új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hogy a Váci úton, a Forgách utcánál, ahol a metróból feljön az ember (az Újpest felé tartó oldalon), épp ott, ahol a járda egy részét újraaszfaltozták, ez a felirat fogadja az embert. Lehet előbbi is, hiszen a magyar építőipar már-már legendásan spórolós műalkotásainak sorozatába abszolút beleillik ez közlekedés-építészeti megoldása, ahol az új aszfalt nem a járda széléig húzódik. De lehet valami furcsa marketing is, a fotót készítő Attila úgy látta, hogy a festések észak felé, a Reno udvar, illetve a Duna Plaza irányába folytatódnak.

    zold
    Fotó: Facebook / Lukács Attila
  • Jövő héten indul az egyik legjobb hazai fesztivál, ahol "Jók a csajok, a borok, na meg a program", azaz a villányi borvidék falvaiban és szőlődombjain megrendezett zenei-színházi-borozós-chillezős Ördögkatlan Fesztivál. Ebből az alkalomból sorozatban jelennek meg minivideók a fesztivál díszvendégeivel és fellépőivel arról az alapmottóról, hogy "Nem vagyunk normálisak!". Néhányat már korábban is posztoltunk, most itt egy újabb adag:

    • Wahorn András: a fesztivál egyik idei díszvendége, aki már tavaly is fellépett több zenekarával, sőt, festette is annak a nagyharsányi épületnek a falait, amit korábban Kiss Tibi, ef Zámbó István, Bukta Imre, Cseh András és Háy János is dekoráltak.
    • Pintér Béla: a rendező, akinek budapesti előadásaira szó szerint 1 évre előre elfogynak a jegyek, rendszeresen leviszi társulatát a katlanra, hogy ugyanazokat a darabokat a katlanosok soron kívül, a nagyharsányi iskola tornatermének melegében bepótolhassák.
    • Mácsai Pál: idén az Örkény színház egész társulatával díszvendégeskedik a fesztiválon, tehát előadják több darabjukat, koncertet adnak alkalmi színészzenekarukkal, és lesz egy Örkény-vurstli nevű dolog is.

    Díszvendég lesz idén még Dresch Mihály és Ránki Dezső is, érdemes csekkolni a teljes programot itt, és aztán sietni, mert tényleg csak pár nap már és kezdődik!

  • Mi történik akkor, ha a volt magyar miniszterelnök

    egy kis életet akar vinni az emberek mindennapjaiba?

    Hát kisorsolja a Facebook-bejegyzését megosztók között azt a négy szigetes napijegyet, ami Robbie Williams budapesti koncertjére szól!

    Sziget? - Neked még összejöhet :) Úgy alakult, hogy feleslegessé vált nálunk 4db Sziget napijegy a -1. napra, augusztus...

    Posted by Gyurcsány Ferenc on Friday, July 31, 2015

    Mint a posztból kiderült, Gyurcsány nem csak a brit énekest, hanem az Irie Maffiát is szereti.

  • Olvasónk, Gergő a Váci úton biciklizett, a XIII. kerületben, a belváros felé, amikor kikerült egy úthibát, majd visszatért a sáv jobb oldalára, az út szélés. Ami alapból nem tűnik nagy ügynek, okos ember kikerüli, különben bukás, szerviz, kórház, ésatöbbi, ésatöbbi is jöhet. Viszont neki pechje volt: ez az apró manővere kiváltotta egy motoros – láthatóan motorosfutár – haragját, aki a kerülés közben jobbról akarta őt előzni.

    Motoros vs. biciklis

    Ami utána történt, azt tessék, itt lehet megnézni (az ominózus kerülés a 15. másodperc környékén látható, Gergő annyi megjegyzés fűzött a videóhoz, hogy a motoros azzal lassított le mellette, hogy elvár egy bocsánatkérést azért, mert nem tudta jobbról megelőzni, és miután ezt nem kapta meg, „kezdődött az oktatás, aminek a részeként meg is lökte őt (ez nem látható, csak 1:22-nél az ebből fakadó nagy imbolygás) .

  • 166 éve, 1849 július 31-én volt a segesvári csata, ahol Petőfi Sándor minden valószínűség szerint életét vesztette. Bem József hatezer fős seregének erdélyi küzdelme már a szabadságharc végjátéka volt Alekszandr Lüders tábornok kétszer nagyobb orosz erőivel és az osztrák csapatokkal szemben.

