Az e-mail botrány elsodorja a demokrata pártelnököt

2016. július 24., 23:33 Módosítva: 2016.07.25 12:36
7

Lemond a Hillary Clinton előválasztási győzelmét szentesítő jelölőkonvenció után a Demokrata Párt elnöke – írta a The Hill. Debbie Wasserman Schultz távozása a WikiLeaksen kiszivárgott belső levelezéssel áll kapcsolatban, amelyek egyértelművé tették, hogy a pártvezetés Clinton győzelmét támogatta az elnökjelöltségért folyó demokrata párti küzdelemben. Clintonék az oroszokat gyanítják a szivárogtatás mögött.

Tovább

Clintonék szerint Oroszország áll az e-mailes botrány mögött

2016. július 24., 22:38 Módosítva: 2016.07.25 08:17
9

Oroszországot vette elő Hillary Clinton kampánystábja azután, hogy a WikiLeaks a Demokrata Párt belső levelezéséből 20 ezer e-mailt szivárogtatott ki, amelyek rossz fényt vetnek a pártvezetésre. A levelekből kiderült, hogy pártvezetés erősen dolgozott Clinton legkitartóbb ellenfele, Bernie Sanders ellen.

Az egyik e-mailben ugyanis elég világosan az szerepel, hogy hogyan lehetne az előválasztáson voksolók vallási nézeteire hatva rontani a magát demokratikus szocialistának nevező, zsidó vallású vermonti szenátor esélyeit. Most kiderült, ki állhat a botrány mögött, legalábbis Clintonék szerint.

Tovább

Trump fia a New York-i polgármesterség felé kacsintgat

2016. július 24., 19:00 Módosítva: 2016.07.25 00:06
4

A republikánus elnökjelölt, Donald Trump legidősebb fia szívesen lenne New York városának polgármestere: az ifjabb Donald Trump erről a CNN-nek beszélt vasárnap, írja az MTI.

Tovább

Trump ismét felfedezte a fehér munkás szavazókat

2016. július 24., 17:54 Módosítva: 2016.07.24 19:55
2

Donald Trump sikerének az egyik titka, hogy rettentő hatékonyan használja a tömegmédiát, miközben ő maga egy Amerika-szerte tapintható jelenséggé vált. Legelvakultabb támogatói rocksztárként rajongják körbe, és a kampányállomásokon mindig teljes extázisban várják, hogy Trump a show közben lesétáljon a kordonhoz, és kezet fogjon velük az első sorokban. A legutóbbi rajongói fogadtatásról itt nézheti meg nagyképünket.

A republikánus párt évekig elhanyagolta a fehér munkás szavazókat, akik az elmúlt húsz év amerikai gazdaságpolitikájának nagy vesztesei voltak, mások pedig az országos szinten nem is annyira rossz anyagi helyzetük ellenére is egyértelműen úgy érezték, rossz irányba mennek a dolgok – Trump viszont pont azt mondta ki, amit hallani akartak. Már az előválasztások alatt lényegében több társadalmi, szavazói csoport évekig érlelődő bajaira tapintott rá szépen, egyesével, közben pedig simán szembement gazdasági, szociális és külpolitikai témákban több ponton is a republikánusok hagyományos értékrendjével és irányvonalával.

Trump népszerűségét a bázisát adó szavazók között nagyon jól le lehetett mérni a csütörtökön véget ért republikánus jelöltállító gyűlésen. A továbbra is Trump-ellenes kisebbik részt leszámítva a delegáltak szinte éltek-haltak érte, „Trumpot akarjuk!" – kiáltották be, mielőtt dühösen kifütyölték Ted Cruz texasi szenátort, aki nem volt hajlandó támogatásáról biztosítani a milliárdost.

