új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egy üzemképes csapatszállítót lehet most 18 millióért megszerezni a Használtautó.hu-n.

    Az ilyen SD. KFZ. 251 típusú kocsikat még a II. Világháború idején gyártották a németek a megszállt cseh területeken. Ez a példány azóta kapott egy új, léghűtéses Tatra motort, de ezt leszámítva abszolút old timer, és mindössze 

    70 kilométer van benne.

    Ez kicsivel több, mint 60 perc alatt tehette meg, ugyanis 65 km/h a maximális sebessége.

    11725053 1
  • De, ki volt a hibás? Sokkal bonyolultabbá teszik az örök kérdést az önvezető autók.

    A Las Vegasban üzembe helyezett ARMA önvezető taxi alig másfél kilométeres szakaszon szállít utasokat, de az útja a rendes forgalmat is keresztezi. Alig egy óra üzem után viszont balesetezett a busz. Egy helyben állt, és egy húsv-vér ember vezette kisteherautó ment neki. Egészen kis koccanás történt csak, senki nem sérült meg.

    703503 81 70239 S SDk6Wo2

    Az utasok beszámolója szerint a taxi érzékelte, hogy ütközni fognak, ezért megállt a jármű, a teherautó sofőrje viszont nem állt meg, ezért ment bele. A taxit fejlesztő cég szerint ha a teherautóban is lett volna érzékelő, ami a taxijukhoz hasonlóan felméri a terepet, ez a kis baleset nem történik meg.

    (Core77)

  • Képernyőfelvétel (872).png

    Britney Spears popénekesnő festőművészként is bontogatja szárnyait, ahogy az a lenti videóból menten kiderül, de ne szaladjunk ennyire előre. Spears egyedül és fiaival fest, az októberben alkotott művét egy jótékonysági aukción 10 000 dollárért adták el végül (a pénz a vegasi lövöldözés áldozatainak családjait támogató alapítványhoz került). 

    Spears vegasi lakos 2013 óta, és nagyon szereti a várost: nem is olyan régen egymillió dollárt adományozott egy helyi rákellenes alapítványnak. Az új képeit is jótékony célú aukciókon lehet majd megvenni.

    We’re getting creative at our house lately... 🌺🌸🌷🌸🌺🌸🌷

    Britney Spears (@britneyspears) által megosztott bejegyzés,

  • A színész a Robin Hood utóforgatása miatt van Budapesten, Radics Gigi meg itt lakik, fejfedője mindkettőjüknek van, ami aligha lehet véletlen ugye, így nagyon azon sem fogunk csodálkozni, hogy volt egy katartikus együttzenélés is, az egészségesnél sokkal több hajlítgatással.

  • Bemutatjuk a kedves olvasóknak a Hey karkötőt, amellyel Facebook-hirdetés formájában találkoztam először. A koncepció lényege, hogy párban vesszük az okoskarkötőket, amelyeknek szuperképességük, hogy összekapcsolhatók a telefonokkal, és egy appon keresztül távolról is kapcsolatban vannak egymással. Ha az egyik fél aktiválja a funkciót a telefonján, akkor a másikon levő karkötő enyhén összeszorul. 

    hey3.PNG

    A Hey leírása szerint pompásan imitálja az "igazi emberi érintést", "természetes érzést biztosít". Az elgondolás nyilván az, hogy párok vesznek ilyet, akik a távolból ily módon akarják érzékeltetni, hogy épp egymásra gondolnak. 

    Az ötlet szerintem elképesztően elidegenítő és disztópikus, de minden jel szerint sokaknak elnyerte a tetszését: a Hey honlapja szerint hatalmas siker volt a Kickstarter közösségi finanszírozási oldalon. Most 99 dollárért lehet hozzájutni egy párhoz (fekete-fekete, fekete-fehér, illetve fehér-fehér változatban), akik vonzódnak a cyberpunkhoz, azoknak mindenképpen ajánljuk. 