    A csata végül a Segesvár melletti erdőben dőlt el, ahol Bem balszárnyának két gyalogszázadát összpontosította. Itt ütközött meg az orosz erőkkel, majd a magyar tábornok a jobbszárnyat is a balszárny megerősítésére küldte, ekkor azonban Lüders bevetette kozákjait, akik szétszórták és üldözőbe vették a jobbszárny gyalogosait. Valószínűleg ekkor halt meg Petőfi is, ahogyan a hatezres magyar erőkből 1200 katona.

    A világosi fegyverletételig még 13 nap volt hátra.

  • Októberben nálunk is koncertezni fog Morrissey, az egykori Smiths frontembere, és addig még biztosan sokat hallunk felőle. Nemrég például arról számolt be a rajongóinak, hogy miközben San Franciscóból Londonba tartott, a reptér egyik biztonsági embere szexuálisan zaklatta őt. Egész pontosan úgy fogalmazott:

    Megtapogatta a péniszem és a heréimet.

    Az énekes természetesen baromira bepipult (ahogy szokott), és hosszú blogbejegyzésben taglalta az eseményeket. 

    A repülőtér szóvivője később tagadta a vádakat, szerinte munkatársuk csupán a szokásos, előírásoknak megfelelő módon vizsgálta át a hisztis énekest.

  • Aki élt már együtt macskákkal, az pontosan tudja, hogy hamar eljön az idő, amikor a kis szőrös terroristák átveszik az uralmat nem csak felettünk, de az otthonunk felett is. Azaz minden macskajáték és macskafekhely. Ennek a lakásnak a tulajdonosa viszont nagyon okosan járt túl a cicók eszén: add meg nekik, amit szeretnek, vagyis játsszó- és búvóhelyet egy magas ponton, le se akarnak majd jönni onnan!

    Fotó: playarquitetura / desiretoinspire

    A menő lakásról még több képet talál itt, gyakorló macskásként már csak egy kérdésem maradt: vajon hogyan lehet(ne) ezeket a járatokat kitakarítani?

    Fotó: playarquitetura / desiretoinspire
  • Úgy hívják, hogy musicless musicvideo, ami nyersfordításban zenétlen zenésvideó, mert hogy nem szólal meg benne hangszer, legalábbis úgy nem, hogy azt épeszű ember szeretni tudja.

    Lesz viszont helyette atmó, zaj, köhögés és ettől baromi viccesek lesznek a kedvenc számaink.

    Tessék. Lionel Richie - Hello

    Ha még hallgatna ilyet, akkor azt ide kattintva teheti meg, ez Mario Wienerroither csatornája a youtube-on, aki egy rakás ilyet csinált már.

    Fun fact:  Wienerroither úgy csöppent bele ebbe az egészbe, hogy véletlenül látta a Queen I want to break free c. számát lenémítva, amiben porszívóznak, mosogatnak az együttes tagjai és kíváncsi volt, hogy szólhat mindez zene nélkül. Így.

  • Ehhez nagyon nem is kell mit hozzátenni, hacsak azt nem, hogy egy lépéssel közelebb sodródtam a népi kultúrához, úgy érzem.

    S.

    Posted by TrollFoci on 2015. július 31.
  • Egyszerű az működése  annak a gumibotnak, amit az orosz Dimitrij Morozov tervezett: ha ütnek vele, üzenetet küld egy előre meghatározott számra arról, hogy használták. Az ötlet nem rossz, ugyan nem tudja megkülönböztetni a jogos használatot a jogosulatlantól, de talán kétszer is meggondolja az ütést a gazdája.

  • Úgy néz ki, a kölni IKEA eléggé kutyabarát. Na jó, annyira azért nem, hogy a kanapék és húsgolyók között grasszálhatnak a négylábúak, de legalább kulturált körülmények között várakozhatnak a gazdájukra. Kutyaparkoló árnyékban, műfűvel és itatóval. Jár a pirospont az áruháznak; legalább kevesebb Morzsi és Cézár kap hőgutát napon parkírozó autókba zára.

    Fotó: Twitter / @debbiedoo22 / Facebook
  • A trükk egyszerű, csak sajnos ezzel éppen az úgynevezett ügyfél (mármint a potenciális, a  munkanélküli szív): az ügyfélszolgálati nyitva tartást kell összevissza variálni, és közben úgy dezinformálni a a potenciális munkanélkülit, hogy Stirlitz legyen a talpán, akit nem vezetnek meg vele.

