új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Michael Schumacher szolgálati Ferrariját és Gábor Zsazsa aranyozott Rolls Royce-át is elárverezik február 7-én Párizsban a Rétromobile rendezvényen, amelyen régi vagy egykor hírességek által használt autókon kívül jachtokat is eladásra kínálnak.

    A szalon és az aukció fénypontja egy legendás 1929-es Mercedes 710 SS, amely akár 8 millió euróért is elkelhet a becslések szerint. A márka egyik legtekintélyesebb modelljének számító autót 140 lóerős motorral látták el, hogy képes legyen akár 200 kilométeres óránkénti sebességre is.

    Becslések szerint 140 és 180 ezer euró közötti áron találhat gazdára egy 2006-os Ferrari 599 GT, Michael Schumacher Forma-1-legenda 12 hengeres, 620 lóerős szolgálati autója.

    Kalapács alá kerül Gábor Zsazsa Rolls Royce Silver Cloud II típusú, 1961-es kocsija is, amelynek egyes részeit a magyar származású amerikai filmdíva aranyoztatta, az ablakaiba pedig belevésette a nevét. Az extravagáns, kanárisága luxusjármű 80-140 ezer euróért találhat vevőre.

    Lényegesen többért, 150-300 ezer euróért kelhet el egy Ford Mustang 390 GT Coupé, az első Ford, amelyet Johnny Hallyday francia énekes újonnan vásárolt 1967-ben. Még többet - akár 380 ezer eurót - érhet ritkasága miatt egy Ford GT, amelyet a sztár utoljára, 2007-ben vett meg ebből a márkából.

    Az autó- és hajószalonon eladásra kínálják Dodi Al-Fajed, Diana brit hercegnő kedvesének luxusjachtját is, a Cujo Bagliettót, amelyen a tragikus sorsú hercegnő az utolsó nyarát töltötte. A "tengerek Rolls Royce-a" 300 és 600 ezer euró közti áron kelhet el.

    Két veterán vitorláshajó, az 1908-ban készült, 28 méteres Mariska Fife és az 1911-es évjáratú, 38 méteres Mariquita Fife leütési árát egyenként 1,5 millió euró közöttire becsülik. (MTI/Index)

  • Fotó: Stan Winston School of Character Arts

    A Stan Winston School of Character Arts című Facebook-oldal felpakolta az öt film összes szörnyét egy képre, ahol könnyen össze is lehet hasonlítani őket (egyébként Stan Winston volt az a trükkmester, aki például a Terminátor filmekért vagy az Alien második részéért is felelt, na meg a Jurassic Park mozgatható dinoszauruszaiért is).

    Persze a Facebook nem a nagyfelbontású fotók barátja, ezért ezen a linken sokkal jobban is  szemügyre lehet venni a raptorokat, vagy épp a rosszemlékű Indoraptort is.

  • Ugyan az élőhelye nagy részét elpusztította az Új-Dél-Walesben pusztító tűzvész, de körülbelül hatvan példányát életben találtak a képeken látható, különleges csigának - számolt be a Guardian.  

    csiguli.png

    A kizárólag a Kaputar nevű, elszigetelt ausztrál hegycsúcson élő Triboniophorus aff. graeffei faj egyedei 20 centi hosszúra is megnőnek, rózsaszínűek és fluoreszkálnak. Úgy sikerült túlélniük a tűzvészt, hogy sziklarésekben bújtak meg. Nemrég esett az eső, és akkor merészkedtek elő a túlélők. A Kaputar hegységben több mint hat hétig pusztított tűzvész. Az itt élő csigák 90%-a viszont, a fákon élők, sajnos elpusztultak a tűzvészben. 

    A pink csigák esős éjszakákon másznak elő rejtekhelyeikről, hogy leegyék a fákról a penészt és a mohát, de alapvetően húsevők, főleg másmilyen csigákkal táplálkoznak, egyike a három kizárólag itt élő kannibál csigafajnak. Felkutatják a csigák nyálkavonalát, követik, és levadásszák őket.

  • A hét elején egy néző miatt keletkezett hatalmas tömegbukás az Argentínában zajló Vuelta a San Juan-on, másnap egy kutya miatt történt szinte ugyanez. 

    kuty

    A videón látszik, amint egy eb tévedt a bringások elé, akik mindent megtettek, hogy ne gázolják el, inkább beleálltak a fékbe és elrántották a kormányt. Nem lehetett más a vége, mint az esés, szerencsére annyian nem, és közel sem olyan nagy sebességnél buktak, mint a néző miatt.

    A tudósítások szerint mind a kutya, mind a versenyzők megúszták sérülés nélkül. 

  • Ha ön is Iphone-t használ, és gyakran nyúl a számológép alkalmazáshoz, akkor valószínűleg már ismeri ezt az apró trükköt, amibe én csak a minap botlottam bele, hogy egy iszonyú hangos sóhajtás közepette essen le egy mázsás kő a szívemről:

    van megoldás, ha elrontok egy számjegyet, nem kell kitörölni az egészet!

