Budapest

Döntenek a fővárosi kórházak állami kézbe adásáról

2011. augusztus 25., 15:07 Módosítva: 2011.08.25 15:07

Tizenkét fővárosi önkormányzati fenntartású és egy alapítványi működtetésű egészségügyi intézmény állami tulajdonba adásáról dönthet jövő szerdán a Fővárosi Közgyűlés.

Az önkormányzat és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) között kötendő megállapodás tervezetében az szerepel a Semmelweis Tervre hivatkozva, hogy a kormány az egészségügyi ellátórendszer működőképességének fenntarthatósága, a lakosság egészségi állapotának javítása érdekében egyetért a fővárosi egészségügyi intézmények állami átvételével.

Tovább

Még újabb lesz a budapesti zászló

2011. augusztus 25., 15:02 Módosítva: 2011.08.25 15:02
148

Megváltozik a főváros zászlajának díszszegélye, ha az erről szóló előterjesztést elfogadja a fővárosi közgyűlés jövő szerdai ülésén. A Klauzál Gábor-szobor megvalósításának támogatásáról, szobrok áthelyezéséről, illetve LMP-s javaslatra Bibó István nevét felvevő közterületről is dönt a testület.

A testület június végén döntött a korábbi vörös, arany(sárga), égszínkék zászló lecseréléséről; az új zászló fehér színű, nemzeti színekből összeálló háromszöges díszsorral szegélyezett lett, közepén megmaradt a korábbi címer. Az erről szóló rendelet augusztus 15-én lépett hatályba.

Tovább

Egységesen bilincselne kereket a főváros

2011. augusztus 25., 14:48 Módosítva: 2011.08.25 14:48
61

Változhatnak a kerékbilincselés szabályai Budapesten 2012 első negyedévében, ha a képviselők elfogadják Tarlós István főpolgármester előterjesztését a Fővárosi Közgyűlés augusztus 31-i ülésén.

A budapest.hu-n csütörtökön közzétett előterjesztés szerint Budapesten jelenleg nem egységes a kerékbilincselés és a járművek elszállításának jogi háttere, ezért a főváros egyeztető tárgyalásokat kezdeményezne a kerületekkel az egységesítés érdekében.

Tovább

A Fidesz meghekkelte a fővárosi FBI-t

2011. augusztus 25., 14:41 Módosítva: 2011.08.26 08:35
60

A Tarlós István főpolgármester és Pető György fő-közterületfelügyelő által gründolt Fővárosi Biztonsági Iroda (FBI) közszolgáltatási szerződését, valamint az azt megborító, utolsó pillanatban benyújtott kis módosító indítványt minden feltűnés nélkül fogadta el legutóbbi ülésén a fővárosi közgyűlés, ám néhány embernek biztosan csikorgott a foga. A módosítás pont azt húzta ki az FBI feladatai közül, amire éppen létrehozták: a fővárosi tulajdonú cégek vagyon- és információbiztonsága fölötti őrködést.

A budapesti FBI ötlete a fővárosi cégeknél korrupciógyanúval végigsöprő nyomozások miatt vetődött fel Tarlós Istvánban, még az előző ciklus végén, az önkormányzati választások előtt. A Fővárosi Biztonsági Iroda Nonprofit Kft. tavaly októberben, egyik első döntésként alapította mag a fővárosi önkormányzat, a cég élére Pető Györgyöt nevezte ki a főpolgármester.

Tovább

Néhány kórházi épületet megtart a főváros

2011. augusztus 25., 06:50 Módosítva: 2011.08.25 06:50

A jelenlegi korlátozottan forgalomképes kategóriából forgalomképesbe sorolna a főváros több kórházi ingatlant, így azok nem kerülnének a fekvőbeteg-ellátó intézményekkel együtt állami tulajdonba, és akár értékesíthetővé is válnának – írja a Magyar Nemzet a birtokába került előterjesztésre hivatkozva.

Tovább

Jegy nélkül egyáltalán nem lett volna a kilátózás a János-hegyen

2011. augusztus 24., 18:48 Módosítva: 2011.08.24 19:50
24

A fizetős vendéglátóipari program nélkül be sem lehetett volna menni a János-hegyi kilátóba, állítja a kilátó melletti kávézót működtető cég, amelyet feljelentett a XII. kerület. Az önkormányzat szerint a vállalkozás jogtalanul szedett pénzt az ingyenesen látogatható kilátóban az augusztus 20-i tűzijáték idején. A cég viszont azzal érvel, hogy a kilátót este nyolckor bezárta volna az önkormányzat őrszolgálata, a kávézó viszont pezsgős, fagyis nézelődést biztosított a látogatóknak.

