Előbb aludnék Berki Krisztiánnal, mint hogy ezt meghallgassam

2016. április 24., 09:46 Módosítva: 2016.04.25 10:12
13

Az A$AP Rocky árnyékából elóbújó A$AP Ferg erős debütlemeze, a Trap Lord után komoly elvárásokkal futottunk neki a rapper második albumának is, de szörnyen kiábrándultunk. Még az is felmerült bennünk, hogy A$AP Ferg talán érdekesebb jelenség, mint maga a zenéje. Ki tudja, majd a nyáron, a Balaton Soundon kiderül. Rajta kívül egy szimpatikus énekes-dalszerzőről (Kevin Morby) és egy megosztó punkzenekarról (Veszélyes Faszfej) is írunk a Hét lemezében.

Tovább

Rihanna kérdés nélkül lepuffant

2016. április 23., 07:25 Módosítva: 2016.04.23 16:42
46

Az eheti videoklip-válogatásunkban visszatér Rihanna, akinek a videói lassan már egy hónapot sem várnak egymás között, illetve van egy emberevő óriásrépás klipünk is, plusz feltűnik az internet két kedvenc témája, a macskák és a kábó.

Tovább

Lezajlott Prince boncolása

2016. április 22., 22:48 Módosítva: 2016.04.23 16:42
99

Minnesotában lezajlott a tegnap elhunyt Prince boncolása. A vizsgálat 4 órán át tartott, a holttestet hamarosan átadják a sztár családjának. A halál okát még mindig nem tudni, az illetékesek szerint napok, sőt hetek is eltelhetnek a hivatalos eredmény nyilvánosságra hozataláig. Annyit viszont elmondtak, hogy sem idegenkezűségre, sem öngyilkosságra utaló nyomot nem találtak.

Egyes források szerint Prince a halála előtt sem volt túl jó állapotban. Holttestére egy liftben találtak rá, a segítségére siető orvosok már nem tudták újraéleszteni. 57 évet élt.

Egyszerűen jobban érdekli az embereket a zeném az interneten

2016. április 22., 20:57 Módosítva: 2016.04.23 12:15
390

Évek óta a legjobb fiatal producerek között tartják számon itthon, mégsem játszik ezrek előtt. Az új nagylemeze apropóján beszélgettünk Iamyankkel arról, hogy miért olyan nehéz Magyarországon elektronikus zenei producerként átlépni az ingerküszöböt, hogyan lehet a saját művészeti értékrendet a rövid távú anyagi haszonszerzés elé helyezni, és mi került kétmillió forintba az új albumán. Ráadásul a Hiraeth című nagylemez teljes egészében meg is hallgatható nálunk. 

Tovább

Külföldi fellépők is lesznek a Bánkitón

2016. április 22., 15:19 Módosítva: 2016.06.30 18:09
55

Egy nappal tovább pörög a buli a Bánkitón, a fesztivál történetében ugyanis először idén nulladik napot is tartanak a szervezők, amire a bérletesek és csütörtöki napijegyesek juthatnak be ingyen.

A korábban bejelentett nevek mellett külföldi fellépőket is bejelentett a Bánkitó, játszani fog például a brit Red Rack’em és Alick Sethi is, mindketten a megújult Bar72 helyszínen lépnek majd fel, ahol további angol, német és svéd dj-k is pörgetnek majd, mint Sean Dixon, Kornél Kovács, a Falcon Jab vagy Alex Rae.

Tovább

Régen mindenkit az érdekelt, hogy lesz-e élet 2000 után

2016. április 22., 13:41 Módosítva: 2016.04.22 16:48
394
Jeff Mills a techno szülővárosából, Detroitból származó zenész és DJ, aki a megszületése óta az egyik legfontosabb alakja és formálója a műfajnak. A kilencvenes évek robbanása után, fárasztó konfliktusok árán sorban megvalósította merésznek tűnő ötleteit. Ezek olyan törekvések voltak, amelyek kiszabadították a techno és az elektronikus zene hangképeit a klubkörnyezetből és olyan terekbe és műfajok világába helyezte, ahol előtte elképzelhetetlen volt, mint például múzeumok vagy mozik. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül érkezett Budapestre Mills, hogy a leggrandiózusabb projektjét, a zenéjét szimfonikus zenekarra átírt programjával lépjen fel péntek este. Interjú.

