új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az MTI hírei között szúrtuk ki az alábbi címet:

    Madárijesztő találkozót tartanak Mohácson

    Belekattintva pedig kiderült, hogy ez nem az első, hanem már a harmadik lesz és Mohácson rendezik, augusztus huszadikán.

    A találkozó célja, hogy folytatódjon a madárijesztők készítésének hagyománya, reprodukálása és újraértelmezése, a hagyományőrzésen túl a téma művészi feldolgozása és újragondolása.

    Ha ezek után már nem egyértelmű, hogy ez a legjobb vasárnapi program, akkor még hozzátenném, hogy az idei találkozó fő látványossága egy színes, hulladékfonalakból, kézzel horgolt ruhába öltöztetnek majd egy régi Ladát!

    További részletek az esemény Facebook-oldalán.

  • Rendhagyó mezben lép pályára az FC Barcelona csapata vasárnap a Real Betis ellen. A csapat összes játékosának mezén a nevük helyett, egységesen a Barcelona felirat lesz látható. 

    A spanyol szövetség és a liga vezetősége is engedélyezte, hogy ezzel, valamint a mezek elején látható 'TotsSomBarcelona' (magyarul: 'mi mind Barcelona vagyunk') felirattal fejezzük ki tiszteletünket az áldozatok iránt - olvasható a katalán klub közleményében.

    Korábban arról is döntés született, hogy hétvégén valamennyi spanyol és német bajnoki mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődik.

     A terrortámadásról írt cikkeinket itt lehet elolvasni.

  • Tűző napon, 35 fokban, derékig gázol a szemétben a mezőtúri hős, csak hogy te továbbra is ki tudd dobni a szelektív hulladékot.

    Nem tudjuk, miért választotta rövid nadrágban és papucsban azt, hogy a platón állva, kézzel egyengeti a műanyag hulladékot, de mindegy is: így tett, és valószínűleg jó oka volt rá.

  • Egy hetes az ősforrás, de azóta már a legkülönbözőbb helyeken bukkant fel a legendás Faces in things Twitterén épp úgy, mint a Magyar Régész Szövetség Facebook-oldalán. Csodálatos, nem?

    Ancient Real Life Surrealism

    LARRY CARLSON (@larrycarlson) által megosztott bejegyzés,

  • Most a Margit utcai Bookta posztolt képet arról, hogy az amerikai színész náluk járt. (A korábbi felbukkanásait innen lehet előkotorni),

  • Mert a medve nem vicc, egy OCD-s medve meg pláne nem. Ja, és persze, hogy az az első dolgod, hogy elővedd a telefont.

    A helyzetről készült videót itt lehet megnézni.

  • mav hev mviii nosztalgiakocsi

    A budapesti helyiérdekű vasúti közlekedés elindulásának 130. évfordulója alkalmából nosztalgia motorkocsik és élményvonatok forgalomba állításával ünnepel a MÁV-HÉV Zrt. Ezért augusztus 20-án, szeptember 16-án, és október 14-én MVIII-as (M8-as) nosztalgiakocsi közlekedik a HÉV H6-os ráckevei vonalán.

    Az „R” viszonylatjelzésű motorkocsi Közvágóhíd–Ráckeve és Közvágóhíd–Tököl között, külön meghirdetett menetrend alapján közlekedik majd, amit a BKK a honlapján, valamint a Futár utazástervezőben is közzétesz. 

    Az MVIII-as motorkocsi 1952-ben készült, s a többi sorstársához hasonlóan egészen a kilencvenes évek elejéig volt forgalomban. 1991-ben ugyanis az MVIII-asok egy részét leselejtezték, egy részét félreállították, majd 1995-ben elindult a bontásuk. Addigra azonban legtöbbjük állapota erősen leromlott a vandalizmus következtében. 1993-ban a MVIII-as 251-es múzeumi célú felújításáról döntöttek. A munkát a cinkotai műhelyben végezték, és 1994-ben fejezték be. Ezután a motorkocsi a Szentendrei múzeum kiállítási tárgyává vált. 2012-től ismét rendszeresen közlekedik nosztalgiakocsiként.