Obama: Négy dolog kell a leendő elnöknek

2016. július 24., 17:31 Módosítva: 2016.07.24 20:24
1

Barack Obama interjút adott az egyik vasárnap délelőtti politikai vitaműsornak, a CBS-en futó "Szemtől szembe a nemzettel"-nek, és kijelentette: nincs jobb elnökjelölt Hillary Clintonnál, írja az MTI.

Tovább

Trump Párizst és Berlint okolja a terrortámadásokért

2016. július 24., 16:40 Módosítva: 2016.07.24 19:59
31

Csak magát okolhatja Németország és Franciaország a területükön végrehajtott terrorista támadásokért – jelentette ki Donald Trump. A republikánus elnökjelölt szerint az érintett országok tehetnek a történtekről, „mert beengedték az embereket a területükre.”

Trump rendkívüli ellenőrzésnek vetné alá a terror által fenyegetett országokból érkezőket. Ezzel arra utalt, hogy a Franciaországból és Németországból érkező állampolgárokat is jobban meg kellene szűrni, és az eddiginél kevesebb ember beutazását engednék meg az Egyesült Államokba. 

Tovább

Bemutatta az alelnökjelöltjét Hillary Clinton

2016. július 23., 20:26 Módosítva: 2016.07.24 17:15
1

Miamiban, a Florida International University-n mutatta be választóinak alelnökjelöltjét, Tim Kaine virginiai szenátort Hillary Clinton, a Demokrata Párt elnökjelöltje. Péntek este derült ki, hogy a várakozásoknak megfelelően Virginia volt kormányzóját és a Demokrata Párt korábbi vezetőjét választja Clinton alelnökjelöltnek. 

Tovább

Amerika második emberén röhögnek a legtöbbet

2016. július 23., 19:26 Módosítva: 2016.07.24 18:52
22
Sok spekulációt követően végre Donald Trump, majd Hillary Clinton is előállt a maga alelnökjelöltjével. De mire is jó az alelnök? Hiszen nem ő az elnök helyettese, ráadásul hazájában a legtöbbet gúnyolt politikus, vagy ahogy még mondani szokás, A világ legismertebb senkije. Az alkotmány szerzői elfelejtettek neki feladatokat adni, és a mai napig a főnökén múlik, kap-e valódi hatalmat vagy az elnökválasztási kampány után betámasztják a Fehér Ház egyik eldugott szobájába. Azért kiderült, hogy alelnöknek lenni mégis nagyon megéri.

Egy külföldinek az Egyesült Államok testőrök és titkárok seregével körülvett, kormányfőkkel parolázó és díszfogadásokon koccintgató alelnöke élet és halál urának tűnik, de odahaza inkább élcek és froclizások állandó célpontja. Igen, egy igazi balek. Ez a reputáció ráadásul olyan mélyen beleívódott a köztudatba, hogy még az amerikai szenátus hivatalos ismertetője is egy magyarázkodással kezdődik:

Ez a legkevésbé értett, legtöbbet gúnyolt és gyakran figyelmen kívül hagyott poszt a szövetségi kormányban.

És már első betöltője, John Adams is így panaszkodott:

Ez a legjelentéktelenebb hivatal, amit az emberi lelemény valaha is megalkotott.

Az HBO pedig egy egész vígjáték-sorozatot húzott fel erre a témára; a Veep kínosan vicces poénjainak nagy része arra van felfűzve, milyen súlytalan Selina Meyer alelnök. Sőt, a Fehér Házi tudósítók 2014-es vacsorájára készített beharangozó videóban még maga Joe Biden is csatlakozott a Selina Meyert játszó Julia Louis-Dreyfushoz egy kis washingtoni semmittevésre:

Joe Biden azonban eléggé túlhajtotta az öniróniát (nekem amúgy is megfekszi a gyomrom az ilyen mértékű politikai önirónia), mivel sok ciklusban a léha látszat gyakran komoly alelnöki hatalmat takart. De a kérdés egyáltalán nem felesleges – különösen nem Magyarországról feltéve:

Az alelnök miért van?

