Mintha Messi fia próbálkozna a Barcánál

2013. április 14., 14:46 Módosítva: 2015.05.11 04:22

Joe Montana az amerikaifutball történetének egyik legnagyobb irányítója volt, a fia most megpróbál bejutni az NFL-be. Apjához hasonlóan ő is quarterback.

teljes bejegyzés

A read optiontől paráznak az NFL edzői

2013. április 13., 16:21 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Sokan azért szeretik a college footballt, mert változatosabb és kísérletezőbb, mint az NFL. Nemcsak remek játékosok kerülnek ki onnan, de olyan taktikai újítások is, amik idővel felszivárognak a profi ligába is. Így van ez a read optionnel is, amire sokáig csak legyintettek, aztán az elmúlt szezonban alaposan felkavarta az állóvizet olyan, nagyon jól passzoló, ugyanakkor jól is futó irányítóknak köszönhetően, mint Colin Kapernick, Russel Wilson vagy a most épp gyógyulgató Robert Griffin III.

Úgy tűnik, az offseasonban mindenki az ellenszer után kutat, hiszen nem járja, hogy egy több millió dolláros irányító csak úgy rohangáljon, passzjátékra készülve, majd a defense által valahol üresen hagyott területen csak úgy átsétáljon. Egyáltalán, sokak szeirnt egy irányító, aki nagyon jól tud passzolni, ne fusson, kockáztatva a sérülés veszélyét. És lám, egyesek mégis megteszik és a defense-ek tehetetlenül állnak előtte, hiszen a read option megjelenése miatt még több variációval kell számolniuk akkor is, ha nem mindenki kockáztatja meg. 

nicksaban.jpg

Ezért az NFL-ből több edző is most szépen fogja magát és elzarándokolt a már-már kultikusan jó védelmű Alabama taktikai vezéréhez, Nick Sabanhoz, hogy mint az orákulum, adjon tanácsot a fenyegető read option veszéllyel szemben, hiszen ha más nem is, hát ő biztos tudja, hogy miként kell kikeverni a varázsitalt a védelemnek. Muszáj, hiszen ha máshol nem is, az NFC Westben szükség lehet erre a tudásra, különben a Frisco megint Super Bowlba masírozik. Ha a college-ből ered a "ragály", ott is lehet az ellenszer. 

„Jöttek az NFL-edzők, és sorra kérdezősködtek, hogyan lehet megállítani ezeket a srácokat? A legjobban amúgy szerintem a 49ers csinálja a read optio" - mondta Saban az ESPN-nek. 

Elég egy Youtube-videó a profi karrierhez

2013. április 12., 16:16 Módosítva: 2015.05.11 04:21
43

Aláírt az NFL-es Detroit Lionshoz a norvég Havard Rugland, akinek semmilyen profi sportolói múltja nincs, de a tojáslabdát annyira jól rugdosta, hogy trükkjeit az interneten már többmillióan látták.

teljes bejegyzés

Mi lesz így Gronkowski karjával?

2013. április 9., 12:43 Módosítva: 2015.04.29 17:01

gronk.jpg

Miközben minden RG III csodaszámba menő gyógyulásáról beszél, az NFL egy másik fiatal sztárjánál, Rob Gronkowskinál nem mennek ilyen könnyen a dolgok.

Gronkowski a tavalyi szezonban kétszer is eltörte a bal kezét, és a Boston Herald információi szerint komoly komplikációk léptek fel nála: a beültetett fémlemez körül ugyanis elfertőződött a szövet, ezért egy új műtétre lehet szükség, amely során a játékos beteg alkarját megtisztítják a fertőzéstől, és egy új fémlemezt ültetnek be a régi helyére. Ha valóban megműtik, ez már a negyedik beavatkozása lesz rövid időn belül. 

Az orvosai ráadásul további fertőzéstől tartanak, így pedig könnyen előfordulhat, hogy a legutóbb a féktelen mulatozásával bulvárfőcímmé váló Gronkowski nemcsak a nyári edzőtábort, de az alapszakasz első néhány meccsét is a kispadon ücsörögve töltheti.

Touchdownt futott a 7 éves rákbeteg fiú

2013. április 8., 10:48 Módosítva: 2015.05.11 04:25
3302

Az egyetemi amerikaifutball-bajnokságban szereplő Nebraska Cornhuskers tavaszi felkészülési meccsén a hétéves Jack Hoffman szerezte a győztes pontokat kedvenc csapatának.

teljes bejegyzés

Lebombáztatná a Patriotst a Bills-játékos

2013. április 8., 10:01 Módosítva: 2015.04.29 17:01

steviejackson.jpg

A twitteren sok fontos információ terjed...és meg több lényegtelen. Pár hete már beszámoltunk a St. Louis Rams punterének twitteres ámokfutásáról, ahol a rajongók különféle kihívások elé állíthatták Johnny Hekkert. Ő időközben jótékony célú gyűjtésre kezdte el bíztatni rajongóit, mezért cserébe.