A János-hegyi kilátó kávézóját működtető cég szerint jogszerűen szedtek pénzt augusztus 20-án a látogatóktól, mert csak este nyolcig kell ingyenes bejárást biztosítani az épületbe.

Az Index kedden számolt be arról, hogy a XII. kerületi önkormányzati tulajdonában lévő kilátó lezárása miatt a kerületi jegyző rendőrségi feljelentést tett. Az önkormányzat álláspontja szerint a kávézó üzemeltetője, az Albatros Party Service Kft. az önkormányzat nevében szedett a belépőt, anélkül, hogy erről értesítette volna a polgármesteri hivatalt.

Az Albatros Kft. ügyvezetője, Hegyi Attila viszont azt állítja, hogy szerződésük értelmében 8-20 óra között kell szabad feljárást biztosítani az kilátó területére a kávézóban található bejáraton át. Az Indexnek küldött levele szerint a másik, külső bejáratot az önkormányzat emberei estére mindig bezárják, és bezárták volna augusztus 20-án is, így ha bárki a tűzijátékot kívánta megnézni a kilátóból, ezt nem tudta volna megtenni, sem ingyenesen, sem pénzért.

Tovább

Füstölni kezdett egy villamos Budapesten

2011. augusztus 23., 19:59 Módosítva: 2011.08.23 19:59
5

Füstölt egy villamos Budapesten a Külső Szilágyi úton kedd este, de az utasok nem sérültek meg, közölte a BKV fődiszpécsere az MTI-vel. Erős János elmondta, hogy a 14-es villamos forgóváza alól csapott fel füst az Atlétikai stadion megállóban. Az okot egyelőre nem tudják. Az utasokat időben leszállították. A vonalon a Rákospalota vasútállomás és Káposztásmegyer, Megyeri út között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Továbbra is csak a Határ útig jár a metró

2011. augusztus 23., 18:43 Módosítva: 2011.08.23 18:43
53

Elhúzódtak a Köki Terminál bevásárlóközpont beruházója által végzett, általa vállalt kivitelezési munkák, ezért bizonytalan ideig továbbra is a jelenleg is érvényes forgalmi rend marad életben a 3-as metró vonalán: a vonatok Újpest-Központ és a Határ út között közlekednek, közölte kedden a BKV. Hogy meglegyen a közvetlen metrókapcsolat, az amúgy Kőbánya-Kispestig járó autóbuszok többségével a Határ útig lehet utazni.

A beruházó R-CO Zrt. eredetileg azt vállalta, hogy augusztus 24-re átépül a Kőbánya-Kispesti metróvégállomás, valamint egy új, korszerű autóbusz végállomás is létrejön ugyanitt. A BKK és a BKV szakemberei nemrég helyszíni terepszemlét tartottak, és megállapították, hogy nem adottak a forgalomtechnikai feltételek ahhoz, hogy a metró a teljes vonalon közlekedhessen. A BKV közölte, hogy a szerződés alapján az R-CO Zrt. kötbért fizet a BKV-nak.

Jeggyel sarcolták a tűzijáték nézőit János-hegyen

2011. augusztus 23., 13:49 Módosítva: 2011.08.23 13:49
518

Augusztus 20-án este csak jeggyel lehetett felmenni a János-hegyi kilátóba, az első emeletre 1000, a másodikra 2000, a harmadikra 3000 forint volt a tarifa. Az önkormányzati tulajdonban lévő kilátó lezárása miatt a XII. kerületi jegyző rendőrségi feljelentést tett. A kilátó mellett üzemelő kávézó szerint viszont nem belépőjegyet szedtek, csupán a tűzijáték ideje alatt nyújtott catering szolgáltatásokért kértek pénzt.

A XII. kerület vezetése szerint botrány volt augusztus 20-án a János-hegyi kilátónál, amikor csak jegyváltás ellenében lehetett felmenni az egyébként ingyenesen látogatható épületbe. Váczi János alpolgármester szerint az eset után sokan őt is kérdőre vonták, hogy az önkormányzat miért szedett pénzt az ünnepi tűzijáték megtekintésére érkezőktől. Váczi blogjában azt írta, hogy hosszabb időbe telt, míg kinyomozták, hogy az önkormányzat nevében a kilátó mellett üzemeltetett kávézó tulajdonosa kért belépőt, anélkül, hogy erről értesítette volna a polgármesteri hivatalt.