  • Az extrém sportokban is otthonosan mozgó Red Bull egy újabb őrületet talált ki. 400 méter futás a felhők közé, azaz egy síugró sánc aljáról, egészen tetejére.

  • Bölcs emberek szokták mondani, hogy a főzés olyan, mint a legtöbb dolog az életben, hogy az étel elkészítésének folyamata  ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, mint a végeredmény. Bár sok részlet nem derül ki a Katasztrófavédelem híréből, de ma a XI. kerületben Kelenföldön, egy panelház kilencedik emeletén egy tűzhelyen felejtett edény kapott lángra, ami miatt át kellett szellőztetni a lakást, illetve mentőt hívtak a lakásban tartózkodó három emberhez. Kérjük, hogy legyenek figyelmesebbek a konyhában, és ha a tűzhelyet mindenképpen el kell hagyni, csavarják le takarékra a lángot, amíg vissza nem térnek. Az érintetteknek jobbulást kívánunk. 

  • 15590424 1304788442927135 7281517431596542648 n

    Viszonylag ritka, amikor olyan előadó érkezik Magyarországra, aki már nem számít teljesen újnak, de még pont a nagy befutás előtt áll. Ez a helyzet a floridai Denzel Curryvel, aki még mindig csak 22 éves, de a kortárs amerikai hiphop egyik legnagyobb tehetsége.

    Curry fiatal kora ellenére elképesztően termékeny, egy rakás mixtape, EP és nagylemez van már neve mellett, pedig egyáltalán nem azt a nagyon újhullámos, már-már parodisztikus déli trapet másolja, amivel annyira népszerű most Lil Yachty vagy mondjuk Lil Uzi Vert.

    Ami igazán érdekes Curryben, hogy egyaránt remekül alkalmazkodik az elmúlt jó pár évben sztenderddé váló trapes, újsulis, basszusnehéz zenékhez és a valamivel oldszkúlabb hangzású alapokhoz annak köszönhetően, hogy az átlagnál százszor erősebb flow-ja van. Curry indián és karibi felmenőkkel rendelkezik, utóbbinak köszönhetően a stílusa sokszor megidézi a jamaikai raggázást és a kemény darálást, ahogy például Joey Badass esetében is. Nem hiába csinálták ketten ezt a remek számot.

    Szóval ma este az Akváriumban fél 10-kor fellép Denzel Curry, jegyeket a helyszínen még lehet kapni. Kötelező mindenkinek, aki szeret arról papolni, hogy itthon még mindig csak boombapet lehet hallani mindenhol.

  • Az Időkép cikke szerint egész erdőket tarolt le Lengyelországban a múlt hétvégi vihar. Az ország nyugati és északi részén tomboló orkánerejű szél a becslések szerint 8 millió köbméternyi fát döntött ki 45 ezer hektárnyi erdőben.

    Lengyelország vezető erdésze szerint

    a kidőlt fák eltakarítása legalább két évet vesz majd igénybe,

    a természeti regenerálódás pedig évtizedeket.

    Mondjuk nemcsak a vihar, hanem lengyel kormány sem kíméli a fákat. Naponta 500 fát vágnak ki Európa utolsó őserdőjében.

  • Az idősebbek talán még emlékeznek arra, hogy az Edda nagyon régen még egy teljesen vállalható és energiákkal teli rockzenekar volt, egyike a legjobb magyar rockbandáknak. Aztán 1983-ban feloszlott, mert az énekes, Pataky Attila és a dalszerző/gitáros Slamovits István már nagyon nem bírt kijönni egymással. 1983. december 17-én tartották meg a legendás búcsúkoncertjüket Miskolcon, az eseményt filmen is megörökítették, és koncertlemezen is megjelent egy része.