De a Pats-játékos Vince Wilfork is twitteren küldte el melegebb éghajlatra a feleségét csúfnak nevező volt csapattársát. Wilfork ugyanakkor nem lehet biztonságban, hiszen egy Bills-játékos a minap nem átallotta közzétenni szintén twitteren azt, hogyha már atombombával fenyegetőzik Észak-Korea, miért ne dobhanták azt le elsőként a Massachusetts állambéli Foxborora. Vagyis oda, ahol a New England Patriots stadionja van. Meg még sok minden más. Madarak, fák, macskák, biztos más csapatok drukkerei is.

Persze lehet, hogy a túlzott gólöröméről és rappeléseiről is elhíresült wide receiver Stevie Johnson szerint ez vicces. Mások szerint viszont nem, függetlenül attól, hogy szeretik-e New Englandet avagy sem. Becsületére legyen mondva, hogy ezt az épületes baromságot azóta sem törölte a twitteréről, büszke a hülyeségére és úgy gondolja, hogy egyesek túl komolyan vették az üzenetét. Mert persze szeret ő minden NFL-csapatot...csak, gondolom, némelyeket kevésbé szenvedélyesen.

Hazugság miatt tört ketté a karrierje

2013. április 7., 12:39 Módosítva: 2015.05.11 04:26
356

Leigazolta az NFL legutóbbi szezonjában konferenciadöntős Atlanta Falcons azt a huszonhét éves amerikaifocista védőt, akinek karrierjét tizenegy éve egy hamis vád törte meg. Nemi erőszak miatt öt évet ült börtönben.

teljes bejegyzés

Ray Lewis eltűnt Baltimore egéről

2013. április 4., 11:29 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Ray Lewist a Baltimore Ravens legendás linebackerét nemcsak a pályán nem láthatják többé a baltimore-iak, hanem máshol sem. Lewis, a város egyik legközkedveltebb figurája ugyanis egy háromdimenziós óriásplakáton is szerepelt, egy a Baltimore-ba vezető I-95-ös út lehajtójánál, a Welcome To Baltimore, (vagyis Isten hozott Baltimore-ban) felirat társaságában, nehogy a városba látogató focidrukkerek elfelejtsék, hogy kinek a felségterületén is vannak.

Az Under Armour cég által állított óriásplakát a Russell Street Report, az egyik legpatinásabb Ravens-fansite szerint már a múlté: az oldal egyik bloggere tegnap felfedezte, hogy a felirat ugyan megmaradt, de a játékos képét eltávolították a plakátról. Így nézett ki egyébként, amíg még állt: 

raylewis_baltimore.jpg

Mindenki csak azt látja, hogy Flacco kap egy rakás pénzt

2013. április 2., 16:20 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Több játékos is elhagyta a Super Bowl-győztes Baltimore Ravenst az elmúlt hetekben, de a fiatal elkapó Torrey Smith szerint nem lesz gond a csapattal, a helyére rázódnak majd a dolgok

„Amikor idejöttem, akkor küldték el a tight end Todd Heapet, az elkapó Derrick Masont és a futó Willis McGahee-t. Mindhárom nagy játékos, mégis az AFC-döntőben kötöttünk ki. Többen voltunk újoncok, voltunk már ilyen helyzetben mégis visszavágtunk" - mondta Smith, aki igyekszik a saját feladatára koncentrálni. 

torreysmith.jpg

„Anquan Boldin elment, aki olyan volt nekem, mintha a testvérem lenne, jó mentorom is volt.  Azzal, hogy távozott, nem lesz könnyű dolgom, de a feladatom nem változik. El kell kapnom a labdákat, ha pedig futójáték van, akkor meg blokkolnom kell. Ez nem rak rám plusz terhet, csak a saját játékomat kell játszanom". 

Beszélt arról is, hogy az emberek Joe Flacco 120 milliós szerződésére vannak rágyógyulva. „Mindenki csak azt látja, hogy egy embert megfizetnek, de azt már nem, hogyan osztják szét a pénzt a klubnál. Mindenki azt gondolja, hogy őt kifizették, a többiek pedig nem kapnak semmit, de ez nem fair Joe-val szemben. Egyáltalán nem így van. Nagyon baráti a fizetése, erre a szezonra legalábbis." 