Tovább

WikiLeaks-szivárogtatás: nem biztos, hogy pártatlan a demokrata pártvezetés

2016. július 23., 15:06 Módosítva: 2016.11.12 11:50
9

Az amerikai Demokrata Párt húszezer belső e-mailjét szivárogtatta ki a WikiLeaks napokkal a párt jelölőgyűlése előtt. A levelekből pedig a CNN szerint az rajzolódik ki, hogy a pártvezetés nem teljesen részrehajlásmentesen járt el az előválasztási kampányban, ami újra felhevítheti a témával kapcsolatos feszültségeket Hillary Clinton és Bernie Sanders hívei között.

Tovább

Ha Trumpot megválasztják, jöhet az armageddon

2016. július 23., 14:38 Módosítva: 2016.07.24 15:59
96

Miközben Orbán Viktor tusványosi beszédében a világon elsőként állt be Donald Trump mögé mint hivatalban lévő kormányfő, az amerikai sajtó baloldali és centrista orgánumai éppen azt jövendölik, hogy a republikánus jelölt megválasztása ha nem is a világvégéhez, de legalábbis az amerikai demokrácia szétveréséhez vezethet.

A republikánus jelölőgyűlés kapcsán ugyanis számos patinás lap hozott szerkesztőségi- vagy véleménycikket arról, hogy mi vár Amerikára egy Trump-elnökség esetén, és enyhén szólva borúlátóak.

  • A Washington Post szerint Trump különleges veszélyt jelent az amerikai demokráciára
  • A Vox sztárpublicistája, Ezra Klein azt írta, először életében valóban nagyon fél Trump jelölése miatt
  • A New York Times félelemkampánynak bélyegezte Trump "sötét vízióját"
  • A jellemzően az üzletbarát republikánusokhoz húzó Wall Street Journal azt írta, Trump rendkívül keveset tud a politikáról és az állam vezetéséről, és nem érdeklik a részletek.
  • A Slate pedig kigyűjtötte, hogy Trump már egészen pontosan 153 alkalommal bizonyította, hogy nem alkalmas elnöknek
Tovább

Megvan Clinton alelnökjelöltje is

2016. július 23., 02:23 Módosítva: 2016.07.23 19:15
7

Ahogy azt várni lehetett, péntek este Hillary Clinton is előállt alelnökjelöltjével, aki nem más lett, mint

Tim Kaine, virginiai szenátor.

Clinton a Twitteren úgy jelentette be Kaine-t, mint aki egész életét annak szentelte, hogy másokért harcoljon. Több lehetséges név is keringett, de az utolsó napokban már a legtöbben Kaine-t tippelték a demokrata elnökjelölt legvalószínűbb választásának.

Tovább

Engedély nélkül használta Donald Trump a Rolling Stones dalát

2016. július 23., 00:30 Módosítva: 2016.10.06 22:04
106

Trump és a Rolling Stones kálváriája nem ér véget. Az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltje hónapok óta használja a brit együttes You Can't Always Get What You Want című dalát, annak ellenére, hogy már többször jelezték neki: nem rendelkezik a jogokkal ehhez.

Csütörtökön a republikánus konvención elmondott több mint egy órás beszéde után is felcsendült a dal, a zenekar pedig Twitterén jelezte, hogy Trumpot továbbra sem támogatják és a dal a hozzájárulásuk nélkül hangzott el.

Tovább

Trump: Én leszek a hangotok

2016. július 22., 07:35 Módosítva: 2016.07.24 19:59
16

A republikánusok elnökjelöltségét hivatalosan is elfogadó, a négynapos jelöltállító gyűlést záró beszédében Donald Trump sötét képet festett egy számos problémától sújtott Egyesült Államokról, de azt mondta, elnöksége új korszakot hozna, amiben Amerika és az átlagemberek lennének az elsők.

Tovább

Miért szereti Amerika a radikálisokat?

