormányzat hivatalos lapját, a Kispest újságot. Az előterjesztő szerint a lapot amúgy is csak a házak között fújja a szél, akinek jut belőle, az pedig krumplihámozáshoz használja, vagy a szemetest béleli vele. A szocialista polgármester szóvivője szerint ezzel a véleménnyel ledegradálták az újságot készítők mellett a kispestieket is.

Rögtönzött saját felmérésünk alapján a kerületi lap olvasottsága nem haladja meg a 10 százalékot, a kézbesítés utáni napokban a lakótelepi házak között fújja az újságot a szél, áll Gerháth Csaba kispesti LMP-s képviselő előterjesztésében, amely alapján csütörtökön megszüntette a lapot az önkormányzat Fidesz-frakciója és a hozzá csapódott LMP-s képviselő. (A kerületben a szocialista Gajda Péter kisebbségben kormányoz, a hatfős MSZP frakció mellett egy erős 9 fős Fidesz-frakció alakult a választás után, valamint van még egy LMP-s és egy jobbikos képviselő.)

Tovább