Az NFL készen áll a meleg játékosokra

2013. április 2., 11:27 Módosítva: 2015.05.11 04:36
12

Az CBS Sports úgy tudja, az NFL-ben először jelentheti be egy játékos tavasszal, hogy homoszexuális, és a bejelentés után folytatni szeretni a karrierjét a ligában.

teljes bejegyzés

Obama beszélt RG III fejével

2013. április 2., 09:03 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Barack Obama és a Washington Redskins térdsérülése után lábadozó irányítója a szörnyen rossz NCAA-s Syracuse–Marquette kosármeccsen találkozott, ahol az elnök néhány jó tanáccsal látta el a fiatal játékost. 

RGIII később azt mondta az őt követő újságíróhadnak, hogy Obama elnök azt kérte tőle, hogy védje meg magát a pályán, de a pontos részletekbe nem akart belemenni az irányító, aki a twitteren terjedő fotó szerint zsebre tett kézzel hallgatta az atyai tanácsokat. Obama már korábban már többször kijelentette, hogy a játékosok biztonsága mindennél fontosabb. 

obamagriffin.jpg

A Washington Post közben azt írta, hogy a quarterback a héten már elkezdheti a futóedzéseket, ezt a játékos apjától sikerült megtudniuk, aki elmondta azt is, fia az elmúlt hetekben a medencében erősítette a lábát. 

Mindkét térde szétment, NFL-es lehet

2013. március 28., 17:11 Módosítva: 2015.04.29 17:01

lattimore_1.jpg

Nincs még fél éve, hogy az egyik legnagyobb running back-tehetségnek tartott Marcus Lattimore horrorisztikus térdsérülést szenvedett. A tavaly októberi meccsen a South Caroline futóját két Tennessee-játékos kapta el az egyik akciónál, Lattimore térde kicsavarodott, és természetellenes helyzetben állt, nem is engedték, hogy ránézzen.

Lehetett arról hallani, hogy jól halad a felépülése, a játékos már tavaly decemberben bejelentette, hogy nevezni fog a 2013-as draftra, a profik között akar bizonyítani. 

Felépülésének újabb állomása tegnap volt, a South Caroline erőfelmérőjén, a pro dayen egy rakás NFL-es megfigyelő előtt mutathatta meg, hogy lehet rá számítani. Húsz percnyi könnyített edzést végzett, a hírek szerint a tréning után hangos ováció volt a teremben, mindenki örült, hogy a running back formája alakul. 

A története azért is kemény, mert két éve a másik térdében szakadt el a szalag. Felépült, visszatért a pályára és nagy formában játszott, kilenc meccsen volt 622 futott yardja és 11 touchdownja, mielőtt újra megsérült. 

lattimore2.jpg

Nehéz megmondani, milyenek az esélyei a drafton. A felépítése nem is lehetne jobb, amikor egészséges, szinte feltartózhatatlan, ha nem sérül meg, valószínűleg az első körben elkelt volna. Az viszont egyáltalán nem kizárt, hogy valamelyik csapat elviszi a későbbi körökben áprilisban, még úgy is, hogy az első idényében nem lesz százszázalékos. 

RGIII: Várok, ameddig csak kell

2013. március 27., 13:26 Módosítva: 2015.04.29 17:01

A rájátszásban brutális sérülést szenvedő Robert Griffin III., a Washington Redskins irányítójának orvosa is megerősítette, hogy felépülése a vártnál gyorsabb ütemben halad – írja a Profootballtalk.

„A térdem állapota napról napra javul, és az orvosok szerint nagyon szépen gyógyulok. Természetesen nem titkolt célom, hogy az alapszakasz első mérkőzésére teljesen a régi legyek, de ha úgy érzem, hogy nem vagyok kész, akkor semmiképpen nem fogok pályára lépni. Megvárom, amíg teljesen egészséges leszek, tartson az bármennyi ideig” – nyilatkozta a fiatal irányító.

griffin_1.jpg

Feleség miatt balhéztak a Patriots-játékosok

2013. március 25., 17:08 Módosítva: 2015.04.29 17:01

wilforks.jpg

Ezek a Patriots-játékosok... Meskó Zoli, úgy tűnik, a csivavákkal fotózkodik, Tom Brady neje a szupermodell Gisele Bündchen, míg Vince Wilfork, a csapat defensive tackle-jének házastársa...csúf. Legalábbis volt csapattársa, Ted Johnson szerint, aki mindezt egy elő rádióadásban jelentette ki a múlt héten. Wilfork meg persze ragaszkodik a saját esztétikai értékítéletéhez a nőjével kapcsolatban, és kissé kiborult.

A volt Pats-linebacker, aki most rádiós műsorvezetőként dolgozik Houstonban, ugyanis felelőtlenül megválaszolt egy hallgatói kérdést arra vonatkozóan, hogy volt patriotsos játékostársai közül kinek van a legcsúnyább felesége. Teddy hezitált egy ideig, majd kibökte, hogy Wilforkné nyerné a rondasági versenyt. Ki tudja miért tette ezt: a volt csapattárs úgyis nyaralgat valahol az offseasonben, amúgy is ki hallgatna egy houstoni rádióadást...