    Venne ilyen karkötőt?

  • Mindig nehéz hozzászokni ahhoz, ha új elemmel bővül a jól megszokott helyi közlekedés, arra azonban valószínűleg senki sem számított a Szerbia nyugati részén található Užice városában, hogy az újonnan átadott, kétsávos körforgalom akkora problémákat okoz majd, mint amekkorákat okozott.

    Nehéz lenne bármit kiemelni az alábbi felvételből, ugyanis elejétől a végéig tökéletes, a középen tébláboló két ember pedig már csak a meggy a tejszínhab tetején. 

    (Reddit)

  • Az egyesült államok First Ladyje Donald Trumppal együtt tiszteletét tette Kínában, és többek között ellátogatott a Pekingi Állatkertbe. Természetesen egy ilyen eseményről muszáj képet készíteni, azonban egy panda ellopta a showt Melania Trumptól:

    (Telegraph)

  • A Reuters fotósa pedig pont elkapta a pillanatot, amikor az elnök jellegzetes haja önálló életre kel, miközben Trump felszállt az Air Force One-ra, hogy elinduljon Vietnamba.

  • Vércukorszint-mérést tartottak ma az Index szerkesztőségében az Egy Csepp Figyelem Alapítvány munkatársai a közelgő Diabétesz világnap alkalmából (november 14,). Aki kérte, azt ujjbegyen szúrták, majd egy gyorsteszt segítségével azonnal meg is mutatták az eredményt. Nagyon örülünk, mert

    1. hiába terjesztették egyesek a szerkesztőségben, hogy ez fájdalmas, alig érezni a tűszúrást,
    2. senkinél nem mutattak ki magas vércukorszintet. 

        

    Szombaton videót is láthatnak a nagy eseményről. Mit gondol, hány kimutatott cukorbeteg van Magyarországon, és hány olyan ember van, aki nem is tudja magáról, hogy diabéteszes? Lehet, hogy ön is közéjük tartozik? Holnap minden kiderül.

  • Két és fél éve történt a kínos eset, amikor a luxemburgi Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke elég otromba módon pedagógiai célú fenyítést alkalmazott Orbán Viktoron.  

    A látványos udvariatlanságot az sem enyhíti, hogy Juncker többször is nyilvánvalóvá tette, hogy nem különösebben kedveli Orbánt. A beszámolók szerint a lepofozás előtt csak odaszólt a lett miniszterelnöknek, hogy "jön a diktátor". De a hosszabb felvétel szerint mintha beszélt volna még Orbánhoz:

    A luxemburgi meccs után talán már könnyebben meg tudjuk fejteni hogy nagyjából mit mondhatott Viktornak, a magyar foci legnagyobb urának.

    Mi hangzott el valójaban?

  • Van, akivel együtt születik a lazaság, és bármit tesz, legyen az egy évértékelő beszéd, egy laza kocogás vagy állampolgári kötelességének teljesítése, egyformán laza és menő. Ilyen faszi Barack Obama, aki az exelnököknek kijáró titkosszolgálati kísérettel ugyan, de egyébként teljesen normálisan viselkedve ment el lakhelyén, Chicagóban a bíróságra, amikor egy tárgyalásra esküdtnek hívták be 167 másik jelölttel.

    Végül nem került be a 12 fős esküdtszékbe és a tartalékok közé sem, de szerintem nem bánta. (A testőrei semmiképpen.) Nem Obama az első, aki nem mentette ki magát állampolgári kötelezettsége alól, Bill Clinton és George W. Bush járt hasonló cipőben.

  • És azt mondta, hogy a körforgásos gazdaság a jövő egyik nagy lehetősége.

    Tényleg.

    Budapesten szólt az Igazán Fontos Dologról, miután megtekintette az V. Ökoindustria Nemzetközi Környezetipari Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállításon részt vevő cégek és szervezetek standjait.

