új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Bár a videón mondjuk pont működni látszik a dolog, de majdnem biztos vagyok benne, hogy a KRESZ sem teszi lehetővé, meg amúgy a józan észnek sem kéne, de hát valaki mégis megtette.

  • Salma Hayek így táncolt tegnap Agnes Varda filmrendezővel.

    Agnès, je t'adore mon amie. Agnès, te adoro amiga. Agnès, I adore you my friend.

    Salma Hayek Pinault (@salmahayek) által megosztott bejegyzés,

  • A nap bírósági híre Kaliforniából érkezett, ahol 8 millió dolláros kártérítést (2,1 milliárd forint) sikerült megítélni egy gyorsétteremből kirúgott étteremvezetőnek. Jeanette Ortizt még 2015-ben rúgták ki a Chipotle lánc egyik tagjából, mert a céges kasszából lenyúlt 600 dollárt. Ezt állítólag rögzítette a biztonsági kamera is, de mégsem mutatták meg Ortiznak, mert időközben valahogy letörlődött. Több se kellett a hölgynek, perre ment, mert állítása szerint nem csak hogy nem lopott, de a főnökei direkt akartak kiszúrni vele, mert egy munkahelyi baleset után megpróbálta kifizettetni a céggel a kórházi költségeket.

    Három évvel később meglett a bírósági ítélet: Ortizt jogtalanul hurcolták meg és rúgták ki, így jár neki 6 millió dollár az érzelmi megrázkódtatásért, és még 2 az elmaradt munkabért pótlandó. Ami mondjuk három évre leosztva havi bő 50 ezer dolláros fizetést jelent, az meg Amerikában egy szupermenő sebész vagy ügyvéd bére, de hát a korlátlan lehetőségek hazája ugye.

    (via)

  • És úgy néz ki tőle, mint egy szép, tisztára suvickolt krumpli.

  • Gondolom mindenki ismeri az érzést, nagyon bosszantó, mikor az ember vesz egy tibeti masztiffet, aki aztán

    • naponta megeszik egy doboz gyümölcsöt és két doboz tésztát,
    • egyre nagyobb lesz,
    • hirtelen elkezd két lábon járni
    • és egyre inkább egy medvére hasonlít, ahogy nő.

    Na jó, valójában fogalmam sincs, hogy a fentiek ellenére miért tartott két évig felismerni egy kínai családnak, hogy nem egy tibeti masztiff él velük, hanem egy ÖRVÖS MEDVE, aki jelenleg így néz ki:

    A medve amúgy egy méter magas, és annyira megijesztette még az elszállítására kihívott állatmentőket is, hogy inkább elaltatták a szállítás előtt, de a lényeg, hogy most már jó kezekben van.

    Arról továbbra sincs elképzelésem, hogy hogy sikerült csak most észrevenni, hogy ő egy medve, jelenleg csak arra tudok gondolni, hogy nagyon meggyőzően ugatott.

    (Independent)

  • Alig hirdették meg a koncertet, pár perc alatt elfogyott az összes, korán kelőknek szóló, olcsóbb jegy a Soulfly július 8-i, budapesti koncertjére - jelentette be a Dürer Kert.

    Ami azért nagy szó, tekintve, hogy a Soulfly már kilencszer fellépett Magyarországon az elmúlt 14 évben, nem beszélve arról, hogy a frontember Max Cavalera előző zenekara, a Sepultura is tizennégyszer játszott nálunk, az első pár alkalommal Maxszel, utána nélküle. Ja, és Max két éve még egy spéci koncertet is adott a testvérével, az ex-sepulturás Igorral. Szóval azt szerencsére nem lehet mondani, hogy Cavaleráék hanyagolnák az országot, de úgy tűnik, a rajongók sem hanyagolják Cavaleráékat.

  • A Hamburg elköszönt a Bundesligától, vége a leghosszabb sorozatnak, 54 év szűnt meg a klub élvonalbeli tagsága. Az utóbbi években többször osztályozót játszottak a túlélésért, most nem jött össze, kiestek.

