2024. július 5. 18:00
Spanyolország
Németország
StuttgartArena Negyeddöntő
2024. július 5. 21:00
Franciaország
Portugália
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mégis mi történne? Jön a kerekesszékes, és átugratja.

    Na jó, sajnos a valóságban nem ez történik, hanem a kerekesszékkel közlekedők kénytelenek kisebb-nagyobb kerülőt tenni a rossz helyen álló autó miatt.

    A fenti videó egy argentin autósiskola megrendelésére készült kampány mutat be, a kerekesszékes pedig profi kaszkadőr, úgy hívják, hogy Juan Maria Nimo.

    forrás: designtaxi

  • Mármint nem arra gondoltam, hogy káromkodva, hogy ezért a szarért ennyit kell fizetni, vagy aggódva, hogy az érintőképernyő betört üvege vajon nem metszi-e el ujjunkat, hanem csak simán arra, hogy hiperszuper modern érintőképernyős automatából (automaták eddig is voltak a pályaudvarokon, de ezeket modernebb, érintőképernyősre cserélik az MTI képes híre szerint). A Keletiben helyezték üzembe ezeket a darabokat, azt sajnos nem tudom, hogy bárhová, vagy csak elővárosi vonalakra, közeli állomásokra lehet-e jegyet venni rajtuk. Ha ön már kipróbálta, legyen jó, írja meg, mit tudnak és milyen érzés használni őket.

    Frissítés: Kornél írt, hogy a Déliben egy ideje „már működnek ugyanilyen készülékek, 3 darab. Használhatók, de kicsit lassúak”, ő még használta a régi gombnyomogatósokat is, „sokkal gyorsabban lehetett rajtuk jegyet venni”.

  • A Wall Street Journalban megjelent cikk alapján kezdhetnek aggódni a játékkonzol gyártó cégek, ugyanis termékeik alkonya közeledik. A 2010-2011-es években még abszolút piacvezető termékek mellett újerőre kapott az asztali számítógép (PC), annyira, hogy 2013-ban már több bevétel érkezett PC-s játékokon keresztül mint konzoloskból. A két szereplő között a különbség stabilizálódni látszik, ám megjelent egy harmadik szereplő, a mobil és tablet piac. Nyilván mivel mindenki a telefonját nyomkodja az elmúlt években ez nem meglepő, ám a trend alapján 2019-ben már a második legtöbb bevételt hozó ágazatnak prognosztizálják a mobilpiacot. 
    Természetesen a konzolosknál előjöttek a pro és kontra érvek, a WSJ szépen összeszedte, aki kíváncsi rájuk, elolvashatja itt

  • A régiek közt vannak tök jók, de a maiak közt meg akad néhány gyengébb, ami kirángat a filmélményből: George Lucas vizuális effekt-cége, az Industrial Light & Magic kiadott egy videót, amiben összeszedtek pár effektet az 1975-ben alapított cég effektjei közül.

  • Remek példát mutatott az állam a felelőtlenül gazdálkodó önkormányzatoknak, amikor az évtizedek alatt felgyűlt adósságaikat szépen átvállalta. Mi egy ilyen döntés üzenete? Hogy mindenki eltévelyedhet, hibázhat, de ahol nagy a szükség, közel a segítség, állambácsi ahol tud, segít. Meg ilyenek. (Nyilván az sem volt mellékes, hogy Hódmezővásárhely, az V. kerület és Debrecen is az eladósodottsági lista élén volt, de ez most végül is mindegy.)

    Viszont az igazi tékozló fiúk úgy érezheti, hogy ami ment egyszer, az menni fog máskor is. Legalábbis a békéscsabai képviselők alighanem. Most olvasom az MTI-ben, hogy

    Hitelfelvételről döntött a békéscsabai képviselő-testület

    A város 330 millió forintnyi hitelt vesz fel „kommunális beruházásokra és felújításokra, a sportinfrastruktúra fejlesztésére, a belvárosi rehabilitáció nem támogatott fejlesztéseire, a költségvetési szervek felújításaira, valamint a CsabaParkhoz kapcsolódó fejlesztésekre.”

    Az önkormányzatnak egyébként jövőre majdnem egymilliárd forinttal több lesz a kiadása, mint a bevétele. Vajon hogy számolnak, 2018-ig lesz még egy adósmentés, vagy csak 2022-re terveznek?