    Mondjuk amikor meg a fél ország a civiltörvénnyel meg a CEU-törvénnyel foglalkozott, akkor ő egy székesfehérvári gimnáziumban a klímaváltozásról tartott előadást.

  • Nincs mese, el kell ismerni, a verseny eldőlt, mert annál nem lehet jobbat kitalálni, mint amit a Tesco dobott a piacra. Már Magyarországon is kapható a Sorban állás társasjáték. Igen, jól olvasta, ez egy olyan játék, ami sorban állást szimulál. 

    Csak a reklámanyagát olvastam, de máris játszani akarom. Amilyen gyorsan csak lehet, viszont még egy hetet várni kell, mert a kollégák a jövő héten hozzák be a szerkesztőségbe. Aki már játszott vele, legyen már olyan kedves, hogy megírja a tapasztalatait!

    Forrás: annacsii.tumblr

  • Dokumentumfilm készült az amerikai profi pankrátor, "The Nature Boy" Ric Flairről. A film szerint a férfi több mint 10 ezer nővel feküdt le, és volt egy olyan 20 éves korszaka az életének, amikor naponta megívott 10 sört és öt koktélt.

    A jelenleg 68 éves pankrátor négyszer házasodott, de ez elmondása szerint nem akadályozta meg abban, hogy nők ezreit vigye ágyba. Az alkoholfüggősége pedig már szinte a lehetetlen kategóriát súrolta. Ez utóbbi egyébként majdnem végzetes lett a számára, az orvosoknak mesterséges kómába kellett helyezniük, hogy a veseelégtelenségét kezelni tudják, mindössze 20 százalék esélyt adtak neki az életben maradásra. 

    Soha többé nem fogok az ivásra gondolni. Ha még egyszer azt hallod, hogy iszom, mond azt: Ric, te idióta, megérdemled, amit kapsz.

    Flair ezzel kapcsolatban még elmondta, hogy az király, ha valaki olyan akar lenni mint ő, de ezt normálisan tegye: ne csalja meg a feleségét és ne legyen alkoholista.

    (Via)

  • Érezte már úgy, hogy jót tenne önnek egy nyúl dögönyözése a munkahelyén két zűrös ügy megoldása között? 

    Akkor reménykedjen benne, hogy a Kaposvári Egyetem kiterjeszti azt a kutatását, melynek keretében általános iskolákba visznek nyulakat terápiás célból, ez ugyanis éppen ezt nyújtja.

    Az állatot használhatják a tananyaghoz, megtaníthatja a gyerekeket a felelős állattartásra és az egymáshoz való pozitív kapcsolódást is elősegíti.

    Nem újkeletű egyébként az ehhez hasonló állat asszisztált kísérlet, de általában kutyákkal szokták végezni, a nyúl viszonylag újdonságnak számít.

    A kutatók egyébként most arra keresik a választ, hogy csökkenthető-e az iskolai stressz állatok bevonásával.

    (Sonline)

  • Csütörtök este a Paris Photo kiállításon feltűnt David Lynch, akit a Twin Peaks 3. évada után újra a legkúlabb művészként emlegetnek a világban. Lynch azonban nem a sorozat miatt volt a Grand Palais-ban, hanem a Nudes (vagyis az Aktok) című frissen megjelent fotóalbumát dedikálta, amit a neves Fondation Cartier jelentett meg. Az angol-francia nyelvű albumban 125 fekete-fehér és színes fotó látható a női test szépségéről Lynch különös és sejtelmes stílusában.

    A dedikáláson ott volt olvasónk, Tibor, aki szerint nagyon szigorú volt a szervezés, a rendezővel esély sem volt szóba elegyedni, netán közös fotót készíteni. A rajongók csak azt kapták, amit az esemény ígért: egy aláírást a helyszínen megvásárolt albumba. De azért így is elég menő volt.