Vince-nek persze fülébe jutott, hogy miért merik bántani élete párját, és twitteren csúnya szóval illette Teddyt és később a sértett feleség is megnyilatkozott ám kissé finomabb, nőiesebb modorban az instagramon, hogy nem kéne már mindig a külsővel foglalkozni és ők kitartanak évek óta jóban-rosszban a párjával. Persze ettől még lehet, hogy Bianca Wilforknak tényleg méretes a tokája s hadilábon állhat a nők rémével, a fogyókúrával, na de a "szerelemhez nem kell szépség" és Wilforkék 12 éve vannak együtt, ami irigylésre méltó.

Bunyó végül nem lett a feleségcsúfolós ügyből, és Ted Johnson azóta is próbál bocsánatot kérni a volt csapattársától már csak azért is, mert a Patriots-drukkerek is felsorakoztak a nagydarab, de jótékonykodni nem rest védőjátékos mögé. Teddy pedig ezzel egy életre megtanulta a leckét, hogy az észveszejtő polkorrektség Amerikájában ha csúnya valaki ha nem, jobb megtartani a véleményét zárt körben.

RGIII nem is ember az orvosa szerint

2013. március 24., 13:40 Módosítva: 2015.04.29 17:01

griffin_1.jpg

Dr. James Andrewst Amerika egyik legjobb sebészeként ismerik, ezért is izgult rá az ESPN napokban adott nyilatkozatára, mely szerint a rájátszásban megsérült Redskins-irányító, Robert Griffin III felépülése olyan jól halad az operáció óta, hogy az már emberfeletti. Andrews szerint RGIII egyenesen szuperember. 

Andrewsnak van összehasonlításai alapja, ő kezelte Adrian Petersont is, aki a múlt szezonban brutális térdsérülése után rekordot döntött. 

RGIII a Seahawks elleni meccsen térdszalagszakadást szenvedett januárban, korábban 6-8 hónapos kihagyást jósoltak neki, de ő óvatos volt, azt mondta, szeretne ott lenni a szezonnyitón, de nem akarja kockáztatni a karrierjét. 

Griffin az állapotáról mostanában nem nyilatkozott, twitteren leginkább "az élet igazságai" kaliberű idézeteket posztol, amivel nyilván önmagát is akarja erősíteni. 

A Pittsburgh ellenáll read option offense-divatnak

2013. március 22., 09:20 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Mike Tomlin, az idén rájátszásba sem jutó Pittsburgh Steelers edzője legutóbbi nyilatkozata szerint nem fél a mostanában divatos és kimondottan sikeres, többek közt a Seattle Seahawks, a Washington Redskins és a San Francisco 49ers fiatal, sokat futó irányítói által alkalmazott, és a rájuk szabott read option offense-től.

Az edző először röviden azt fejtegette, hogy ezek a fiatal játékosok a sok futójáték miatt jóval több ütközést szenvednek el (a redksinses RGIII pont így járt), mint a klasszikus, főleg a passzjátékra építő irányítók, másfelől pedig bízik abban, hogy a legendás betonvédelméről híres Steelers a read option ellen is ki tud találni valamit. „Ez adja a következő szezonban a játék sava-borsát, és mi felkészülünk rá” – legénykedett Tomlin.

miketomlin.jpg

Betiltják a brutális ütközéseket az NFL-ben

2013. március 21., 11:41 Módosítva: 2015.04.29 17:01

helmetrule.JPG

Komoly vihart kavart a helmet rule nevű szabálymódosítás, amit tegnap szavaztak meg az évente szokásos konferencián részt vevő NFL-csapattulajdonosok. A szabály lényege, hogy ezentúl a a futójátékosnak tilos a sisak legtetejével ütközni, ellenkező esetben tizenöt yardos büntetést kap a vétkes csapata.

A helmet rule kifogásolóinak nem is feltétlenül a szabállyal van bajuk – hiszen a sisak tetejével való ütközést eddig sem tartották szerencsésnek, mivel balesetveszélyes – hanem azzal, hogy a gyors tempónál gyakorlatilag lehetetlen tisztán megítélni, hogy valaki hibázott-e vagy sem. Érdekesség, hogy a csapatok tulajdonosai szinte összhangban szavazták meg a változást, egyedül Mike Brown, a Cincinnati Bengals tulajdonosa fejezte ki tiltakozását.

