új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Lakers egykori háromszoros bajnoka, Shaquille O'Neal kapott szobrot a Lakers pályájának, a Staples Center oldalában. A 247 centis, 522 kilós szobor zsákolás közben ábrázolja a centert.

  • Az Európai Bizottság a római szerződés hatvanadik évfordulója alkalmából hatvan embert kérdezett meg arról, mit jelent neki az Európai Unió. 

    A meginterjúvoltak közé bekerült a 98 éves Bálint György, vagy ahogy mindenki ismeri, Bálint gazda is, aki elmondta, nagyon örül neki, hogy az unió segítségével a jó minőségű magyar élelmiszereknek nagyobb piaca van.

  • Elgondolkodtató eredményre jutott a Media Matters elemzőcég, amikor a legnagyobb amerikai tévécsatornákat abból a szempontból vizsgálta, mennyi műsoridőt kaptak a klímaváltozással kapcsolatos kérdések az elmúlt években. 

    A számok nemcsak, hogy rendkívül alacsonyak, de még csökkenést is kimutattak 2015-ről 2016-ra, pedig utóbbi volt a legmelegebb év az emberiség történelmében. Míg tavaly előtt a csatornák összesen 146 percet szentelek az éghajlatváltozásnak, tavaly már csak 50-et. Ez a mérés kezdete óta majdnem a legalacsonyabb érték.

    climate-chart 1 stacked 2.png

    Nem meglepő tehát, hogy sokan alulsúlyozzák a probléma fontosságát (jobb esetben, rosszabb esetben a létezését is tagadják) az USA-ban, hiszen a tévéből alig-alig értesülnek róla, mi ez az egész.

  • Az alábbi fotót az Újlipótváros zöldterületeiért Facebook-csoportban találtuk, és azt örökíti meg, milyen igényes végeredménnyel zárult egy csatornafedél-javítás a Hollán Ernő és a Gergely Győző utcák sarkán. 

    forrás: Újlipótváros zöldterületeiért Facebook-csoport
    forrás: Újlipótváros zöldterületeiért Facebook-csoport

    Kedves Önkormányzat! Ki nézi az utcákat? Ki ellenőrzi a helyreállításokat? Mi a fenének kell drága "díszburkolat", ha ennyire nem törődnek vele?

    - teszi fel a kérdést a képet posztoló, elégedetlen kerületi lakos. 

  • hippo.png

    Hősünk a sydney-i állatkert lakója, egy hónapos, lány, és még nincs neve.

    Cuki pancsoló vízilóbébi
  • Nem is alaptalanul, a két kaliforniai férfi ugyanis 

    20 percen át küzdött a kutya életéért és szájon át is lélegeztették az állatot.

    A dolog még kedden történt, mikor a 35 éves Crystal Lamirande arra ért haza Santa Monica-i otthonába, hogy ott tűz ütött ki.

    A nő azonnal megpróbált bejutni a házba, hogy kihozza a 10 éves Nalu kutyát, de a sűrű füst miatt nem tudott bejutni. Nem sokkal később megérkeztek a tűzoltók, akiknek rögtön elmondta, szeretett kutyája a házban rekedt. 

    Ekkor jött Andrew Klein, a hős tűzoltó, aki négykézláb indult a kutya keresésére, míg egy társa vízsugárral tartotta távol a lángokat. Az állatot végül a hálószobában találta meg, elmondása szerint ekkor teljesen élettelenül. Azonnal felkapta tudva, hogy egy ilyen kis kutya esetében különösen fontos, hogy gyorsan cselekedjenek.

    Kint aztán végül sikerült újraéleszteni az állatot, aki a következő napot egy oxigénkamrában töltötte, mára pedig szinte teljesen egészséges.

    (ABC)

  • Hihetetlenül kényelmesnek tűnik ez az eladó mobilház Új-Zélandon, pedig alig 25 négyzetméter. A 3x8 méteres utánfutóra épített szobának tíz ablaka van, és még fürdőkádnak is jutott benne hely. Mit mondjak, laknám!

  • Így néz ki a cucc:

    aaa.png


    Dánok találták ki, és egyelőre Kickstarteren gyűjtik a pénzt a gyártás elindításához. Az alapár 499 dán korona, vagyis bő 20 ezer forint, és már több mint 10 millió forint értékben kalapoztak össze tőkét a kütyühöz. Csodálatos világban élünk.