Fotó: H. Szabó Sándor
Fotó: H. Szabó Sándor

A kilátóba szombaton este 1000, 2000, illetve 3000 forint ellenében lehetetett bemenni, attól függően, hogy a látogatók melyik szintről kívánták megnézni a tűzijátékot. Az első szintről, az „ezer forintos páholyból” azonban még nem is látszik a panoráma a környező fák lombjai miatt.

Tovább

Zavarták a fák a BKV-t, ezért inkább kivágták őket?

2011. augusztus 19., 12:59 Módosítva: 2011.08.19 18:18
16

Fakivágásokba kezdett a BKV kedden a Nádasdy utcai tanműhely udvarán. Információink szerint a 30-50 fákat egyszerűen ezért vágják ki, mert az azokról lehulló levelek eltömítették az épület ereszcsatornáit, amitől az beázott. A BKV kérdésünkre közölte: a nyárfákat azért kell kivágni, mert olyan mértékben megdőltek, hogy balesetveszélyessé váltak.

Az esetről az Index egyik olvasója számolt be. Mint elmondta, elszomorítónak találta, hogy egy mondvacsinált indokkal ekkora kárt okozzanak a környezetben.

Tovább

9 milliárddal menti ki az állam a BKV-t

2011. augusztus 19., 09:31 Módosítva: 2011.08.23 18:36

A BKV csődhelyzetének elkerülésére 9 milliárd forintot csoportosítanak át a fővárosi tömegközlekedési cégnek a költségvetésből - írja a napi.hu. A mostani támogatás látszólag nem jár plusz kiadással - hisz a pénzt a kormány a 4-es metró idei támogatásából vonja el. A helyzet szépséghibája, hogy ezzel a döntéssel a 4-es metró idei állami keretét nullázzák le.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a plusz működési támogatásra azért van szükség, hogy a főváros zavartalan tömegközlekedését biztosítsák - ez azt jelenti, hogy így kerülhető el a BKV csődhelyzete. A kormány két hete arról is döntött, hogy az idei költségvetés terhére konszolidálja a céget, vagyis átvállalja 78 milliárd forintos tartozását.

Trágyaszagtól bűzlött Budapest?

2011. augusztus 18., 15:59 Módosítva: 2011.08.18 16:08
141

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. befejezte a vizsgálódást a szombaton Budapesten és környékén terjengő szag ügyében, és kizárták, hogy annak köze lenne a csatornahálózathoz, közölte Bátori Marianna, a cég kommunikációs vezetője. Feltételezik, hogy trágyaszagról lehetett szó, amit a kedvezőtlen széljárás hozhatott be a lakott területre.

A csatornázási művekhez rengeteg bejelentés érkezett szombaton a büdös miatt a főváros különböző pontjairól, sőt még a csatornázatlan területekről és az agglomerációból is.

Tovább

Újbuda nem hosszabbítja meg a ZP és a Rió szerződését

2011. augusztus 17., 15:13 Módosítva: 2011.09.13 10:55
761

Kedden a Zöld Pardon Művészeti és Marketing Iroda (ZP iroda)  közleményt adott ki, ebben azt írták, tovább kívánják működtetni a Petőfi híd budai hídfőjénél álló szórakozóhelyet. Korábban a XI. kerület október végéig engedélyezte a működését.

Tovább

Újra él az Alstom-szerződés

2011. augusztus 15., 18:15 Módosítva: 2011.08.15 18:16
75

Az Alstom megkapta a BKV-tól a hivatalos értesítését, ezzel a 2006 májusában aláírt eredeti szállítási szerződés a metrókocsikról - a Tarlós István főpolgármester és Patrick Kron, az Alstom-csoport elnök-vezérigazgatója által aláírt kiegészítésekkel együtt - újra hatályba lépett.