A konferencián több, kisebb léptékű szabálymódosítást is hoztak. Eltörölték a régóta vitatott tuck rule-t, aminek az volt a lényege, hogy ha az irányító passz közben, kontakt hatására veszíti el a labdát, akkor fumble helyett sikertelen passz az ítélet. (A New England Patriots ennek a kiskapunak köszönhetően nyerte meg a legendás, később Tuck Rule Game-ként elhíresült meccsét az Oakland Raiders ellen a 2002-es rájátszások során, és jutott végül később a Super Bowl-győzelemig).

A másik kisebb szabályváltozás az időkérést illeti: ha egy vezetőedző automatikus videóbírót kívánó szituációknál piros zászlót dob, akkor a csapata nem kap büntetést. A tavalyi szezonban a Detroit Lions vezére, Jim Schwartz szedett össze így tizenöt yardot a detroitiak kárára, amikor egy szabálytalan touchdown után piros zászlót dobott a pályára, hiszen a pontszerző szituációkat minden esetben újranézik: Schwartz meggondolatlansága miatt azonban az egyébként vitatható touchdownt is megadták a bírók.

A Rams puntere szinte mindenre képes a követőiért

2013. március 20., 15:49 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Hogy a punter külön állatfajnak számít az NFL-játékosok körében az már eddig sem volt kérdéses. Elég csak a csivavákkal fotózkodó Meskó Zolira gondolni, aki pár héttel ezelőtt a twitterre posztolt ki magáról egy elég érdekes képet. Lehet, hogy ezt a sajátos népszerűséget irigyelhette meg a Rams rugójátékosa, Johnny Hekker, amikor kitalálta, hogy a twitteres követői különféle kihívások elé állíthatják, hogy meg tudja-e ezeket tenni, avagy sem. 

Offseasonben úgyis ráér a 2012-ben igazolt 23 éves játékos, a rajongóknak is kell némi műsor a popcornhoz ha már nincsenek meccsek, úgyhogy Johnny olyan, kissé jackasses ihletésű dolgokat vállal be videóin, minthogy meg tud-e enni egy evőkanál őrölt fahéjat, fel tud-e Jell-O-t szippantani az orrába, vagy meg tud-e enni hat darab sós krékert egy perc alatt egy korty víz segítsége nélkül.  És hogy miért is csinálja mindezt nyilván amellett, hogy neki is kissé elszállt az agya a szezon végeztével? Nos, Johnny legalább 7000 twitteres követőt akar. Jelenleg 6431-nél tart. Kérdéses persze, hogy hány hülyeséget fog még bevállalni és mikor húz le a követők kedvéért mondjuk egy felesnyi királyvizet.

johnnyhekker.jpg

33 éves, de már agyrázkódásai miatt szenved a running back

2013. március 19., 09:39 Módosítva: 2015.04.29 17:01

westbrook.jpg

Brian Westbrook csak harmincegy éves volt, amikor visszavonult, futójátékosként sorozatos sérülések miatt nem tudott játszani. Nyolc évet húzott le a Philadelphia Eaglesben, egyet a San Francisco 49ersben, kétszer a Pro Bowlon is játszott.

A harminchárom éves Westbrook most azt nyilatkozta az AP-nek, hogy emlékezetkiesései vannak és feledékeny a futballpályán összeszedett agyrázkódások miatt. Az egykori running back nem akart hibáztatni senkit, inkább megköszönte az Eagles orvosainak, hogy figyeltek rá, amikor baj volt. 

A legnagyobb problémája, hogy nem emlékszik nevekre, adatokra, időnként az új információkat sem tudja megfelelően feldolgozni. „Csak azt remélem, hogy nem romlik az állapotom" - mondta a Villanova Universityn, ahol több korábbi sportolóval tartott előadást az agyrázkódások veszélyeiről. 

A játékos 2009-ben egy Redskins elleni meccsen olyan komoly ütést kapott a fejére, hogy elájult. Két hetet pihent, de amikor visszatért, újra agyrázkódást szenvedett. A történtekről azt mondta, akkor úgy érezte, hogy sikerült kihevernie az agyrázkódást, de amikor újabb ütést kapott, még rosszabb volt a helyzet.

Az agyrázkódások és a maradandó sérülések Junior Seau öngyilkossága óta napi téma az amerikaifutballban, Barack Obama elnök is felszólalt már az ügyben, a következő pedig szezontól iPadek és neurológusok is vizsgálják majd az agyrázkódás-gyanús eseteket. A ligát több ezer korábbi játékos perelte be az utóbbi években a maradandó károsodások miatt, ezért az NFL is kényszerpályán van, igyekeznek minél többet megtenni a játékosok testi épsége érdekében, még ha több rendelkezés nem is nyerő a szurkolók és a futballisták körében. 

