új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Sok félelmetes népszokást létezik a világban, de az biztos hogy az észak-cseh Júdás menete az egyik leghátborzongatóbb mind közül. Az alábbi képek láttán nekem a Silent Hill videójáték piramisfej szörnyetege ugrott be, remélem az esti lefekvésig ki is megy a fejemből.

  • A 20-szoros magyar válogatott kapust, Bogdán Ádámot a Liverpoolhoz még egyéves szerződés köti, de mivel több mint egy évet hagyott ki a sérülés miatt, volt ideje a regeneráció alatt, hogy a futballon túli élettel is foglalkozzon.

    "A gasztronómia élménnyé vált, és a borozással, a borkészítéssel lehetne párhuzamot vonni, Iniestának van például borászata. A minőségi sörkészítés is élmény, miközben nem arról van szó, hogy megiszunk tizennyolcat" - mondta a 30 éves játékos.

    bogdan

    A Red Viking nevű sör kétféle változatban elérhető: Red és Gold. Németh Antal főzte.

    Bogdánék a brandet kiterjesztenék pólóra és sapkára is.

  • Mi is írtunk már arról, hogy az Indexben elég sokan szenvedtünk, vagy szenvedünk Football Manager-függőségben. Ez ugyebár a világ legjobb fociedző-szimulátora, amely annyira komplex és alapos, hogy már a rendes futballklubok és válogatottak is használják például játékosfelderítésnél.

    A Goal.com írja, hogy Birminghamben tartják az Insomnia 62 Gaming Festivalt, ami pénteken kezdődött el, és sok más játék mellett a versenyzők Football Managerben is összemérhetik az erejüket. 1200 játékosból végül 64-en kerültek a nagydöntőbe, köztük a magyar Football Manager-játékosok között csak Mangerd Wanlarként ismert játékos is.

    A rendezvény fővédnöke a most épp angol másodosztályú Norwich City, amely azt is felajánlotta a győztesnek, hogy vezetheti a Norwich City öregfiúk csapatát az Inter öregfiúi ellen. Előbbiben olyan egykori legendák játszanak majd, mint Chris Sutton és Darren Huckerby, utóbbiban pedig még nagyobb nevek, Toldo, Klinsmann, Zanetti vagy Materazzi. A győztes ráadásul 5 millió forinttal, a második 2 és féllel, de még a két elődöntős is közel 200 ezer forinttal lesz gazdagabb.

    A cikkből kiderül, hogy a magyar játékos vasárnap kezd, és azt is elmondta, hogy van olyan induló a mezőnyben, aki profi utánpótlás edző és dolgozott a Manchester Citynél is.

    Sajnos az egyre fogyó szabadidőm miatt én már a Football Manager 2018-cal nem is játszottam, pedig meglehetősen kellemes emlékek fűződnek a játékhoz (és a Championship Manager nevű elődjéhez), főleg a magyar bajnoksághoz. Soha nem felejtem el azt a mentést, amikor a Fradiból kirúgtak edzőként, majd felvett a másodosztályban akkor még szimplán csak Felcsút néven futó csapat, amiből 6-8 év alatt BL-nyolcaddöntős klubot csináltam, és volt legalább 4-5 elefántcsontparti játékosom, akik a magyar állampolgárságuk megkapása után oszlopos tagjai lettek a magyar válogatottnak is.

  • Az ezredforduló környékének egyik legnépszerűbb színésze jó pár éve inkább a háttérbe húzódott, csak kevés filmet forgat, és főleg barátnője öngyilkossága miatt került a hírekbe. Az utóbbi időben azonban festőként talált vissza önmagához, ráadásul Carrey egy ideje olyan portrékat készít és tölt fel Twitterre, amelyeknek kifejezetten az amerikai kormány ismert politikusai a célpontjai. Most ismét Donald Trump ihlette meg:

    Te üvöltesz. Én üvöltök. Vajon abbahagyjuk valaha az üvöltést?