Nemrég Wayne Shorterrel interjúztam, és arról beszélt, hogy mennyi mindent elért az emberiség fizikailag, de mint közösség és emberek egy helyben topogunk. Mint futurista művész mit gondol erről? Előrébb vagyunk technikailag mint emberileg? 

Egyetértek, hogy fizikailag többet értünk el, mint emberileg, de ez szorosan  összefügg azzal, ahogy a technológiát használjuk. Ha a sportolókat vesszük alapul, ők sokszor olyan szereket szednek, amivel az állóképességüket javítják, hogy fizikailag többre legyenek képesek, mint alapesetben. Az elme ilyen formájú alakítása olyan dolog, amit még nem láttunk, de egyáltalán nem biztos, hogy lehetetlen. Az, ahogy az információval bánunk vagy a világ, amiben ma felnőnek a fiatalok, ahogy szocializálódnak és ahogy az információkat gyűjtik, mind afelé mutat, hogy mi még látni fogjuk, ahogy ezeket lépéseket pszichológiailag is megteszi az emberiség, és látni fogjuk ahogy elmében is szemmel látható fejlődésen fogunk mint emberiség átesni. Az ok, amiért nem léptük ezt még meg, azért volt, mert nem volt erre szükség, és most pedig ahhoz, hogy tudjunk tovább fejlődni, meg kell lépnünk. Eddig ez egy választás volt, most pedig szükség. A változásokkal pedig együtt fog haladni minden ember.

Mikor jött el az életében, amikor elkezdett a tánctéren kívül gondolkodni, és kimozgatni a technot az eredeti közegéből? 

A kilencvenes években végig próbálkoztam ilyesmivel, de folyamatos és kemény ellenállásba ütköztem. Legfőképp a saját közegemből. Nagyon sokan nem értették, hogy miért kell változtatni egy bevált formulán. Nem értették, hogy miért kell a tánctérről elvinni a zenét, mert ott annyira jól működött. A kilencvenes években dolgoztam ki az ötleteimet, amik eljátszottak a gondolattal, hogy ebben a zenében több van, mint hogy táncoljanak rá az emberek. 2000 volt először, amikor elkezdtem időt szánni ezeknek az ötleteknek a kidolgozására. Akkoriban készítettem a Metropolis zenéjét, az volt amikor az emberek kicsit engedtek az ellenállásból, és elkezdték elfogadni, hogy lehet ilyen megközelítéssel is játszani, és ennek is van létjogosultsága. Az első falak ledöntése után már minden könnyebb volt egy kicsit. Persze sokan még mindig nem értették, hogy miért készítek egy lemezt valamiről, ahelyett, hogy csak valamiért készíteném. Aztán egyre könnyebb lett, de persze ezek a hangok a mai napig jelen vannak, és a mai napig nem értik miért csinálom azt amit, és miért akarok többet egy techno lemeztől, mint hogy táncolni lehessen rá. 

Tovább

Kamu lehetett Prince influenzája

2016. április 22., 10:59 Módosítva: 2016.04.22 23:08
137

A TMZ szerint nem Prince influenzája miatt kellett a popsztár gépének kényszerleszállást végrehajtania múlt csütörtökön. A sajtó akkor arról értesült, hogy az énekes gépe Atlantából hazafelé tartva félúton leszállt, és a zenészt azonnal kórházba szállították. Sajtósa akkor azt kommunikálta, hogy Prince súlyos influenzája miatt került sor a váratlan landolásra az illinoisi Moline repterén.

A lap azt találta gyanúsnak, hogy a gép állítólag már csupán 48 percre volt Prince otthonától, majd több helyi forrás szerint a zenészt sürgősen kórházba szállították, ahol olyan mentőinjekciót kapott, amilyet opiáttúladagolások esetén szoktak alkalmazni. Úgy tudni, az orvosok 24 órás kórházi megfigyelést javasoltak Prince számára, de a zenész és csapata már alig három óra után elhagyta a kórházat, miután megtudták, hogy nem kaphat saját szobát.

