új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nem, ez nem valami vicc: a 8 éves Grayson Chantley-nek tényleg összejött a nagy fogás. Először én sem akartam ezt elhinni, azt gondoltam, hogy legfeljebb abban a csónakban ült, ahol a többi aligátorvadász, pedig nem.

    Jó, a gyerek biztos nem tudta volna egyedül kifogni azt a hüllőt, aminek csak a feje akkora, mint ő maga. Ennek ellenére nagyon is aktív résztvevője volt a vadászatnak, konkrétan ő volt az, aki végzett az állattal. 

    Floridában nagy hagyománya van az aligátorvadászatnak. A faj nem számít védettnek, sőt, viszont ennek ellenére sem lehet ész nélkül vadászni rájuk. Augusztustól novemberig tart a szezon, de csak négy darab, egy hetes periódusokban. 

  • A világ legnagyobb elektronikai vására, a CES 2018-as innovációs díját nyerte el ismét az Insta360 az idén bemutatott két új 360 fokos kamerájával, a profi filmeseknek való Insta360 Próval és a szélesebb fogyasztói szegmensnek árult Insta360 One-nal.

    Képernyőfotó 2017-11-11 - 23.28.17.png

    Az önállóan, fotós állványon, telefonra csatlakoztatva és bluetooth segítségével távírányítva egyaránt használható Insta360 One azzal az újdonsággal állt elő, hogy amikor hagyományos képkockában megjelenő videót publikálunk, az eredeti körpanorámás felvételt könnyen újravághatjuk, hogy más nézet legyen látható. De van benne objektumkövetés is, amikor a térben mindig automatikusan az általunk kiválasztott tárgy vagy személy felé irányítja a nézetet, hogy ne maradjunk le a fontos eseményekről.       

  • A fej a Stranger Things című Netflix-sorozat egyik szereplőjéhez tartozik, akinek, igen, ki tetszettek találni, néha vérzik az orra. Kár, hogy kamu, na mindegy.

  • Önkéntesként érkeztek hazánkba másfél hónapra az AIESEC Hungary szerverzésében, Perbálon azonban rendőrt hívtak rájuk, mert migránsnak nézték őket - olvasható a Facebookon. A fiatalok a Tovább Élni Egyesület lakóotthonában foglalkoznak fogyatékosokkal, és időnként természetesen utazgatnak is. 

    A szervezet azt írta,

    Még csak egy napja voltak az országban, azonban azért, mert külföldiek voltak, rendőrt hívtak rájuk.

    A rendőrök, mint kiderült kedvesek voltak velük, az útlevelük és a vízumuk rendben van.

    A szervezet hozzáteszi:

    Ők azért jöttek ide, hogy önkéntesként, ingyen foglalkozzanak sérült gyerekekkel és felnőttekkel, a magyar társadalom hasznára. Nem kárt okoznak, ha

    nem adnak nekünk. Nem elveszik a lehetőséget, hanem megteremtik azoknak, akikkel foglalkoznak.

    DKRCS20170425008
    Fotó: Krizsán Csaba / MTI
  • Pusztítás, rettegés, kiszámíthatatlan jövő, ez a Toddler, azaz A totyogó, a másfél perces filmek non plus ultrája.

  • A duó roppant népszerű Kínában, a sapkás bűvész neve A Gan, a fapofával trollkodó fazon pedig Pokerface Man, és természetesen utóbbi a sokkal nagyobb sztár. (via HuffPo)

  • Ha nem, most eláruljuk: az első világháború jelképévé vált a nyugati front csatamezőin növő vadvirág. Így pipacsokkal, pontosabban a Sydneyi Operaház tetejének pipacsos fényfestésével emlékeztek Ausztráliában az első világháborúra, mely 99 éve ért véget.

  • Most a Dohány utcában okozott dugót egy autós, akinek nem sikerült a járdához közel parkolnia. 

  • Carlo Pedersoli - vagy ahogy a többség ismeri: Bud Spencer - szobrát ma avatták fel a Józsefvárosban. A közel 9 millió forintba kerülő műalkotás a Corvin sétányon magasodik az arra sétálók fölé.

    Hogy a bronzszobor mennyire hasonlít a színészlegendára, nehéz eldönteni - szerintem kevéssé, talán annyira, amennyire a Columbót ábrázoló szobor Peter Falkra -, hogy a helyiek mennyire érzik a magukénak, azt majd az instagramon feltűnő szelfik száma mutatja meg.

  • A függetlenség napja alkalmából több tízezer ember vonult fel Varsóban. A várost vörösre festették a fényfáklyák.