  • Szerda éjjel mutatták be Cannes-ban a felkavaró filmjeiről ismert Gaspar Noé legújabb, 3D filmjét, amiben olyan expliciten mutatnak be szexjeleneteket, bizonyos 3D fröccsenésekre is rájátszva, hogy olyat a szmokingos közönség ilyen körülmények között még biztos nem látott. (Egy rövid teasert itt lehet megnézni)

    fiii.gif

    A Love főszerepét egy gyönyörű, eddig teljesen ismeretlen színész, Aomi Muyock játssza,  egyébként remekül, és Aomi nemcsak filmben, de a vörös szőnyegen felvonulva is nagyon szép volt. Az viszont többünknek feltűnt, hogy egész este csak összeszorított szájjal mert mosolyogni, és bár tegnap egy pillanatra sem derült ki, miért, egy másik fotózáson már igen.

    Az egész interneten nem találni infót arról, mi történhetett szegénnyel, de a tegnapi díszbemutatón egyébként nagyon laza és felszabadult volt, szóval reméljük, tényleg semmi komoly, csak megcsúszott egy jachton vagy ilyesmi.

    Aominak jobbulást kívánunk, a Love-ról szóló kritikánkat pedig itt már olvashatja is!

  • Mi más is lehetne a magyarázata annak, hogy a Batthyány téren beázott az aluljáró – tudják, az a műszaki létesítmény (objektum!), ami létezésének az alapja, hogy a föld alatt van, miáltal már maga a föld, és persze a műszaki szakemberek értő keze által elvégzett építőipari munkák sokasága csodás tetőt borít fölé, amely ápol, eltakar, de legalábbis is szigetel. Már ha szigetel – ha ugyanis történetesen nem borzasztó monszun szakadt le Budán, hanem csak néhány órája esik az eső, akkor nem történt semmi különös, csak a szentendrei és békásmegyei HÉV-ek végállomásánál ismét beázik a műszaki létesítmény (objektum!).

    Fotó: Andó Gergely / Facebook
  • Ha pár másodperccel később száll ki a kocsijából, nem ússza meg ezt a parkolást:

    A legszerencsésebb sofőr
  • photo-1247750-1.gif

    A Szegedi Hadiparkból ma éjjel elindul egy 15 tonnás Saurer SPZ lövészpáncélos, átmegy a Móra Ferenc Múzeumhoz, ahol négy napig állomásozik. Ne aggódjon, a tankot már hatástalanították, de azért nagyon kíváncsiak vagyunk arra a szegedi lakosra, aki éjjel felébred valami furcsa zajra, kinéz az ablakán, és meglát az utcán egy légvédelmi ágyút maga után húzó tankot. Többet a tankról és az útvonaláról a Délmagyar.hu-n olvashat.

  • Erre egészen május 31-ig van lehetősége, de elég összetett lesz a program: a verseny a Csíki-havasokban egészen július 15-ig fog tartani, de erre a Natura 2000-es területre gyerekek ajánlják be a kaszálókat, akik közül a zsűri kiválaszt huszat, az általuk kaszált területeket meglátogatják a következő hetekben, végül szeptemberben hirdetnek győztest, de addigra még egy könyvet is kiadnak a kaszálókról, valamint a természeti és mezőgazdasági értékekről (forrás: Transindex.ro).

  • Amire a kormány nagyon büszke. Az agrártárca államtitkára az állattenyésztők szövetségének közgyűlésén beszélt arról, hogy tavaly a teljes vágóállat-termelés 6,6 százalékkal emelkedett, ezen belül a baromfi 7, a sertés 7,5, a vágómarha 1, a juh és kecske 3-3, a tejtermelés 6 százalékkal. Persze nem csupa öröm az élet: a jó hírek mellett meg kell említeni azt is, hogy a tojástermelés az előző évi szinten maradt.

  • Ügyes ötlettel állt elő a Thierry Moriani: ha már nem tudják eladni a szankciók miatt az Oroszországnak készített Mistral helikpoterhordozót, akkor vessék be a Földközi-tengeren hánykolódó migránsok megmentésére. A Fillon-kormány egykori közlekedésügyi miniszterének ötlete abban van, hogy javaslata szerint a hajót ehhez Franciaországtól az EU-nak meg kellene vennie, egymilliárd euróért – írta a Le Figaro. Ez jobb, mint elsüllyeszteni a kész hajót, pedig már ez is felmerült.

    Párizs részben a milliárd eurós üzlet elúszása miatt ellenezte a szankciókat – kibúvókat is keresett, hogy a korábban kötött szerződések teljesítésére még ne vonatkozzon a korlátozás, de Brüsszel ennek gátat vetett –, így viszont mégis pénzt láthatna a hajó legyártásából. (Oroszország kettőt is rendelt, és a továbbiakat Oroszországban gyártották volna le, a teljes üzlet jóval több, mint három milliárd euróról szólt.)