    A konkrét eset Máté nevű olvasónkkal történt Békés megyében, itt meséli el részletesen. A kormányzati erőfeszítések üdvözítően előremutató foglalkoztatás-politikai jelentősége ellenére az a térség a munkaerőpiacnak még, hogy úgy mondjam, beteg embere. Máté igyekezett felkészülten belevágni az államigazgatással vívott küzdelembe, ezért megnézte a megyei kormányhivatal munkaügyi központjának honlapján, itt ni, mikor van ügyfélfogadás. Kedden háromig, olvasta a honlapon, hát odament délután egyre, hiszen reggelente elég nagy tömeg tolong ott.

    És amikor odament, egy kis papírka fogadta, hogy aznap csak délig van ügyfélfogadás. De másnap bezzeg ötig lesz! Nagyon megörült, így másnap is odament egyre, tudják, azért mert reggelente, satöbbi. És másnap egy újabb papírka fogadta, hogy hahaha, aznap is csak délig voltak, de sebaj, másnap ötig lesznek. Sajnos a kalandjairól beszámoló poszt releváns része itt véget ért, de én nagyon remélem, hogy csütörtökön egy olyan papír fogadta, hogy aznap is csak délig, de pénteken mindenképp ötig lesznek. Nyilván. (Persze, mondhatnánk, hogy menjen oda nyolcra. De miért menne oda, ha ügyfélfogadás ötig van? – legalábbis papíron.)

    A trükk remek, és minden munkahelyen, ahol csak lehet, bevezethetnék: a vonatokat a MÁV egy napi menetrend szerint közlekedtetné (na jó, ez félig-meddig már működik is), a kórházakban ötletszerűen ugrana be dolgozni egy-egy doki vagy ápoló, reggelente döntene a boltos, hogy mikor nyit ki, vagy az Elmű, hogy mikortól meddig lesz áram, az üzemvezető, hogy mikortól meddig mennek a gyártósorok. Na jó, ők piaci szereplők, náluk ez kicsit nehezebb lenne; nem csoda, hogy Máté is erre a következtetésre jutott: ha teheted, akkor hivatalban dolgozz, mert ott jó eséllyel nem kell.

    Fotó: orimate / blogspot.com
  • Leon Keer rendesen megviccelte a máltaiakat. Messziről hat láb magasnak látszanak azok a gumimacik, amiket valójában az aszfaltra, 3D-ben festett fel a művész a Máltai Street Art fesztiválra. Igazi, gigantikus érzéki csalódás ez, némi nyálcsorgatással egybekötve.

  • Ilyen az, amikor a kivet magából az ágy szó szerint érhető: az ébresztőórára kötött, katapultágynak nevezett szerkezet egyszerűen fogja és kihajítja az ágyból a benne alvót. A nyilvánvalóan balesetveszélyes eszközt az őrült találmányokról ismert brit tv-s, Colin Furze rakta össze. Ha érdekli, hogy kell egy ilyet összeszerelni, azt is megnézheti, itt.

  • Két éve mutatták be a mozik a Támadás a Fehér Ház ellen című akcióthrillerkémfilmet, amiben valóban megtámadták a Fehér Házat, és ha nincs Gerard Butler, akkor (szó szerint) lőttek az elnöknek. Idén megint mocorognak majd a terroristák, ezúttal Londonban, ahol biztos vannak fehér házak, de Fehér Ház nincs, így a magyar címadók a saját dugájukba dőltek a hülyeségük miatt, mert a Támadás a Fehér Ház ellen 2: London ostroma majdnem olyan ostoba cím, mint a Feltámad a Halál. A filmet, amiben Gerard Butler megint megmenti a világot 2016-ban mutatják be.

    Támadás a Fehér Ház ellen 2: London ostroma (2016) magyar feliratos előzetes
  • 2016 tavaszán nyit a sanghaji Disneyland, ez lesz sorban hatodik Disney-park a két amerikai, a párizsi, a tokiói és a hongkongi után - és ez egy hivatalos vidámpark lesz, nem pedig olyan, mint a gyerekriasztó hamis Disneyland Pekingben. Az ígéretek szokásosan arról szólnak, hogy az új park „még jobb, még nagyobb, még látványosabb lesz”, de most láttuk a Disney egyik blogján, milyen látványvilágot terveztek a kínai parkhoz:

    Fotó: blogs.disney.com

    Ha ennek csak egy része megvalósul, már az is irtó hangulatos lesz – úgy néz ki, hogy a Disney-mesék és a kínaiak giccses-színes-szörnyes világa elég jól passzol egymáshoz. Ha pedig egy videót is megnézne az épülő parkról, amiben van még néhány további látványterv, ide kattintson.