Tovább

Prince halála mindenkit sokkolt

2016. április 21., 20:39 Módosítva: 2016.04.22 11:25
889

57 évesen meghalt Prince. Az énekes hetek óta súlyosan influenzás volt, emiatt kórházba is került. Halálhírét magyar idő szerint csütörtök este 7 óra körül erősítették meg. Zenész- és művésztársai a Twitteren adtak hangot megdöbbenésüknek.

Mc Hammer, aki harmadik, Please Hammer, Don't Hurt 'Em című albumán használta fel Prince When Doves Cry dalát a Pray című számában, ezt írta:

Szeretem őt. Túl korán távozott. Felfoghatatlan, de sajnos igaz.

Justin Timberlake is felhasznált egy alapot Prince Raspberry Beret című dalából az Until the end of time-ban, amit aztán Beyonce társaságában is előadott. Ő ezt írta:

Döbbenet. Ez nem lehet igaz.

Al Yankovich többször is nekifutott, hogy megszerezze Prince dalainak jogát, szokásához híven parodizálni szerette volna az énekest. Prince ügyvédei azonban minden esetben elutasították kérését, ezért nem is készült zenés paródia. Olyannyira rosszban voltak, hogy amikor egy díjátadó ünnepségen egy sorba kellett ülniük, az  ügyvédek írásban tiltották meg Yankovichnak, hogy ránézzen a sztárra. Yankovic, aki végül egy montázs-interjút készített, most azt írta:

Ledöbbentett és elszomorított a hír.

A többiek így búcsúztak:

Billy Idol:  El sem hiszem, hogy meghalt… micsoda nagyszerű tehetség volt.

Chaka Khan: Szerettem, ahogy a világ is szerette. Nyugodj békében, testvérem.

Chris Rock: Mondjátok, hogy nem igaz!

Dwayne Johnson: Az egyik kedvencem volt, egy igazi útmutató művész.

Quincy Jones: Egy igazi művész, aki túl korán ment el.

Magic Johnson: Egy igazi legenda, egy zseni volt, aki minden hangszeren tudott játszani.

Missy Elliot: Olyan hatással volt rám, hogy évek óta kinn van a falamon egy fotója.

Tim Cook: Prince zenéje nemzedékeket befolyásol majd.

Nikki Sixx: Isten veled Prince, ez az egyik legszomorúbb nap.

Robbie Williams: Most meg Prince? Ne már! Isten veled, te zseni.

Elijah Wood: Ezt fel sem tudom fogni. Köszönök mindent, Prince Rogers Nelson.

Slash: Szörnyű hallani, hogy elment. A 20. század egyik legnagyobb tehetsége volt.

Barack Obama pedig így fogalmazott a Facebookon:

Korunk egyik legtehetségesebb és legtermékenyebb zenésze volt. Ő egyszer úgy fogalmazott, hogy egy erős lélek áthág minden szabályt. Az ő lelke volt a legerősebb, legbátrabb és legkreatívabb.

De miért van ilyen kevés Prince-szám a Youtube-on?

2016. április 21., 20:32 Módosítva: 2016.04.22 22:26
204

57 évesen korában holtan találták a saját stúdiójában a popzene hercegét, Prince-t. A gyászoló zenerajongók természetesen azonnal néhány híres Prince-szám meghallgatásával akartak emlékezni világszerte az énekesre - de legnagyobb meglepetésükre ilyet nem nagyon találtak egyik népszerű zenemegosztón sem.

A zenész képviselője ugyanis letiltotta Prince dalait szinte mindennépszerű online zeneszolgáltatónál, így nem elérhetőek az Apple Music oldalán, sem az Rdión, de még a rajongók által a YouTube-ra tett videoklippeket is vissza kellett vonnia a feltöltőknek. A Spotify-on pedig csak a 2015-ös Stare elérhető.

Tovább

Prince 9 leghíresebb dala

2016. április 21., 20:19 Módosítva: 2016.04.22 09:44
1012

57 éves korában holtan találták a stúdiójában Prince-t, a popzene egyik legnagyobb csábítóját és tehetségét, az R&B egyik nagyját. Első lemeze 1978-ban, utolsó 2015-ben jelent meg, és habár az utóbbi időkben elkerülték a sikerek, a nyolcvanas-kilencvenes években kevés sikeresebb popsztárt lehetett találni nála. Ő volt Michael Jackson antitézise, az énekes-dalszerző, akinek rossz dolgokon jár az agya, és akinek esze ágában sem volt Jackson ártatlan-tökéletes imidzsét másolni. És ezzel lett igazán sikeres. Itt van most 9 szám, amik talán a leghíresebbek voltak, de egy ilyen hosszú életműből nehéz válogatni.