50 kilót fogyott visszavonulása után a falember

2013. március 18., 18:57 Módosítva: 2015.04.29 17:01

faneca.jpg

Sok NFL-játékos élettörténetét olvasva az az érzésünk támadhat, hogy Amerika tényleg a korlátlan lehetőségek országa, ahol a lecsúszott gettógyerekből is lehet milliókat kereső futballsztár. Ahol némi szerencsével is párosulva a tehetség és kitartás meghozza gyümölcsét. Ahol még egy kamaszkorban diagnosztizált betegség sem állhatja útját annak, hogy később Super Bowlt nyerjen.

Ilyen például már visszavonult Steelers-falember Alan Faneca esete, akinél kamaszkorában epilepsziát diagnosztizáltak, de a gyógyszereknek és a kitartásának hála, fényes NFL-karriert futott be, 9-szer választották Pro Bowl keretbe és a 2006-os Super Bowlon övé lehetett az aranygyűrű is. Faneca ráadásul nyíltan beszélt a betegségéről és személyesen is találkozott sorstársaival, ezzel is példát mutatva nekik, hogy az epilepsziát nem kell szégyellni és hogy nem lehet akadálya annak, hogy valaki elérje az álmait.

És hogy Alan visszavonulása 2010-es visszavonulása után is mekkora faszagyerek, azt jól mutatja, hogy az egykor közel 2 méter magas 145 kilós right guard játékos azóta közel 50 kilót fogyott. Sok játékos küszködik azzal, hogy miután abbahagyta az élsportot, megváltoznak testmozgási és táplálkozási szokásai és képtelen átváltani egy másféle életformára, és eltunyul vagy elhízik.

Az, hogy valaki 150 kiló, remekül jöhet a futballban, de a hosszú távon inkább megterhelő a vérkeringés, a csontozat és az ízületek számára. Ezért is kezdte el a volt támadófal-játékos visszavonulása után szinte rögtön lecsökkenteni a kalóriabevitelt, hogy egészségesebb legyen. Mint nyilatkozta, sokan azt hitték a drasztikus fogyást látva, hogy beteg, pedig egyszerűen csak áttért egy másfajta életformára. Volt olyan időszak, amikor olyan gyorsan fogyott, hogy nem győzött új ruhákat vásárolni.

Szétszedik a Super Bowl-győztes Ravenst

2013. március 15., 08:50 Módosítva: 2015.05.11 04:55
47

Több fontos játékos is távozott a februárban Super Bowlt nyert Baltimore Ravenstől, amióta megkezdődött az NFL átigazolási időszaka, és az irányító Joe Flacco az amerikaifutball legjobban fizetett játékosa lett.

teljes bejegyzés

Lesül-e a rézbőr a Redskins arculatáról?

2013. március 13., 12:07 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Az európaiak megjelenése óta vélhetőleg nem jó dolog észak-amerikai őslakosnak lenni. A felfedezők tévedése miatt indiánoknak hívjuk őket, pedig semmi közük Indiához, a telepesek irtották őket, elvették a földjeiket, rezervátumokba kényszerültek és a tetejébe ott voltak nekik a spagettiwesternek és a magyar politikusok által idézett dakota közmondások is. Nem csoda hát, ha az indiánok kiakadnak és ha mást nem is, azt megpróbálják elérni, hogy legalább egy NFL-csapat neve és arculata ne őket cikizze.

redskinslogo.jpg

Évekkel ezelőtt tettek már egy jogi kísérletet rá, hogy a szövetségi főváros csapata más nevet találjon magának. Olyat, ami nem egy népcsoporttal szembeni sztereotípiákra épül és nem sértő az indiánokra nézve. A per tizenhét évig tartott, míg végül a legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy a csapat megtarthatja a nevet. Az őslakosok azonban nem adták fel s újra az Amerikai Szabadalmi és Védjegy Hitvatalnál próbálkoznak, hogy a "Redskins" név veszítse el szövetségi jogvédettségét, mivel a törvény szerint nem lehet védett márkanév az, ami lealacsonyító, illetve megvetést tükröz másokra nézve. Márpedig az indiánok úgy gondolják, hogy a csapat neve igenis sértő a számukra és törvényellenes. A washingtoniak természetesen ennek épp az ellenkezőjét állítják, hogy ez inkább tiszteletadást tükröz, ráadásul köztudott, hogy a nevet az akkor még Bostonban székelő csapat 1933-ban indián származású vezetőedzője iránti tiszteletadásból vette fel.

Ha a bíróság ezúttal az őslakosok javára ítélne, az hatalmas veszteség lenne a csapat számára, hiszen a Redskins nevével és logójával ellátott összes tárgyat le kell cserélni és új arculatot kell építeni. És miközben megérthetjük az indiánok panaszait, érdemes elgondolkodni azon is, hogy ezek után mikor fognak perelni a vikingek Minnesotában, a műanyagfröccsöntő munkások a Steelers miatt, mikor átkozza ki a katolikus egyház New Orleans szentjeit s egy élelmes ügyvéd mikor áll elő a delfinek panaszával.