2016. július 21., 18:27 Módosítva: 2016.07.21 18:27

Ha az éppen most zajló republikánus és a jövő heti demokrata konvenció is rábólint, Donald Trump, az elszabadult hajóágyú száll harcba a Fehér Ház meghódításáért a politikai elit egy befolyásos, de sokak által szintén elutasított tagjával, Hillary Clintonnal. A BBC Historynak két történész vázolta fel, mi történt a korábbi elnökválasztásokon, amikor ismert politikusdinasztiák szabadúszókkal csaptak össze. Bővebben itt>>>

Ha Trump lesz az elnök, az USA nem biztos, hogy segít a bajban

2016. július 21., 14:52 Módosítva: 2016.07.21 19:21
101

Ha Donald Trump lesz az Egyesült Államok elnöke, nem biztos, hogy továbbra is minden NATO-tagállamot automatikus védelem illet majd meg. Erről maga a kedden hivatalosan is republikánus elnökjelöltté választott Trump beszélt egy New York Timesnak adott interjúban.

Tovább

Trump-ellenes tüntetőkkel csaptak össze a rendőrök

2016. július 21., 08:48 Módosítva: 2016.07.21 09:51

Trump-ellenes tüntetők és rendőrök keveredtek erőszakos összetűzésbe szerdán Clevelandben, a republikánus jelöltállító gyűlés helyszíne mellett, letartóztatásokkal és könnyebb sérülésekkel zárult a konfliktus.

Tovább

Cruz kiállt, és bevitt egy gyomrost Trumpnak, keményen kifütyülték

2016. július 21., 07:01 Módosítva: 2016.07.21 15:46
4

A republikánus jelöltállító gyűlés egyik célja éppen az lenne, hogy a párt próbáljon egységet felmutatni, azonban a harmadik napon felszólaló Ted Cruz texasi szenátor nem volt hajlandó támogatásáról biztosítani az egy nappal korábban nagy többséggel hivatalos elnökjelöltnek választott Donald Trumpot, amiért a helyszínen a delegáltak keményen kifütyülték, és a pártból is sokan bírálták.

Az előválasztások alatt Trump legnagyobb rivalisa a fújolások közepette véget ért beszédével így ráadásul ellopta a show-t, és a gyűlés harmadik napjáról szóló hírek is elsősorban rá, nem pedig Trump nem sokkal később felszólaló alelnökjelöltjére, Mike Pence indianai kormányzóra koncentráltak. Viszont a delegáltak és a helyszínen lévő több pártvezető és befolyásos támogató is szinte egy emberként állt Trump mellé.

Tovább

Nemi erőszakkal vádolta meg egy nő Trumpot

2016. július 20., 22:23 Módosítva: 2016.07.21 10:05
43
Jill Harth 1997-ben már feljelentést tett, de visszavonta. Most részletesen beszélt ismeretségükről.

Alig, hogy megszerezte republikánus elnökjelöltségét Donald Trump, 20 év hallgatás után megszólalt a Guardianban a nő, akit állítása szerint meg akart erőszakolni a milliárdos vállalkozó. Jill Harth 1997-ben már tett feljelentést Trump folyamatos nyomulása és egy 1993-as nemi erőszak kísérlete miatt, de végül visszavonta a 125 millió dolláros követelését, miután akkori férje, aki Trumppal üzleti kapcsolatban állt, egyezséget kötöttek.

Tovább

Előállt, mindent magára vállalt Trump feleségének szövegírója

2016. július 20., 19:51 Módosítva: 2016.07.21 07:19
50

Nyilvános közleményben vállalta magára a Donald Trump feleségének beszéde körüli plágiumbotrányt Melania Trump egyik szövegírója, Meredith McIver, aki állítása szerint felajánlotta a lemondását, de Trumpék nem fogadták el.