    Fotó: blogs.disney.com
  • Kilencmillió dolláros lopással vádolta meg Diego Maradona egy tévéműsorban volt feleségét. Az argentin futballválogatott 1986-os világbajnok csatára szerint ennyit emelt le a számláról „gyermekkori szerelme”, akitől húsz év házasság után 2004-ben vált el – írta a BBC.

    Claudia Villafane visszautasította, hogy bármit jogtalanul eltulajdonított volna volt férjétől. A Twitteren anyjuk mellett állt ki Maradona két lánya, Dalma és Giannina is. Az 54 éves futballsztár szerint azonban, ha volt felesége valóban azt tette, amitől tart, akkor bizony börtönbe kell mennie.

  • cikkünk a témában:

    A TV2 a retróban bízik

    Emlékszik még Liptai Claudiára fiatalon? Hajós András talkshowjára? Tóth Gabira, amikor még nem a mellei kipakolásával foglalkozott? A TV2 elővett pár klasszikus műsort, lehet röhögni az idétlenségeken. Itt az oldal.  

  • Az Omron ipari automatikákat gyártó cég legújabb reklámában boldog, mosolygós embereket nézhetünk pingpongozni, aztán megmutatják az ellenfelet is, ami egy háromlábú tévéfejű fémpókra hasonlító robot a legrosszabb rémálmainkból. 

    (VIA)

  • A múltkor pakolgatás közben bukkant elő egy csomó Kretén és magyar Mad magazin, gondoltam, majd szépen megbecsülöm őket, így aztán természetesen azóta is itt vannak az íróasztalom alatt. Pontosabban csak voltak, mert nemrég átpakoltam a fal mellé, egy félig kiürült szilvapálinkás üveg és két műanyag flakon Dínom-dánom márkájú félédes vörösbor társaságába. És hát aki szerint ez nem elég megbecsülés annak a lapnak, amely 15 éven keresztül járult hozzá az agysejtek átlagosnál gyorsabb pusztulásához, míg nagyjából öt éve és nyolc hónapja a századik száma egyben az utolsó is lett. Annak idején itt búcsúztattuk.

    Az előkerült Kreténekkel – amiket az asztal alatt/fal mellett tárolás mellett olvasgatok is – visszatértek az életembe mások mellett a dilidodók, Sör Kálmán és Légyrésen Tóbiás is. Most, a nyárra való tekintettel, utóbbinak a nyilvánvalóan minden aktuálpolitikai utalást nélkülöző kalandjával idézem fel a lap huszonegyegészegyharmadik születésnapját, és megszűntének ötegészhéttizenkettedik évfordulóját. Sön.

    Fotó: Marabu / Kretén
  • A 34 éves Graham Lay már napok óta zavarta az egyik Ohio-beli kisváros lakóit azzal, hogy össze-vissza, felelőtlenül közlekedett az utakon. Végül kihívták rá a rendőröket, csakhogy Lay nem engedelmeskedett a felszólításnak, és szökésnek eredt. És íme a TMC News videója arról, ami utána következett:

    A rendőröknek sokáig fogalmuk sem volt, mit kezdjenek az elektromos mopeddel közlekedő, cigarettázó, a törvényre fittyet hányó férfival, de a 20-25 km/órás sebességű üldözés végén három rendőrautóval sikerült bekeríteniük és előállítaniuk az ellenkező férfit, akit óvadék ellenében szabadlábra helyeznek (Daily News).

  • Sokan voltak, akik nem örültek a Kossuth téri szoborrendezgetésnek, de az biztos, hogy még többen voltak azok, akik fellélegeztek, mikor a tér megújulásával végre eltűnt Budapestről a kisfejű Kovács Béla. A rémes posztamensen álló rémes szobor engem leginkább az aránytalansága miatt idegesített. 

    Nem tudom, hogy véletlenül, vagy tudatosan formázott-e neki sárgadinnye-méretű fejet az alkotó, de mindkét verzió rosszul hangzik.

    A tér rendezése óta ismeretlen helyen raktározták, de mindig rebesgették róla, hogy egyszer majd az Olimpiai parkba kerül. Nos, mint az egy olvasónktól kapott fotón látszik, most előbújt, és alighanem fel is állítják valahol. Kár.

    Mielőtt megindulna a hörgés-börgés, muszáj leírnom, amit minden ilyen posztnál szoktam, hogy rettenetesen idegesít, hogy egyesek összekeverik az emlékművet azzal, aminek emléket állít. Igenis vannak pocsék 56-os szobrok, szánalmas Trianon-emlékművek és gagyi holokauszt-emlékhelyek. 