    - ez a címe a képnek, amit Carrey a saját Twitterén keresztül fel is ajánlott a Smithsonian Múzeumnak, hogy legyen ez a hivatalos portréja az Egyesült Államok 45. elnökének. Sajnos választ egyelőre nem kapott.

  • Már a zászlót és a szobanövényeket is becsomagolták a szentpétervári amerikai konzulátuson. Oroszország hatvan amerikai diplomatát utasított ki és bezárta az amerikai külképviseletet válaszlépésként a washingtoni és európai kiutasításokra.

    A nemzetközi botrány a Szkripal-ügy miatt robbant ki, aminek következményeként húsz nyugati ország több, mint száz orosz diplomatát utasított ki.

  • De hiába szemlélgeti, elemezgeti Jan-Werner Müller populizmus-kutató a különféle populista rezsimeket Erdoğanétól Trumpén át Orbánéig, akkor is csak találgatni tud. A lehetséges okok:

    • törzsi logika 1: az ellopott pénz "legalább a mieinknél marad"
    • törzsi logika 2: ők legalább nem lopnak annyi, mint amazok
    • információs buborék: a populista szavazókhoz ma már el sem jut a legtöbb ügy, ezért a korrupciót nem a rendszer alapelemének, hanem periferikus/járulékos jelenségnek tartják
    • lázadás (talán ez a leggyengébb): a populista vezetők nem rejtik véka alá, hogy ők szeretnének leszámolni az addigi politikai normákkal, szóval híveik sem kérik rajtuk számon a hagyományosan politikai bűnnek tartott korrupciót
  • Két napja azt posztolta a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, hogy minden rendben Shane Tusup és közte, és újra meg akarják verni a világot.

    Most pedig ezt a fotót posztolta a Facebookon, ha már Húsvét van.

    hossz
  • Nem annyira szép dolog újra meg újra felemlegetni valaki hibáit, de néha azért szórakoztató. Most Gerygreyhound mikroblogger emlékeztetett mindenkit arra, hogy az M1 Híradóban két éve ilyenkor, Húsvétkor sikerült a népszokások helyett a népszopásokat felidézni.

    Azóta a videó 160 ezer megtekintésnél jár. De ez a töményebb verzió is 67 ezer felett:

  • Nemrég  mi is írtunk arról, hogy miért a Trash of Pest az egyik legjobb Facebook-csoport manapság, és most ismét bebizonyosodott, hogy gyémánt értékű tartalomért továbbra is itt érdemes nézelődni.

    monika

    A screenshotot készítő posztoló szerint sajnos a rengeteg fikázó komment miatt már törölték a bejegyzést, pedig egészen biztos vagyok benne, hogy valahol a nagyvilágban létezik egy ember, aki simán fizetne ennyit egy ilyen popkulturális relikviáért. Vagy akár többet is.

  • Percek óta nem jutok szóhoz, nem tudok mit írni, sőt, azt hiszem a létezésem értelmét is ideje komolyan megkérdőjelezni. Minek élünk? Mi a célunk? Hová juthatunk? Mi lesz velünk? Nem tudom, de most itt az ideje mindenkinek mélyen magába nézni. Köszi, Origó! Mi is lenne velünk a minőségi tájékoztatói munkátok nélkül?

    origo
  • lon72459

    Ahogy közeleg a tokiói olimpia, úgy próbálkoznak az országban egyre szigorúbban szabályozni a dohányzást. Korábban mi is írtunk arról a cégről, amely plusz szabadnapokat oszt ki a nemdohányzó beosztottainak, most pedig a Sora News írja, hogy Ikoma város önkormányzata elfogadott egy új rendeletet, amely szerint

    45 percig tilos a liftet használni annak, aki előtte dohányzott.

    Áprilistól érvényes ez a szabály, és egyelőre kizárólag a városházára vonatkozik. Egyébként azért találták ki a 45 percet, mert az épületben kihelyezett plakátok szerint ennyi idő alatt tűnnek el az ember leheletéből a káros anyagok, de még azt is hozzáteszik, hogy cigizés után az ember hajtsa le a fejét és vegyen egy mély levegőt, mielőtt visszajön az épületbe.