Trump felesége volt a nyitónap fő szónoka a Clevelandben tartott republikánus jelöltállító gyűlésen, de a beszéd után nem sokkal az amerikai lapok kiderítették, hogy egyes részek feltűnő hasonlóságokat mutatnak Michelle Obama nyolc éve, az akkori demokrata gyűlésen elmondott beszédével. Vannak részek, amik szinte szóról szóra megegyeznek, másoknál a lényeg és a gondolatmenet az azonos.

A szerdán előálló szövegíró nő a közleményben azt írja, hogy régóta a Trump család barátja, és együtt dolgozott Melania Trumppal a hétfő esti beszédén. Közben több olyan ember is szóba került, akiket Trump felesége inspirálónak talált. McIver azt állította, hogy telefonon beszéltek, amikor Trump felesége felolvasott több részt is Michelle Obama 2008-as beszédéből, amiket ő meg lejegyzetelt.

Tovább

A dohányzás nem öl, evolúció nincs, a klímaváltozás kamu

2016. július 20., 18:04 Módosítva: 2016.12.05 21:58
155

Donald Trumpban az a legszórakoztatóbb, és egyben a legijesztőbb, hogy totálisan kiszámíthatatlan. Ez gyönyörűen megmutatkozott azokban a találgatásokban is, amik a republikánus alelnökjelölt személyét övezték az elmúlt hetekben. Voltak, akik egészen komoly lehetőségként tartották számon a saját lánya, Ivanka Trump jelölését, mások a józan észt képviselő Chris Christie-re tippeltek, de esélyes volt John Mattis, a tengerészgyalogság nyugalmazott tábornoka is, akiről most legyen elég annyi, hogy az iraki háborúban a Veszett Kutya becenevet kapta a katonáitól.

A befutó végül múlt pénteken Indiana állam kormányzója, Mike Pence lett, aki egyébként a FiveThirtyEight elemzője, Nate Silver szerint a felmerült nevek közül még talán a legjobb döntés volt Trump szemszögéből.

A héten tartott republikánus jelöltállító gyűlés harmadik napján, szerda este Ted Cruz texasi szenátor mellett szintén beszédet mondó Pence-ről eddig leginkább annyit lehetett tudni, hogy 12 évig volt kongresszusi képviselő, aztán kormányzóként a nevéhez fűződik Indiana hírhedt vallásszabadság-törvénye, amit olyan ügyesen fogalmaztak meg, hogy alkalmas volt a melegek diszkriminációjára; például lehetővé tette, hogy valakit kirúgjanak a munkahelyéről csak azért, mert a saját neméhez vonzódik. Most azonban, hogy Pence Trump alelnökjelöltjeként (vagy akár alelnökeként, elvégre az idei választás fő tanulsága az, hogy tényleg bármi megtörténhet) fog bevonulni a történelemkönyvekbe, érdemes felidézni néhány egyéb, figyelemre méltó gondolatmenetét a világ dolgairól.

Tovább

Elsöprő többséggel lett Trump Clinton kihívója

2016. július 20., 01:18 Módosítva: 2016.07.20 16:16
138

Elmaradt a botrány a republikánusok clevelandi jelöltállító szavazása alatt, amit elsöprő többséggel nyert meg Donaldt Trump, így innentől teljesen hivatalos, hogy ő lesz Hillary Clinton kihívója a novemberi elnökválasztáson. Egyetlen delegáció sem vonult ki Trump jelöltté nevezésekor, Colorado államnál két, a Virgin-szigeteknél egy tartózkodás volt, míg a főváros 19 szavazata körül kisebb zavar támadt, de még így is csak a a rendre feltörő fújolás okozott némi problémát a konvención.

Trump alelnökjelöltje az indianai kormányzó, Mike Pence lesz.

