új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Talán a legklasszabb dolog, ami tavaly Budapesttel történt, az a Szabadság híd lezárása volt. Vagyis hát mit lezárása - megnyitása! Történt ugyanis, hogy felújították a villamospályát a hídon, s ha már nem hajthattak át rajta a fővárosiak kocsival, akkor inkább odamentek táncolni, zenélni, jógázni, piknikezni.

    A dolog annyira pompásan sikerült, hogy a Valyo – Város és Folyó Egyesület kampányt indított, hogy idén nyáron minden hétvégén zárják le az autós forgalom elől a hidat, és nyissák meg azt köztérként. A legszebb az egészben, hogy a főpolgármester sem zárkózott el az ötlettől. 

    A kampány részeként egy grafikai pályázatot is hirdettek. A szabályok meglehetősen kötetlenek, igaz a zsűri kegyetlennek ígérkezik, és már a leadási határidő sincs messze: április 1-ig várják a műveket. Szóval aki szeretné népszerűsíteni az amúgy is egyre népszerűbb Szabihidat (merthogy ez a neve a programnak), és van néhány jó ötlete, gyorsan dobjon össze valamit. A részletek a Valyo honlapján és a Facebook-eseménynél olvashatók.

  • Amikor tegnap Szilli Tamás kollégát összehozta az RTL Fókusz Pumped Gabóval, elkísértem, mert kora délután szépen sütött a nap, és mert kíváncsi voltam élőben a jelenségre. Főleg, miután pár órával korábban feltett magáról egy videót az internetre, amin a méltán népszerű Semjén Zsolt egyik versét szavalja gyúrás közben. És ha már ott voltam, nekiszegeztem a kínzó kérdést, amire ebéd közben kerestük a választ: vajon hogy kell kiejteni a műsora címét? Ha Önben is felmerült már ez a fontos probléma, feltétlenül nézze meg Gabó válaszát! 

    Hogyan kell kimondani azt, hogy Pumpedék?
  • A Trónok harca régóta bőven több egy szimpla fantasysorozatnál, amit jól mutat, hogy csak az HBO-széria zenéjével arénákat töltenek meg. Az egyik nagy kedvenc a Castamere-i esők című dal, ami a gaz Lannisterek házi himnusza, és általában akkor hallható, amikor valamelyik szemétláda (Jamie, Cersei, Joffrey, Tywin stb.) éppen átkozottul csúnya dolgot művel a képernyőn.

    A Trónok harca-show-t nemrég tartották meg a Los Angeles-i Forumban, ahol a Castamere-i esők előadásához csatlakozott Serj Tankian, a System of a Down énekese. És Tankian olyan átéléssel adta elő a dalt, mintha saját maga döfte volna a kést az ifjú Starkné terhes hasába.

    Nagyon reméljük, hogy az HBO gyorsan kapcsol, és azonnal berángatja a stúdióba Tankiant, hogy rendes felvétel is készüljön ebből a verzióból, amit aztán szépen használjanak is fel a következő évadban.

    Érdekesség, hogy a sorozatban ezt a dalt a The National énekese, Matt Berninger adta elő, méghozzá legalább annyira erősen, mint Tankian.

  • Merthogy ezért a pecóért például 54 500 forintot kérnek, 17 ezres fix rezsivel. Már ha egyedül lakik benne valaki, ami elég furcsa kikötés. Hogy mi van, ha többen bérlik, arról nem szól a fáma.

    4?c=70167831 4&h=600
    Fotó: Otthontérkép

    Ha valaki kevesli a helyet, vagy sokallja a bérleti díjat, az amúgy kivehet mondjuk egy 10 négyzetméterest is potom 50 ezerért. Itt a rezsi fogyasztás alapján van, viszont a 2240 forintos közös költség korlátlan vízfogyasztást is tartalmaz. Igaz, ez nem Zuglóban, hanem Pesterzsébeten van, na de akkor is.

    Még több minilakás amúgy itt van a Mindeközbenben, meg az Urbanistán, aki pedig mindenféle különleges ingatlanról olvasna, kövesse az Urbanistát a Facebookon.