Tovább

5 évre kaphat zöld utat a Sziget Fesztivál

2016. április 21., 20:10 Módosítva: 2016.06.30 18:01
2

A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán dönthet Szeneczey Balázs és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettesek előterjesztéséről, mely szerint öt évre kér közterület-használati engedélyt a fővárostól a Sziget Kft. 

A Sziget Kft. a benyújtott kérelem szerint évente 80 millió forint plusz áfát fizetne, hogy minden augusztusban egy hétig megrendezhesse a fesztivált, június négy hétvégéjén pedig a Gyerek Sziget rendezvénysorozatot.

A fokozott biztonság érdekében a fesztiválra érkező vendégek beléptetésére és ellenőrzésére az eddiginél nagyobb területeket vennének igénybe.

A Sziget Kft. az eddigi, kötelezően elvégzendő éves helyreállításon felül ajánlatot tett az Óbudai-sziget infrastrukturális fejlesztésére is, melyet a 2016-2020 közötti időszakban a fővárosi önkormányzattal együttműködve saját költségén valósítana meg.

Amikor inspiráló a negatív magyar hangulat

2016. április 21., 15:09 Módosítva: 2016.04.21 18:07
298

Pécs szerepét a magyar könnyűzenében nem igazán kell külön bemutatni, hiszen még mindig bukkannak fel érdekes előadók a város környékéről. Ilyen például a norvég, ír és magyar tagokból álló Mongooz and the Magnet is, akiknek nálunk debütál az új nagylemeze.

Tovább

A Soundon már a vízen is mehet a buli

2016. április 21., 13:39 Módosítva: 2016.04.21 15:11
Jubilál a Balaton Sound, idén először már partyhajón is tombolhatnak a fesztiválozók.

Idén először indul el a Balaton Sound Party Boat, ahol a nemzetközi house, tech-house és deep house szcéna legnevesebb előadói játszanak majd exkluzív daytime szetteket. A fesztivál ideje alatt a hajón délután kettőkor kezdődik a gyülekező, háromkor fut majd ki a Balaton vízére, ahol 4 órát tölthetnek majd az erre fogékony fesztiválozók.

Tovább

A Metallica menedzsere szerint a YouTube maga az ördög

2016. április 20., 11:31 Módosítva: 2016.11.19 17:35
54
A YouTube jelenlegi rendszere a zeneipar végét jelentheti Peter Mensch szerint, aki többek között a Metallica, a Red Hot Chili Peppers és a Muse menedzsere.

A jelenlegi üzleti modell, amiben a zenészek a dalaik előtt és után vetített reklámokból igyekeznek megélni, fenntarthatatlan. Ha valaki nem csinál valamit sürgősen a YouTube-bal, végünk. Az utolsó kapcsolja le a villanyt

– nyilatkozta Mensch.

Tovább

Rihanna lenyomta a Beatles rekordját

2016. április 20., 09:08 Módosítva: 2016.04.20 11:36
1

Rihanna, Work című száma már kilencedik hete vezeti slágerlistát az Amerikai Egyesült Államokban. Ez azt jelenti, hogy az énekesnő összesen már hatvan hetet töltött a Billboard lista élén, összesen 14 számával, ami egy héttel több, mint amit a Beatles teljesített, így Rihanna lenyomta a Beatles rekordját. Mondjuk ezzel a hatvan héttel még csak második a rekordlistán, amit jelenleg Mariah Carey vezet, aki összesen 79 hetet töltött a listák élén.

Igaz sem ő, sem Rihanna nem egyedül érték el ezt a teljesítményt, több olyan daluk volt, amit másokkal együtt adtak elő, Rihanna például 11 hetet Eminemnek köszönhet, vele együtt adta elő ugyanis a Love the Way You Lie című számot.