    Amiről kevesen tudnak, hogy a koncertlemezről lekerült a szaxofon, ami eredetileg szólt a koncerten. Bár állandó szaxofonosa nem volt az Eddának, de ekkor már egy ideje fellépett velük Kegye János szaxofonos (akit azóta leginkább mint „világhírű pánsípművészt” ismer a közönség). Ám a búcsúbulin történt egy kis bibi, és most idézném a Passzió cikkét, mert először ott bukkantam rá erre a sztorira:

    "A szaxofonos Kegye János volt a koncert negatív szenzációja. Már egy éve játszott fúvósként az Eddában, egész addig szépen színesítve a zenét. De a Búcsúkoncerten totál részeg volt és szinte egy értékelhető hangot sem fújt. Az összes szólamot, szólót teljesen melléfújta, ezzel a koncertlemezhez készülő felvételt a kiadás szempontjából használhatatlanná tette. A lemezre kerülő dalokból kínkeserves munkával kivették a szaxofont, a nevét fel sem tüntették a borítón. A koronát produkciójára azzal tette fel, hogy a végén, amikor már a nézők és a zenekar nem tudta visszafogni magát és bőgött, még elfújta a Kacsatáncot. Ezekkel a hangokkal zárult a koncert."

    Egy kis keresés után rátaláltam az eredeti bootleg felvételre, ezt a helyszínen rögzítették. És valóban, 2 óra 13 perctől hallható a háttérben a Kacsatánc, majd kicsivel később szintén, amikor Pataky szavaiból éppen az derül ki, hogy mindenki bőg.

    Frissítés: Egy FB-kommentben Kegye azt írta, ma már röhög az egész sztorin. A zenész szerint a koncerten nem volt részeg (állítása szerint koncerten sosem iszik), csak átverte őt a menedzsment és nem fizetett annyit, amennyit kellett volna, ezért fújta el a Kacsatáncot. Szerinte az esetből Pataky is tanult, akire egyébként nem haragszik. 

  • Kijött a Bosszúvágy-remake előzetese, tetszik tudni, ez az a film, aminek eredetijében Charles Bronson ideges lesz, mert a feleségét nagyon megverik, a lányát pedig megerőszakolják, így elindul igazságot  tenni, többek között egy sportzokniba gyömöszölt aprópénz segítségével rögtönzött kvázi ólmosbottal.

    Az Eli Roth rendezésében készült., Chicagóba áthelyezett remake-ben Willis feleségét megölik, a lányát megverik, Willis meg a fejére húz egy kapucnit, és elindul megölni minden nem fehér embert, aki szembe jön vele és nem úgy néz ki, mint egy egyetemi tanár. Mindezt a Back in Black című AC/DC-nótára.

  • Már régóta szemeztem ezzel a hirdetéssel, amit Klári küldött az Urbanistának. Dizájnosnak nagyon dizájnos a lakás, de ezt a franciaágy köré épített üvegfalat nem igazán értettem. 

    Aztán amikor tegnap estétől ma hajnalig az egész éjszakámat azzal töltöttem, hogy szúnyog(okat?) hajkurásztam a szobánkban teljesen eredménytelenül persze, akkor megértettem, mi értelme is van egy ilyen üvegkalickának.

    10?c=84541696 10&h=900
    Fotó: Otthontérkép

    Oké, persze ha bemegy oda a kis dög, akkor aztán véged: az üvegen soha nem fogod észrevenni azt, amit fehér falon se szúrsz ki.

    A hirdetés ugyan már nem él, de a galériát még végig lehet pörgetni - nagyon penge kis lakásról van amúgy szó.

    Aki még több érdekes ingatlanhirdetést böngészne, kövesse az Urbanistát a Facebookon!

  • Screen Shot 2017-08-18 at 11.51.05.png

    Két ismert hazai zenei producer kiült a kertbe, hogy kitaláljanak valami újat. "Nyár van" - szólalt meg az egyik. "Mit lehet ilyenkor kitalálni?" "Állj, igazad van, nyár van" - mondta a másik. "Ennyi, mindenki a vízpartra."