Tovább

Hajléktalanok lehetnek a volt Moszkva tériek

2011. augusztus 15., 12:48 Módosítva: 2012.01.30 12:11
279

Levelet kaptak azok a Széll Kálmán téri lakosok a XII. kerületi önkormányzattól, akik elmulasztották eddig megújítani lakcímkártyájukat, és azon még mindig a Moszkva tér szerepel. Amennyiben a kézhezvételtől számított 8 napon belül nem teljesítik kötelezettségüket, az önkormányzat bevonja lakcímkártyájukat. Mindezt augusztusban, amikor a legtöbben szabadságon vannak.

Különösen szép és kifejező az "önkéntes kötelezettség teljesítése" mint tárgy, a 8 napos terminus augusztusban és a levél végén szereplő homályos fenyegetés, írta lapunknak Gábor, aki mellékelte a felszólító levelet is.

Tovább

Szállodahajóboom Budapesten

2011. augusztus 15., 11:17 Módosítva: 2020.08.17 23:34
109

A Majna-Duna csatorna 1992-es megnyitása óta évről-évre növekszik a szállodahajó-forgalom Budapesten. Egy sűrűbb napon 30 szállodahajó sorakozik a rakpartokon. A válság közepén is dinamikusan fejlődő szállodahajózásból a magyar cégeknek csak a kiszolgáló szektor jutott, de magyar utast sem nagyon találni a fedélzeten. Az akár Amszterdamtól a Fekete-tengerig tartó utak központja most még Budapest, de Bécs hamarosan elhappolhatja ezt a címet.

– Nagyjából itt zajlik az élet, ha az utasok éppen a hajón és nem valami külső szervezett programon vannak, mutat körbe a hajóbárban László, aki egyfajta stewardess az egyik épp Budapesten horgonyzó szállodahajón. Van, aki szervezett programok idején is a hajón marad: a napozóteraszon tucatnyian ejtőznek-szundikálnak, túlnyomórészt jómódú, idős amerikaiak, nyugat-európaiak, de az éppen a vásárcsarnokba vagy buszos városnézésre vitt többiek is javarészt ebből a korcsoportból kerülnek ki.

Tovább

Szokatlanul büdös volt ma Budapesten

2011. augusztus 13., 23:30 Módosítva: 2011.08.18 15:29
721

Masszív csatornaszag terjengett szombaton a főváros számtalan különböző pontján. A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. üzemzavar-bejelentésre szolgáló éjjel-nappali ügyeletének munkatársa szerint rengeteg bejelentést kaptak a bűzről. Panaszkodtak bejelentők a XII., a III., a IV., a X. kerületből és Zuglóból is. Az ügyeletes szerint a hibákat elhárították, a szagot pedig az okozza, hogy nincs eső, a csatornákban "pang az ürülék", mert nincs, ami átmossa.

Elrontották a budai kerékpáralagutat

2011. augusztus 11., 18:32 Módosítva: 2011.08.11 18:32
103

A Margit híd budai hídfőjébe fúrt új kerékpárosalagutat kedden megnyitották a bringások előtt, majd mikor erről az Indexen beszámoltunk, gyorsan le is zárták. Az átjáró forgalomtechnikai jelzéseit a kivitelező ugyanis elrontotta.

Mint arról beszámoltunk, kedden a legforgalmasabb fővárosi kerékpárúton közlekedők egyszer csak azt vehették észre, hogy megnyílt Budapest új kerékpáros alagútja a Margit híd budai hídfőjénél.

Tovább

Két-hárommilliárdból pofoznák helyre a Moszkvát

2011. augusztus 11., 11:36 Módosítva: 2012.01.30 12:11
167

A legtakarékosabb változat szerint 2,3 milliárd forintból, egy "rossz kompromisszumok nélküli" változat szerint 3,7 milliárd forintból újulhatna meg a budapesti "Moszkva tér". Ez derül ki a Széll Kálmán térre átkeresztelt közterület rendezésének koncepciójából, amit a Heti Válasz közölt csütörtöki cikkében.

Előzetes látványterv a térről (forrás: Heti Válasz)
Előzetes látványterv a térről (forrás: Heti Válasz)

Az egykori Moszkva tér újragondolásának tervezete két szakaszra bomlik: az első ütem még 2012-ben megvalósulhatna a rendelkezésre álló költségvetési pénzből. A második ütem az elkészült részek továbbépítése lenne, uniós források és magántőke részleges bevonásával, a következő önkormányzati ciklusban, valamikor 2014-2018 között.