Így az abszolút rekord még mindig a Beatlesé, nekik minden top slágerük saját szám volt. Az amerikai slágerlistát legtovább a Hey Jude vezette, ami 9 hetet töltött 1968-ban a Billboard élén, de az I Wanna Hold Your Hand is szépen teljesített 1964-ben, ami összesen hét hétig vezetett.

Rihanna egyébként idén a Sziget nulladik napján lép fel Budapesten. 

Tovább

Tanulmány készült Freddie Mercury énekhangjáról

2016. április 20., 00:42 Módosítva: 2016.04.20 11:36
124

Mélyreható tanulmány készült Freddie Mercury jellegzetes énekhangjáról, aki több mint két évtizeden keresztül, egészen 1991-es haláláig volt a Queen együttes frontembere. Ezúttal egy szakértőkből álló csoport vizsgálta az énekes hangi adottságait, az eredményeikről pedig egy Logopedics Phoniatrics Vocology nevű folyóiratban számoltak be.

A kutatócsoport vezetője Christian Herbst volt, aki a Bécsi Egyetemen is tanít, és aki elmondta, hogy társaival Mercury The Solo Collection című tízlemezes válogatását vizsgálták, ami azokat a felvételeket tartalmazza, amelyeket még a Queenhez való csatlakozása előtt vett fel, illetve 23 Queen-slágert és nem kevés interjút. Sőt, endoszkópos kamerával egy Mercuryt imitáló rockénekes hangszálait is megfigyelték.

Tovább

Brian Johnson elképzelni sem tudja az életét az AC/DC nélkül

2016. április 19., 21:33 Módosítva: 2016.04.20 15:37
62

Közleményében karrierje legsötétebb napjának nevezte visszavonulásának napját Brian Johnson, aki zenekara, az AC/DC közleményéből tudta meg, hogy Axl Rose veszi át a helyét, írja az NME. A 68 éves Johnsont nemrég az orvosai figyelmeztették, hogy elveszítheti a hallását, ha újra színpadra lép.

Az AC/DC ezt követően azt kommunikálta, hogy a megszakadt turné fennmaradó állomásain vendégénekessel lépnek majd fel, akinek kiléte természetesen rengeteg embert foglalkoztatott. Nem sokkal később egy atlantai rádiós dj azt állította, hogy egy nagyon-nagyon megbízható forrása szerint a Guns N’ Roses éléről ismert Axl Rose-zal fejezik majd be a koncertsorozatot, a pletykát

pedig rövidesen a zenekar is megerősítette.

Tovább

A nagyseggű szajha esete Thibault atyával

2016. április 19., 16:04 Módosítva: 2016.04.20 09:20
51
Clément Janequin

Hogyan pletykálkodtak a francia nők az 1500-as években? Milyenek lehettek a reneszánsz Párizs utcazajai? Hogyan káromkodtak a katonák az ágyúdörrenések és a lándzsások rohama közben? Nem mondom, hogy pontosan ismerjük ezeknek az eseményeknek minden hangját. De ahogy festmények megőrizhették a látványt, úgy néhány zenedarab megőrizhette a hangokat. Vagy legalábbis a hangulatot.

Mindezt egy Clément Janequin nevű fickónak köszönhetjük.

Tovább

A kísérletezés nem zárja ki a minimalizmust

2016. április 19., 15:06 Módosítva: 2016.04.19 16:12
153

A számítógépeknek és modern technológiának köszönhetően egyre több olyan előadó bukkan fel itthon is, aki egymaga végzi el voltaképpen egy teljes zenekar munkáját. Ilyen az experimentális Isle of Man, akinek egy új dala és a hozzá készült klip is nálunk debütál.

Tovább

Új beléptetési rendszer lesz a Szigeten

2016. április 19., 12:50 Módosítva: 2016.04.20 12:24
63

Megtartotta szokásos tavaszi beharangozó sajtótájékoztatóját a Sziget Fesztivál. Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője elmondta: bizakodóak a jegyeladásokat illetően, hiszen

az ötnapos bérletek már elfogytak, a hétnapos belépőknek pedig már a 70 százaléka elkelt.

A szervezők reményei szerint jóval a fesztivál kezdete előtt gazdára találnak a maradék bérletek is.

Tovább

Vajon ellopták az olaszok Rúzsa Magdi dalát?