    A hamburgi újság így jelent meg vasárnap. A címben szereplő idézet Bill Shanklyé, aki a Liverpoollal BEK-et nyert.

    hamb
  • Szombat este megszökött egy törökszentmiklósi nő kertjéből egy több százezer forint értékű, fajta tiszta, francia buldog. A nő végigjárta a települést, és közben megtudta, hogy egy hölgy befogadta a kutyáját, és a közösségi médián keresztül keresi a gazdáját. Nála másnap jelentkezett egy fiatalember, aki azt mondta, ha nem vitték el a buldogot, akkor ő elviszi, erre a nő odaadta a kutyát a férfinek, aki hazavitte.

    A gazdi kinyomozta a férfi nevét és címét, majd férjével együtt odament, azonban a férfi nem engedte be őket és tagadta, hogy a buldog nála lenne. A gazdák azonban hallották a kutyájuk ugatását és kihívták a rendőröket. A blöki egy óra múlva már jogos tulajdonosainál volt, a rendőrség pedig lopás miatt eljárást indított a férfi ellen.

    A kérdés már csak az, hogy az ideiglenes befogadó, miért adta oda a kutyát olyannak, aki nyilvánvalóan nem volt a gazdája?

  • Nem tudta befejezni a Machine Head a vasárnapi, southamptoni koncertjét, miután a közönségben jelezték, hogy valakit földhöz vágtak, és elájult. Mivel az illető 45 percig eszméletlen volt, meg kellett várni a mentőt és a rendőrséget, a koncertet végül nem is folytatták.

    Az együttes frontembere, Robb Flynn azt írta az esetről a Facebookon, hogy Dan Gilest egy pankrátorfogással terítették le: fejjel lefelé emelték meg és vágták a földhöz. És bár Flynn is tudja, hogy a metalkoncerteknek része, hogy az emberek "pozitív módon eresztik ki a negatív energiáikat", azért

    a Machine Head semmilyen módon NEM támogatja az ilyen pankrátorharcos viselkedést a koncertjeinken, és akkor még kurvára finoman fogalmaztam."

    A frontember azt is hosszan részletezi, mennyire fontos íratlan szabálya az ilyen koncerteknek, hogy a rajongók kérdés nélkül segítenek egymáson, ha valaki elesik. A kommentek között egyébként maga a sérült is megszólalt, azt írta, elég sokat ivott, könnyen lehet, hogy "túlságosan is élvezte" a bulit, és ő volt az, aki a viselkedésével felhúzta az őt végül földre küldő seggfejet, amiért bocsánatot kér. A mentőautóba végül már saját lábán szállt be, de jó pár bordája eltörött.

  • A férfi párbajtőrözők bronzérmesek lettek a riói olimpián, azóta hárman abbahagyták, Rédli András folytatta csak. Most egy új, formálódó magyar csapat indult, amelyik a párizsi világkupán legyőzte az abszolút favorit, olimpiai címvédő, hazai pályán versenyző franciákat a negyeddöntőben (42-39). A franciák nem szoktak gyakran kikapni, focihasonlattal ez olyan, mintha a braziloknak vert volna két gólt Nagy Ádám.

    Az ukránokat az elődöntőben 23-21-re verték a mieink.

    A döntőben pedig Koreán is átlépett a válogatott, noha 20-12-es hátrányban is volt. Onnan fordítottak 30-29-re.

    A győztesek előtt a győztesekFotó: Simone Ferraro / Bizzi / FIE
    A győztesek előtt a győztesekFotó: Simone Ferraro / Bizzi / FIE
    • A csapat tagjai: Bányai Zsombor, Berta Dániel, Peterdi András, Rédli András.

    Jövőre világbajnokság jön Budapesten, utána pedig olimpia. A kezdet mindenesetre egészen biztató.

  • Lehet, csak sok idő, jó kézügyesség meg japán módszerek kellenek hozzá. A végeredmény viszont remek.

  • Iciripiciri ürgebébikkel cukiskodik a Kiskunsági Nemzeti Park legújabb Facebook-posztjában, amiben arról adnak hírt, hogy a fokozottan védett rágcsáló zárt téri szaporításába kezdtek Kaposváron, és már több mint 50 megszületett.

    De tudják, miért szaporítják őket? Hát hogy eleségül szolgáljanak a még védettebb  parlagi sasoknak és kerecsensólymoknak.