  • Minden elöregedő lakosságú nagyvárosban sok az anyagi gondokkal küzdő és magányos idős ember, Madrid most erre próbál megoldást találni egy új javaslattal: arra bátorítják a nyugdíjasokat, hogy költözzenek össze. 

    A terv egy nagyobb csomag része, ami az idősek jobb közérzetét, tisztességesebb ellátását célozza, és többek között olyan elemei is vannak, hogy a szociális szolgáltatókat összeköti az idősekkel Whatsapp és Skype segítségével. 

    Az önkéntes programba befogadóként való jelentkezés feltétele többek közt, hogy saját, jó állapotú és megfelelő méretű otthona legyen az idős embernek. A másik oldalról pedig a lakótársnak pályázónak bérlőnek, vagy saját tulajdonú de lepukkant lakásban élőnek kell lennie. 

    A CityLab cikke szerint az ötlet (ami összhangban van az utóbbi időkben Európa-szerte jellemzővé váló rugalmasabb idősellátással), önmagában jó és praktikus, de azt azért nem kell várni tőle, hogy hamarosan szenior hippikommunák lepik el Madridot. Az ösztönző ugyanis elég gyér, a résztvevőknek ingyenjegyeket kínálnak fel kulturális eseményekre. 

  • Az új legmenőbb dolog a fából Citroën 2CV, amit a francia Michel Robillard épített 6 év leforgása alatt.

    A férfi kézzel szerelte össze az egész járgányt, de még ennél is jobb, hogy még forgalomba is lehet vele menni.

    Robillard azt is elmondta, reméli, hogy egyszer majd kiállítják az egyedi autót. Az összes képet itt lehet megtekinteni.

    1490365252 000 MX01H%20(1)
    Fotó: AFP

    (Local)

  • Rómában hatalmas a rendőri készültség, folyamatosan hallani a köröző helikopterek hangját, de nyugalom van. Az Igazság szájánál (Bocca della verità) az Európai Unió mellett tüntettek több ezren, főleg fiatalok és középkorúak. A rendezvény után a tömeg elindult a Circus Maximus felé. Néhányan brit zászlókat lengetnek.

  • Hétvégén a víz világnapja alkalmából megnyitották a látogatók előtt a 150 éves kőbányai víztározót, de ha még csak most gondolkodik rajta, hogy elindulna megnézni, jobban jár, ha inkább Nagy Attila fotóit böngészi a föld alatti csarnokrendszerről.

    Irgalmatlanul hosszú sor kígyózik a bejárat felé:

    És ott a bejárat:

  • Rengeteg dologra vállalnak pénzvisszafizetést, egy hotel esetében azonban már nem számít annyira gyakorinak a dolog. Főleg akkor, ha figyelembe vesszük, hogy akkor térítenek, ha egy pár az ott tartózkodástól számított egy éven belül elválik

    A dolgot a svéd Countryside Hotels vezette be, akik azt is megmagyarázták, miért tették mindezt. Anna Madsen, a szállodalánc marketing igazgatója elmondta, régóta fogadnak párokat és látják, mennyire jót tesz két embernek az, ha elutaznak valahova és csak egymással vannak. 

    A lépéssel tehát gyakorlatilag arra építenek, hogy ha egy pár időnként elmegy valahova (például egy szállodába), akkor kisebb eséllyel fognak elválni. Ha ez pedig egy éven belül mégis megtörténik, akkor visszafizetik a pénzüket.

    Egyelőre még senki nem fordult hozzájuk válási papírokkal, arra pedig, hogy nem fogják-e kihasználni a rendszert egyébként is válni készülő párok, viccesen csak annyit mondtak:

    Természetesen ez megtörténhet, de reméljük, hogy még a legtakarékosabb párok sem lesznek ennyire gyakorlatiasak.

    (Local)

  • Egy svájci pár fogott egy 1988-as Volkswagen kisbuszt, átvitték hajóval Amerikába, és nekivágtak a térképnek. Nyolc hónapja vannak úton és 24 ezer kilométert tekeregtek eddig Észak-Amerikában. 

    Gabriella Hummel és Sandro Alvarez korábbi életüket és a rohanó munkát egy kicsit feladva most épp Mexikóban időznek valahol, a végső céljuk pedig Argentína, ahonnan Gabrielle szülei származnak.

    Itt van pár hangulatos kép az útjukról:

  • Nagy port kavart tegnap az interneten az ácsi, Géza nevű kutya története, akit gazdája vascsővel bántalmazott. A férfi beismerte a tettét, a kutya viszont elszökött és azóta sem találják.