    Ha jobban belegondolunk, ezzel voltaképpen duplán kiszúrnak a dohányosokkal, hiszen kénytelenek lesznek lépcsőzni, ami minden cigiző irodista legfőbb ellensége.

    Támogatna egy hasonló szabályt Magyarországon?

  • A Gizmodo írja, hogy Illinoisban többen rosszul lettek, miután szintetikus füvet, azaz a Magyarországon herbál néven ismert szert fogyasztottak.

    A lap egészen horrorisztikus tünetekről ír: március 7 óta legalább 22 ember volt a hatósági tájékoztatás szerint, akik különböző vérzésekről számoltak be. A fogíny és az orr mellett, volt akinek a füléből és a szeméből is folyt a vér.

    A helyzet kezelése Amerikában is ugyanolyan nehéz, mint Magyarországon: amikor betiltanak egy dizájner drogot, a dílereknél nagyon hamar megjelennek az apró változtatásokkal kikotyvasztott hasonló szerek.

  • Dennis Rodmanről közismert, hogy nem csak hangos támogatója és barátja Donald Trumpnak, de valami elképesztően szürreális módon, legalább ennyire jó viszonyt ápol Észak-Korea diktátorával, Kim Dzsongunnal is.

    Az NBA-legenda korábban már beszélt arról, hogy az Egyesült Államok és Észak-Korea között elmérgesedő viszony megoldására felajánlja a szolgálatait Trumpnak, hogy diplomataként békítse ki a két félt, és valljuk be, valószínűleg a nemzetközi diplomácia csúcspontja lett volna, ha a sporttörténelem legextravagánsabb figurája ül le a tárgyalóasztalhoz hatalmas orrkarikákkal, napszemüvegben, festett hajjal, nem pedig valami béna öltönyös faszi.

    Sajnos ebből semmi sem lett, de úgy néz ki Rodmannek minden vágya, hogy közelebb hozza egymáshoz a két politikai vezetőt.

    Az más kérdés, hogy Trumpnak mennyire örül annak, hogy a védjegyének számító MAGA-sapkát egy diktátor fejére rakták, de hát éppen ezért számít csodálatos férfinek Dennis Rodman.

  • 29497790 839487726259569 6932871238963351610 n
    Fotó: Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola

    Ennél egyszerűbben és kedvesebben valószínűleg nehéz lenne alapmondatokat megtanítani 6-14 éves gyerekeknek. A szegedi Petőfi Sándor Általános Iskolában elég az embernek néha a lába elé nézni ahhoz, hogy megtanuljon kérni, megköszönni, dicsérni.

  • Valószínűleg jó sok ember bakancslistáján szerepel az, hogy egyszer eljusson egy szafarira, de ez alatt általában mindenki azt érti, hogy ülnek egy autóban és tisztes távolságból nézegetik az állatokat.

    Ennek megfelelően valószínűleg mindenki eléggé megijedne, ha olyan élményben lenne része, mint annak a csapatnak, akik a Serengeti első számú gepárdnéző helyén kicsit túl közel kerültek a gepárdokhoz, miután hárman közülük úgy döntöttek, hogy embernézőbe mennek.

    Az állatok már túl közel voltak ahhoz, hogy elhajtsanak onnan, attól ugyanis megijedhetnek, annak pedig általában nincsen jó vége. Így történt, hogy az egyik gepárd felugrott a tetőre, és miközben mindenki azt figyelte, hogy ő mit csinál, egyik társa szépen bemászott az autóba.

    Az egyik férfi elmondta, életében nem félt még ennyire, de nem merte kimutatni, nehogy felhergelje az állatot. Miután elmentek a gepárdok, el sem hitték, hogy az egész megtörtént és tényleg túl is élték - tette hozzá.