Snoop Dogg fia egyetemi játékos lett

2013. március 12., 14:17 Módosítva: 2015.04.29 17:01

cordellbroadus.jpg

Snoop Dogg, vagyis újabban Snoop Lion, a reggae-be borult egykori rapper fia, a wide receivert játszó Cordell Broadus ösztöndíjat kapott a Duke Universitytől, így a 2013-as évtől a Blue Devils csapatában láthatjuk az ifjú celebgyereket, aki NFL-draftra legkorábban 2015-ben gondolhat.

Az ifjú Cordell nem egyedüli híresség mostanában, aki híres rokona helyett saját lábára állva próbálja megmászni a siker létráját: szintén a Duke csapatában játszik John Mellencamp fia, Hud Mellencamp, P. Diddy fia pedig az UCLA játékosa lett nemrégiben.

Szörnyeteget találtak az NFL-válogatón

2013. március 9., 08:57 Módosítva: 2015.05.11 05:01
494

A mississippi-i NFL-válogatón felbukkant Terrell Brownnak alig van tapasztalata az egyetemi amerikaifutballban, mégis ő volt a legnagyobb attrakció a regionális próbajátékon. A klubok képviselői azonnal izgalomba jöttek, ahogy meglátták.

teljes bejegyzés

Még nem feszítik keresztre Tebow-t

2013. március 6., 15:02 Módosítva: 2015.04.29 17:01

tebow2.jpg

Szegény Tim Tebow-t többször emlegették viccek, mint a pályán mutatott teljesítménye kapcsán az előző idényben, de a New York Jets igazgatója szerint ez változhat. Nem arról van szó, hogy még többet röhögnek majd a szent tehénen, hanem arról, hogy nyílttá akarják tenni a quarterback pozíciót a klubnál

„Tim ott van a keretünkben. Azt szeretnénk, ha verseny lenne az irányító poszton. Meglátjuk, kit tudunk még idehozni, aztán hagyjuk, hogy a srácok összemérjék a tudásukat a nyáron. Szerintem ez mindenkinek jót tesz majd, Timet is beleértve" - mesélt az ördögi tervről az igazgató John idzik. 

Az elmúlt hetekben szinte csak arról lehetett hallani, hogy a Jets szabadulna Tebow-tól, de ezek szerint Idzik egyelőre nem így tervez, ami Mark Sanchez előző szezonban mutatott szerencsétlenkedése után még indokolt is lehet.

Jobb lett volna, ha inkább shoppingol az első női rúgó

2013. március 6., 09:16 Módosítva: 2015.04.29 17:01

silberman1.png

Pár hónappal ezelőtt írtunk már arról, hogy miért is rajonghatnak a nők az amerikai fociért. Van rá ok bőven, és az is kellemes érzés, amikor a fülledt éjszakában egy vadidegen férfiúval azt kezdjük elemezni, hogy kiből lesz draft bust és hogy Mark Sanchez mekkorákat bénázik. S nincs annál rosszabb, amikor egy kínos csendekkel teli első találka végén a úriemberről a végén az is kiderül, hogy keményvonalas Fradi-drukker és hogy szerinte az amerikai foci "a rögbi hülyébb változata" és semmi kedve megérteni, hogy én miért őrjöngök kedd hajnalban néhány szottyos jenkiért. Persze, tudjuk, a bunkóságnak nem egyértelmű mutatója az, hogy ki milyen sportágért rajong. Hiszen attól még egy nő is lehet rettentő béna, hogy nemcsak rajong az amerikai fociért, de ki is akarná magát próbálni az NFL-ben. Lásd egy 28 éves, nő, Lauren Silberman esetét a New York Jets regional combine próbajátékán.

A hölgyemény persze így is történelmet írt, hiszen az NFL 91 éves történetében történetében ő az első nő, aki megmutathatta tudását és egy profi csapat szakértői előtt. Lauren ráunhatott a hüvelygombáról folyó beszélgetésekre és úgy gondolta, hogy bekeményít: simán lenne esélye labdarúgó, európai focis múlttal a háta mögött kipróbálni magát az amerikai futballban, mint rugójátékos. Igen, az amerikai futballban, amiről tudjuk mi mind, hogy milyen kemény, és hogy ott aztán nincs helye a hisztinek. És ha nem lett volna Lauren két rúgásából óriási égés több száz ember, több tucat újságíró és 20 tévékamera előtt, akkor még azt is mondhattam volna, hogy bátor nőci. De az eredményt látva inkább én is csak azt mondhatom, hogy szivi, mentél volna inkább shoppingolni ha ennyire unatkozol. 