Tovább

100+50 milliót fizet a Sziget a fővárosnak

2011. augusztus 10., 17:20 Módosítva: 2011.08.10 17:20
3

50 millió forintos fix területhasználati díjat fizet a Sziget a fővárosnak, valamint garantáltan 100 millió forintért vásároltak a 7000 forintos Budapest Citypassból, amit megpróbálnak tovább értékesíteni a szigetlakóknak. Tarlós István főpolgármester szerdán kilátogatott a rendezvényre és meg volt elégedve.

Az előjelek kiválóak, az idő jó, minden adott, hogy az idei Sziget is sikeres legyen mondta Tarlós István, miután egy sétát tett a rendezvény területén Gerendai Károly főszervezővel. Hozzátette, hogy idén először a fővárosi önkormányzat is saját interaktív standdal jelent meg a Szigeten, ahol a fiatalok játék közben ismerkedhetnek meg a magyar főváros nevezetességeivel. Kiemelte, hogy a körséta tapasztalatai szerint nincs agresszivitás a Szigeten, béke van.

Tovább

Ősztől Budapesten a régi Bengáli villamos

2011. augusztus 10., 10:44 Módosítva: 2011.08.10 14:18
1122

Nosztalgiajáratként egy évig a budapesti síneken fut a házi csuklósnak és Bengálinak becézett egykori 1233-as pályaszámú csuklós villamos. A bengáli csúfnevet valószínűleg a „benga” ormótlan szóból kapta. Az Index egyik olvasója szerint a villamos azért kapta a bengáli becenevet, mert jellegzetes üvöltő hangja a bengáli tigrisre emlékezetett.

Tovább

A keresztgyerekeimet láttad már, Géza?

2011. augusztus 9., 18:12 Módosítva: 2012.03.13 16:43
61

Tigrisspotting, tevelapogatás, madárházevés, affér a szakállas nővel. Nagyjából ez tette ki a főpolgármester, a kulturális államtitkár és Habsburg György programját a ma 145 éves Fővárosi Állatkert újbóli megnyitásán. Bónusz: Szőcs Géza leleplezte Old Shatterhandet.

Miért jönnek ezek ide? – kérdezte egy gyerek az anyjától, akit az állatkerti járda szélére szorítottak a politikusok után nyomuló operatőrök, fotósok, újságírók és egyéb érdeklődők. Az anya nem tudta a választ: Tarlós István főpolgármester, Szőcs Géza kulturális államtitkár, Habsburg György és Persányi Miklós igazgató újra megnyitotta az Állatkertet. Ha tudta volna, még tanácstalanabb lett volna, hiszen az Állatkert egy percre sem zárt be, több száz látogatóval együtt ők is bejöttek reggel a kapuján.

Tovább

Ma este végzik a margitszigeti bejáró próbaterhelését

2011. augusztus 9., 08:07 Módosítva: 2011.08.09 12:31
56

A Margit híd felújításának kivitelezője ma este kezdi az átkelő Margitszigetre vezető szárnyhídjának próbaterhelését, a gyalogosok csak a mérések szüneteiben tudnak bemenni a szigetre.

Tovább

50-nel repesztenének a BKV-hajók a Dunán

2011. augusztus 9., 07:23 Módosítva: 2011.08.09 07:56
805

Augusztus végén tárgyalja a fővárosi önkormányzat azt a koncepciót, ami szerint féltucatnyi gyors, kis merülésű katamaránt állítanának forgalomba Budapesten és az agglomerációban. A hajókat a BKV üzemeltetné, a menetjegy annyiba kerülne, mint amennyi egy hasonló szakaszon a többi tömegközlekedési járművön.

Augusztus végi ülésén tárgyalja a fővárosi közgyűlés azt az előterjesztést, amely a dunai tömegközlekedés elindításáról szól. Szűcs-Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója elmondta, konkrét, a városvezetés által jóváhagyott tervet vitatnak meg, ami meghatározza, milyen irányba halad a vízi közösségi közlekedés Budapesten a jövőben.

Tovább

Bibóról neveznének el utcát vagy teret az LMP-sek

2011. augusztus 8., 15:55 Módosítva: 2011.08.08 15:55
51

Bibó István születésének 100. évfordulója alkalmából az LMP javaslatot terjeszt a Fővárosi Közgyűlés elé, hogy Budapest belvárosában viselje tér vagy utca a XX. század egyik legnagyobb magyar politikai gondolkodójának nevét. Tarlós István főpolgármester támogatásáról biztosította javaslatukat.