  • sderltgkjewrgf

    Ez ma a legjobb gyorstalpaló, ha lemaradt valamiről 2017-ben az amerikai elnökkel kapcsolatban. 

  • A sereghajtó Benevento elnöke a boszorkányokat okolja az olasz labdarúgó-bajnokságban újonc csapat rossz szerepléséért.

    A problémák azokból a káros hatásokból erednek, melyeket mindig is emlegetnek a városunkkal kapcsolatban. Igen, a boszorkányokról beszélek. Babonás vagyok

     mondta a La Gazzetta dello Sportnak Oreste Vigorito.

    Vigorito arra utalt, hogy a települést a boszorkányok városaként szokták nevezni. Az ősi legenda szerint a lakók úgy védekeztek ellenük, hogy seprűket vagy sót hagytak elalvás előtt a házuk küszöbén. Ezzel arra kényszerítették a boszorkányokat – akik csak éjjel jelentek meg –, hogy megszámolják a seprűk szálait vagy a sószemeket, mielőtt belépnek, de napkelte előtt ez lehetetlen volt.

    A klub címerében a mai napig látható egy seprűnyélen repülő boszorkány, a települést pedig eredetileg Maleventumnak nevezték, aminek a jelentése: „rossz események helyszíne”. 

    A Benevento a Serie A-ban egyedüliként továbbra is pont nélkül áll, vasárnap pedig beállított egy negatív európai rekordot: 12 vereséggel eddig csupán egyetlen csapat kezdett, az angol élvonal 1930/31-es idényében a Manchester United.

    (MTI)

  • Lehet, hogy Luxemburg túl kicsi, lehet, hogy Magyarországon van sok stadion, mindenesetre, ha egyszer úgy alakulna, hogy Luxemburgból egy szép napon mindenki Magyarországra jönne, simán elférnének a kisebb-nagyobb magyar stadionokban. Ülőhely mindenkinek jutna, és még maradna is legalább tízezer hely a külföldi barátoknak, ismerősöknek. 

    stadion jav
    Fotó: Robbie Williams koncert a Groupama Arénában, Mohai Balázs / MTI
  • Aki pedig a legtöbbször a kapuba gurítja, az megkapja a mellette lévő kupát jövő júliusban.

    Ebben a labdában már van csip is, Telstar 18 a neve, jó néhányszor fogjuk még hallani. Az orosz–argentin meccsen mindenesetre szombaton ki is próbálják élesben. 

  • Michael Schur, az angolul Parks and Recreation címen ismert sorozat alkotója a Twitteren kért elnézést azért, hogy nem hitt a Louis CK maszturbálási szokásairól szóló pletykáknak, és a sorozatba vendégszereplőként többször is meghívta. Eső után köpönyeg.

  • Ben Affleck, aki egy Harvey Weinstein-filmnek hála robbant be anno a köztudatba, most úgy döntött, hogy egyetlen centet sem kér a korábbi Weinstein-filmjei után. Minden hozzá befolyó centet a Film Independentnek és a szexuális zaklatás ellen küzdő RAINN nevű szervezetnek fog adományozni. 

    Affleck többször dolgozott együtt a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt producerrel, lényegében Weinstein fedezte fel, és ő kampányolta ki neki az első Oscart, amit még a Good Will Huntingért kapott Matt Damonnal közösen. Ezzel kapcsolatban egyébként érdemes megjegyezni, hogy Afflecknek is voltak érdekes nőügyei:

     (Via)

  • Úgy tűnik, hogy továbbra is egészségesen fejlődik a Fővárosi Állat- és Növénykert két napja született kiselefántja, a legújabb fotók alapján ugyanis mostanra már naponta többször is táplálkozik.

    Ez jó hír, ugyanis valószínűleg azt jelenti, hogy nővéréhez, Ashához hasonlóan az egyelőre még névtelen elefántborjút is hamar bemutatják majd a közönségnek.