2016. április 19., 07:06 Módosítva: 2016.04.20 00:45
369

Továbbra is rendkívül hálátlan feladat egyértelműen megállapítani a lopásokat a zeneiparban, de azért több mint gyanús a hasonlóság egy olasz énekesnő és Rúzsa Magdi dala között.

Tovább

Elég gyökér módon rúgták ki Brian Johnsont az AC/DC-ből

2016. április 18., 13:04 Módosítva: 2016.04.20 10:09
1114

36 év. Ennyit húzott le Brian Johnson az AC/DC-ben. A zenekar legendás, egyes rajongók szerint Egyetlen Hiteles énekese, Bon Scott halott. Scott Londonban, alkoholmérgezésben, pontosabban az annak következtében beállt fulladás (lenyelte a saját hányását) miatt halt meg, és a mai napig hősként tisztelik, joggal, hadd tegyem hozzá gyorsan, művész volt, rocker és punk egyben, beleszart mindenbe, és úgy élte az életét, ahogy minden rockrajongó szerette volna. Johnson 1980-ban érkezett, ő volt az igásló a zenekarban, amiben lehúzott 36 évet, és ugyan a hangja más volt, mint Scottnak, a kilencvenes évek végéig semmi baja nem volt a magasakkal, mindent elénekelt, amit csak kellett és tudott. 

Tovább

Magyar éterbe magyar zenét!

2016. április 17., 09:46 Módosítva: 2016.04.18 00:47
99

Ezen a héten nem igazán rázta meg magát a nemzetközi zeneipar, külföldi előadók közül mindössze PJ Harvey és a Yeasayer új albumát éreztük fontosnak. Ellenben bepótoltunk egy csomó magyar zenei lemaradást, mert egész sok figyelemreméltó együttes hozott ki új albumot. A hét lemezében lesz szó az okkult hiphopot nyomó Sör és Fűről, Péterfy Bori új nagylemezéről, a Blahalouisiana első stúdióalbumáról, a nagy hallgatásból visszatérő Hó Mártonról és az Esti Kornélról is.

Tovább

500 milliós rekordnyereséggel zárt tavaly a Sziget

2016. április 16., 10:03 Módosítva: 2016.04.17 15:05
628

Rekordméretű, 500 millió forintos nyereséggel zárt 2015-ben a Sziget - írja nagy elemző cikkében a Népszabadság a Céginfó nyilvános adataira hivatkozva.

Gerendai Károly
Gerendai Károly
Fotó: Bődey János

Persze nem ilyen egyszerű a helyzet, mert ebből a pénzből a Sziget-cégbirodalom élén álló, éttermekben is érdekelt Gerendai Károly egy közel kétszer ekkora kölcsönt kénytelen törleszteni, hogy a többi vállalkozása is önnfenntartó lehessen.

Tovább

Influenzás lett Prince, kényszerleszállást hajtott végre

2016. április 16., 08:44 Módosítva: 2016.04.22 22:31
17

Prince influenzás tünetei miatt kellett gépének váratlanul leszállnia csütörtök este, írja a Guardian. A sajtó csütörtökön még csak arról értesült, hogy az énekes gépe Atlantából hazafelé tartva félúton leszállt, és az énekest kórházba szállították. Kérdés volt, hogy milyen súlyos betegség döntötte le a lábáról Prince-t, és mekkora beavatkozást végeztek rajta.

A friss hírek szerint Prince nagyon influenzás volt, emiatt kellett gyorsan leszállniuk Moline városában. Az énekest szerencsére hamarosan elbocsátották a kórházból, és folytatta útját.

Prince sajtósa hangsúlyozta, hogy az előadó már atlantai koncertje alatt sem érezte magát jól, és korábban két koncertet is lemondtak emiatt.

Japán lányok grasszálnak Pesten

2016. április 16., 08:08 Módosítva: 2016.05.22 13:07
1

Budapest is feltűnik egy villanásra az eheti klipválogatásban. Jamaika, Izland, Olaszország, és Kentucky mellett. Ez a hetente jelentkező Videódiszkó, ahol megmutatjuk, hogy mik voltak a hét legszuperebb klipjei.

