Rosszabbul kampányolnak, mint négy éve?

2010.02.04. 12:51 Módosítva: 2010.02.11. 13:45
Informatikai partnerünk az index.hu.

A Demokrácia és Dilemma Intézet (Dedi) duális időtengelyen emlékeztet arra, hogy mi volt a legutóbbi kampány idején, és jelzi azt is, hogy mi van most. Emlékszik Orbán egri ígéretére a 14. havi nyugdíjról? Tudta, hogy pont Hagyó visszahívása előtt négy évvel kezdett blogolni Gyurcsány Ferenc?

2010

január 7.

A svédmodellezés alfája

Varga Mihály egy Figyelőnek adott interjúban a svéd modellről beszél. Ezzel kezdetét veszi a nyugdíjaskampány.

Pörzse, a csodafegyver

A Jobbik bejelenti, hogy Pörzse Sándor a párt képviselőjelöltje és kampányarca lesz.

január 8.

MDF love SZDSZ

Megjelenik az első hír az MDF-SZDSZ összefogásról. Fodor Gábor fővárosi listavezető helye később kacsának bizonyul, de a jelöltállítási egyeztetések egész hónapban folynak. Később Fodor Újlipótvárosban és Gyöngyösön is meg nem erősített jelölt-jelölt lesz.

2006

január 9.

Megjelenik a Magyar Vizsla

Az Adózók Érdekvédelmi Szövetségének a kiadványából megtudhatjuk, hogy Gyurcsány Ferencnek milliós szemüvege és órája, míg Kóka Jánosnak saját helikoptere van.

január 16.

Jean Demszky

Jean, miből van elegük ez embereknek? Magából uram! Demszky Gábor arcképével és Jean-os viccekkel ellátott plakátok jelennek meg Budapesten. A kampány elvileg a Budapesti Riport nevű lap január végi ingyenes számát hirdeti, így nem a Fidesz kampányköltségvetését terheli. Pár nappal később a BKV eltávolítja a saját területéről a plakátokat.

demszky jean060116

2010

január 17.

Nagyorrúak és jaffások

A Jobbik megtartja kampánynyitó naggyűlését. Bemutatja 176 egyéni képviselőjelöltjét és programját. Az SZDSZ orra nagy és gőgös, de lehet, hogy a Fidesz narancsa is jaffa igazából - derül ki többek között.

2006

január 19.

Orbán jó jósnak bizonyul

Sólyom László bejelenti, hogy a választások időpontját április 9-re tűzi ki. Orbán Viktor egy decemberi rendezvényen pont ezt a napot jósolta meg, Dávid Ibolya aggódik az elnöki döntés semlegességéért.

január 20.

Orbán 14. havi nyugdíjat ígér

Orbán Viktor Egerben bejelenti a Fidesz járulékcsökkentésről, és a 14. havi nyugdíjról szóló terveit.

2010

január 21.

Hagyó Mikós elhamarkodott jelölése

Mesterházy Attila bemutatja az MSZP budapesti egyéni jelöltjeit, köztük a néhány nap múlva visszahívott Hagyó Miklóst. Elhangzik a kampány első Josip Totozása és Kaya Ibrahimozása.

04

január 22.

Egy gyors menet ígérete

Sólyom László bejelenti, hogy a választás napját április 11-re tűzi ki. Még soha nem volt ilyen rövid idő a bejelentés és az első forduló között.

2006

január 22.

Kuncze hazugságvizsgálóval reklámozza magát

Az SZDSZ elnöke, Kuncze Gábor útjára indítja a liberális párt kampányát. Az elmúlt időszak sikereként értékeli Medgyessy Péter leváltását, fő célként pedig az egészségügyi reform végrehajtását jelöli ki. Bemutatják a hazugságvizsgálós kampányfilmet, amiből kiderül, hogy nincs Orbán kép Kuncze íróasztalán.

2010

január 26.