    Ha ezeket kritizáljuk, nem az emlékezés fontosságát kérdőjelezzük meg, épp ellenkezőleg.

    Kovács Béla, kisgazda miniszternek a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából állították ezt a vacak szobrot.

    Az pedig komoly dolog. Kár nevetségessé tenni egy ilyen alkotással.

  • A rendőrség egy seprő és egy zsák segítségével fogta be azt a mintegy 60 centis kobrát, amelyiket egy luxuslakásban fedeztek fel az ott lakók. A monoklis kobra mérge nemcsak hogy halálos, hanem az egyik legveszélyesebb is, a példány ráadásul szokatlanul agresszív is volt, még a rendőrökre is rátámadt.

    Különösen agresszív és veszélyes albínó kobra járt-kelt a luxuslakásban

    A helyszínre igyekvő kígyóspecialista, Brian Moss később azonosította az állatot, aki szerint egy albínó monoklis kobra volt a hívatlan vendég, ami egyébként Dél- és Délkelet Ázsiában őshonos, nem pedig Houstonban. Mivel a példány rendkívül offenzív volt, Moss végül az elaltatása mellett döntött. Azt egyelőre továbbra sem tudni, hogy kié volt a kígyó, és hogyan kerülhetett a lakásba.

  • Ez a Férfi, aki pókember-jelmezbe öltözve vitte bevásárolni a pókember-jelmezbe öltöztetett gyerekeit Croydonban, London déli részén. Bevásárlás után rollerrel mentek tovább.

    Felrobbant körülöttük az internet, ahogy az egy ilyen esetben teljesen érthető. Renteg fotót posztoltak róluk Twitterre és Instagramra, nekem ez a kedvencem:

    Ehhez talán még @snarkyspidermannek is lenne egy-két szava.

  • Arnold Schwarzenegger szerint oroszlánt ölni nem valami tökös dolog. Az exszínész és expolitikus így fejezte ki, mennyire rühelli, amiért egy amerikai fogorvos Afrikában orvvul meggyilkolta Cecilt, az oroszlánt. Schwaerzenegger arra bátorít mindenkit, aki nagymacskát akar ölni, hogy inkább menjen a hadseregbe, mert az tökös dolog.

    Stop killing big cats. Killing a lion isn't ballsy. Going into the octagon or joining the military - that's ballsy. Try...

    Posted by Arnold Schwarzenegger on 2015. július 29.
  • Wendy Burch, a Los Angeles-i székhelyű KTLA riportere nem először lett a netezők kedvence, korábban az egyik plázában törte össze magát a kamerák és nézők ezreinek szeme láttára. Ezúttal egy férfi lopódzott mögé bejelentkezés közben, aztán amikor észrevette ezt, úgy megijedt, hogy még majdnem valami csúnyát is mondott, de aztán ügyesen elharapta a mondandóját, hogy még véletlenül se érhesse szó a csatorna székházának elejét.

    Élő adásban hozták a szívbajt a riporternőre

    A felvételek láttán többen azt írták, hogy Burch csak azért rémült meg, mert az őt megrémisztő férfi fekete volt. A riporter ezt Facebook-oldalán kikérte magának, egyszerűen csak azzal magyarázta az egészet, hogy mivel nincs hátul is szeme, nem számított arra, hogy valaki áll mögötte. A felvételt elnézve egyébként szerintem a fekete férfi legalább annyira megijedt, mint Burch. Vagy csak marhajól blöfföl – de ez igazából részletkérdés.

  • Hét üres sörösüveget találtak egy részeg nőstény borz mellett Rewalban, egy lengyel tengerparti városban. Wandzia valószínűleg közeli fürdőzőktől lopta a söröket, amiket utána a fogával nyitott ki. A tetthely melletti bokorban két másik üveget is találtak. 

    A részeg borz három napja a Dzika Ostoja menhelyen lábadozik és ha minden jól megy, a hétvégén elengedik. Az állat annyira részeg volt, hogy csak nemrég tért magához, azóta csak alszik, eszik és iszik, felülni még mindig nem tud.

    Nem Wandzia volt az első borz, akit azon kaptak, hogy túl sok alkoholt fogyasztott, 2009-ben Németországban hívták ki a rendőröket egy borzhoz, aki túl sok fermentált cseresznyét evett és kidőlt az út közepén. 

    (VIA)