Tovább

Kényszerleszállás után szállították kórházba Prince-t

2016. április 16., 00:14 Módosítva: 2016.04.16 09:04
15

A TMZ jelentése szerint kórházba kellett szállítani Prince-t, miután a zenész magángépe kényszerleszállást hajtott végre Moline-ban, Chicagótól 250 kilométerre nyugatra.

A gép a Quad City nemzetközi repülőtéren szállt le, miután vészhelyzetet jelentett, helyi idő szerint éjjel egy órakor.

A zenészt innen szállították kórházba, de hogy milyen vészhelyzet volt a gépen, illetve hogy mi baja van Prince-nek, egyelőre nem tudni. A TMZ-nek nyilatkozók közül az egyik szerint a zenész még mindig kórházban van, és nincs túl jól, a másik szerint meg már rég kiengedték.

Prince csütörtök este még Atlantában lépett fel, és nem tűnt betegebbnek, mint általában.

Semmi rossz nincs abban, ha otthon töltjük a péntek estét

2016. április 15., 14:40 Módosítva: 2016.04.15 15:57
118

Itt vagyunk címmel adott ki új lemezt a Hó Márton és a Jégkorszak, amelynek 1981 című dala nemcsak az idei dalversenyünk mezőnyében szerepelt, hanem a hét első felében megjelent vasárnapi nyitva-/zárvatartásról szóló videónkban is.

A frontember azonban még ennél is több szálon is kötődik az Indexhez: már négy éve forgattunk róla videót, tavaly írt nekünk egy kritikát a Nick Cave-ről szóló 20.000 nap a Földön című áldokufilmről, időközben pedig beszállt a Jégkorszak-beli zenésztársa, Szőke Barna elektronikus projektjébe, a MYGL-be, ami szintén indult a dalversenyünkön.

Tovább

Még idén átjöhet Európába a Guns n' Roses

2016. április 15., 07:01 Módosítva: 2016.04.15 12:49
973

A kvázi újjáalakult Guns n' Roses menedzsmentje egy hete jelenthette be az idei turnédátumokat, melyek között európai helyszín nem szerepelt, legnagyobb csalódásunkra, hadd tegyem hozzá gyorsan, mert a eddig látottak alapján (három buli volt) érdemes lenne befizetni egy koncertre. A német Bild szerint viszont nem kell aggódni, mert a zenekar már idén átjön Európába, hogy négy koncertet adjon.

Tovább

Elképzelni sem tudod, milyen nehéz nekem lenni

2016. április 14., 17:02 Módosítva: 2016.04.15 09:22
71
Úgy tartották számon, mint az Aretha Franklin feltűnése utáni legfontosabb énekesnőt, aki egyenesen Bob Dylannek ígérte meg, hogy egyszer majd híres lesz, aztán be is tartotta a szavát. A színpadon magabiztos és boldog volt, a koncertek után azonban elképesztően magányos. Janis Joplin életéről hamarosan játékfilmet is forgatnak, előtte azonban egy Oscar-jelölt rendezőnő készített róla dokumentumfilmet. Főleg nőknek.

“Ahogy a többi kislány sztyuárdesz akart lenni, én úgy szerettem volna egyszer művésszé válni, bármit is jelentsen ez. Olvasgattam, festettem és gondolkodtam” – mondta egyszer Janis Joplin, akinek az életéről Amy Berg forgatott dokumentumfilmet. A blues királynőjéről, aki 45 évvel ezelőtt halt meg, nem először készült doku, és talán nem is utoljára, bár a még életben lévő kortársak száma vészesen fogy.

A 45 éves amerikai rendezőnő korábban olyan dokukat készített, mint a Deliver Us From Evil (Szabadíts meg a gonosztól, nem összekeverendő Scott Derrickson 2014-es horrorjával), ami egy római katolikus pap gaztetteiről szól, aki hosszú éveken át molesztált és zaklatott szexuálisan gyerekeket (ezért aztán Oscarra jelölték, és a Los Angeles-i filmfesztiválon díjazták is, már a rendezőt persze, nem a papot), illetve a West of Memphis, ami hasonlóan kemény témát érint, egy 1993-as gyilkosságot, amely során három tinédzser három nyolcéves kisfiút ölt meg Arkansasban.

Tovább