    123 év után 1918-ban, ezen a napon vált ismét egységes, független állammá Lengyelország.

  • Tessék loopolni ezt a videót, amin egy pali mintát vág egy villástargonca kerekébe. Sorvezető nélkül, szemmértékből, lazán, tökéletesen. Aztán tessék felnézni a csempesorra a fürdőszobában, amit az ismerős hidegburkoló rakott fel csak nekünk, másfélszeres áron, persze ferdén.

  • Februárban még azzal borzolta a kedélyeket az amerikai first lady, hogy szakított a hagyományokkal és nem ment sehova a japán elnök feleségével, mostanra azonban úgy tűnik megbarátkozott azzal a gondolattal, hogy Trump feleségeként különféle feladatok hárulnak rá.

    Mit megbarátkozott, egyenesen lubickol bennük, legalábbis erre enged következtetni az amerikai elnök pekingi útja, ahol Melania készségesen játszotta a turistát, pandát etetett, kitömött sasokat osztogatott és még a Nagy Falat is meglátogatta.

    Nem maradt el a dicséret sem, a kínaiak a közösségi médián megjelentek alapján imádták az amerikai first ladyt, de persze azért azt kiemelték, hogy a sajátjuk jobb.

    Azt azért érdemes megjegyezni, hogy ha nem csinál semmit, valószínűleg akkor is csak dicséretet kap, mivel a kínai internet fontos politikai események alatt még a szokásosnál is jobban van ellenőrizve.

    (Reuters)

  • Nehezen értelmezhető történetet közölt a Levadászva Facebook-csoport alapján a Szabolcs Online: állítólag Nyíregyházán a kutyaszar sincs biztonságban, legalábbis az alábbi videón látható bizarr történetben éppen pár vödör szemétszállításra váró ürüléket pakol be egy nő a kocsija csomagtartójába. 

    clk

    A sztori előzménye önmagában is megér egy misét, valaki - ki tudja, miért - festékes vödrökbe gyűjtötte a szart, és lepakolta egy köztéri szelektív szemetes mellé. A közeli festéküzlet ügyvezetője akkor vette észre, hogy erről van szó, mikor kíváncsian belekukkantott a dobozokat tartalmazó nagy szatyorba, aztán megrökönyödésében el is küldte a Levadászva csoportnak a kontentről készített videót. 

    Ami ezután következett, arra viszont már senki nem számított. Az ürülékkel teli szatyrot ugyanis az üzletvezető újabb felvételének tanúsága szerint meglovasították, mielőtt a hivatalos szemétszállító elvitte volna.

    Hogy mi lehetett a szarlopó hölgy motivációja, valószínűleg örökre megválaszolatlan kérdés marad. 

    ¯\_(ツ)_/¯

  • Olvasónk, Péter készítette ezt a képet a Váci úton, a Lehel térnél, a hármas metró pótlására kijelölt buszsávban (megjegyezte, hogy sisakkamerával, motorral, szabályosan haladva).

    Mielőtt kacagni kezdtem volna önfeledten, az egyébként pocsékul működő memóriám váratlanul működésbe lépett, mint egy farpofában becsempészett bicska egy minden tekintetben átlagos Fradi-szurker kezében. És beugrott, hogy én ezt a képet, vagyis majdnem ezt már láttam. Sőt, fotóztam. Kis keresgéléssel meg is találtam:

    Az aszfaltrajz névtelen népművésze majdnem pontosan négy év után tért vissza közénk, talán egyenesen a Kincskereső Kisködmönből toppanva mindennapjainkba. 2013 őszén ugyancsak az én szeretett 13. kerületemben készítette el performanszát, akkor az 1-es villamos felújítása miatt a Róbert Károly körúton kijelölt buszsávban. Izé, BU2Z-sávban.

  • Mi szóltunk.

  • Hatalmasat futott az elmúlt napokban Facebookon a hír, hogy a csigabiga gyere ki kezdetű klasszikus gyerekdalban valójában szó sincs tűzről, helyesen úgy kéne énekelni, hogy "AZ ég a házad ideki". Megtört emberek ezrei kérdezték, hogyan tovább most, hogy kiderült, egész eddigi életüket tévedésben élték a csiga házának égését illetően. 

    https-%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2Fuploads%

    Az Urbanlegends.hu utánajárt a dolognak, és most egy szakértő segítségével biztosít mindenkit:

    mégis az eredeti verzió az igaz.

    Meg lehet tehát nyugodni, nem kell átértékelnünk az életünket.