Lauren Silberman, neked láthatóan nem sok fogalmad volt arról, hogy milyen egy igazi hosszú rúgás a 35 yardos vonalról. Vagy volt, csak fejben, nem lábban. S a lábad nem engedelmeskedett a fejednek, amikor első kísérlet gyanánt a labda 16 yardot repült csak, másodjára pedig egészen a hihetetlen messzeségben lévő 49 yardnál landolt. Persze könnyű ezt sérülésre fogni és pityeregni utána, az ELTE BTK-n Pistának talán még így is jó leszel, vagy Rex Ryan magára tetováltat.

De az a baj kedves Lauren, hogy nem te vagy az egyetlen nőnemű, aki amerikai futballal foglalkozik, csupán te vagy az, akinek először volt akkora arca, hogy megmutassa magát az NFL hivatalos képviselői előtt. Számos országban van női amerikai futball, Európában komoly bajnokságok vannak, idehaza is van a Budapest Wolvesnak női csapata, és Amerikában is fociznak lányok az alsóbb ligákban. Ott van például a Jets centerének, Nick Mangoldnak a húga, Holley Mangold, aki jelenleg súlyemelő olimpikon, de a középiskolában még offensive lineman poszton volt és bárkit simán megenne reggelire.

Kedves Lauren! Tudod, Holley és a többiek azok a csajszik, akik keményen gondolják a sportot és nemcsak rúgogatnak, hanem dobnak, futnak, ütköznek és esnek. Akik szeretik és tisztelik az amerikai futballt. És ez az, ami neked nem megy, és nekünk, a többi, a sportágat kedvelő nőnek szégyen az, hogy úgy írtál történelmet első női próbálkozóként az NFL-ben, hogy a pasik sikítva röhögnek. Nálad még a Lingerie Football League-ben, a macafociban csöcsölgető lányok is ezerszer komolyabbak. És végezetül: ha egyszer összefutnánk egy H&M-ben az utolsó akciós pulcsi felett vitatkozva, jobban teszed majd, ha megpróbálkozol a futójátékkal, különben esélyes, hogy kapsz egy kemény tackle-t.

Flacco aláírt 120 millióért, aztán begurult a Mekibe

2013. március 5., 17:57 Módosítva: 2015.04.29 17:01

A mai facepalm-rovatot csak rövid ideig vezette Meskó Zoli a két csivavával, hiszen a díjért nem kisebb potentát jelentkezett be szinte azonnal, mint Joe Flacco, a Super Bowl-győztes Baltimore Ravens irányítója, aki egészen durván bírta megünnepelni a 120 millió dolláros új rekordszerződését. Egy McDonaldsban.

Az ESPN információi szerint az újdonsült elitirányító néhány órával a szerződés aláírása után tért be egy aberdeeni McDonaldsba, ahol tíz darab McNuggetsszel, sült krumplival és light ice teával pusztította magát. Az étterem dolgozói természetesen rögtön felismerték a játékost, aki a hírek szerint türelmesen állta a rajongók rohamát, még fotó is készült a terepjárójában csirkefalatokra várakozó Ravens-irányítóról. 

flaccomeki.jpg

Meskó Zolinak bejött az élet

2013. március 5., 11:06 Módosítva: 2015.04.29 17:01

A New England Patriots magyar származású puntere még azt is megteheti, hogy két csivavával pózolva fotózkodik nyaralás közben, a képet pedig megosztja a rajongóival Twitteren. Ráadásul percekkel korábban meg is kérdezte követőitől, vajon furcsa lenne-e, ha gatyában, kutyákkal fotóztatná magát.

Nehéz eldönteni, hogy Zoli arckifejezése, a két állat meghökkent tekintete, vagy a rövidnadrág vonalában elvágott barna sáv látványa a viccesebb.

meskozoli_csivavaz.jpeg

20 métert sem szállt a női NFL-es rúgása

2013. március 4., 10:47 Módosítva: 2015.05.11 05:06
33

Rosszul sikerült Lauren Silberman próbajátéka az NFL hétvégi erőfelmérőjén. A huszonnyolc éves Silberman az első nő, aki nevezett a próbájátékra, rúgóként akart bekerülni a profik közé.

teljes bejegyzés

Ennyi pénzt NFL-es még nem kapott

2013. március 4., 10:18 Módosítva: 2015.05.11 05:06
9

A februárban Super Bowlt nyert Baltimore Ravens irányítója, Joe Flacco az amerikaifutball történetének legjobban fizetett játékosa lesz, hat évre százhúszmillió dollárt kap majd klubjától.

teljes bejegyzés