    Az április 19-i katasztrófa, amikor egy menekültekkel teli hajó felborult, 800 ember életét követelve, midenkit elborzasztott, így a migránsok megmentésére és a tengeri útvonalak ellenőrzésére alkalmas hajó megvásárlására jó érveket lehet találni, különösen, hogy az EU is az ellenőrzés növelésének fontosságáról beszélt. Meg arról, hogy már az afrikai partoknál fel kellene lépni fegyverrel az embercsempészek ellen, mielőtt a menekültek hajóra szállnának.

    A vicc az, hogy az eladást épp Oroszország fúrhatja meg. Párizs ugyanis már most tartozik az ügylet miatt 785 millió euróval – Moszkva szerint 1,16 milliárddal – és a pénzt csak az eladás után adná vissza Franciaország, ám a harmadik félnek való eladáshoz Oroszország hozzájárulása kell.

  • yorV4e.gif

    Pharrell nemrég összerakott Snoop Doggnak egy erősen közepes albumot, amiről most megjelent egy új klip. A California Roll pont nem az az unalomig ismételt Get Lucky-klón, az már egészen más kérdés, hogy semmi köze a videó hangulatához. Mondjuk tök mindegy, valószínűleg ez az egész Snoopnak is annyira új, mint nekem.

  • Azért otthon inkább ne próbálja meg utánuk csinálni.

  • Lakberendezős és ingatlanos oldalak kattintásait elemezték ki egy svéd építészeti studióban, hogy a statisztikákból összerakják az ideális svéd otthont, aminek minden négyzetmétere a legkeresettebb paramétereket tükrözi vissza. 

    200 millió kattintást vizsgáltak meg 86 ezer ingatlan tervrajzán, és az eredmény ez a gyönyörű piros kocka lett. 120 négyzetméternyi tömör racionalitás és funkcionalitás, amit 2016-tól kezdenek el sorozatgyártani. 

    Azonnal költözném.

    (Ha megnézik a fenti linken a belső látványterveket, és egy IKEA katalógusban éreznék magukat, az sem véletlen. A berendezéshez az IKEA adatbázisát is elemezték, a bútorok a vizsgált hat hetes periódus legnépszerűbb áruházi darabjai)

    (QZ.com)

  • 4ae1a59314caf33876e102878b9d323a 650x

    Unalmas, hogy tükörben pózol mindig? Hogy ugyanolyanok a képei, mint mindenki másnak? Önbizalomhiányos és sok lájkkal akarja magát megnyugtatni? Tudjuk a megoldást, tanuljon és lessen el praktikákat a legjobb/legviccesebb/legidiótább szelfikészítőktől itt. A siker garantált, ha nem válik be, a szelfi árát visszafizetjük! 

  • Tudják, mitől lenne egy csapásra jobb hely Budapest? Ha valaha véget érne végre a pótlóbuszok kíméletlen rémuralma. Remélem, hogy szuper lesz a fonódó villamoshálózat, a hármas metrónál is örömteli, ha nem gyullad ki, és azt is méltányolom, ha Margit híd nem omlik a HÉV-re, de azért lassan elege van a keményen tömegközlekedő kisembernek a gyűlöletes pótlóbuszokból.  

    Jómagam például csak akkor viselem könnyedebben a túlzsúfolt és lassú pótlóbusz okozta megrázkódtatásokat, ha utolsó felszállóként felpasszíroznak az ajtóra, mert akkor legalább senki nem markolássza a farzsebemet, beáramlik egy kis levegő is, és játszi könnyedséggel le lehet szállni azokon a hülye helyeken, ahol a pótlóbusz kirak.

    Egyes iskolák szerint persze szórakoztató lehet, amikor konfliktus alakul ki a 120 százalékosan tömött pótlóbuszon az elhelyezkedési szögekről, a túlzott seggméretekről, hogy kinek büdösebb a hónalja, vagy hogy Tarlós most elég boldog-e, de engem ezek már rég nem dobnak fel. Ilyenkor leginkább csak a távolba révedve szomorúan integetnék az életveszélyben közlekedő bicikliseknek, ha lenne hely felemelni a kezem.  

    De hogy a téma nem csak az én egyéni szociális problémám, azt jól jelzi a kötött pályás közlekedést szintén jobban kedvelő Szabadtéri Négyakkordos Performansz könnyed száma is.