    Kiborulni azonban egyáltalán nem kell, ez csak a természet rendje, ami viszont annyira megborult az ember és a klímaváltozás miatt, hogy muszáj beavatkozni, ha nem szeretnénk, hogy kipusztuljanak az őshonos állataink. Ráadásul a programot az unió  LIFE+ projektje támogatja.

  • Érthetetlen, milyen középkori srófra jár az a férfiagy, amiben megfogalmazódik a következő ötlet:

    • van egy csajom, szeretem, de nem tudom, jó feleség lesz-e belőle
    • sose járt még a lakásomon
    • összegányolom a konyhát és áthívom
    • nem mondok semmit, megvárom, hogy elmosogat és kitakarít-e
    • ha igen, elveszem feleségül.

    A sztori vége: a csaj átment, nem mosogatott, nem takarított, csak ott aludt és reggel lelépett. Hűsünk meg kikúrta a netre, hogy mekkorát csalódott benne. Aztán meg csodálkozott, hogy a Twittreren darabokra szedték, a csaj meg otthagyta a picsába. (via)

  • Napi cukiság overload, meglepő befejezéssel.

  • kw5k8gx4lmx01

    Romain Grosjean, miután a hétvégi spanyol nagydíj harmadik kanyarjában kipördült, majd ráállt a gázra, és forgalommal szemben igyekezett visszajutnia pályára. 2018, digitális, reddit.com

  • Screenshot 1.png

    Sajnos látszik, milyen szélmalomharcot folytat Hancu kolléga a tudományrovat hasábjain a magyar olvasókat teljesen hülyének néző, áltudományos bullshit ellen, mert hiába írja a remekbe szabott cikkeket a kuruzslókról és a laposföld-elméletben hívő szerencsétlenekről, tuti van olyan olvasó, aki a Blikk fenti cikkét elolvassa, és az abban leírtakat készpénznek veszi. Mármint ezt a méretes faszságot:

    A számmisztika szerint minden szám képvisel valamilyen rezgést, amit mindenki eltérő módon érzékel, hisz van egy saját rezgésünk is. Ha a két szám együttesen harmonizál, akkor az a rezgésű, az a számú ember vagy dolog tetszik nekünk. A házunk, lakásunk házszáma is egyfajta rezgéssel bír, és ez hat az összes ott lakóra. Ez a rezgés bizonyos tevékenységeknek kedvez, bizonyos hozzáállást támogat, mást pedig nem.

  • Jó mulatság, női munka volt. Köszönjük, győri lányok! Isten éltesse, Anita!

    - írta ki a miniszterelnök a Facebookra, miután a Győr hihetetlen izgalmak között, hosszabbítás után, az utolsó akciónál Kiss Éva káprázatos védésével, és a születésnapos Görbicz Anita vezetésével megvédte BL-címét.

  • Johan Cruyff, a két éve elhunyt világhírű focista szülőházát, pontosabban azt a lakást, amelyben 12 éves koráig élt Amsterdam Betondorp nevű munkásnegyedében remek pénznyelő múzeummá lehetne alakítani, ahogy sok hasonló híresség otthonával történt már. Az Akkerstraat 32 alatti lakásban viszont nem ez lesz, hanem

    szociálisan rászoruló bérlők vehetik ki, mert valószínűleg Cruyff is így akarta volna,

    legalábbis így gondolja az ingatlant tulajdonló lakásszövetkezet. Az aranylabdás holland focista és edző ugyanis egész életében harcos baloldali volt, aki például azért nem volt hajlandó a Real Madridban játszani a 70-es években, mert azt a fasiszta Fanco tábornok klubjának tartotta. Cruyff gyakran visszajárt a Betondropba, ahol az alapítványa egy sportközpontot is létrehozott.

    A lakására olyan családok pályázhatnak, akik nagyjából 12 millió forintnak megfelelő eurónál kevesebb éves jövedelemmel rendelkeznek, ami magyar szemmel nem tűnik annyira kevésnek, de Amszterdamban ezek szerint az. Bár nem elvárás, de a beköltözőknek emellett nagy Cruyff-rajongóknak is kell lenniük, mert a földszinti lakás négy utcai ablakából kettőt emlékfelirat díszít a focilegenda képével és idézeteivel. (Guardian)