Tovább

Ha az interneten múlik, Trump lenne az elnök

2016. július 19., 19:59 Módosítva: 2016.07.20 09:04
50
Donald Trumpnak látszólag minden bejön: hiába a botrányok, sokszor annyit szerepel a tévében és az online újságokban, mint ellenfelei, és ez még nem minden. A közösségi médiát is uralja, ősi, jól bevált recepttel, a látszat ellenére rendkívül precízen dolgozik, a kritikákat pedig egyszerűen hírdömpinggel lemossa. Bár sokáig számítógépe sem volt, sokkal nagyobb hatása van az interneten, mint bármelyik másik jelöltnek, és ezt alapvetően két embernek köszönheti. Bemutatjuk, hogy működik az egyemberes politikai tornádó.

Ha csak a közösségi médiában produkált számokat nézzük, és csak ezen múlna, egyértelmű lenne, hogy a republikánus jelölt, Donald Trump lesz az Egyesült Államok következő elnöke: a cikk írásának pillanatában már majdnem 10 millió követője van Twitteren (a számokat hónapról hónapra masszívan növelte, nemrég még az volt a nagy szó, hogy hétmilliónál tart), szintén 10 millióhoz közelít Facebookon, Instagramon is kétmillió ember követi, ami ezen a platformon bőven kiemelkedő.

Egyébként pedig pont erre vezethető vissza az is, hogy miért lógott ehhez képest többször a levegőben a republikánus konvenció – egyébként a Trump elleni delegáltak lázadozásáról és Melania Trump Michelle Obamától részeket átemelő beszédéről emlékezetes – első napja: egész egyszerűen más szónokok még esetleg ugyanazzal az üzenettel sem tudják pont azt a hatást elérni, amit maga a jelenséggé növő Trump.

De mi sikerének titka?
 
Tovább

Trumpék meglepő érveléssel próbálnak mindent megmagyarázni

2016. július 19., 19:45 Módosítva: 2016.11.04 10:55
13

Donald Trump kampányfőnöke és főtanácsadója, Paul Manafort végighaknizta a nagy amerikai tévék reggeli műsorait, ahol kategorikusan tagadta, hogy plagizált lett volna Melania Trump hétfő este, a republikánusok clevelandi jelöltállító gyűlésén elmondott beszéde.

Tovább

Kitört a balhé a republikánus jelöltállító gyűlésen

2016. július 19., 00:57 Módosítva: 2016.07.20 01:19
368

Ahogy azt várni lehetett, nem kerülte el a botrány a hétfőn kezdődő republikánus elnökjelölti konvenciót (azaz nagygyűlést). Stephen Colbert, a Late Show műsorvezetője már az esemény megkezdése előtt trollkodott egy sort a Cleveland Cavaliers stadionjában, de ahogy arra előzetesen mi is számítottunk, Trump republikánus ellenfeleinek támogatói magán a gyűlésen is balhézni kezdtek.

Később pedig Trump felesége, Melania Trump beszéde szólt nagyot, miután szóról szóra átvett részeket Michelle Obama first lady nyolc évvel ezelőtt, az akkori demokrata jelöltállító gyűlésen elmondott beszédéből.

Tovább

A civilizáció végét jelentheti, ha Trump megkapja az atomkódot

2016. július 18., 22:06 Módosítva: 2016.07.19 16:40
69

Pár órával a Trump jelöltségét véglegesítő clevelandi republikánus konvenció előtt komoly gyomrost vittek be Donald Trumpnak:

Saját, bennfentes információkkal rendelkező életrajzírója nevezte szociopatának.
Tovább

Kezdődik a hatalomra éhezők viadala

2016. július 18., 18:26 Módosítva: 2016.07.19 10:43
65

Eljött az idő, hétfőn megkezdődik a republikánusok jelöltállító konvenciója, aminek a végén csütörtök este Donald Trump a párt hivatalos jelöltjeként állhat színpadra a friss NBA-bajnok Cleveland Cavaliers stadionjában összegyűlt több tízezer ember előtt.