Dzsudzsákot majdnem leigazolja a Fidesz

Elterjed, hogy Dzsudzsák Balázs a Fidesz kampányarca lesz. A focista pár nappal később visszakozik.

január 29.

SZMDFSZ

A budapesti SZDSZ is rábólint az MDF-fel kötendő választási szövetségre. A fővárosban ezzel biztosnak tűnik a közös indulás.

Hallgatni arany

A Fidesz visszahívja Mádi Lászlót, miután egy szakmai fórumon az ingatlanadó esetleges, évekkel későbbi bevezetéséről beszélt.

2006

január 29.

Nemzeti Konzultáció SzuperShow ExtraTurbo'06

Évértékelő beszédet tart Orbán Viktor. A Syma csarnok pódiumán ezúttal átlagemberek foglalnak helyet, például egy jövőjéért aggódó szentesi gimnazista. Orbán Magyarországot egy gyerekhez hasonlítja, akinek a magasságát az ajtófélfánál mérik, és csak azért tűnik úgy, mintha nőne, mert összement a ház. A Fidesz terveit ismertetve járulékcsökkentésről és a luxusprofit letöréséről beszél.

overtekel2006

január 30.

Hú, de jól vagyunk!

Gyurcsány Ferenc a parlamentben tart évértékelést. Orbán beszédére reagálva bemutat hat mintapolgárt, akik sikeres négy évet tudnak a hátuk mögött. A kormányfő szerint minden nagyon szép és minden nagyon jó. A fizetések emelkedtek, az ország gazdasági stabilitása erősödött.

Kovács Pistinek nincs meg a két kereke

Megismerhetjük Kovács Pistit, a politikára fogékony, átlag ötévest, aki első kampányfilmjében egy új biciklit szeretne.

január 31.

Dávid rejtélyes útja

Senki nem tudja, hogy hol van Dávid Ibolya MDF elnök. A párt kihasználja a vezető távollétét, és gyorsan megállapodik a Fidesszel, illetve a KDNP-vel közös jelöltek, többek között Gémesi György indításáról. Később kiderül, hogy a pártelnök a családját erősen hiányoló fiát látogatta meg Ausztráliában.

Házhoz megy a Jobbik

A Jobbik és a MIÉP választási szövetsége alakul, de még nem ölt végleges formát. Jobbikos részvétellel, Gyurcsány Ferenc háza előtt tart tüntetéssel egybekötött könyvbemutatót tart Franka Tibor.

2010

január 31.

Nyolc már jó volna

Az LMP is megtartja kampánynyitóját. Utolsók között bemutatják listavezetőjüket, Schiffer Andrást. Azt mondják, hogy egy tavalyi ferencvárosi időközi választáson elért eredménnyel, 8 százalékkal már elégedettek lennének.

lmp

Halál diszkontáron

Mesterházy Attila az MSZP nyugdíjasrendezvényén 75 ezer forintos temetési hozzájárulásról beszél.

február 1.

Hagyó kínos lett

Az MSZP budapesti szervezete megkéri Hagyó Miklóst, hogy mondjon le az indulásról ezen a választáson. Azért döntenek így, mert Hagyó ellen vall állítólag a BKV több korábbi vezetője is. Hagyó másnapig vár, aztán visszalép.

2006

február 1.

Gyurcsány blogolni kezd

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök útjára indítja a mai napig szorgalmasan frissített blogját.

2010

február 3.

Őrizetben Demszky Gábor eminenciása

A BKV körüli gyanús ügyek kapcsán őrizetbe veszik a cég több egykori vezetőjét, és Mesterházy Ernőt is, aki évek óta Demszky Gábor főpolgármester nagyhatalmú tanácsadója, a városháza szürke eminenciása volt. Mesterházy az MDF-SZDSZ választási szövetség fő szervezője volt a liberálisok oldaláról.

Mesterházy Ernő
Mesterházy Ernő