  • Múlt héten tartották a Budapest Science MeetUpot, ahol sok érdekes előadás mellett, többek közt a Mars-kutatás rajongóinak étvágya is csökkentve lett.  Dr. Sik András az ELTE TTK adjunktusa tartott egy kicsivel több mint fél órás előadást a vörös bolygóról, amelyet körülvevő legfontosabb kérdés jelenleg az élet jeleinek a kutatása és megtalálása.  Ezek mellett beszélt az emberes utazás egyre nagyobb realitásáról, valamint, hogy a stopposoknak is legyen mit megnézniük több kihagyhatatlan helyet mutatott be, amit mindenképp érdemes megnézni, ha arra jár az ember. Vagy űrlény. 

  • Nem, nem Japánban, és nem az is az USA-ban. A kínai NetDragon Websoft játékfejlesztő cég nem az első, ami a Star Trek emblematikus hajóját akarja halhatatlanná tenni, de mint mondták, ők rendelkeznek egyedül liszensszel, amit egyenesen a CBS-től kaptak meg. 6 év alatt építették meg, összesen 160 millió dollár összköltséggel. Hogy melyik Enterprise-ra is hasonlít a leginkább, az még kérdéses a rajongók között, döntse el Ön a videó alapján. 

    (via)

    Megépült a USS Enterprise
  • Persze kiderül, hogy nem is az övé volt és még egy újat is kap mellé. Sőt, mentőt is hoztak, hátha tényleg szívrohamot kap szegény.

  • Ugye megvan a mai sztori, hogy Dzsudzsák Balázs autójából kifogyott a benzin a Lánchídon, és a többi autós vitt neki üzemanyagot?


    Olvasónk, Sanyi pedig gyorsan összefoglalta a lényeget:

    "Kannaváró" de nem a Fabio.

  • A Kaliforniában 1955-ben nyílt, első Disneyland nem csak egy hatalmas szórakoztatóipari komplexum volt, hanem egyben egy ujjgyakorlat is Walt Disney számára: Disneyland utolsó porcikájáig megtervezett mesterséges világát át akarta ültetni egy valódi városba. Ez lett volna a Holnap Kísérleti Prototipikus Közössége, az Experimental Prototype Community of Tomorrow, azaz az EPCOT.

    092712 FS FromTheArchives EpcotOrigins WaltsEpcot 5 1tag

    Disney nem volt egy logisztikai zseni, de ahhoz nagyon értett, hogy véghezvigye az álmait: a Hófehérke és a hét törpét, na meg az első Disneylandet is sokan egy működésképtelen bukásnak hitték, aztán egészen bejött neki. Ezek után Disneynek már könnyebb volt elhinnie, hogyha ennyi minden bejött neki, miért ne tervezhetne egy várost is?

    Végül 1966-os haláláig csak a tervezésig jutott, de az Esquire szedett össze rengeteg infót, képet és videót Disney terveiről, illetve annak kudarcáról - szorítson rá időt, mert elég könnyű elmerülni a nosztalgikus jövőképben.

  • Jó, nem kamionból alakul harci robottá, csak tányérból levesestállá, DE AKKOR IS.

    Tányérból levesestállá alakul
  • clk.gif

    Olvasóink, Döbröntei Márk és Tóth Attila videóra vették, ahogy pár napja átrepült, illetve leszállt egy C–17 Boeing C-17 Globemaster III, harcászati teherszállító Pápán. Május 17-én a gépek több olvasónk szerint a Balaton felett repkedtek. A gépek egyébként a Honvédség válasza szerint egyszerűen gyakorlatoztak. Egyébként 2009 óta három magyar lajstromjelű C–17-es állomásozik a pápai NATO-reptéren.

     Az Wikipédia szerint a gépeket az Amerikai Légierő megrendelésére fejlesztették ki, elsősorban a C–141 Starlifter nehéz teherszállító repülőgépek leváltására. A több mint tíz éves fejlesztés alatt fontos szempont volt, hogy a repülőgép előkészítetlen, rossz minőségű repülőtereken is tudjon felszállni, leszállni, emellett éjszakai vagy kedvezőtlen időjárási és látási viszonyok között is jól repüljön.

    A kilencvenes évek eleje óta több, nemzetközi békefenntartó hadműveletekben részt vevő ország  rendszeresítené, de drága.

  • Öt év alatt közel kétszeresére nőtt az új HIV-fertőzések száma Magyarországon, 2009-ben 9-en, 2014-ben pedig 14-en haltak meg AIDS-ben, írja a TASZ.

    Szó szerint életbevágó tehát az, hogy minél több ember ismerje meg a HIV-státuszát.