    Ezzel meg is született ennek a nyári slágernek az ötlete. A többit sem bízták a véletlenre: kreáltak egy új, trendi gitárhangot, és a tempót a strandokon legjobban élvezhető lüktetésre állították. Kresz Szandra a női vokál. A férfi énekes pedig kérte, hogy a nevét tartsák titokban. A producereket ez annyira felbosszantotta, hogy a készülő album címét is az énekes nevéből kreálták, de olyan módon, hogy az megtámadhatatlan legyen. 

    Így jött létre az EAST1 nevű produkció "Mindenki mindenkivel" című vidám nyári slágere. 

    Na, hogy hívják az énekes faszit?  

  • A világhírű magyar karmester még tavaly állt elő a Happy birthday dalocska megreformálásával. Szerinte nem csak szomorkás a vége, de (főleg angolul) nehezen énekelhető, emiatt a világon előadott Happy birthday-k 95-98%-a szerinte totálisan hamis.

    Úgyhogy át is írta.

    Persze az egész csak egy poénkodás volt egy fesztiválon, de a videót pár napja felfedezte a Classic Fm , megosztotta a Facebook-oldalán, és az emberek megvadultak tőle.

    A dalocska lassan kétmillió megtekintésnél tart (csak ebben az új feltöltésben), alatta pedig habzó szájjal vitáznak az emberek, hogy hú mekkora szentségtörés ez. A legviccesebbek kommentben azon háborog valaki, hogy micsoda dolog egy népdalt, amit egy nő költött, hozzáigazítani a fehér férfiak által alapított hagyományokhoz. Szerinte ez

    zenei imperializmus!

    Nem tudom, én csak egy kedves mókázást hallok, egy nagyszerű karmestertől.

  • 7.08679838

    Bella Thorne színésznő mostanában azzal van elfoglalva leginkább, hogy A szórakoztatóipar trashkirálynője vándordíjat végre hazavihesse egy időre, így ahol lehet, megmutatja a másodlagos nemi jellegeket. Amivel persze bekerül a lapokba itthon is, ide is, tessék, mission accomplished. Vajon melyik lap írta ezt Thorne fenti produkciójáról?

    Keblei kíváncsi ikrekként kukkantottak ki a világra, a nyilvánosság elé tárva minden titkukat.

    Hol írták?

  • A remek nevű Unalaska városban, Alaszka államban egy csomó fehérfejű rétisas él, egy videóban meg is mutatják, hogy úgy általában mennyi:

  • Egy biztos: Krasznojarszkban nem bánnak kesztyűs kézzel a tanulóvezetőkkel!

    A helyi autósiskola hallgatóit és a belügyminiszter oktatási intézményeinek gyakornokait arra a rendőrségi telephelyre viszik terepgyakorlatra, ahol a közúti balesetekben összeroncsolódott autókat tárolják. Elég brutális módszer, kérdés, hogy mennyire hatásos.

  • Emilia Clarke, a Trónok harca egyik főszereplője 157 centi magas, amivel éppenhogy csak veri Maisie Williamst, a sorozat Arya nevű karakterét a maga 155 centijével. Williams jól is mutatott a 191 centi magas Gwendoline Christie (Brienne) mellett, amikor az egyik részben bajvívást gyakoroltak közösen. Ha valakit az ilyen számok nagyon felizgatnak, ide klikkoljon, az összes szereplőt megtalálja tornasorba rendezve.

  • Az alábbi fotón egy amerikai lelkipásztor látható:

    At church.

    @dewberry_2017 által megosztott bejegyzés,

     Akinek egészen addig simán ment az internetes élete, amíg a rapper/énekesnő Nicki Minaj egyik Instagram-posztja alá azt a nyelvtanilag kicsit problémás mondatot kommentelte be, hogy

    I’ll love to eat your booty @NickyMinaj

    Előfordul az ilyen, Minaj kommentjei között nagyjából millió hasonló van, de szemfüles emberek kattintás után jöttek rá, hogy egy lelkipásztorról van szó. Aki először aztán Instagramon megpróbált szembeszállni azzal a rengeteg kamuprofillal, ami belőle próbált viccet csinálni, aztán láthatólag feladta és elvesztette a harcot, mert most már csak és kizárólag nőkről posztolgat. Szegény névtelen lelkipásztor!