Az év legnagyobb bulija

– így hirdették többek között a szervezők a konvenciót, amit sok veterán republikánus politikus és az összes volt elnök passzolni fog, viszont simán lehet, hogy a realityket jól ismerő és a teljes családját felvonultató Trump felrázza majd valamivel a megszokott formátumot.

Tovább

Bejelentette Donald Trump az alelnökjelöltjét

2016. július 15., 17:05 Módosítva: 2016.07.19 16:58
3

Úgy volt, hogy Donald Trump leendő republikánus elnökjelölt ma jelenti be hivatalos sajtótájékoztatón, kit választ maga mellé alelnökjelöltnek, csakhogy jött a nizzai terrortámadás és az egészet elhalasztották. Legalábbis tizenvalahány órája még így tűnt, majd a milliárdos egy Twitter-posztban magyar idő szerint kevéssel öt óra előtt mégiscsak megtette a nagy bejelentést: az előzetes híreknek megfelelően Mike Pence-t, Indiana állam kormányzóját választotta maga mellé.

Tovább

Elnézést kért a Legfelső Bíróság tagja Trump szapulása miatt

2016. július 15., 00:09 Módosítva: 2016.07.15 07:20
3

Meggondolatlan megjegyzései miatt csütörtökön elnézést kért Donald Trumptól a legfelső bíróság egyik tagja, Ruth Bader Ginsburg, írja a New York Times. "Hosszas mérlegelés után arra jutottam, a sajtónak adott megnyilvánulásaim meggondolatlanok voltak, és sajnálom, hogy azok elhangzottak" – írta csütörtöki közleményében, és arra is kitért, hogy a többi bírónak is kerülni kellene az ilyen helyzeteket. "A jövőben körültekintőbb leszek" – tette hozzá.

A balra hajló, magát liberálisnak valló bíró a közelmúltban több interjút is adott (a New York Timesnak, a CNN-nek és az Associated Pressnek), amelyekben többek között hazugnak, egoistának és következetlennek nevezte Trumpot, valamint azzal viccelődött, hogy amennyiben elnöknek választják, ő inkább elhagyja az országot, és Új-Zélandra költözne.

Tovább

Megvan, ki lehet Trump alelnökjelöltje

2016. július 14., 19:37 Módosítva: 2016.07.15 10:46
29

Egyre több jel és forrás utal arra, hogy Donald Trump eldöntötte, kit választ alelnökjelöltjének. Eredetileg péntekre tervezték bejelenteni a jelöltet egy rendezvényen, de egyre több amerikai lap írja meg a kampánycsapathoz közelálló forrásokra hivatkozva, hogy

Mike Pence indianiai kormányzó lesz a befutó.

Trump kampánycsapata hangsúlyozta, hogy még nincs végleges döntés, és csak helyi idő szerint péntek reggel jöhet hivatalos bejelentés.

Tovább

Elengedheti magát Trump a legújabb felmérések láttán

2016. július 14., 09:38 Módosítva: 2016.07.14 18:01
2

A republikánus párt a 2012-es elnökválasztási kudarcból azt a tanulságot vonta le, hogy az Egyesült Államok demográfiai változásai miatt soha az életbe' nem fog többé elnököt adni az országnak, ha nem bírja megszólítani aszavazóknak már több mint 30 százalékát kitevő fekete és latino népességet

A szinte kizárólag a fehér munkásosztályra támaszkodó Donald Trump sok más republikánus elképzeléshez hasonlóan ennek a prioritásnak is keresztbe tett, mivel még George W. Bushnál vagy a 2012-ben vesztes Mitt Romneynál is jobban elidegeníti magától a nem-fehér szavazókat. Az NBC News, a Wall Street Journal és a Marist csütörtökön kijött közös kutatása (amit én a Washington Postban olvastam) alapján például Pennsylvania és Ohio államokban, azaz két, potenciálisan mindkét jelölt számára megszerezhető swing state-ben 

a feketék nulla százaléka szavazna Trumpra.
Tovább