    – üzenik videójukban:

     

    Sokan még mindig azt hiszik, hogy a HIV-el élők kiközösítésével, megbélyegzésével megállítható a járvány. Ma Magyarországon nem a HIV-el élők, hanem a tudatlanság ellen kell harcolni. Videónk és beszámolónk a HIV-fertőzöttek és AIDS-betegek tiszteletére rendezett vasárnapi virrasztásról. http://ataszjelenti.blog.hu/2015/05/20/nem_a_hiv-el_elok_hanem_a_tudatlansag_ellen_kell_harcolni

    Posted by TASZ on Wednesday, May 20, 2015
  • Bayer Zsolt ma is nagyot megy a Magyar Hírlapban. Érdemes rá odafigyelni, sokszor hajszálpontosan megfogalmazza az átlagfideszes érzésvilágát. Hiszen egy publicista őszintén kimondhatja azt, amit egy miniszterelnök nem mondhat ki ugyanarról a dologról.

    Bayer ma arról elmélkedik, hogy mit kellett volna Orbánnak válaszolnia az Index hétfői kérdésére: hogy mit üzen Orbán Viktor a homofóbia ellenes világnapon. Orbán válaszát a viccelődésről és a háláról már jól ismerjük. 

    Bayer Zsolt szerint viszont ez rossz válasz volt, és Orbán hibázott, amikor felült a "provokációnak". Orbánnak azt kellett volna válaszolnia, hogy

    SEMMIT SEM ÜZENEK, MERT NINCSEN HOZZÁ KÖZÖM.

    No és azt, hogy

    LESZARJUK A HOMOFÓBIA ELLENI VILÁGNAPOT!

    Igen, így nagybetűkkel. Bayer azt is kifejti, hogy "leszarjuk az idióta világot, amelyben ez egyáltalán létezik". 

    És még vannak kemény mondatok:

    Pontosan ugyanannyi jogunk van homofóbnak lenni, mint bármi másnak. És nem kötelező semmilyen módon viszonyulnunk ehhez az egész elmebajhoz, ehhez a kreténséghez, ehhez a pótcselekvéshez, a végső európai romlás nyilvánvaló és taszító végtermékéhez. 

    Ha Orbán ezt válaszolta volna, szinte biztosan nem a menekültügyről kellett volna vitáznia kedden Strasbourg-ban.

    A cikkben megkapja a magáét a luxemburgi miniszterelnök, Juhász Péter és Ungár Klára is. Akit érdekel, itt olvashatja az egészet.

  • Kiszivárgott egy jelenet a Captain America: Civil War forgatásáról. A videón a címszereplő a Crossbones nevű figurával harcol, de a felvételen annyira látszik, hogy Chris Evans csak a levegőbe karatézik, hogy többször nem is akarom ezt megnézni :(

     

    Captain America vs Crossbones #captainamericacivilwar

    A video posted by Esteban (@estevandam) on

  • A botrányhősnő megtérni látszik. A tavalyi MTV VMA-n Miley egy hajléktalan fiút kért meg, hogy vegye át a díját az 1,6 millió amerikai fiatal hajléktalan nevében, idén pedig belekezdett saját szervezetébe a Happy Hippie Foundationbe, mellyel célja, hogy felvegye a harcot a hajléktalan és az LMBT fiatalságot érő sérelmekkel szemben. Az oldalukon többek között olyanokat írnak, mint

    • az amerikai fiatal hajléktalanok 40%-a LMBT
    • 25%-át érte szexuális zaklatás
    • közel 3/1 transznemű fiatalt visszautasítanak a hajléktalan menedékektől.

    A művésznő szokásos módon jelentette be új szervezetét, viszont a dalok, amik ennek a támogatására készültek, meglepően diszkrétre sikerültek.

    "#happyhippiefoundation doin sooooome mooooore bad a$$ * to change the world we're living in! Eradicating pointless judgment is at da veryyyyyyy top of my list! #ALLlivesmatter I can barely hold it in what this happy hippie is up toooooo!!!!!!! This shit gets me sooooo hypppppped! We aren't free till we give everyone their own freedom! Don't get stuck in your head and your own right & wrong! LOVE LOVE & MORE LOVE is what we are desperate for! Fuckkkkkyasssssshapppppyhippppie!"

  • Akár 90-el is lehetne száguldani, mivel lakókerületen kívül vezet az út tovább a Táncsics-gödör felé, magyarázta Szeged határából Károly, a Délmagyarország olvasója:

    2
    Fotó: délmagyar.hu