    Wegera-kutya Segélyszolgálat Alapítvány önkéntesei és a helyiek már tegnap is keresték a kutyát, de nem jártak sikerrel, ezért Lakatos Béla, a város polgármestere ma délelőttre újabb keresését hirdetett, hátha sikerül az állat nyomára bukkanni.

    Akinek esetleg van információja a spániel hollétéről az itt tudja felvenni a kapcsolatot az állatvédőkkel.

  • Olvasónk küldött egy remek képet a következő  kommentárral:

    Valaki éjjel kidekorálta a Csanády-Visegrádi kereszteződést. Nem hiszem, hogy sokat használ a sok baleset ellen, de mindenképpen több, mint amit bárki más tett az ügyben eddig, plusz vicces.

    És akkor következzen a mű:

    Ha jól értem, az alkotó azt tartaná a közjó érdekében kívánatosnak, ha a Visegrádi utcából érkező autósok valóban megállnának a "Stop, elsőbbségadás kötelező" táblánál, míg a Csanády utcában autózók akkor is benéznének balra a Visegrádiba, ha amúgy elsőbbségük van. És persze a gyalogosokra is figyeljenek, mert az egyszem felfestett zebra nem jelenti azt, hogy csak azon haladhatnak át a jármű nélkül közlekedők az utca egyik oldaláról a másikra.

  • Az egész kontinens egy óriási átverés, a britek találták ki, és azt mondták, hogy oda deportálják a bűnözőket a börtönökből, aztán a valóságban meg csak bedobálták őket a tengerbe a hajókról, hogy ott fulladjanak meg. Mindenki, akiről azt hiszed hogy ausztrál, a nagy átverés része, mindenki, aki valaha ott járt, meg lett vezetve.

    Na, hát ezen pörög most az internet népe, elsősorban persze a felháborodott ausztrálok. A dolgot egy svéd internetceleb, bizonyos Shelley Floryd kezdte, később próbálta menteni a menthetőt, hogy csak viccből, de addigra már nem volt megállás, az Igazság elkezdett terjedni a neten, és sor tízezer kommentes, teljesen értelmetlen vitákat szül. Mondjuk ha én kitalálnék egy egész földrészt, tuti hogy nem tudnék olyan vicces fiktív állatokat kreálni hozzá, mint a kenguru, a tasmán ördög, meg a kacsacsőrű emlős. (via Mashable)

  • Erről a lakásról van szó, és erről a szobáról:

    Na?

    Nekem mondjuk nem ugrott be rögtön, de Klárit erre.

    Oké, miután megnéztem, el kellett ismernem, hogy van benne valami. A kecó amúgy egyáltalán nem néz ki rosszul, csak mindenki vigyázzon benne a fülére.

  • Már ez is egy kisebb csoda, hát még ha azt is hozzátesszük, hogy 

    minden teljesen érintetlen volt, a benne lévő 141 dollárral együtt.

    A bostoni Courtney Connolly elmondása szerint a pénztárca még 2009-ben tűnt el a kocsijából, valahogy pedig végül ismét Bostonban, egy rendőrnél kötött ki hétfőn. 

    A rendőrnek aztán egy blokk segítségével sikerült megtalálnia a nő családját és visszajuttatni a tárcát. 

    Connolly elmondta, gyakorlatilag olyan, mintha csak tegnap tűnt volna el a tárca, még a belsejébe ragasztott szerencsesüti-üzenet is benne volt. A benne lévő pénz pont annyi, amennyi kellett neki, hogy jelentkezhessen egy erőemelő versenyre, másnap pedig arról kapott hírt, hogy átment az anatómia vizsgáján.

    A régi szerencsesüti pedig úgy tűnik a jövőbe látott, a következő szöveg volt ugyanis benne:

    Hamarosan jó híreket kapsz!

    (UPI)

  • Azért, mert Romániában sokkal több nemzetközi repülőtér található, ráadásul a Romániában felszálló repülők legnagyobb célországa ugyancsak Románia, azaz jelentős a belföldi piac. Többek között ez is kiderül a Székelydata néven futó adatábrázolós blog egyik posztjából, ami Románia és Magyarország reptereinek forgalmát vizsgálva mutat meg vizuálisan egy csomó érdekes dolgot. A posztot ide kattintva lehet elérni.

    reptér.png
  • 0, 0, 0, 0, 0, 0, 4, 0, 0, 0, 0, 0, 2, 0, 0, 0.

    police