    Aki viszont nem ismerte volna, annak mutatom:

    Ami engem illet,

  • Tiszteljük felebarátaink elmebaját, ahogy Rejtő mondta annak idején. Ha éppen van bő másfél órája, akár rá is bökhet a play gombra, nem fogja megbánni.

  • A bécsi önkormányzat hétfőn új mobilalkalmazást mutatott be, amellyel az autójuk helyett a gyaloglást, a kerékpárt vagy a tömegközlekedést választó lakosok ingyen színházjegyhez vagy múzeumi belépőhöz juthatnak. Christina Hubin programvezető szerint ha valaki átlag 15 napon keresztül a tömegközlekedést használja munkába járáshoz, hozzájuthat egy ingyen belépőjegyhez.

    Kulturális élménnyel szeretnénk jutalmazni a CO2-kibocsátás csökkentését

    – mondta el az erről szóló sajtótájékoztatón Peter Hanke, a városi közgyűlés digitális területtel foglalkozó képviselője.

    Az applikáció alapja egy követőrendszer, amely felismeri a közlekedési módokat, és képes megmutatni, hogy mennyi szén-dioxid-kibocsátás takarítható meg használatuk által a gépkocsikhoz képest. Minden megtett 20 kilométernyi út szén-dioxid-kibocsátás megtakarítása ún. „kulturális zsetonra” jogosítja fel a járművét otthon hagyó autóst. A zsetonokat a programhoz csatlakozó négy kulturális intézménybe – egy-egy múzeumba, kiállítóterembe, koncertterembe és színházba – szóló jegyre lehet beváltani.

    A féléves tesztidőszak február 26-án kezdődik mintegy ezer felhasználóval. Ha eredményesnek bizonyul, őszre mindenkire kiterjesztik.  Az osztrák főváros napi 1 eurós áron biztosít hatékony tömegközlekedést 1,8 millió lakosa számára, amennyiben éves bérletet váltanak. Bécsben mára több az éves metró-, busz- és villamosbérlet, mint a bejegyzett gépkocsik száma, írja az MTI.

    A január elején hivatalba lépett konzervatív-zöld osztrák koalíciós kormány 2040-re – azaz az európai célkitűzés előtt tíz évvel – szeretne karbonsemlegessé válni.

  • A nottinghami Science and Curiosity fesztivál egyik fő attrakciója lesz a lezuhanó repülőgép élményét imitáló szimulátor, van neki saját beharangozó trailere is:

    8 font (3100 forint) lesz rajta egy menet, és külön kiemelik, hogy nem lehet benne megsérülni, nem fogják a repülőkabinnak berendezett konténert felborogatni vagy ilyesmi, csak a hangulatot igyekeznek átadni az összes érzékszervünkön keresztül.

    (A San Francisco-i Calacademy tudományos múzeumban egyébként van egy erre távolról emlékeztető attrakció, ami az 1906-os nagy földrengés élményét igyekszik átadni, az kimondottan jópofa.)

    (via)

  • Az illető az 1982-ben alakult brit Seona Dancing formáció énekese volt, és ezen a fotón minden részlet tökéletesen jellemző 80-as évekre.

    Hogy mik?

    • a festett, foltos, kicsit márványmintára hajazó háttér
    • a romantikus tekintet
    • az újhullámos, feltűrt és begyűrt ingujj
    • az ókort idéző, tógaszerű felső
    • a gondosan hátrazselézett haj, ami azért elég hosszú ahhoz, hogy alkalom adtán fel lehessen tupírozni
    • a csöppnyi wannabe david bowieság
    • és bár nem látszik, de lefogadom, hogy akad ott egy lógós fülbevaló is valahol.

    A zenekar is tökéletes esszenciája a 80-as évek angol újhullámának, a hangszerek, a dallamok, a refrén, az énekes hangszíne, énekstílusa, a klip, egyszerűen minden klappol:

    Az énekes pedig nem más, mint az alábbi képen épp írónő partnerével, Jane Fallonnal a Golden Globe-ra fikázni érkező Ricky Gervais. (Fun fact: 1982-ben, a felső kép készülte idején jöttek össze, vagyis bizonyított tény, hogy van, aki akár hosszútávon is el tudja viselni).  

  • Lopás miatt folytat eljárást a hajdúszoboszlói rendőrség egy helyi férfi ellen, miután az még tavaly szeptemberben, a délutáni órákban kivette a bankautomatából egy korábban ottfelejtett összeget.

    Képünk illusztráció!
    Képünk illusztráció!
    Fotó: GoogleMaps

    A Police.hu beszámolója szerint a 39 éves férfit végül azonosították és kihallgatták. Ott elmondta, hogy

    ő csak eltette megőrzésre az egymillió forintot, és várta, hogy valaki jelentkezzen érte.

    A rendőrök lefoglalták a pénzt, és visszaadták azt eredeti gazdájának.

  • NE nézze meg ezt a videót, ha jót akar magának! Tényleg ne, olyan dallamtapadása lesz, hogy a fal adja a másikat. (Ne tévessze meg a 3,2 millió megtekintés a videón, abból kb. 3 millió én voltam.)