  • insta.PNG
    Fotó: instagram

    Kit érdekel az egyensúlybajnok fitnesszguru, amikor a háttérben

    a nagypapája hiba nélkül vágja be sorra a büntetőket a kosárpályán!!!!
  • Jövő kedden kerül forgalomba az új 50 eurós. Ez az egyik legfontosabb euróbankjegy, ugyanis az összes euró 45 százaléka ilyen, mintegy 8 milliárd van belőle forgalomban. Az új bankjegyben újdonság lesz az úgynevezett arcképes ablak, ami fény felé tartva átlátszóvá válik, és mindkét oldalon megjelenik benne Europé képmása. A videón megnézheti, hogyan készül az új bankjegy.

    Az újítás megnehezíti a bankjegyhamisítását, és szintén ez a funkciója a smaragdzöld számnak, aminek a színe mozgatáskor mélykékre változik. Az új 50 euróst ide kattintva lehet összehasonítani a régivel. (Napi.hu)

  • Az utóbbi években elég menő dolog lett tonikkal feldobni az eszpresszót, ami állítólag egy igen üdítő italt eredményez. Nem kell hozzá más, mint jég, tonik és lehűtött eszpresszó (jég sem kötelező), ami a képek alapján azért elég jól néz ki:

    Miluju #espressotonik @lucihanouskova

    K (@katerinamlcuchova) által megosztott bejegyzés,

    Ugyanakkor a tonik mégiscsak tonik, eléggé megosztó, sokan (köztük én is) még véletlenül sem tudják meginni, ráadásul elég fura kombinációnak tűnik a kávéval. 

    Ön kóstolta már az espresso tonicot?

  • Mekkora flash lehetett már nekik!

  • Bár elég erős a mezőny, sanszos hogy az év egyik csúcstahó parkolójával állunk szemben. Egy jogosan felháborodott olvasónk küldte be a képet, amin jól látható, hogy az empátiával és szociális érzékenységgel nem igazán vádolható bunkó nem kevesebb, mint három helyet foglal el a Hengermalom úton, a Budafoki út 56-nál található irodaházhoz tartozó parkolóban. Itt olvasónk szerint annyira kritikus a helyzet parkolás terén, hogy már 7 óra körül elfogynak a helyek. Nem maradt más hátra, mint átadni olvasónk üzenetét: 

     Gratulálok, tahókám!

  • Egy angliai Ferrari-tulajdonos békésen repesztett az úton, amikor is elkapott egy gödröt Peterborough közelében. Mivel a Ferrarikat hagyományosan nem gödrökre tervezték, így megsérült a kerék, a felfüggesztés, valamint a légzsák is kinyílt.

    A Ferrari 458 Spider három hónapig használhatatlanná vált, ugyanis ennyi időbe telik, míg megérkeznek az alkatrészek Olaszországból és rendbe teszik a kocsit. A tulajdonos a kátyú miatt kártérítést követelt a várostól és meg is kapta: kerek 10 ezer fontot (kb. 3,5 millió forint), amit egy gyerekeket segítő alapítványnak fog adományozni.

    A peterborough-i város tanács csúnyán megjárta a gödörrel, ugyanis egy kátyú megjavítása mindössze 53 fontba (19 ezer forintba) kerül. (via)

  • Csak két hír az elmúlt napokból:

    1. Varga Mihály gazdasági miniszter egy frissen felállított  szupercsapattal azt vizsgálja, vajon mitől lehet, hogy miközben több gazdasági mutatónk látványosan javult, a versenyképességünk egyre csak romlik. Miért szerepel minden nemzetközi szervezet és befektető aggodalmai között, hogy nincs erős jogbiztonság Magyarországon, és kiszámíthatatlan a  szabályozói környezet?