Bibó István kifogástalan demokrata, megalkuvást nem ismerő humanista, egyszerre tudós ember és gyakorlati politikus, a vészben is bátran helytálló, életét kockáztató hazafi volt. Mindig az igazság érdekelte és sohasem az, ami éppen célszerűnek tűnt - méltatja az íróként is dolgozó, eredetileg jogásznak készülő Bibót a magát szellemi örökösének tartó párt.

Tovább

Harmadával kevesebb a fürdőző Budapesten

2011. augusztus 5., 12:53 Módosítva: 2012.05.03 14:27

Budapest hét strandjának forgalma több mint harminc százalékkal csökkent, bevételeik csaknem ugyanennyivel estek vissza júliusban az elmúlt év azonos időszakához képest a rossz időjárás miatt, közölte a Budapest Gyógyfürdői (BGYH) Zrt.

Tovább

Rákóczi híd lett a Lágymányosi hídból

2011. augusztus 2., 09:41 Módosítva: 2011.08.02 09:41
1162

A Földrajzinév-bizottság úgy döntött, hogy a budapesti Lágymányosi híd elnevezését Rákóczi hídra változtatja. Az új elnevezést Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter javasolta a Fővárosi Közgyűlés kezdeményezésének kormányzati támogatásaként, írta a kormany.hu.

Tovább

Őr vigyázza Hadik András lova tökét?

2011. augusztus 1., 16:09 Módosítva: 2011.08.01 16:16
26

Etikai kódex készül az I. kerületi önkormányzat augusztus végi ülésére, ami kitér majd a várbeli Hadik András lovasszobor védelmére is. A szobor heréjét régóta szidolozzák babonából a vizsgára készülő kollégisták, de gyakran másznak fel a fénylő szerv mellé a turisták is fényképezkedni.

Király Kornél, a budavári önkormányzat városfejlesztési és környezetvédelmi bizottságának tagja elmondta, hogy az augusztus végi testületi ülésen vitatják meg azt az etikai kódexet, ami más műemlékek mellett kitér Hadik András huszártábornok Úri utcában található lovasszobrának védelmére is.

Tovább

Feljelentéstengerben fuldoklik a CET

2011. augusztus 1., 12:41 Módosítva: 2012.04.04 15:41
33

A Duna-parti CET fejlesztője, a Porto Investment Hungary Kft. feljelentést tett a Nemzeti Nyomozóirodánál ismeretlen tettes ellen, különösen nagy kárt okozó csalás és hivatali visszaélés bűntettének alapos gyanúja miatt. A beruházás ügyében korábban már a főváros és az Állami Számvevőszék is feljelentést tett.

A Porto a Nemzeti Nyomozó Irodától annak kivizsgálását kéri, miként fordulhatott elő, hogy a fővárosi önkormányzat a fővárosi közgyűlés előzetes jóváhagyása nélkül, 2011. január 19-én jogellenesen lehívta a beruházás bankgaranciájának az összegét, több, mint 1 milliárd forintot, áll a cég közleményében. A cég szokatlanul durva hangnemű közleményében olyanokat ír, hogy "A beruházó arra is kíváncsi, hogy Tarlós István főpolgármester meddig nézi el helyettese, Dr Bagdy Gábor ámokfutását."

Tovább

Fantom-villamosmegálló a Margit-szigetnél

2011. július 29., 16:07 Módosítva: 2011.08.09 08:07
70

Hiába készült el a Margit hídon a szigeti bejáró villamosmegállója, nem használhatják az utasok, csakúgy mint ahogyan a kerékpárosoknak is várniuk kell, hogy az elkészült biciklis átjárót használatba vehessék a budai hídfőnél. Az ok: nincs rájuk hatósági engedély. A híd műszaki átadás-átvétele az eredeti tervekhez képest egy évvel később, augusztus végén lesz.

Fotók: Barakonyi Szabolcs
Fotók: Barakonyi Szabolcs

Szemmel láthatóan valóban elkészült a Margit híd budai hídfőjébe fúrt biciklis átjáró, ez azonban nem azonos a szemmel nem látható végleges műszaki tartalommal, válaszolta a nyitást firtató kérdésünkre a Budapesti Közlekedési Központ. Hozzátették: folyik az egyeztetés hatósággal, az átjáró tervezett végleges forgalomba helyezése augusztus közepén lehet.

Tovább