    Ha valaki előbb szeretne elefántot látni, annak se kell csüggednie, mert a kiselefánt apját, Assamot most is meg lehet nézni. Ha éppen nem ér rá állatkertbe menni, akkor sincs gond, ugyanis videón is megtekinthető az új jövevény születése.

    BRÉKING!!

    Tényleg egészségesen fejlődik a kiselefánt, az Állatkert pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy szombattól meg is nézhetik őt a látogatók, igaz, csak 10 és 14 óra között, anyja társaságában.

    (Blikk)

  • Valamit itt elszámoltak.

    „2017 novemberében a Fővárosi Önkormányzat megbízásából elkezdődik az 1-es villamos évtizedek óta várt és tervezett meghosszabbítása az Etele térig. A fejlesztés eredményeként 2019 elejétől Budapest leghosszabb és jelenleg legkorszerűbb, számos fontos fővárosi csomópontot átszelő villamosvonala még több utasnak nyújt majd az eddiginél is hatékonyabb eljutási lehetőséget, Kelenföld és Pest között pedig újabb átszállásmentes kapcsolat jön létre” – írja közleményében a BKK.

    caf

    Majd ez alapján a főpolgármesteri hivatal is kiadott egy közleményt az MTI-ben:

    „Budapest leghosszabb villamosvonala 2019 elejétől újabb átszállásmentes kapcsolatot biztosít majd Kelenföld és Pest között – tartalmazza a közlemény. A közlemény szerint a mintegy 1,7 kilométeres hosszon épülő új vonalszakasz az Etele úton középen vezet, balra kanyarodik a Somogyi útra, és az Etele téren épülő négyvágányos végállomásra fut majd be.”

    A hírt az MTI-ből mi is átvettük, de valami gyanús volt.

    Némi számolás után kiderül, hogy ha az 1-es villamos jelenleg 16,6 kilométeres vonala az 1,7 kilométeres hosszabbítás hozzáadásával összesen 18,3 kilométer hosszú lesz.

    Csakhogy van egy villamosvonala a fővárosnak, ami 18,3 kilométer hosszú. Ez pedig a 41-es villamosé.

    Akkor most melyik vonal a leghosszabb?

  • kljhkljhkljh

    Pár napja kijött Amerikában a limitált szériás, sós karamellás Pepsi.  Itthon jó eséllyel sosem fogunk találkozni vele a boltokban, de talán nem is baj. Megnéztem pár tesztet róla a Youtube-on, és senkinek nem őszinte a mosolya, aki kipróbálta. Meglepő módon állítólag karamellás íze van. 

  • Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy legalább két csikóhalfaj telepedett meg a Temzében, közölte a héten a Londoni Zoológiai Társaság. Mindezt arra alapozzák, hogy míg eddig évente csak 1-2 példányt láttak a folyóban, most csak az elmúlt két hónapban hatot. Ez pedig azt jelzi, hogy a Temze és torkolata igazi paradicsom a vízi élővilág számára.

    Legutóbb egy ökológiai kutatócsoport figyelt fel egy rövidorrú csikóhalra (Hippocampus hippocampus) Greenwichnél. A szakemberek egyelőre nem tudják, hogy mi okozhatja a csikóhalészlelések számának növekedését.

    A csikóhalak felbukkanása újabb bizonyíték arra, hogy a Temze milyen fontos szerepet játszik számos állat – az apró gerinctelenektől kezdve egészen 125 halfaj, köztük a súlyosan veszélyeztetett európai angolna – életében.

    (Via MTI)

  • Jacqui Kelly betegsége miatt csak a legritkább esetekben hagyja el az otthonát, de Instagramon menő fotóblogja van, változatos képekkel a világ minden tájáról. Google Streetview-ban keres szebbnél szebb helyeket, és az alkalmazásból kifotózott jelenetekből épített könyveket megtöltő galériát magának.

    Érdemes bekövetni!