  • Ja, elég előnytelen név lenne egy képregényes szuperhősnek. Ő az egyébként:

    dustin-shomer?quality=80&strip=all&w=1200

    A becsületes neve Dustin Shomer, és azzal érdemelte ki az eposzi nevet, hogy az elmúlt heteket azzal töltötte, hogy telegraffitizze Phoenix városát a "Penis Man" felirattal. Miután ezzel Amerika-szerte bekerült a kis színes hírek közé, a helyi rendőrség egy kicsit túlreagálta a bűnüldözést – Shomer legalábbis azt írta Facebookon, hogy 25 kommandós rohanta le a lakását, AR-15-ösökkel.

    Azóta annyi történt, hogy Shomer közösségi adományokat gyűjt, hogy ügyvédet tudjon fogadni, és a hírek hatására minden eddiginél jobban elborították Phoenixet a rajongói "We are all Penis Man" feliratok. Tanulság nincs.

    (Phoenix New Times)

  • A megfejtés: az amerikai politika legizgalmasabb kérdését, vagyis azt, hogy az idei elnökválasztás demokrata párti előzetes versenyében ki az egyes államokban a népszerűbb a két legerősebb jelölt, Joe Biden és Bernie Sanders közül. Sötétkék = Sanders, világoskék = Biden.

    Egyben szépen látszik az amerikai választási rendszer értelmetlensége is: Sanders nagyrészt olyan helyeken népszerű, ahol tök mindegy kit indítanak a demokraták, mert a macskám is megverné Trump elnököt, Biden meg olyan helyeken, ahol szintén tök mindegy, mert ha Kennedy feltámadna, ő se verné meg.

    Azt a pár államot, aminek a szavazatai valóban számítanak, érdemes a 538.com gigantikus összeállításában bogarászni. A verseny február 3-án kezdődik az iowai előválasztással (itt Biden számít esélyesebbnek egy kicsit).

  • Na jó, az talán enyhe kifejezés, hogy "színesre", a valóság az, hogy a floridai férfi fogott egy festékszórót, és uccu neki, mint bolond borbély a Chemotoxot, minden létező rikító színnel összefújta a házát, a kocsiját, de még a gyepet is.

    A szomszédok azonban nem örülnek a produkciónak, egy erőszakosan amerikai kinézetű helyi lakos azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy ő ezt már pedig nem-hiszi-el, és perelni fognak, mert hát mégis ki hallott ilyen skandalumról. Amúgy az ismeretlen művész még egy meglehetősen kriptikus felíratott is felfújt a rommá tört furgonjára:

    "Ki az az Omar?"

    Azonban az Orange Blossom Drive lakóit hidegen hagyja Omar kiléte, és a vádlottak padján akarják látni a felelőst, aki képes volt megzavarni a lakóközösség nyugalmát. Gondolom nem árulunk el titkot azzal, hogy a színes ház tulajdonosa ellen korábban kábítószerbirtoklás miatt emeltek vádat. Na, de ki az az Omar?

    Forrás: CNN
    Forrás: CNN
  • Paolo Sorrentino soha nem csinál lapos filmeket. Nincs ez másként az HBO-n futó Az új pápa című sorozatával sem. Lenyűgöző látványvilág, izgalmas karakterek, leleményes, kevéssé kiszámítható történetmesélés, filozofikus gondolati távlatok és kiváló színészi alakítások (Jude Law, John Malkovich, Sharon Stone, Marilyn Manson, Silvio Orlando) jellemzik a sorozatot. 

    Várható volt azonban, hogy lesz pár dolog, ami kicsapja a biztosítékot a konzervatívabb lelkületű nézőknél. Ilyen kiborító dolog lehet számukra például a sorozat egyes részeinek intrója, amelyekben tulajdonképpen egy apáca rave party jeleneteit láthatjuk. A fiatal, rendkívül szerencsés testi adottságokkal rendelkező apácák egy hatalmas, neonfényekben pompázó, villódzó kereszt előtt/körül táncolnak bugyiban és melltartóban, Sofi Tukker Good Time Girl című számára. Ezenkívül pedig tulajdonképpen csak egy stóla van rajtuk.

    A Kreatív írta meg, hogy Gianmatteo Caputo, a velencei patriarkátus műemlékvédelmi illetékese közleményében sértőnek titulálta a jelenetsort, sőt, szerinte a főcím célja tisztán a provokáció, ezért az intró átugrására kér mindenkit.

    Döntsék el Önök, hogy mennyire kiborító egy ilyen intró:

    Forrás: Youtube
    Forrás: Youtube

    Mit gondol Az új pápa intrójáról?

  • maxresdefault

    Ez tudományos alapossággal ellenőrzött, dupla-vakteszttel validált, hogy ne mondjam rigorózus peer review-n átesett tényfaktum, és ha valakinek nem lenne elég, 647 ezer Google-találat is bizonyítja. Szó se róla, tényleg elég állatul néz ki, és a videó alapján az elkészítése se különösebben nagy kunszt. Mondjuk videó alapján az űrhajóvezetés meg az agysebészet se az.

    (via Thekitchn)