    2. A Heineken visszavonulót fújt a román Csíki Sörrel szembeni jogvitájában, miután a magyar kormány világossá tette: a játékszabályokat is kész átírni úgy, ahogyan azt egy-egy politikusa egyéni igazságérzete és pillanatnyi érdeke diktálja. Törvényben állnak bosszút a holland tulajdonú cégen, ha nem száll le a Csíki Sörről.

  • A tolvaj egy nő kezéből kapta ki a mobilt, majd elszaladt.

    A rendőrség keresi a férfit. Itt az akció:

  • Ez a beceneve Newcastle egyik utcai zenészének, Ojaynek (Stephen Oliver Jones), akit munka közben is megmutatunk:

    Tényleg ügyes.

  • Egyszer volt, holt nem volt, volt egy RTS ( vagy kevésbé zsargonnal élve valós idejű stratégiai játék) játék 1998-ban, ami fogta magát, és megreformálta a műfajt. A Blizzard Starcraft nevű sci-fibe burkolt csodajátéka pillanatok alatt milliók kedvence lett. Addig soha nem látott mennyiségű pénzt lehetett nyerni a bajnokságokon, és bizony még ma, 19 évvel később is játszogatják sokan a nagy klasszikust.

    Nos, úgy tűnik, a Starcraft egy feltámad. Ugyanis kiadják a játékot újra, úgy ahogy volt, csak a szépen feltuningolják a grafikát rajta, hogy vállalható legyen így 2017-ben is. És most morzsoljon el mindenki egy könnycseppet velünk együtt, aki tudja mit jelent a zerg rush, és egyfelől nem ér rákeresni a Google-ben, másrészt amúgy is meddő próbálkozás, kappa.

  • A Coca-Pepsi szembenállás a modern kor egyik legfontosabb dilemmája, a Buzzfeed pedig megpróbálta megfejteni, mi is pontosan a fő különbség a kettő között. 

    A posztban arra jutottak, hogy Malcolm Gladwell ragadta meg a legjobban a különbséget a Blink című (magyarul Ösztönösen címmel megjelent) könyvében: "A Pepsit citrusos aroma jellemzi, ellentétben a Coke mazsolás-vaníliás ízével."

    A két üdítő feltüntetett hozzávalói között ugyanis csak egy különbség van: a Pepsi összetevői között feltüntetik a citromsavat is, a Coca-Colánál viszont nem. Az összetevők felsorolásakor tehát tényleg csak ennyi a különbség.

    Ez viszont önmagában nem jelenthet magyarázatot az ízek közti különbségre: a Pepsiben például több a hozzáadott cukor és a koffien, a Coca-Colában pedig több a nátrium. Sokan pedig úgy vélik, az ördög azokban a részletekben rejlik, amelyeket a "természetes aromák" gyűjtőnévvel illetnek. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a nemrég kirobbant "szeméttel etetik a kelet-európaiakat" botrányban a cég azt nyilatkozta, országonként változhat, milyen édesítőszert használnak.

  • Hát akkor meg miért? - merül fel a kérdés teljes joggal. Többek között erre is választ ad a Tech Insider videója, melyet a Fantasztikus négyes első megfilmesítéséről forgattak.

    960

    Az egyik legnépszerűbb Marvel-képregény filmes jogait ugyanis először még 1986-ban vásárolta meg egy producer, Bernd Eichinger, ám addig ment a tökölés, hogy ez már azzal fenyegette Eichingert, hogy elveszíti a jogokat.

    Ezt pedig csak egyféleképpen akadályozhatta meg: ha gyorsan csinál egymillió dollárból (ez abban a szakmában aprópénz) egy olcsó és vacak filmet, amit aztán be sem kell mutatni ahhoz, hogy a jogok nála maradjanak.

    Ennek a soha be nem mutatott Fantastic Four-filmnek az alkotói is megszólalnak a videóban, de ismerve a később mozikba került Fantasztikus Négyes-filmek fogadtatását, az egyik kommentelő észrevétele érdemel külön figyelmet, aki szerint mindannyian jobban jártunk volna, ha ezt a tradíciót, mely szerint a Fantastic Four-filmek dobozban maradnak, a többiek is követték volna.