    A cikk szerint a napokban szárnyra kelt állítás nem új, pár éve már felbukkant a gyakorikerdesek.hu-n is, ugyanígy forrás nélkül, de igazán nagy karriert csak most futott be. Az Urban Legends szerzője ennek apropóján megkereste Küllős Imola néprajzkutatót és kulturális antropológust, hogy tiszta vizet öntsön  a pohárba. 

    Küllős mutatott egy 1872-es kiadványt, amelyben szerepel a dalocska, természetesen "az" nélkül. Azt is elmondta, a csigaház égése azért is logikus, mert a fenyegetések a csigacsalogatókban nem számítanak ritkaságnak, sőt ennél durvább változatok is léteznek, és vannak olyan mondókák is, ahol fenyegetés helyett kérés vagy követelés hangzik el.

    A Facebook-kommentekből kiindulva az elveszett AZ-ról szóló sztori talán azért terjedhetett az emberek között olyan gyorsan, mert mai fejjel furcsának hathat a kegyetlenség egy gyerekeknek szóló mondókában, és megörülnek egy ennél békésebb verziónak - írja a portál.

  • Annak ellenére, hogy előzetesen a Fehér Ház szóvivője az elnök zsúfolt programjára való hivatkozással közölte, hogy nem lesz hivatalos Trump-Putyin találkozó, a két nagy ember tegnap mégiscsak összefutott egy kis fényképezkedés erejéig Danangban, ahová az APEC-csúcs miatt érkeztek. Úgy tűnik egészen jól megtalálták a hangot egymással, mert ma újabb közös képek készültek róluk. Volt egy kis lapogatás:

    Meg egy kis viccelődés:

    És egy kis sugdolózás:

  • Kollégánk jelenti Flórián téri lakásának az erkélyéről, hogy balesetet lát a Serfőző és a Pacsirtamező utca sarkán. Folyamatban van a helyszínelés, kicsi dugó alakul és az 1-es villamos nem közlekedik Pest felé.

  • Odasettenkedett a fán alvó madár fészkébe, eltörte a szárnyát, kidobta, eltörte a másik szárnyát is, majd társaival darabokra tépte. Ha egy nagymacska lenne elkövető, senkinek a szeme sem rebbenne, de ezt egy

    trópusi óriásrák követte el.

    Eddig is tudtuk, hogy az óriás kókuszrák fára tud mászni, hiszen arról kapta a nevét, hogy a kókuszokat is könnyedén kettétöri az ollójával. Azt viszont először sikerült videóra venni, hogy ilyen alattomos módon tud levadászni egy másik állatot.

    A felvételt Mark Laidre készítette, aki 2016-ban töltött el pár hónapot az Indiai-óceán közepén megtalálható Chagos-szigeten. A rák ollója akkora erőt tud kifejteni, mint egy oroszlán állkapcsa, és a legnagyobb példányai kinyújtott lábakkal akár 1 méteresek is lehetnek.

  • MTI: Fluorit, az év ásványa a Földtudományos Forgatagról tartott sajtótájékoztatóján a Természettudományi Múzeumban.

  • Tessék parancsolni, íme Jodie Whittaker a Ki vagy Doki? új évadának címszereplője:

    98681346 jodie-whittaker-as-the-doct

    A kultsorozatról itt, itt és itt nagyon részletesen leírtunk mindent, amit hét évvel ezelőtt tudni lehetett róla.

  • A Lego egy teljesen alap játék fiúknak, míg a babák ugyanezt jelentik a lányoknak, legalábbis ez a szokás. Azt nem tudom, hogy a babák mennyire népszerűek a fiúknál, az viszont biztos, hogy a lányok is szeretik a legót és a hasonló játékokat, csak nem nagyon kapnak az erős a sztereotípiák miatt. A LEGO viszont már az 1970-es években is úgy gondolta, hogy ez baromság:

    A kép kb. negyven éves és valaminek megint az emberek eszébe jutott, én is a Facebookon találkoztam vele. Ez egy külön a szülőknek szánt levél a játékgyártótól, amiben azt írják, hogy a fiúkban és a lányokban is ott a teremtés vágya és egyedül csak a képzelőerő számít.

    A fiúk is építhetnek babaházat, mert az sokkal emberibb, míg a lányok nyugodtan építhetnek űrhajót, mert az sokkal izgalmasabb. A legfontosabb dolog pedig az, hogy megfelelő alapanyagokat adjanak a gyerekek kezébe és engedjék, hogy azt hozzanak létre, amit csak akarnak.